Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Yardım ve düşüncelerinizi bekliyorum (1 Kullanıcı)

ifteron

Kayıtlı Kullanıcı
selam arkadaşlar ben tesedürre girmemiş bir bayanım ve evliyim. 6 yıllık bir evlliğim var ve bu 6 yıl için de eşim pantolon giymeme daha doğrusu giyimime karışmıyorduşimdi ise 3 gündür etek giyeceksin diye bir baskı var ve ben çok bunaldım bu yüzden eşimden dayak yedim ve bu ilk dövmesi değil.evliliğimizin başından beri dayak yiyorum .en ufak bir tartışmanın sonu dayakla bitiyor.bir tane çocuğum var ve onun için katlanıyorum ama artık öyle bunaldım ki içim sıkılıyor ve hiç huzurum yok. eşimden nefret etmeye başladım.onu görmeye bile tahammülüm yok
boşanmak istememe rağmen söyleyemiyorum.en ufak bir tartışmada silah çekiyor .çocuğu her zaman koz kullanıyor beni evden atıp çocuğu vermiyor ben se çoğumdan ayrılamadığım için her seferinde olayları sineye çekmek zorunda kalıyorum.lütfen düşüncelerinizi yazın çok bunaldım.en son intiharı bile düşünüyorum.düşünceleriniz benim için çok önemli
selametle arkadaşlar

tercanli

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Yardım ve düşüncelerinizi bekliyorum

S.A arkadasim yazini okudum ve cok etkilendim ne yazicami gercekten bilemiyorum anlattina bakilarak zor günler geciriyosun ALLAH gercekten yardimcin olsun dua et ve sabir dile RABBIM büyüktür esini isla etsin ve hidayet versin... acaba esin islami acidanmi etek giymeni istiyo? eyer öyle ise islamiyeti bilen bir kisi siddet uygulamazki hele hele cocuguyla tehdit etmez allahtan korkar be bu ne eskiyalik anliyamadim. Ailene bahsettinmi olanlari onlar ne diyolar bu olaylara susmu kaliyolar yoksa arkandalarmi aileninde payi cok önemli biliyosun..... zaten evlilikte saygi bitmisse sevgide bitmis demektir böyle birbirinizi yipratmakla hic bisey hallonulmaz heleki intihar hicbir seyin cözümü diyildir aklindan gecirmen bile hata biliyosun dinimizde yeri bile yok hadi yaptin diyelim nolucak hicmi cocunu düsünmüyosun biliyorum suan icinden geciriyosundur aklimda oldu icin yapamiyorumya zaten yapma nede aklindan gecirme sen okadar zayif birisimisin tüm gücünü toplayip cocun ve kendin icin hayatta var olmalisin esine zayiflini gösterme hep kuvvetli ol insALLAH.... Bak sitede dua köseleri var sende niyetini al ister YASINI-SERIF istersen SALATI TEFRICIYYE okut ALLAH büyüktür cözümün bu dualarin icinde olabilir denemekte fayda var.. RABBIM sana dayanma gücü ve sabir versin esinide isla ve hidayete erdirsiins.... AMINNNNN..
Eyer istemiyerekte olsa yanlis biseyler yazdiysam kusura bakma gercekten hiyanden cok etkilendim böyle yobazlik olamaz yani hayatta senin gibi nice insanlarimiz var ALLAH zulum edenlerin hicbir zaman yanina birakmaz ALLAH davanda alninin akiyla seni feraha kavustursun selametle kalin hakkinizida helal edin umarim esinizin günahini almamisimdir

AHSEN-I FIGAN

Kayıtlı Kullanıcı

A.S DURUMUNA ÇOK ÜZÜLDÜM ALLAH KOCANI ISLAH ETSİN.BENCE SUYUNA GİTMEYE ÇALIŞ.DEDİKLERİNİ YAP BELKİ DÜZELİR BAKTIN Kİ OLMUYOR KONUYU AİLENE AÇ İLK ÖNCE EŞİNİN AİLESİNE SONRA KENDİ AİLENE.BÜYÜKLER BELKİ UZLAŞMANIZI SAĞLAR.AMA BU ADAMIN PSKL.SORUNLARI VAR BENCE BAKSANA SİLAH ÇEKİYOR!!!! BOL BOL DUA ET HER ZAHMETİN İÇİNDE RAHMET GİZLİDİR UNUTMA....BOŞANMAK EN SON İŞ OLSUN....EŞLER ARASINDA MUTLAKA BU DÖNEMLER OLUR DİYE TAHMİN EDİYORUM ATLATIRSIN DEDİĞİM GİBİ SUYUNA GİT NE DİYORSA YAP..YAPMAYA ÇALIŞ....
ALLAH YARDINCIN OLSUN S.AB)

ifteron

Kayıtlı Kullanıcı

sevgili arkadaşlar düşünceleriniz için teşekkür ederim. Allah razı olsun.ben konuyu ailemede açtım ama hiçbir şey yapamadılar.benim eşim polis ve boşanırsam aile faciasından korkuyorum.televizyonlarda izliyorum ve benimde başıma gelmesinden korkuyorum.onun aileside hacca gitmiş ve hacı olmuş insanlar onlarında haberi var durumdan ama onlar dayağı haketmede yeme diyor.ben 6 yıdır evliyim ve evliliğimim ilk günlerinden bu yana dayak yiyorum.hamileyken bile yedim dayağı.pantolon giymeme islami açıdan da karşı çıktığını sanmıyorum .çünkü bu zamana kadar birşey dememişti.açık saçıkta giyinen bir insan değilim zaten.arkadaşlar inanın elin kolum bağlı herkes karşıma geçmiş beni izliyor ve kimse birşey yapmıyor gibi geliyor ve çok çaresizim.bir nebzede olsun sizlere derdimi anlatıp rahatlamak istedim.düşünceleriniz ve zahmetiniz için saolun.allah razı olsun .

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

ifteron yazdı:
sevgili arkadaşlar düşünceleriniz için teşekkür ederim. Allah razı olsun.ben konuyu ailemede açtım ama hiçbir şey yapamadılar.benim eşim polis ve boşanırsam aile faciasından korkuyorum.televizyonlarda izliyorum ve benimde başıma gelmesinden korkuyorum.onun aileside hacca gitmiş ve hacı olmuş insanlar onlarında haberi var durumdan ama onlar dayağı haketmede yeme diyor.ben 6 yıdır evliyim ve evliliğimim ilk günlerinden bu yana dayak yiyorum.hamileyken bile yedim dayağı.pantolon giymeme islami açıdan da karşı çıktığını sanmıyorum .çünkü bu zamana kadar birşey dememişti.açık saçıkta giyinen bir insan değilim zaten.arkadaşlar inanın elin kolum bağlı herkes karşıma geçmiş beni izliyor ve kimse birşey yapmıyor gibi geliyor ve çok çaresizim.bir nebzede olsun sizlere derdimi anlatıp rahatlamak istedim.düşünceleriniz ve zahmetiniz için saolun.allah razı olsun .

Selamün aleyküm...Böyle şeylerde sabır çok önemlidir..Hep sabredin,hep sabredin...Bu tür olumsuzluklar karşısında intihar olayı sırf kışkırtma ve nefistir..Nefsinize yenik düşmeyin...Bol bol dua edin...İnşallah bizlerde ederiz...Ve Allah herşeyi düzenine sokar inşallah.... Allaha emanet olun inşallah..

handan06

Kayıtlı Kullanıcı

allah yardımcın olsun durumuna üzüldüm sabret inş.bol bol dua et allahın izniyle inş.sıkıntıların gider

deren75

Kayıtlı Kullanıcı

s.a.rabbim yar ve yardımcınız olsun.söylemiş olduğun olay bu boyutlarda ise ailedende yardım alamadığınıza göre mutlaka ve mutlaka profosyonel kişlerden ya kendiniz veya eşinizle birlikte yardım almanız en sağlıklı yapabileceğiniz şey gibi görünüyor.her karanlığın bir aydınlığı vardır mutlaka sabredin ve dua edin eşinizin suyuna gitmeye çalışın onun sinirlenmesi her zaman için size zarar olarak dönebilir rabbim yardımcınız olsun selam ve dua ile.

Omar Bin Khattab-

Kayıtlı Kullanıcı

Assalamu Alaikum wa rahmatullah
Selamun alaikum kardesim, ben evli degilim ve bu konu baya bir özel oldugu icin, vede esinizi ve sizide tanimadigim icin sadece hafiften bir nasihata gececegim inshaAllah, Cunki yapilabilecek en kötu sey temelini icerigini bilmeden bilincsizce verilen önerilerdir ki,
Kardesim ilk önce sunu anlayamadim, esiniz islami tam olarak yasayan bir insanmi etek konusunda o aklima geldi, sizin tesetturemi girmenizi istiyor?? ama size olan davranisindan dolayi herhalde degil... Allahu alem, her seyin icini Rabbimiz biliyor, Sim ben esinizle sizin aranizdaki sorundan önce sizin tesettur ile sordugunuz soruya deyinmek istiyorum, kuran ayet ve hadis isiginin altinda, yoksa estg fetva vermek bize dusme. Summe hasa. Tesettur Rabbimizin bir emridir ve nur suresi ayet 31 de gecer. InshaAllah sizde bakabilirsiniz bir kismini pastallemeye calisacagim.

Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler.

Ey Nebi, hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına [dışarı çıkarken] cilbablarını [dış kıyafetlerini] giymelerini söyle! Bu, onların tanınıp, eza görmemelerine daha uygundur.) [Ahzab 59]

Hz. Ali (a.s) şöyle buyuruyor:

Bir gün Hz. Fatıma (a.s) ile Hz. Peygamber (s.a.a)’in huzuruna gittik Resululah’ın şiddetle ağladığını gördüm:

Babam ve annem sana feda olsun neden ağlıyorsunuz? dedim. Peygamber “miraca gittiğim gece ümmetimden bazı hanımların şiddetli azaba uğradıklarına şahit oldum; onların şiddetli azaba duçar oldukları için ağlıyorum. Sonra onlardan her birinin azabını açıkladı. Hz. Fatıma: “Ey benim gözlerimin nuru bunların işledikleri günahları bana açıkla” dedi:

Resulullah (s.a.a) şöyle buyurdu:

“Saçlarından asılan kadın saçını namahrem erkeklere karşı örtmeyen kadındır.

Kendi vücudunun etini yiyen kadın ise vücudunu başkaları için süsleyen kimsedir. Ama vücudunun eti, makas ile kopartılan kadın ise kendisini başkalarına sunan kadındı. Sonra şöyle buyurdu:

Kocası kendisinden razı olan kadına ne mutlu![6]

Son olarak kadın ile erkek arasında ortak olan bir hükme dikkat çekelim. İmam Caferi Sadık aleyhisselam şöyle buyuruyor:

“(Mahrem olmayan kadın veya erkeğe) Bakışı şeytanın zehirli oklarından bir oktur. Nice bakış var ki uzun hasrete yol açar.”

Bir gün Hz. Fatıma (a.s) ile Hz. Peygamber (s.a.a)’in huzuruna gittik Resululah’ın şiddetle ağladığını gördüm:

Babam ve annem sana feda olsun neden ağlıyorsunuz? dedim. Peygamber “miraca gittiğim gece ümmetimden bazı hanımların şiddetli azaba uğradıklarına şahit oldum; onların şiddetli azaba duçar oldukları için ağlıyorum. Sonra onlardan her birinin azabını açıkladı. Hz. Fatıma: “Ey benim gözlerimin nuru bunların işledikleri günahları bana açıkla” dedi:

Kendi vücudunun etini yiyen kadın ise vücudunu başkaları için süsleyen kimsedir. Ama vücudunun eti, makas ile kopartılan kadın ise kendisini başkalarına sunan kadındı. Sonra şöyle buyurdu:

Son olarak kadın ile erkek arasında ortak olan bir hükme dikkat çekelim. İmam Caferi Sadık aleyhisselam şöyle buyuruyor:

“(Mahrem olmayan kadın veya erkeğe) Bakışı şeytanın zehirli oklarından bir oktur. Nice bakış var ki uzun hasrete yol açar.”

“(Mahrem olmayan kadın veya erkeğe) Bakışı şeytanın zehirli oklarından bir oktur. Nice bakış var ki uzun hasrete yol açaR

Guzel kardesim, Yolumuz cok uzun ve bu dunya hayatinda biz cesitli seylerle hesaba tutulacagiz malimizla canimizla evlatlarimizla esimiz dostumuzla v.s, inshaaAllah Rabbim esine hidayet nasib eylesin, sana ilk tavsiyem Tesetture girmendir, bunu anlayarak idrak ederek ve Allahin emri oldugu icin. Ve sonra esinden gördugun iskenceye gelince, belkide bu iskencenin senin tesetturl ile bir lakasi yoktur, belkide Tesetture girdikten sonrada devam eder, Ama sen tesetture girmekle Rabbimizin emrini yerine getirmis olur vede, dahada cok sabir edebilirsin inshaaALLAH, hijap., yani Hicap arapca kelimesinden korunma anlamina gelir, Rabbim seni korur ve sakindirir ve sana yardimci olur inshaALLAH, Vede esinizin size iskence yapmasi, hos degildir muhakkak siz bunu aile yakinlari ile danisin, ve siz sabredin insaaALLAH ve Allahdan yardim dileyin ve bu konuyu size yakin olan bir insana danisin, En sagliklisi bu. Ve guzel kardesim hayatta olan bazi sorunlar kötu olaylar iyi bir seylerin baslangicida olabilir, Men sabera Men zafere, Sabreden Zarefe erermis...Siz ibadetinizi edin dua edin, bizimde dualarimiz seninle Kardesim Rabbim seni bu SIKINTIDAN kurtarsin esine hidayet versin ve seni tesetturlu bacilarimizdan eylesin..Allahumma amin, Assalamu alaikum wa rahmatullah.B)B)

Omar Bin Khattab-

Kayıtlı Kullanıcı

Assalamu alaikum . kardesler hakkinizi helal edin:) ben bir yazi yazmistim ve hadis eklemistim ama sanirim bir kac kere fazla pastellemisim hadisleri baya uzun bir yazi olmus, acemiyim bu gibi forumlarda, Allah razi olsun. Assalamu alikumB):D

energy

Kayıtlı Kullanıcı

s.a. geçmiş olsun.taha süresinin 39.ayetini 7 gün 21 defa (günde)oku 1 bardak suya şifa niyetine için.karı koca arasının düzelmesi için manen çok değerlidir.uygularsanız muhabbetiniz artar.eşinizle konuşmayı deneyin karşılıklı olarak çözüm arayın meseleye olmazsa bir psikiyatriden yardım alın allaha emanet olun çok dua edin.namazınızı kılın.selametle...

yun_us25

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
cid-be16d7dad725ce0d.spaces.live.com

ABLAM RAHMAN YAR VE YARDIMCIN OLSUN ...İNANIN ÇOK ÜZÜLDÜM..AMA LÜTFEN İNTİHAR GİBİ OLAYI SAKIN OLA DÜŞÜNMEYİN ŞUNU BİLİNKİ BÖYLE BİR DÜŞÜNCE AKLINIZA GELİYORSA ŞEYTANDANDIR...KAZALAR,BELELER, MUSİBETLER.TÜRLÜ TÜRLÜ SIKINTILAR ALLAH"TANDIR ÇOK ÇOK DUA EDİN,SABIR KILIN İNŞAALLAH SELAMETE ERECEKSİNİZ..VE ŞUNUDA BİLİNKİ RAHMAN VE RAHIYM OLAN ALLAH GÖNÜLDEN YAPILAN HİÇBİR DUAYI GERİ ÇEVİRMEZ.....

FORUMDAKİ ARKADAŞLARDA İNŞAALLAH ABLAMIZ İÇİN NAMAZLARDAN SONRA DUA EDELİM...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt