Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Yardim (1 Kullanıcı)

enese3

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm ben uzun zamandir 'allahümmume salli ala seyyidina muhammedin ve ala ali seyyidina muhammet' diye selavat getirip duruyorum bu doğrumu salavat yoksa yanlişmi bana biri yardimci olursa allah ondan razi olsun en kisa salavati yazarsaniz sevinirim....

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
dediğiniz doğru kardeşim merak etmeyin.

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
Allahumme salli ve Allahumme barik dualarını kast ediyorsan onda böyle geçmiyor şöyle geçer:Allâhümme salli alâ Muhammedin ve alâ âli Muhammed. Lakin bu salavatı kast etmiyorsan o başka...Namazda okurken Bize hadiste geldiği şekilde '' Allâhümme salli alâ Muhammedin ve alâ âli Muhammed. '' Diye okurmak gerekir..Normal zikirde vs sizin dediğiniz gibi okumaktada bir sorun yok.Lakin sünnet gereği bize geldiği gibi okursak daha uygun olduğunu düşünüyorum

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Allahumme salli ve Allahumme barik dualarını kast ediyorsan onda böyle geçmiyor şöyle geçer:Allâhümme salli alâ Muhammedin ve alâ âli Muhammed. Lakin bu salavatı kast etmiyorsan o başka...Namazda okurken Bize hadiste geldiği şekilde '' Allâhümme salli alâ Muhammedin ve alâ âli Muhammed. '' Diye okurmak gerekir..Normal zikirde vs sizin dediğiniz gibi okumaktada bir sorun yok.Lakin sünnet gereği bize geldiği gibi okursak daha uygun olduğunu düşünüyorum

Esselamu aleykum,

Kıymetli kardeşim Efendimiz s.a.v bizlere bana ve aileme salavat getiriniz diye buyurduğunda yukarıda yazdığın gibi demiştirler bu konuda çok haklısınız ancak manasını açtığımız zaman '' ALLAH'ım Muhammed'e salat et aynı İbrahim'e salat ettiğin gibi ... '' demiş oluruz Efendimiz bize böyle deyin demiş ise de bizim edebimiz ile '' seyyidina '' yani '' Efendimize '' dememiz gereklidir,peygamberlerin a.s.e hepsi bizlerin Efendileri dir ler ve bir çok alime göre Peygamberlere '' Efendimiz '' demek '' müstehab '' dır,bu durumda namazlarımızda ki tahiyatlarda veya namaz dışında münferid olarak okuduğumuz salavatlarda hangi peygamber olursa olsun Seyyidina demeliyiz...
Hakkınızı helal ediniz...

enese3

Kayıtlı Kullanıcı
Teşekkür

Teşekkür

Allahh razi olsun arkadaşlar inan çok tşk.ederim ben arapça bilmiyorum o yüzden türçe okunuşlarida kimi yerde farkli farkli yaziyor o yüzden arapçayi öğrenmem lazim evde 3 kere niyetlendim olmadi işicabida gidemiyorum ana bi yol gösterirmisiniz allaha emanet olun

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt