Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

yaşamak istemiyorum Allah rızası için bana dua edin:(( (2 Kullanıcı)

lamelifff

Kayıtlı Kullanıcı
din kardeşlerim Allah rızası içn bna dua edin bu mübarek gnde.yaşamak istemiorm herşeyden bıktm günah olduğnu da biliorm Yüce Rabbim bni afetsn bu durumdan çıkamıorm bi türlü 4 aydr intiharı planlıorm ailem içnde yapamadm hala yardm edn nolr dua edn bnha içim ferahlasn arik bnde yaşaym yaşamk isteim herkes gbi..

hakyolu007

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili Din kardeşim böyle bir şey aklına geldiği zaman düşün Yaradılış amacını düşün Anneni Babanı Düşün Sevdiklerini Düşün
Senden rica ediyorum aşağıda yazan hadisi oku ve bunun neticelerini düşün.
Yaradan Rabbime sığın ona dua et inan bana imna dolu bir göğüsün üstesinden gelemeyeceği hiç bir şey yok Allahın c.c İzni ile ve ne güzel bir ay içerisindeyiz lütfen bu akşam dua et Rabbimden bu içindeki kötü düşüncelerden arınmasını dile
Allahım yaradan Rabbim Yar ve yardımcımız olsun İnşallah

OKUNUŞU
Kul e'ûzü birabbilfelak. Min şerri mâ halak. Ve min şerri ğâsikin izâ vekab. Ve min şerrinneffâsâti fil'ukad. Ve min şerri hâsidin izâ hased.

MÂNÂSI
De ki: Yaratilmislarin serrinden, karanlik çöktügü zaman gecenin serrinden, dügümlere üfleyenlerin serrinden ve haset edenin, içindeki hasedini disariya vurdugu vakit, serrinden; safak aydinliginin Rabbine (Allâh'a) siginirim.

AÇIKLAMA
Felak Suresi, Mekke'de nazil olmustur. 5 ayettir. Felak, sabah manasina geldigi gibi yarmak manasina da gelir. Bundan sonra gelen Nâs suresiyle birlikte ikisine "iki koruyucu" anlamina "muavvizeteyn" denir. Bu surelerin sifa maksadiyla okunduguna dair hadisler vardir.

Nas Suresi:

OKUNUŞU
Kul e'uzü birabbinnâsi. Melikinnâsi. İlâhinnâs. Min serrilvesvâsilhannâs. Ellezî yüvesvisü fî sudûrinnâsi. Minelcinneti vennâs.

MÂNÂSI
1. De ki: Siginirim ben insanlarin Rabbine,
2. Insanlarin Melikine (mutlak sahip ve hakimine),
3. Insanlarin Ilâhina.
4. O sinsi vesvesenin serrinden,
5. O ki insanlarin gögüslerine (kötü düsünceler)fisildar.
6. Gerek cinlerden,gerek insanlardan(olan bütün vesvesecilerin serrinden Allah'a siginirim!

İntihar etmenin haramlığı ve ahiretteki tehlikesi ayet ve hadislerle sabittir.

Kur'an-ı Kerîm'de şöyle buyurulur: "Ey iman edenler, mallarınızı aranızda karşılıklı rıza ile gerçekleştirdiğiniz ticaret yolu hariç, batıl yollarla yemeyin. Ve kendinizi öldürmeyin. Şüphesiz Allah size karşı çok merhametlidir" (en-Nisa' 4/29). Ayette, fiilen cana kıyma anlamı yanında, Allah'ın haram kıldığı şeyleri işlemek, masiyete dalmak ve başkalarının mallarını batıl yollarla yemek sûretiyle kendisine yazık etmek, ahiret hayatını mahvetmek anlamı da vardır

İntihar, İslâm'ın haram kıldığı büyük günahlardan birisidir. Bir Müslümanın kendi kendisini öldürmesi, başka birisini öldürmesinden daha büyük bir cinayet ve günahtır. Bu sebeble âlimler, intihar edenin cenaze namazını kılınır mı, kılınmaz mı şeklinde ihtilâfa bile düşmüşlerdir. Bu ihtilâf, başkasını öldüren katil hakkında yoktur. Katilin cenaze namazı kılınır.

Kalbinde îmanın zerresi olan bir kimse, böyle büyük bir günaha ve kötü âkıbete razı olmaz, kendini öldürmeye teşebbüs etmez.

Resûl-i Ekrem Efendimiz, intihar etmenin büyük günah olduğunu pek çok hadîs-i şerîflerinde haber vermiştir. Bir hadîs-i şerif'te şöyle buyurulur:

"Kendini boğarak öldüren kimse, Cehennem için boğmuş olur. Kendini vuran kimse, Cehennem için vurmuş olur."

Demek oluyor ki mü'min te'sirinde kaldığı dünyevî bir hâdisenin zorluğuna tahammül edemeyip böyle büyük bir günahı işlemeye teşebbüs etmemelidir. Zira mü'minin nazarında dünyanın en büyük ve en kötü hâdisesi bile, âhiret mes'elesi yanında büyük sayılmaz, korkutucu olmaz. Dünya nasıl olsa fânidir, gelip geçicidir.

Bu gün dayanılmaz zannederek intihara insanı zorlayan hâdiseler, bir müddet sonra aslında hiç o derece üzülmeye değmediği ortaya çıkabilir, zamanla unutulur, yerine yeni mes'eleler zuhur eder.

Sabrın, musibetin geldiği ilk anda gösterilmesinin hikmeti de buradadır.

İmanlı insanlar böyle fâni ve geçici şeyleri, geçmeyecek elem ve keder sanarak onların altında ezilmezler. Bu da geçer yahu, diyerek sabır gösterirler, sabrın sevabını kazanmaya çalışırlar. Böylece o musibetli hâli haklarında rahmete çevirirler.

İntihar edenin cenaze namazı kılınır. Çünkü ortada imandan çıkmak gibi bir durum yoktur. Sadece îman zâfiyetinden, hâdiselerin tazyikine dayanamama durumu vardır. Bu sebeble intihar edenin cenaze namazı kılınır. Ancak o müntehir, âhirette intihar cezasını çektikten sonra, Cennet girmeye hak kazanacaktır.

İntihar edenin uhrevî cezası, intihar şekline uygun olarak verilir. Hadis-i şeriflerde :

"Kim kendisini bıçak gibi keskin bir şeyle öldürürse, cehennem ateşinde kendisine onunla azap edilir"

"(Dünyada ip ve benzeri) şeyle kendisini boğan kimse cehennemde kendisini boğar, dünyada kendisini vuran cehennemde kendisini vurur (azabı böyle olur)"

"Kim kendini bir dağın tepesinden atar da öldürürse cehennem ateşinde de ebedi olarak böyle görür. Kim zehir içerek kendisini öldürürse cehennemde zehir kadehi elinde olduğu halde devamlı ceza çeker" .

İntiharın büyük günah oluşunun sebeblerinden biri de, insanın kendini öldürmeye yetkili olmamasıdır. İnsan vücûdu, Allah'ın binasıdır. O binayı kim yaptı ise, o yıkacaktır. İnsanın kendi vücuduna ve nefsine sâhip olması söz konusu değildir.

anka5307

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim öncelikle sakin ol bu gün regaip kandili kandili bu gün çok özel bir gün allaha dua et unutmaki allah hepimizi gören ve işitendir kendine bir şey yapmak çözüm getiren bir şey değil bu gün allaha çok dua et göreceksinki her şey düzene girecek

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
İntihar etmek çok büyük bir günahtır.

Bende yaşamak istemiyorum. Allah sevdiklerini yanına erken alırmış ya, beni de erken alsın diye dua ediyorum :) :)

lamelifff

Kayıtlı Kullanıcı
Allah hepnzden razı osun okudm hepsni saolun hep dua ediorm ama bu durumdan kurtulamadm bi trlü napicaımı şaşmş durumdaım çıkamıorm bu psikolojidn doktora gttm snde bişi yok ddi bi arkadşm iman boşluğndn oluod ddi ama bn dini vecibelermi yerne getirorm hayr olmaz yapamam diorm günh diorm ama olmuo yaşamk istemiorm cehenneme grceimi bildğm halde 4 aydr böleim inş dediğnz gbi bugündn snra herşey düzelr

TakeOne

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşim Allaha sığın, Allah kerimdir. Senin benim bilmediğimizi bilendir. Yarın neler olavcak bizlere ne kapılar açacak bilemeyiz. Allahdan hayır dile. O verendir. bu söylediklerin müslümana yakışmayan sözler. Allaha sığın, nefsinden şeytandan kaç. Allahın zikri ile çeşgul ol. Kalbinde omnın sevgisinden zikrinden başka hiçbir şeye büyük yer ayırma. O sana güzellikler verecektir.

Rabbi yesir vela tuassir. Rabbi temmim bil hayr.
Rabbim kolaylaştır zorlaştırma, Rabbim hayırla sonuçlandır.

Bu duayı bol bol et. Bir skıntın olursada mutlaka bizimle paylaş.

lamelifff

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşm saolasn doru söliosn yarn nelere olcak ne kapıla açıcak bilmiorz bol bol okucam bu duayı zatn szlerle paylşmk istedfm kmseye söleimiyormki iyiki böele site açılşmış sıkıntılar paylştkça azlr iyiki sizn gbi düşnceleli din kardeşlerm var hepnzmn yar ve yardmcsı osun

abdulvedud

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim Allah yardımcın olsun sen bu psikoloji içindeyken böyle bi şeyi denemeye kalkmışken sende bişey yok diyen hekimmiydi bilmiyorum dava açsan davayı kazanırsın nasıl sende bişey yok diyebilir sen bunu söylerken

neyse tabiki yukarıda tavsiye edilen muhafazeteyni oku (felak-nas)
eğer anne baban durumdan haberdar değilse başarabilirsen onlara anlat ve bir hekime başvur
ama eğer ben haberdar edemem diyosan yine bir hekime başvur birine başvurdum sende bişey yok dediyle olmaz bu iş
ben fetva araştırırken bile 1 tanesi yanlış yorum yapar diye en az bi konuyu 3 tane hocaya sorarım
halkımız bişey olsa doktor değiştirir başka doktora mutlaka başvur!!!!

lamelifff

Kayıtlı Kullanıcı
a.s saolasın kardeşim test fln yapılkdı psikolojik bi rahtszlığm yokmş küçk bi depresyonmş artş yok geçicktr deedi ama bn yaşadklarım yetmiomş gbi bide iştn çktm ihtiyacm var ama işsizm şndi o da tetkledi galba geçmedi söldklern içn teşkkr ediorm Rabbim inş sizlernde benmde dularmı tez zamnda kabul edr

أ

أحمد

Dualarımız seninle kardeşim. Bu sabrı temiz birşekilde geçir. Çünkü az bir zorluk ardından kolaylık gelecektir.

HiLaL-i_AhmeR

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.paylassana-tr.com
Kardeş bol bol inşirah suresini oku hadda video sitesinden dinleye bilirsin cok daha etkileyici oluyor...
Bismillâahi'r-rahmâani'r-rahiym.

Elem nesrahleke sadrek
Ve veda'nâa anke vizrek
Ellezii enkada zahrek
Ve rafa'nâa leke zikrek
Fe inne meal usri yüsran inne meal usri yüsraa
Fe izâ feragte fensab
Ve ilâa rabbike fergab

bu mübarek Regaib kandilinde dualarına sıkıntılarınıda dök...

Derdin her ne ise;
Rabbine dönüp Yarabbi Benim Ne Büyük Derdim Var
deme
Derdine Dön ve Benim Ne Büyük Bir Rabbim Var
de Her daim...

Allah'a emanet ol ve sadece tevekkül et tüm sıkıntı ve dertlerinde.

Dejavu0107

Kayıtlı Kullanıcı
Sana intihar planları yaptıran şeytandır güzel kardeşim sakın ona uyma sabırlı ol Allaha yönel...

NESLİHAN_OEM

Kayıtlı Kullanıcı
aman kardeşim sen sabret Allah sabredenlerle beraberdir.bu kötü gidişatın bir sonu olacak sen yeterki sabret ve sonunda mükafatını alacaksın.dünya sınav dünyası ve sen ağır bir sınavdan geçiyorsun ama bir düşün Rabbim kimseye taşıyamayacağından daha ağır yük yüklemez demekki sen bu durumun üstesinden gelebilecek güçtesin.dualarımız hep seninle sen yeter ki sabret ve tevekkür et ve asla unutma başımıza ne geliyorsa kötü görünse bile vardır onda bizim için bir hayır.Allaha emanet ol

lamelifff

Kayıtlı Kullanıcı
hepnzden Allah razı olsn eksik olmaın kardeşlerm saolun inşllh sabrla bekliorm geçcek inşllh

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt