Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

yardımınıza ihtiyacım var :( (1 Kullanıcı)

papatyaa172

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar, ben çok günaha giriyorum . Girmek istemiyorum, düşünmemek için beynimi sürekli birşeylerle meşgul etmek istiyorum ama nasıl nasıl arada kafama bazı günah sorular geliyor :( Sürekli herşeyin sebebini sorguluyorum . Mesela Bu anlatılan hikayeleri eskiler, iyi şeyler olsun diye uydurmuş olamaz mı? Allah evreni yarattıysa ve Allah' ı kimse yaratmadıysa , birşey kendiliğinden varolabiliyor demek ki. İnsan kendiliğinden varolmuş olmasını neden kabul edemiyoruz öyleyse. Tabi ki hiçbirşey kendiliğinden varolamaz diye düşünüyorum sonra. Falan falan falan. Bu sorular uzayıp gidiyor :( :( :( Bu durumdan çok üzgünüm. Sonra arkasından bir sürü tövbe ediyorum, ama elimde değil. :(
İnancımdan şüphe duymaya başladım. Bu da beni çok üzüyor. İnanmak için çabalıyorum, dualar okuyorum. Allah aşkını arttıran dua var, onu okuyorum. Ama nafile. Ne yapsam önüne geçemiyorum. Hatta dua okurken bile böyle bi düşünce aklıma giriveriyor. Nooolur bana yardım edin arkadaşlar :( Ben günahkar olmak istemiyorum. Bana bir çıkış yolu gösterin lütfen. Hepinizden Allah razı olsun...

serCANist

Kayıtlı Kullanıcı
RE: yardımınıza ihtiyacım var :(

Merhaba arkadaşım,
seni gayet iyi anlıyorum. ben de senin gibi çok kez aynı gaflete düştüm. Gaflet diyorum çünkü evrendeki müthiş dengenin kendiliğinden olduğunu düşünmek ancak gaflet kelimesi ile anlatılabilir sanırım. Mesela ben belgesel falan izlemeyi cok severim, national geographic belgesellerinin çoğunu izlemişimdir. mesela orda insanın ve kainatın varoluşuyla ilgili öyle belegeseller hazırlamışlar ki senin de dediğin gibi bir an "acaba " diyiveriyor insan.

İnsanın bazı şeylerin farkına varmısı için bazen uyarılması gerekebiliyor. bendeki bu uyarıyı Allah rahmet eylesin, babamın vefatı yaptı. ergeç birgün aynı yere gideceğimi anladım.

son olarak, elektronik mühendisi olarak birçok kanun,kuram formüllerle uğraşıyorsunuz. bence bu kadar mükemmel kanunlarla hazırlanmış bir evrenin sahipsiz olması düşünülemez.
kaldı ki herbir neden sorunuza karşılık bir cevap bulamıyor bilim. Er geç sonunda O yüce varlığa desteklenecektir...

kendimce aklıma geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştım.

Kendinize iyi bakınız.

serCANist

Kayıtlı Kullanıcı
RE: inşallah yardımı olur

RE: inşallah yardımı olur

S.A.
Yeri gelmişken başımdan geçen bir olayı da burada sizlerle paylaşmak isterim.
hani uydurulan hikayeler falan demişsiniz ya, bu da onlara benzer bir durum, ve sizi temin ederim ki gerçekti:

çoğu insan rüyasında öldüğünü görmüştür. ben de aynı olayı yaşadım hem de iki defa.
Rüyada ölüyorum ve neresi olduğunu bilmideğim bir yere doğru gidiyorum. Tünel gibi birşeydi sanırım.(belki güleceksiniz ama) önemli olan nasıl bir yer olduğu falan değil, önemli olan o anda duyduğunuz müthiş pişmanlık. Hayatımda pişmanlık duygusunu o kadar yoğun hissettiğimi hatırlamıyorum. Ve o anda aklınızdan tek bir düşünce geçiyor. "Ne olur son bir şans".

Sonra uyandığınızda ki rehaveti anlatmama gerek yok sanırım.

Bu şekilde iki defa başımdan geçti. ikisinde de akıllanmadım. ta ki babamın vefatına kadar.
o günden beri Rabbime kulluk yapmaya çalışıyorum. Umarım becerebilirim.

Allah yardımcınız olsun

not: ben de sizden cok farklı değilim aslında, sadece bir adım ileride(belki de gerideyimdir.)
sadece yaşadıklarımı ve düşüncelerimi paylaşmaya çalıştım. Eminim ki forum editörleri size daha iyi yardım edebileceklerdir. Ama sonuçta iş sizde bitiyor.

Ayıca bunaldığınız durumlarda Kuran dinlemenizi tavsiye ederim. bu sitedeki okuyan çok güzel okuyor..

YENIDEN DOGUS

Kayıtlı Kullanıcı

KARDEŞİM HİÇ SIKINTI YAPMA AYNI DÖNEMLERDEN BENDE GEÇTİM HATTA BİR GÜN İNANCIMI KAYBETTİM AMA BİR YANDAN YİNE DUA EDİYORDUM ÇÜNKÜ ONDAN BAŞKA KİME SIĞINACAKTIMKİ KURANLAR OKUDUM İÇİM KAVRULDU ELHAMDÜLİLLAH GEÇTİ SENDE İMAN İNANÇ VAR Kİ BU İMTİHANDAN GEÇİYORSUN BİRAZ SABIRLI OL GEÇECEKTİR GEÇECEĞİNE İNAN BU DÜŞÜNCELERE ALDIRMA DİYECEĞİM AMA O DÖNEMDE BİRAZ ZOR OLMUŞTU BENİM İÇİNDE ALDIRMAMAK BELKİ SENDE DAHA İRADELİSİNDİR NEFSDEN ŞEYTANDAN BİRDE BİLGİSİZLİKTEN KAYNAKLANABİLİR DUALARIMDA OLACAKSIN BİR DE SIK SIK SİTEMİZE GİR

papatyaa172

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun arkadaşlar. İnşallah bu imtihanı başarı ile verebilirim.

handan06

Kayıtlı Kullanıcı

allah yardımcın olsun inş.doğru yola yönelir ve şaşmayız

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

Selamun aleykum kardeşim..
Durumuna çok üzüldüm ama malesef bu soruların altından kendi başına kalkamazsın.
Ne kadar dua etsende o sorulardan gerçeği öğrenmedikçe gerçek manada kurtulamazsın..
Eğer bu durumdan kurtulmak ve tüm soruların cevabını tatmin edici bir şekilde öğrenmek istiyorsan sana muhteşem bir kitap tavsiye edebilirim..
Emine Şenlikoğlu-Gençliğin İmanını Sorularla Çaldılar
Adından da anlayabileceğin gibi gençlerin kafalarını sorularla karıştırmasınlar diye gençleri bilgilendiren soru-cevap şeklinde bir kitap..
Yararlı olacağını düşünüyorum.. Allah c.c. yardımcın olsun.. Aklıma geldikçe yararlanabileceğin kaynakları yazarım yine kardeşim.. Şimdilik Allah'a c.c. emanet ol.. SelametleB)B)

papatyaa172

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun Arkadaşlar. Ben de bir kitaba başlamıştım. 200 sayfa falan okudum. Sonsuz Nur-Fetullah Gülen. Az da olsa ilerleme kaydettiğimi düşünüyorum. İnşallah daha da çok okuyarak ve kalpten inanmak isteyerek bu sorunu aşabilirim. Hepinize çok teşekkürler.

haci yahya

Kayıtlı Kullanıcı

ESSELAMU ALEYKÜM
SEVGİLİ KARDEŞİM
DELİ OLUNMADAN VELİ OLUNMAZ DİYE Bİ DEYİM VARDIR.ASLIDA BU DEYİM İLK DEFA DUYANA BİRAZ TERS GELMEKTEDİR AMA OLAYIN İCİNE GİRİPTE BİRAZ TABİRİ CAİZ İSE KAŞARLANDIKTAN SONRA NE MANAYA GELDİĞİNİ VE NE DENMEK İSTEDİĞİNİ TAM OLARAK ANLAYA BİLİYORSUN.
SENİN KONUNDA İSE EVRENİN YARATILIŞI VE DÜZENİ .HATTA ALLAHIN VAR OLUŞUNU ARAŞTIRMA İCERİSİNE GİRMEKTESİN.ARAŞTIRMALARIN YÜZEYSEL OLDUĞUNDAN VEYA KAFANDAN BİŞEYLER ARARAŞTIRIR GİBİ YAPTIĞIN İCİN GERCEKLERİ GÖREMİYORSUN.
ALLHU TEALA Bİ AYETİ KERİMESİNDE BENİN İSTEDİĞİM KADARINI BİLEBİLİRSİNİZ DİYOR BİZE .YANİ KENDİSİ HAKKINDA BİŞEY İLETMİYOR.BİZEDE BUNU KURCALAMAK DÜŞMEZ.
ALLAHI BAŞKA ŞEYLERDE BULABİLİRİZ.
KENDİNE ŞÖYLE ÖRNEKLER VEREBİLİRSİN ;BİR SU DAMLACIĞINDAN BEBEK OLUŞUMU.
İNSANIN VUCUDUNDA Kİ TÜM BİLEŞENLERİN TOPRAKLA BİREBİR AYNI OLUŞU.İNSAN DEĞİŞİME UĞRADI İSE BİR HÜCRE KENDİLİĞİNDEN 1 MİLYON YILDA DEİĞŞİYOR İSE BİR KOSKOCA MAYNUN KUYRUĞU TİRİLYONLARCA SENEDE DEĞİŞİR DEMEKKİ Bİ YARATAN VAR BU İŞ KENDİLİĞİNDEN OLMUYOR.

SEVGİLİ KARDEŞİM SANA ÇOK DAHA FAZLA ÖRNEK SUNABİLİRİM AMA BENİM SANA TAVSİYEM SAKİN VE YALNIZ ORTAMLARDA KAFANI BİRAZ DİNLE VE ARKADAŞ GURUBUNA DİKKAT ET.VE DİNİ BİLGİ OLARAK OKUMAKTAN ZİYEDE ÖNCELİKLE BİLGİLİ Bİ ARKADAŞINLA VEYA BÜYÜĞÜNLE BU KONULARI YÜZYÜZE KONUŞMALISIN(ANINDA SORU-ANINDA CEVAP)
ALLAHA EMANET OL

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt