Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Yargılamak . . . (1 Kullanıcı)

eee87

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar ben bir şeyi merak ediyorum.Böyle hayatında hatalar yapmış insanlar ya da günahın dibine süreklenmiş insanlar vardır.Sonra islama dönerler ve islama uygun yaşarlar.Diğer insanlarda hemen eskiden sen de böyleydin bırak şimdi falan diyorlar.ne kadar doğru bu yaptıkları çok günah değilmi sonuçta hatasını anlamış bir insan ne güzel.
Ayrıca bir cümle söyleyim size favori cümlemdir bu.BEN GEÇMİŞİMİ ÇÖPE ATTIM ÇÖPÜ KARIŞTIRAN KEDİ VE KÖPEKTİR.

İPARHAN

Kayıtlı Kullanıcı
Sizin belirttiğiniz favori cümlenin sahibi Necip fazıl KISAKÜREKTİR...Olay şöyle cereyan eder;

Bir gün Necip Fazıl, bir üniversitede konferansa katılmış ve herzamanki gibi Din ve Allah kavramı hakkında konuşmuş…
Konuşması bittikten sonra, onunla karşıt görüşlü olan bir Profesör, Necip Fazıl’a
‘Siz önceden çıkıp farklı şeyler söylerdiniz, şimdi ise o sözlerinizle çelişen şeyler söylüyorsunuz… Yazdığınız şiirler hala ezberimdedir… bu ne demek oluyor? ‘
Necip Fazıl’ın cevabı müthiştir;
‘Benim geçmişim bir çöplüktür ve çöplükleri sadece köpekler kurcalar’

Kimsenin günahını yargılama hakkına sahip değiliz...yapmış olduğu hataları günahları terk ederek samimi bir dille tevbesini etmiş hatta kendisini affettirmiş umudunu taşıyan birilerinin gönül evini yıkarak,geçmişini hatırlatmak haddimize mi?
Allah cümlemize hidayet nasip eylesin...

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
bende tam da bu konudan bahsedecektim.

Siz önce davrandınız.

Bir kulu yargılamak Allahın işidir.

Kim Allahın işine karısırsa cok kötü birşey yapmış olur.

Kimseyi yargılasmayın.

Allah buna cok kızar!!!

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
Bişir hazretlerini hatırlayın.

ona da sen ayyasın tekisin simdi bize evliyalık taslıyorsun diyorlardı.

Cok pislik olan insanlar bunu yapar.

Kendini temiz sana pislikler bu huyu yaparlar.

eee87

Kayıtlı Kullanıcı
bende tam da bu konudan bahsedecektim.

Siz önce davrandınız.

Bir kulu yargılamak Allahın işidir.

Kim Allahın işine karısırsa cok kötü birşey yapmış olur.

Kimseyi yargılasmayın.

Allah buna cok kızar!!!

hakkını helal et kardeş ben önce davrandım ama:)aynen öyle herkes birbirini yargılıyor.adam tevbe etmiş ama yok zamanında sen de içmiştin zina etmiştin diye.millet ne kadar fesat ya.

eee87

Kayıtlı Kullanıcı
Sizin belirttiğiniz favori cümlenin sahibi Necip fazıl KISAKÜREKTİR...Olay şöyle cereyan eder;

Bir gün Necip Fazıl, bir üniversitede konferansa katılmış ve herzamanki gibi Din ve Allah kavramı hakkında konuşmuş…
Konuşması bittikten sonra, onunla karşıt görüşlü olan bir Profesör, Necip Fazıl’a
‘Siz önceden çıkıp farklı şeyler söylerdiniz, şimdi ise o sözlerinizle çelişen şeyler söylüyorsunuz… Yazdığınız şiirler hala ezberimdedir… bu ne demek oluyor? ‘
Necip Fazıl’ın cevabı müthiştir;
‘Benim geçmişim bir çöplüktür ve çöplükleri sadece köpekler kurcalar’

Kimsenin günahını yargılama hakkına sahip değiliz...yapmış olduğu hataları günahları terk ederek samimi bir dille tevbesini etmiş hatta kendisini affettirmiş umudunu taşıyan birilerinin gönül evini yıkarak,geçmişini hatırlatmak haddimize mi?
Allah cümlemize hidayet nasip eylesin...

ALLAH RAZI OLSUN kardeş düzelttiğin için ben tam hatırlayamadığım için bu kadar aklıma geleni yazmıştım.diyordum bende kim söylemişti.diye tekrar sağol.

A.A.

Kayıtlı Kullanıcı
Bencede cok yanlis birsey. ALLAH af ederse, sanane baskalarin hatalarindan.

_ilknur_

Kayıtlı Kullanıcı
çokhaklısın kardeşim..... biz alah ile kulun arasına nasıl girebilirz ki?? insanları yargılamak bize düşmez.... yanlışını görünce incitmeden uyarmak başka bu şekilde küçümsemek umutsuzluğa düşürmek başkaa....herşeyden önce biz müslümanız hiç bir müslümana yakışır mı böyle bişey .. benimde sınıfımda ateist bi kız arkadaşım vvardı .. ailesinden islama dair en ufak bi bilgi almamış ... kelime-i şahadet bile getiremez haldeydi....din dersinde dinledikleri ile meraklanmış bana sordu haftalarca anlattım onaa ve şuan o kızdan eser yok .....eğer ben benden yardım istediğinde sen zaten ateistsin cehennemliksin deseydim böyle olabilirmiydii..böyle yaparak çok insan var islamdan uzaklaştırıllann.......alaha emanet olun...

eee87

Kayıtlı Kullanıcı
HELAL OLSUN kardeşim.

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
çokhaklısın kardeşim..... biz alah ile kulun arasına nasıl girebilirz ki?? insanları yargılamak bize düşmez.... yanlışını görünce incitmeden uyarmak başka bu şekilde küçümsemek umutsuzluğa düşürmek başkaa....herşeyden önce biz müslümanız hiç bir müslümana yakışır mı böyle bişey .. benimde sınıfımda ateist bi kız arkadaşım vvardı .. ailesinden islama dair en ufak bi bilgi almamış ... kelime-i şahadet bile getiremez haldeydi....din dersinde dinledikleri ile meraklanmış bana sordu haftalarca anlattım onaa ve şuan o kızdan eser yok .....eğer ben benden yardım istediğinde sen zaten ateistsin cehennemliksin deseydim böyle olabilirmiydii..böyle yaparak çok insan var islamdan uzaklaştırıllann.......alaha emanet olun...
MaşaALLAH güzel kardeşim ikiniz adına da çok sevindim.

BAHADIR

Kayıtlı Kullanıcı
kısacasi Peygmberimiz şöyle buyurmuşlardır....:
"Din kardeşlerinin ayıplarını ört ki, Allah da kıyamet gününde senin ayıplarını örtsün"

eee87

Kayıtlı Kullanıcı
aynen öyle kardeşim haklısın.

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
Ebu Cehil in oğlu müslüman olmak icin Resulullah a gelmişti.

Herşeyi Allah resuluna anlattı.

Beni islama kabul edecen mi dedi ?

Peygamber efendimiz onu kabul etmişti.

Ve

bütün müslümanlara emir gönderdi.

Artık kimse bunun gecmişinden bahsetmesin.

bu hadiseyi düşünün.

tövbekarın gecmişini dile getirip onu kırmak cok cok kötü bürşeydir.

Yasaktır.

eee87

Kayıtlı Kullanıcı
süper bir alıntı kardeşim.ne kadar da güzel bir örnek.benim geçmişimi hep hatırlatıyorlardı çok şükür artık kalmadı.insan inciniyor.ben unutmak istedikçe aklıma geliyor.

_ilknur_

Kayıtlı Kullanıcı
süper bir alıntı kardeşim.ne kadar da güzel bir örnek.benim geçmişimi hep hatırlatıyorlardı çok şükür artık kalmadı.insan inciniyor.ben unutmak istedikçe aklıma geliyor.

geçmişinizden asla utanmayın kardeşim...siz geçmişinizi değiştiremeseniz bile geleceğinizi şekillendiriyorsanız eğer allah yolunda kimseye laf düşmez geçmiş kul ile allah arasındadır...

G

Goldenrose

abim iş görüşmen haftaya cuma mıydı yoksa bu hafta cuma mıydı?(senin için Yasin niyetlendim de o yüzden soruyorum)

eee87

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşim senle bir karşılaşamadık forumda umarım burdan okursun.Valla kardeşim perşembe arıcam oteli cumaya niyetlencem görüşmeye gitmeye.İNŞALLAH önümüzdeki cuma ve sonrasında diyelim seni de yanıltmak istemem ama ALLAH senden razı olsun kardeşim ya.ALLAH SENİNDE her türlü sıkıntını gidersin.

G

Goldenrose

Kardeşim senle bir karşılaşamadık forumda umarım burdan okursun.Valla kardeşim perşembe arıcam oteli cumaya niyetlencem görüşmeye gitmeye.İNŞALLAH önümüzdeki cuma ve sonrasında diyelim seni de yanıltmak istemem ama ALLAH senden razı olsun kardeşim ya.ALLAH SENİNDE her türlü sıkıntını gidersin.

Amin abicim amin. Kendine çok iyi bak. Hayırlı haberlerini bekliyorum. Ben Yasinleri okumaya başlıyorum. Hakkında hayırlısı olsun ihşaallah.

eee87

Kayıtlı Kullanıcı
Çok sağol kardeşim haber vericem en kısa zamanda İNŞALLAH ALLAH'IN İZNİYLE.bakalım beklemedeyim bende.

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
Yargılama yetki iledir.

Allahın yetki verdikleri yargılayabilirler.

Günahlardan yargılama yetkisini Allah Münker ve nekir e vermistir.

Ey insanlar yetkiniz olmayan şeylere kalkışmayın.

Birini günahıyla yargılamaya kalkana Allah kızar.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt