RE: Yardım ve düşüncelerinizi bekliyorum
Assalamu Alaikum wa rahmatullah
Selamun alaikum kardesim, ben evli degilim ve bu konu baya bir özel oldugu icin, vede esinizi ve sizide tanimadigim icin sadece hafiften bir nasihata gececegim inshaAllah, Cunki yapilabilecek en kötu sey temelini icerigini bilmeden bilincsizce verilen önerilerdir ki,
Kardesim ilk önce sunu anlayamadim, esiniz islami tam olarak yasayan bir insanmi etek konusunda o aklima geldi, sizin tesetturemi girmenizi istiyor?? ama size olan davranisindan dolayi herhalde degil... Allahu alem, her seyin icini Rabbimiz biliyor, Sim ben esinizle sizin aranizdaki sorundan önce sizin tesettur ile sordugunuz soruya deyinmek istiyorum, kuran ayet ve hadis isiginin altinda, yoksa estg fetva vermek bize dusme. Summe hasa. Tesettur Rabbimizin bir emridir ve nur suresi ayet 31 de gecer. InshaAllah sizde bakabilirsiniz bir kismini pastallemeye calisacagim.
Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler.
Ey Nebi, hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına [dışarı çıkarken] cilbablarını [dış kıyafetlerini] giymelerini söyle! Bu, onların tanınıp, eza görmemelerine daha uygundur.) [Ahzab 59]
Hz. Ali (a.s) şöyle buyuruyor:
Bir gün Hz. Fatıma (a.s) ile Hz. Peygamber (s.a.a)’in huzuruna gittik Resululah’ın şiddetle ağladığını gördüm:
Babam ve annem sana feda olsun neden ağlıyorsunuz? dedim. Peygamber “miraca gittiğim gece ümmetimden bazı hanımların şiddetli azaba uğradıklarına şahit oldum; onların şiddetli azaba duçar oldukları için ağlıyorum. Sonra onlardan her birinin azabını açıkladı. Hz. Fatıma: “Ey benim gözlerimin nuru bunların işledikleri günahları bana açıkla” dedi:
Resulullah (s.a.a) şöyle buyurdu:
“Saçlarından asılan kadın saçını namahrem erkeklere karşı örtmeyen kadındır.
Kendi vücudunun etini yiyen kadın ise vücudunu başkaları için süsleyen kimsedir. Ama vücudunun eti, makas ile kopartılan kadın ise kendisini başkalarına sunan kadındı. Sonra şöyle buyurdu:
Kocası kendisinden razı olan kadına ne mutlu![6]
Son olarak kadın ile erkek arasında ortak olan bir hükme dikkat çekelim. İmam Caferi Sadık aleyhisselam şöyle buyuruyor:
“(Mahrem olmayan kadın veya erkeğe) Bakışı şeytanın zehirli oklarından bir oktur. Nice bakış var ki uzun hasrete yol açar.”
Bir gün Hz. Fatıma (a.s) ile Hz. Peygamber (s.a.a)’in huzuruna gittik Resululah’ın şiddetle ağladığını gördüm:
Babam ve annem sana feda olsun neden ağlıyorsunuz? dedim. Peygamber “miraca gittiğim gece ümmetimden bazı hanımların şiddetli azaba uğradıklarına şahit oldum; onların şiddetli azaba duçar oldukları için ağlıyorum. Sonra onlardan her birinin azabını açıkladı. Hz. Fatıma: “Ey benim gözlerimin nuru bunların işledikleri günahları bana açıkla” dedi:
Kendi vücudunun etini yiyen kadın ise vücudunu başkaları için süsleyen kimsedir. Ama vücudunun eti, makas ile kopartılan kadın ise kendisini başkalarına sunan kadındı. Sonra şöyle buyurdu:
Son olarak kadın ile erkek arasında ortak olan bir hükme dikkat çekelim. İmam Caferi Sadık aleyhisselam şöyle buyuruyor:
“(Mahrem olmayan kadın veya erkeğe) Bakışı şeytanın zehirli oklarından bir oktur. Nice bakış var ki uzun hasrete yol açar.”
“(Mahrem olmayan kadın veya erkeğe) Bakışı şeytanın zehirli oklarından bir oktur. Nice bakış var ki uzun hasrete yol açaR
Guzel kardesim, Yolumuz cok uzun ve bu dunya hayatinda biz cesitli seylerle hesaba tutulacagiz malimizla canimizla evlatlarimizla esimiz dostumuzla v.s, inshaaAllah Rabbim esine hidayet nasib eylesin, sana ilk tavsiyem Tesetture girmendir, bunu anlayarak idrak ederek ve Allahin emri oldugu icin. Ve sonra esinden gördugun iskenceye gelince, belkide bu iskencenin senin tesetturl ile bir lakasi yoktur, belkide Tesetture girdikten sonrada devam eder, Ama sen tesetture girmekle Rabbimizin emrini yerine getirmis olur vede, dahada cok sabir edebilirsin inshaaALLAH, hijap., yani Hicap arapca kelimesinden korunma anlamina gelir, Rabbim seni korur ve sakindirir ve sana yardimci olur inshaALLAH, Vede esinizin size iskence yapmasi, hos degildir muhakkak siz bunu aile yakinlari ile danisin, ve siz sabredin insaaALLAH ve Allahdan yardim dileyin ve bu konuyu size yakin olan bir insana danisin, En sagliklisi bu. Ve guzel kardesim hayatta olan bazi sorunlar kötu olaylar iyi bir seylerin baslangicida olabilir, Men sabera Men zafere, Sabreden Zarefe erermis...Siz ibadetinizi edin dua edin, bizimde dualarimiz seninle Kardesim Rabbim seni bu SIKINTIDAN kurtarsin esine hidayet versin ve seni tesetturlu bacilarimizdan eylesin..Allahumma amin, Assalamu alaikum wa rahmatullah.B)B)