Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

yardımınızı bekliyorum (1 Kullanıcı)

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm islamiyet.genin sevgili ve saygılı üyeleri

benim bi sıkıntım var ve yardımınızı rica ediyorum...
benim 12 yaşında erkek kardeşim var yaşı itibariyle ki ben erken olduğunu düşünüyorum ama ergenlik çağında galiba..
çok zor günler geçiriyorum onla..çok agresif oldu..herşeye itiraz ediyo...hiçbird dediğimizi yapmıyor kendi dediğini ya yapacak yada bize yaptıracak...sarfettiği kelimelere bazen çok şaşırıyorum..ve ben ablası olarak ona daha anlayışlı davranmam gerekirken hareketleri karşısında çok sinirleniyorum sözlerine tahammül edemeyip kalbini çok kırıyorum...kendime kızsamda engek olamıyorum benimde psikolojim bozuldu sanki..
yardım edin bu durum karşısında ne yapabilirim...

tufan_78

Kayıtlı Kullanıcı
A.S

değerli kardeşim akıl vermek haddimiz değil.yanlış anlamanı asla istemem.ben 29 yasındayım.benımle kardeşim arasındada 5 yas var.bende kardeşimin 16-17-18 li çağlarında senın bahsettiğin sorunları yasadım.inan türk lugatında rastlamadıgım kelimeleri duyuyordum.aksi,dediğim dedik,etrafa kendini kabul ettirme ve begendirme cabası,'aslında ben başarırım ' yani bir nevi günümüz tabiriyle polat alemdar halleri,her istegının yapılmasını ıstemesi yoksa kendini guya soyutlaması ve kabuguna çekilmesi....

bunlar hep olagan şeyler.her cocukta yaşanıyor hemen hemen.ama sunu bilirim ve soylerimki hep,abi-abla buyuk her kim ise asla ve asla olması gereken asıl kurallardan taviz vermeyecek.jkuralları koyacak,kırmadan özellikle hakaret etmeden kuralların uygulanmasını sağlayacak.etrafında gördüklerine özeniyor ve o özenti herseyı getiriyor bence.sonrada ipin ucu kaçtımı toparlamak zor oluyor.Allah göstermesin kötü bi cevreye karışması işleri dahada cıkmaz hale sokabilir.bence onunla daha fazla vakit gecir.gecirmeye çalış.bunuda belki istemeyecektir.erkek ya!!..onun sevdigi begendiği şeyleri koz olarak kullan.yaptıgı yanlışı anlat...mesela senı kırdıgı zaman ' sen benım abim olsan ben senın kardeşin bu lafları ben sana etsem hoşuna gidermi' gibi...ama sanırım o çağları hasarsız yada en az hasarla atlatma yolu onunla daha çok vakit gecirmekten ve onunla bol bol konusuup yasadıklarını paylaşmaktan geciyor.yoksa o bulamadıklarını dışarda arıyor....

biraz uzun oldu kusura bakma arkadaşım.dediğim gibi akıl vermez haddimiz değil.bi nebze yardımcı olmaya çalışmak.selam ve dua ile .Allaha emanet ol.

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı
A.S

değerli kardeşim akıl vermek haddimiz değil.yanlış anlamanı asla istemem.ben 29 yasındayım.benımle kardeşim arasındada 5 yas var.bende kardeşimin 16-17-18 li çağlarında senın bahsettiğin sorunları yasadım.inan türk lugatında rastlamadıgım kelimeleri duyuyordum.aksi,dediğim dedik,etrafa kendini kabul ettirme ve begendirme cabası,'aslında ben başarırım ' yani bir nevi günümüz tabiriyle polat alemdar halleri,her istegının yapılmasını ıstemesi yoksa kendini guya soyutlaması ve kabuguna çekilmesi....

bunlar hep olagan şeyler.her cocukta yaşanıyor hemen hemen.ama sunu bilirim ve soylerimki hep,abi-abla buyuk her kim ise asla ve asla olması gereken asıl kurallardan taviz vermeyecek.jkuralları koyacak,kırmadan özellikle hakaret etmeden kuralların uygulanmasını sağlayacak.etrafında gördüklerine özeniyor ve o özenti herseyı getiriyor bence.sonrada ipin ucu kaçtımı toparlamak zor oluyor.Allah göstermesin kötü bi cevreye karışması işleri dahada cıkmaz hale sokabilir.bence onunla daha fazla vakit gecir.gecirmeye çalış.bunuda belki istemeyecektir.erkek ya!!..onun sevdigi begendiği şeyleri koz olarak kullan.yaptıgı yanlışı anlat...mesela senı kırdıgı zaman ' sen benım abim olsan ben senın kardeşin bu lafları ben sana etsem hoşuna gidermi' gibi...ama sanırım o çağları hasarsız yada en az hasarla atlatma yolu onunla daha çok vakit gecirmekten ve onunla bol bol konusuup yasadıklarını paylaşmaktan geciyor.yoksa o bulamadıklarını dışarda arıyor....

biraz uzun oldu kusura bakma arkadaşım.dediğim gibi akıl vermez haddimiz değil.bi nebze yardımcı olmaya çalışmak.selam ve dua ile .Allaha emanet ol.

RABBİm razı olsun.estağ.evet tıpkı sizin anlattığınız gibi kendini ıspatlama havası var ve kabul ettirme düşüncesi..kurallardan taviz verme konusunda galiba geç kaldık ona doğruyu yanlışı gösterirken muhakkak bi cevap bi itirazla geçiyo karşımıza..ne yapacağımızı bilemez hale geliyoruz ve pes ediyoruz artık o yüzden de taviz veriyoruz bazı şeylerde...kalbini kırmadan anlatayım diyorum yok yani mümkün değil...bilmiyorum ALLAH şu aşamada yar ve yardımcım olsun...
artık kendime zarar vermeye başladım..

tufan_78

Kayıtlı Kullanıcı
..ya her dediğini yapmamak gerekiyor benım şahsi görüşüm budur.daha sonra alışır rahata.nasılsa her dediğimi yapacaklar ben biraz ağlarsam.bunun rahatlıgına giriyor.bu ileride tembelliği,kolaya kaçmayı,sorumluluk almamayı getiriyor.mutlaka korkmalı buyugunden..o hep bi cevap verecek ve hep sneınde ona bi cevabın olacak.o pes edene kadar.

bu arada sen zarar verirsen kendine,ufaklık nasıl büyüyecek?:)...

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı
..ya her dediğini yapmamak gerekiyor benım şahsi görüşüm budur.daha sonra alışır rahata.nasılsa her dediğimi yapacaklar ben biraz ağlarsam.bunun rahatlıgına giriyor.bu ileride tembelliği,kolaya kaçmayı,sorumluluk almamayı getiriyor.mutlaka korkmalı buyugunden..o hep bi cevap verecek ve hep sneınde ona bi cevabın olacak.o pes edene kadar.

bu arada sen zarar verirsen kendine,ufaklık nasıl büyüyecek?:)...

bende kural koymak ve onlardan taviz vermeme taraftarıyım ama anneme anlatamıyorum..en küçüğümüz kardeşim o yüzdende kıymetli oluyo demekki...kimseden korkusu yok evde...ileride daha fazlasını isteyecek ve dediğiniz gibi ağlayarak işini götürüyo ben farkındayım ama sadece benle bitmemesi gerekiyo olayın...

valla bu gidişle ben gidecem bi psikoloğa kendim için:(

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı
....................................

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM SİZE FAZLA YARDIMCI OLAMIYACAĞIM BU KONUDA OLMAKTA COK İSTERDİM AMA BAKIN KISA VE ÖZ BİR ŞEY YAZACAM O ARTIK ERKEK OLMA YOLUNDA FAZLADA ÜZERİNE GİTMEYİN ZAMANLA DÜZELECEKTİR HİC MERAK ETMEYİN RABBİME EMANET OLUN SELAM VE DUA İLE KALIN

BİR ŞEY DAHA BEN SİZİ ERKEK SANIYORDUM FARKETMEZ ERKEK BAYAN HEPİMİZ KARDEŞİZ AMA BEN ÖYLE SANIYORDUM

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM SİZE FAZLA YARDIMCI OLAMIYACAĞIM BU KONUDA OLMAKTA COK İSTERDİM AMA BAKIN KISA VE ÖZ BİR ŞEY YAZACAM O ARTIK ERKEK OLMA YOLUNDA FAZLADA ÜZERİNE GİTMEYİN ZAMANLA DÜZELECEKTİR HİC MERAK ETMEYİN RABBİME EMANET OLUN SELAM VE DUA İLE KALIN

BİR ŞEY DAHA BEN SİZİ ERKEK SANIYORDUM FARKETMEZ ERKEK BAYAN HEPİMİZ KARDEŞİZ AMA BEN ÖYLE SANIYORDUM

ve aleyküm selam cevdet abi...sağol katkın için...
üzerine gitmesem daha da iş büyüyo ama artık kendi haline bıraktım...
yoksa ben fenalık geçiriyorum..
naptın cevdet abi ya :)ben 23yaşında bi bayan kardeşinim..neyse olur böyle vakalar...
RABBİME EMANETSİN........

gülderenn

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim bende aynı dertten muzdaribim 15 yaşnda bi kardeşim var ve çok asabi çok değişti sözümüzü dinlemiyor.ALLAH sabır versin sana yazılan tavsiyelerden bende faydalanırım inş.

müslim88

Kayıtlı Kullanıcı
Aleykümselam size bunun olma nedenlerini söylemeye çalışıyım inş. bu durumlar hemen hemen her erkekte yaşanabilir bu zamanlarında çevresindeki bazı havalı kişilerden etkilenir ve onlar gibi olmak isteyebilir bunun içinde ilk olarak kişi ailesinden başlar eğer onlara söz geçirebilmeye başarırsa çevresindekilere yönelir nedenlerden biri bu olabilr bence onun için ondan kesinlikle irtibatı kesmeyin ona karşı soğuk davranışlar sergilemeyin ve kendisine sevdiğini onun iyiliğini düşündüğünüzü sık sık söyleyin ve ona Allah ın ayetlerini hatırlatın ve ona Allah ın dünyada büyüklük taslayanları gururlananları sevmediğiniöğretin sorunu bu değilse veya çözülmezse (ki biraz zaman tanıyın inş. çözülecektir) tekrar msj atın derim tecrübelerimden faydalanarak inş. sorun halledilecektir yardımcı olabilirsem ne mutlu bana Allah a emanet olunuz

keber

Kayıtlı Kullanıcı
abla olmak çok zor işmiş
iki yıldır fark ediyorum bunu:(
bizim zamanımızda bazı yanlış yetiştirme tarzlarıyla karşılaştık belki
ama hamdolsun böyle olmasına rağmen Rabbim bizi sevdi ve sevgisini bize verdi

Eğer tek başınızaysa mücadeleniz,yıpranmanız ve sonunda yardım etmeye çalışırken yardım edilesi hale gelmeniz bi süre sonra malesef başınıza gelme ihtimali yüksek olanlar
Şimdi her şeyden önce yapmanız gereken ailenizle kardeşinizin haberi olmadan olağın üstü toplantı yapmanızdır.
Bu toplantıda anne ve babanıza sözü geçebilecek bilinçli bir aile dostunuzu bulundurmanız çok iyi olur.
Toplantıdan önce eğer birlik içinde davranmazsanız olabilecek sonuçlara özellikle vurgu yapın
Eğer onlarda olayın ciddiyetinin farkına varırlarsa yükünüz hafifleyecek ve insAllah daha güzel sonuçlara ulaşacaksınız kardeşinizle ilgili.
Eğer zaten aileniz belli konuların farkındaysalar, o zaman icraata geçmelerine vesile olacaksınız insAllah.

Sizin bireysel olarak yapmanız gerekenlerse herşeyden önce sakin olmanız.
Rabbisi kardeşinize sizin gibi bir abla nasib etmiş.Onun sırtı alimAllah yere gelmez.:evet
Ama biraz zaman istiyor bazı şeyler
Kendimden biliyorum bunu en çok: )
Saçları diken diken etrafta gezen serseri ruhlu bir ergenlik yaşadım=)
Ailem bile şaşırıyor o zamanları hatırladıkça,
bense biliyorum ki herşşey Rabbimin dilemesiyle oluyor.
Allah ccnin eğdiğini kimse doğrultamıyor,yine Occnin düzelttiğini kimse eğemiyor.
Eğemez de hiç bir zaman!

Konuyu çok uzattım ama uzatılası bir konu
Çünkü hepimizin kardeşleri,yiğenleri,hatta belki çocuklarıyla aralarındaki ilişkilerinde yakın yangınlar yaşıyorlar.
Tecrübelerimizi paylaşalım ki doğudan batıya mümin evlatların yetiştirilmesinde çorbada tuzumuz olsun,Rabbimizin nazarında sevimli ecirlerimiz olsun...

Son olarak;
Kardeşinize sürekli uyarıcı olursanız söz geçirmeyi beklemeyin
Yeri geldimi bilgisayar oyunu oynayın,yeri geldimi (uygun ortamlarda)maç yapın.
Yani özel olun onun için bir yöntemini bulup
Ailende kimdir senin için esas dendiğinde hiç düşünmeden ablam diyebilsin
Diyoloğunuz böyle olduktan sonra gerisi süper olacaktır insAllah

Ve bide yaz yaklaşıyor
Onu hem enerjisini atabileceği hemde hayırlılarla beraber olabileceği ortamlar bulun ve asla zorla göndermeyin bir şekilde ona sevimli kılın mekanı
Arkadaş seçimlerine böylelikle o farkında olmadan bir nevi müdahil olmuş olursunuz

Rabbim ümmetin evlatlarını hayırlılardan eylesin
Dularımız tüm minik yüreklerle
Vesselam..

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı
abla olmak çok zor işmiş

iki yıldır fark ediyorum bunu:(
bizim zamanımızda bazı yanlış yetiştirme tarzlarıyla karşılaştık belki
ama hamdolsun böyle olmasına rağmen Rabbim bizi sevdi ve sevgisini bize verdi

Eğer tek başınızaysa mücadeleniz,yıpranmanız ve sonunda yardım etmeye çalışırken yardım edilesi hale gelmeniz bi süre sonra malesef başınıza gelme ihtimali yüksek olanlar
Şimdi her şeyden önce yapmanız gereken ailenizle kardeşinizin haberi olmadan olağın üstü toplantı yapmanızdır.
Bu toplantıda anne ve babanıza sözü geçebilecek bilinçli bir aile dostunuzu bulundurmanız çok iyi olur.
Toplantıdan önce eğer birlik içinde davranmazsanız olabilecek sonuçlara özellikle vurgu yapın
Eğer onlarda olayın ciddiyetinin farkına varırlarsa yükünüz hafifleyecek ve insAllah daha güzel sonuçlara ulaşacaksınız kardeşinizle ilgili.
Eğer zaten aileniz belli konuların farkındaysalar, o zaman icraata geçmelerine vesile olacaksınız insAllah.

Sizin bireysel olarak yapmanız gerekenlerse herşeyden önce sakin olmanız.
Rabbisi kardeşinize sizin gibi bir abla nasib etmiş.Onun sırtı alimAllah yere gelmez.:evet
Ama biraz zaman istiyor bazı şeyler
Kendimden biliyorum bunu en çok: )
Saçları diken diken etrafta gezen serseri ruhlu bir ergenlik yaşadım=)
Ailem bile şaşırıyor o zamanları hatırladıkça,
bense biliyorum ki herşşey Rabbimin dilemesiyle oluyor.
Allah ccnin eğdiğini kimse doğrultamıyor,yine Occnin düzelttiğini kimse eğemiyor.
Eğemez de hiç bir zaman!

Konuyu çok uzattım ama uzatılası bir konu
Çünkü hepimizin kardeşleri,yiğenleri,hatta belki çocuklarıyla aralarındaki ilişkilerinde yakın yangınlar yaşıyorlar.
Tecrübelerimizi paylaşalım ki doğudan batıya mümin evlatların yetiştirilmesinde çorbada tuzumuz olsun,Rabbimizin nazarında sevimli ecirlerimiz olsun...

Son olarak;
Kardeşinize sürekli uyarıcı olursanız söz geçirmeyi beklemeyin
Yeri geldimi bilgisayar oyunu oynayın,yeri geldimi (uygun ortamlarda)maç yapın.
Yani özel olun onun için bir yöntemini bulup
Ailende kimdir senin için esas dendiğinde hiç düşünmeden ablam diyebilsin
Diyoloğunuz böyle olduktan sonra gerisi süper olacaktır insAllah

Ve bide yaz yaklaşıyor
Onu hem enerjisini atabileceği hemde hayırlılarla beraber olabileceği ortamlar bulun ve asla zorla göndermeyin bir şekilde ona sevimli kılın mekanı
Arkadaş seçimlerine böylelikle o farkında olmadan bir nevi müdahil olmuş olursunuz

Rabbim ümmetin evlatlarını hayırlılardan eylesin
Dularımız tüm minik yüreklerle
Vesselam..
RABBİM razı olsun senden kardeşim öyle güzel anlatmışsınki...okumaya doyamadım..
en güzeli bu durumu yaşayanlar bilir belliki...ve sende o dönemden geçmişsin bu kadar güzel ve inandırıcı anlatmandan belli..
dediklerini uygulamaya gayret edicem..bende inan korku içindeyim..sonuçta erkek ve bu deli çağında herşey ona delice ve kendine göre haklı gelecektir...oyüzden dikkatli adım atmak isteyorum..sabır önemli inşaALLAH o sabrı RABBİM bana verir...
selam ve dua ile...katkın için teşekkürler..RABBİME EMANETSİN...

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim bende aynı dertten muzdaribim 15 yaşnda bi kardeşim var ve çok asabi çok değişti sözümüzü dinlemiyor.ALLAH sabır versin sana yazılan tavsiyelerden bende faydalanırım inş.

ve aleyküm selam RABBİM razı olsun...
inşaALLAH. bu dönemide hayırlı bişekilde geçeriz...RABBİM yar ve yardımcımız olsun.selam ve dua ile.....

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı
Aleykümselam size bunun olma nedenlerini söylemeye çalışıyım inş. bu durumlar hemen hemen her erkekte yaşanabilir bu zamanlarında çevresindeki bazı havalı kişilerden etkilenir ve onlar gibi olmak isteyebilir bunun içinde ilk olarak kişi ailesinden başlar eğer onlara söz geçirebilmeye başarırsa çevresindekilere yönelir nedenlerden biri bu olabilr bence onun için ondan kesinlikle irtibatı kesmeyin ona karşı soğuk davranışlar sergilemeyin ve kendisine sevdiğini onun iyiliğini düşündüğünüzü sık sık söyleyin ve ona Allah ın ayetlerini hatırlatın ve ona Allah ın dünyada büyüklük taslayanları gururlananları sevmediğiniöğretin sorunu bu değilse veya çözülmezse (ki biraz zaman tanıyın inş. çözülecektir) tekrar msj atın derim tecrübelerimden faydalanarak inş. sorun halledilecektir yardımcı olabilirsem ne mutlu bana Allah a emanet olunuz

RABBİM razı olsun kardeşim evet yardımcı oldun teşekkürler katkıda bulunduğun için...dediklerinizi uygulmaya çalışacağım...çok dikkatli davranmaya gayret edicem..sonu hiç iyi olmayabilir çünkü..
YARADANA emanetsin..selam ve dua ile...

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleyküm selam kardeşim aynı safhalardan bende geçtim daha doğrusu bizde geçtik.Benimde bir erkek kardeşim var 19 yaşında olmasına rağmen hala düzeldi sayılmazamaz eskiye nazaran biraz daha iyi.yardıma gelince kelin ilacı olsa kendi başına sürermiş misali:=) bimiyorum açıkçası.Bende evde bağırıp çağırıyorum.Bu aralar baya agresif oldum.Lakin hemen pişman oluyorum.Sanırım şuanki şartlardan dolayı.Allah yardımcın olsun.Sabır ihsan eylesin sana tez vakitte.Selametle kal.

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleyküm selam kardeşim aynı safhalardan bende geçtim daha doğrusu bizde geçtik.Benimde bir erkek kardeşim var 19 yaşında olmasına rağmen hala düzeldi sayılmazamaz eskiye nazaran biraz daha iyi.yardıma gelince kelin ilacı olsa kendi başına sürermiş misali:=) bimiyorum açıkçası.Bende evde bağırıp çağırıyorum.Bu aralar baya agresif oldum.Lakin hemen pişman oluyorum.Sanırım şuanki şartlardan dolayı.Allah yardımcın olsun.Sabır ihsan eylesin sana tez vakitte.Selametle kal.

ALLAH razı olsun...desene aynı dertten muzdaribiz..aynen evde bağırıp çağırıyorum bende ama sonrasında pişman oluyorum ve ne yapacağımı bilemez hale geliyorum..benimde sinirlerim bozuldu artık ama en büyük görevde bana düşüyor..ve anlamadığım nokta daha 12 yaşında kardeşim erken diye düşünüyorum ergenliğinin ama belkide zamanıdır neyse RABBİME emanetsin teşekkürler yardımın için...ALLAH yardımcımız olsun.....

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt