Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Yaşanmış sıra dışı olaylar (1 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

aşksal

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
Bu başlık altında arkadaşlardan ricam herkesin başından geçen metafizik hadiseleri yazmasıdır. İlk olarak ben minik bir hadiseyle başlangıç yapayım:

Evet, ne ile başlayacağımı buldum. Bir gece şu ünlü korku filmi Paranormal Activity'i izliyordum. Filmi heyecanla takip ederken ilerleyen dakikalarda kapım rahat duyabileceğim bir şekilde 2 defa çaldı ve ben filmden gözlerimi ayırmadan "gel" dedim ancak kimse gelmedi ve filmi izlediğimden haberi olduğunu düşündüğüm kardeşimin şakası olduğunu sanarak filme devam ettim. Kısa bir süre sonra bu sefer öncekinden daha güçlü bir şekilde kapı çaldı. Yine "gel" diye seslendim ancak herhangi bir hareket yoktu. Korkmuştum, bulunduğum yerden kalktım, kapıya doğru yürüdüm, yürüyüş esnasında sağ tarafımda kalan bilgisayara yaklaşıp filmi dondurdum. Kapıyı açtım. Bir de baktım ki ! Kimse yok :). Kardeşimin odasına yöneldim, esprili bir şekilde sen yapıyorsun değil mi diye sordum. -Neyi dedi. -Kapıyı sen mi çalıyorsun?. - Hayır. -Doğru söyle.-Hayır. Yemin ettirene kadar bu soruyu tekrar ettim ve ancak yemin ettiğinde inandım. Açıkçası sık sık metafizik hadiseler yaşayan biri olarak bu beni bile korkutmuştu ama etkisi uzun sürmedi. Çünkü ileride size daha korkunçlarını anlatacağım...:a24:

özgürlü_zamanlar

Kayıtlı Kullanıcı
İnsanların yaşamış oldukları şeyler bazen bilinç altının bir oyunudur. Siz filmi izlerken o kapı çalmamışta olabilir. Metafizik dediğiniz hadisede daha kanıtlanamamış bir bilim dalıdır. Varsayım üzerinedir. Olmuş yada olmamış olabilir bu konuda bir fikrim yok , ancak zaman zaman bende kapı çaldığını zannedip kapıyı açmışlığım vardır. :)

aşksal

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
Hayır, bilinçaltı değildi. Çünkü neler olduğuna çok iyi hakimdim. Zaten ikinci kez kapı çaldığında korku duygusu baş gösterdi. Eğer sizin dediğiniz gibi olsaydı kapı çalınca refleksif olarak "gel" diye seslenmezdim. Metafizik zaten kanıtlanamaz, bunu da ayrıca belirtmeliyim. Çünkü fizik ötesi bir durumdur. Batılı algı kanıtlayabileceğini düşünüyor çünkü metafizik öğesini fizikten sonra gelen olarak açıklıyorlar, bunun sebebi beynin sol lobu ile düşünmeleri ve intellektioyu ratio'dan süzgeçlemeleridir. Bu nedenle ruhu da maddenin latif bir formu olarak açıklıyorlar. Bu tamamen descartes'in res cogito rex extensa ayrımı ile başladı ve insanı çok basit bir nesneymiş gibi ruh ve beden olarak ikiye ayırıp, bu ikisi arasına kesin bir çizgi çekti. Ve zamanla düşünme yani irfan kalpten beyne bu sebeple duygu, düşünme metafizik gibi kavramlar beynin psişik yapısının bir sonucu olarak beyne indirgendi. Şimdi ise modern dünya telekinezi, telepati gibi durumları manevi bir şey sanıyor oysa ki bunlar sezgiden öte değiller ve psişik fenomenlerdir. Neyse felsefeciyim bu arada, konumuza dönebiliriz. Evet var mı devam etmek isteyen ? :)

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Kapı çalınması diye bir şey olamaz Korku filmi etkisi ile çaldı farz ve kabulü başka bir şey aramaya gerek yok...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Farz edelim ki çalındı önemli bir şey değil olabilir..arkasında bir şey aramayın...Madde genleşmesinden öte gitmez...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Çok ürktü iseniz ezan okuyun Allah C.C. na sığının...

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Selâmun âleykum

muhterem kardeşlerim bende size başımdan geçmiş bir ilginç olayı anlatıcam ama benim ki metafizik bir olay değil birebir yaşanmış bir olay ,sene 2009 Rabb'im bu zavallıya hac etmek nasip etti ne tesdüf ki o yıl da hacc'ül ekbermiş,bu sebepten diğer yıllara göre çok daha fazla bir kalabalık vardı.yine ne tesadüftür'ki otuz küsur yıldır o mevsimde yağmayan yağmur arabistan mahfetti.Arafat günü cidde de yağmurdan ölenler oldu bizler arafatta iken kabeyi sel götürmekte idi ve devamlı mekke den telefon ederek ne durumda olduğumuzu soruyorlardı tabiki haberleri izleyen Türkiyedeki yakınlarımızda sık sık telefonla ne durumda olduğumuzu soruyorlardı.bizler her tarafı sel götürürken arafatta başımızın üzerindeki kapkara gök yüzünden hiç korkmadık oysa oraya da yağmur inse idi arafatı bilenler bilir kaçacak hiç bir yer yok ve öğrendiğimize göre o gün arafatta dörtbuçuk milyon hacı varmış,Merhametli lerin en merhemetlisi olan Yüce Rabb'imiz hacılarını
korudu ve etrafı sel götürürken arafatta bir tek damla düşmedi ve de hiç bir hacının kalbinede en ufak bir korku girmedi Rabb'im hepimizin içersine sekinet indirdi ve hacılarını korudu.

Selâm ve Selâmetle kalınız.Saygılarımla.

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Selâmun âleykum

muhterem kardeşlerim bende size başımdan geçmiş bir ilginç olayı anlatıcam ama benim ki metafizik bir olay değil birebir yaşanmış bir olay ,sene 2009 Rabb'im bu zavallıya hac etmek nasip etti ne tesdüf ki o yıl da hacc'ül ekbermiş,bu sebepten diğer yıllara göre çok daha fazla bir kalabalık vardı.yine ne tesadüftür'ki otuz küsur yıldır o mevsimde yağmayan yağmur arabistan mahfetti.Arafat günü cidde de yağmurdan ölenler oldu bizler arafatta iken kabeyi sel götürmekte idi ve devamlı mekke den telefon ederek ne durumda olduğumuzu soruyorlardı tabiki haberleri izleyen Türkiyedeki yakınlarımızda sık sık telefonla ne durumda olduğumuzu soruyorlardı.bizler her tarafı sel götürürken arafatta başımızın üzerindeki kapkara gök yüzünden hiç korkmadık oysa oraya da yağmur inse idi arafatı bilenler bilir kaçacak hiç bir yer yok ve öğrendiğimize göre o gün arafatta dörtbuçuk milyon hacı varmış,Merhametli lerin en merhemetlisi olan Yüce Rabb'imiz hacılarını
korudu ve etrafı sel götürürken arafatta bir tek damla düşmedi ve de hiç bir hacının kalbinede en ufak bir korku girmedi Rabb'im hepimizin içersine sekinet indirdi ve hacılarını korudu.

Selâm ve Selâmetle kalınız.Saygılarımla.

Aleykum Selam...
Allah C.C. vardır diyerek sözde farz ve kabul eden değil... VAR olduğunu bilen OLMAK gerektiğinin ifadesi işte budur...
''O '' ''.C.C. '' Malikul Mulkü Zul Celali vel ikramdır...
Selam ile...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Arafat Allah C.C. nu emri ilahisinin tecelli ettiği alandır...
Allah C.C. nun dilediği zamanlarda ... 124000 Peygamber A.S. ın.... Muhammed Mustafa A.S. İmamlığında Namaz kıldıkları alandır, Mekandır...
Can feda Allah C.C. na...

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
Bizim odada ayna vardı, gece lambası da yanıyordu. Karanlıktan bazen korkar gece lambamı yakardım, neyse ayna tam karşımda. Korkuyorum bir yandan da canım sıkılıyor, kansızlık yüzünden ne uyuyabiliyor ne de uyuduğumda 8 saat uyuyabiliyorum. Birden aynada bir elin gölgesi görüyorum hemen kayboluyor. Ama o anda ben öyle sanmıştım ışığın parlaklığı azalmıştı öyle görünmüştü... :)

MELEK DİLBER

Kayıtlı Kullanıcı
vesveseden baska birsey değil bana da olur evde yanlız olunca bi ayetel kürsi okumanız yeterli olacaktır..
selam ve dua ile:)

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Sanırım arkadaşımızın anlatmadığı detaylar var ...Hemen yorum yaptık ancak konu ısınsın içindi...Bekleyelim... anlatsın okuyalım ve bizde öğrenelim...
Alacağımız dersi alalım...

''Ne yaşadığımızı sizden iyi biliyoruz'' sözü...Önemli olduğuna işaret ediyor...

aşksal

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
Arkadaşlar lütfen vesvese, bilmem ne gibi ezbere fıkıh, din adamı yorumları ile gelmeyin, yakais'in de dediği gibi benim konuyu açmaktaki maksadım elbetteki basit bir iki cin şakasını burada paylaşıp ahmakça vakit geçirmek değildi. Bu tür yaşanmış hadiseleri olan varsa yazsın, yoksa da sussun. Kimseden din, fıkıh, Allah korkusu, peygamber sevgisi dersi alacak değilim.

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Kimseden din, fıkıh, Allah korkusu, peygamber sevgisi dersi alacak değilim.? mi?...Yani fikir yazmamız önemli değil mi...Konu senin sen ısıt biz ısınalım...Şu hali ile BUZDOLABI gibi açıldı...

aşksal

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
Kimseden din, fıkıh, Allah korkusu, peygamber sevgisi dersi alacak değilim.? mi?...Yani fikir yazmamız önemli değil mi...Konu senin sen ısıt biz ısınalım...Şu hali ile BUZDOLABI gibi açıldı...

Forumun müdavimi olsanız gerek yakais. Sizden icazet mi alacağız birşey yazarken. Konuyu soğutan sizsiniz, burada keyifli vakit geçirebilmek ve insanlara bazı şeyleri gösterebilmek adına bulunuyorum. Nasihat vermek isteyen varsa nasihatler başlığı altında görüşlerini belirtsin, ezbere bir din anlayışıyla sığ bakış açıları ile, ezan oku geçer mantığında dini yaşayanlar ile aynı kefede aynı dünya görüşünde olmamız mümkün değildir.

berat05

Yönetici
Esselamu aleyküm

Esselamu aleyküm

Arkadaşlar lütfen vesvese, bilmem ne gibi ezbere fıkıh, din adamı yorumları ile gelmeyin, yakais'in de dediği gibi benim konuyu açmaktaki maksadım elbetteki basit bir iki cin şakasını burada paylaşıp ahmakça vakit geçirmek değildi. Bu tür yaşanmış hadiseleri olan varsa yazsın, yoksa da sussun. Kimseden din, fıkıh, Allah korkusu, peygamber sevgisi dersi alacak değilim.

Forumun müdavimi olsanız gerek yakais. Sizden icazet mi alacağız birşey yazarken. Konuyu soğutan sizsiniz, burada keyifli vakit geçirebilmek ve insanlara bazı şeyleri gösterebilmek adına bulunuyorum. Nasihat vermek isteyen varsa nasihatler başlığı altında görüşlerini belirtsin, ezbere bir din anlayışıyla sığ bakış açıları ile, ezan oku geçer mantığında dini yaşayanlar ile aynı kefede aynı dünya görüşünde olmamız mümkün değildir.

Değerli kardeşim...

Bir konu açıyorsunuz....
Konuya bir iki üye yazı yazıyor yorumda bulunuyor siz de onlara bu şekilde cevap yazıyorsunuz...Olacak iş mi?
O zaman size konu açmayın deselerdi ne yapacaktınız?

Verdiğiniz cevaba bakın : Kimse Allah ( Celle Celaluhu ) Korkusu Peygamber (sallallahü teala aleyhi vessellem) Sevgisi dersi vermesin.. !!! La İlahe illallah ...

Kardeşim...Bizim FORUMUMUZUN AMACI bu...yoksa burda neden bulunalım ?

İnsanlara birşey göstermek istemeden önce uslubunuzu kontrol etmenizi tavsiye ederim.
Buradaki hiç bir üyeye bu şekilde yazılması hoş değil..Konuyu siz açsanız dahi YAZMAYIN deme vasfınız yok...

İyice düşünmenizi Allah Celle Celaluhu rızasını gözeterek tavsiye ediyorum...İnşallah daha faydalı konularla paylaşımlarda bulunursunuz.

Konu tarafımdan kapatılmıştır..Belirli bir zaman sonra da silinecektir.

ALLAH cümlemize hidayet , hidayete vesile olabilmeyi nasip eylesin inşallah...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt