Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Yardim edin :( (1 Kullanıcı)

Mehmet Beşli

Kayıtlı Kullanıcı
Abilerim Abalarım benim bir derdim var sizinle paylaşmak istiyorum ... Benim aklımdan istemedğimi şeyler geçıyor bunlar bazwen Allah a hakaret bıle olabılıyor diğier güzel şeylere ben bundan çok rahatsızım çok büyük günah işiliyorum sanıyorum çok uyuz oluyorum böle bir şey geçince kendımı ölduresım gelıyor çok bunaldım şu gunlerde daha da sıklaştı dahada bunalıyorum ne yapmam lazım lutfen cevaplarınızı beklıom

eyüp1

Kayıtlı Kullanıcı
güzel kardeşim Kuranı Kerim senin ilacın meal olarak anlamını oku anla Allah çok merhametli tam hüküm ve hikmet sahibidir herşeyin en iyisini bilen odur

Mehmet Beşli

Kayıtlı Kullanıcı
Hiç kimse mi yokkk lütfen ya açıklık getirin lütfen çok mu günah işliyorum artık kendımde nbıle utanıom lütfen güzel forum ınsanları yardımcı olun Allah rızası için

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
_______selamün aleyküm kardeşim
bu durum sizde takıntı halini almışsa doktora gitmenizi tavsiye ederim ... araştırma hastaneleri ve üniversite hastanelerinde ... pedagog lara görüne bilirsiniz.. inançlı bir doktorla görüşün isterim ayrıca esma-ül hüsna ve kuranı kerim okuyun ve dinleyin eger okumayı bilmiyorsanız mutlaka dinleyin dinleyin inşallah rabbim tez vakitte sıkıntılarınızdan kurtarır kardeşim ama yaşınız 14 bu yaşlarda bu gibi sorunlar olabilir ümitsizlige kapılma..
rabbim yar ve yardımcınız olsun inşallah bu bir imtihan...
rabbimize emanet olunuz kardeşim hayırlı haberlerinizi bekliyecegiz inşallah
selam ve dua ile _________

Mehmet Beşli

Kayıtlı Kullanıcı
Çok sağ olun teşşekkür ederim inş geçer sizde Allaha emanet olun hayırlı günler

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Selamünaleykum...

Selamünaleykum...

Abilerim Abalarım benim bir derdim var sizinle paylaşmak istiyorum ... Benim aklımdan istemedğimi şeyler geçıyor bunlar bazwen Allah a hakaret bıle olabılıyor diğier güzel şeylere ben bundan çok rahatsızım çok büyük günah işiliyorum sanıyorum çok uyuz oluyorum böle bir şey geçince kendımı ölduresım gelıyor çok bunaldım şu gunlerde daha da sıklaştı dahada bunalıyorum ne yapmam lazım lutfen cevaplarınızı beklıom

Ey aziz kardeşim bil ki!

İnsan kalben ve fikren ilahi hakikatlere bakıp düşündüğü zaman, bilhassa namaz ve ibadet sırasında, gerek şeytan tarafından, gerek nefis tarafından pek fena, pis ve çirkin vesveseler, hatıralar, sinekler gibi kalbe, akla hücum ederler.
Bunların def’iyle uğraşan insan, o vesveselere mağlup olur.

Onları mağlub edip kaçırmanın çaresi;
Müdâfaayı terkedip, onlarla uğraşmamaktır..
Evet, arılar ile uğraşıldıkça, onlar hücumlarını arttırırlar..
Onlara karışılmadığı takdirde, insanı terkeder giderler..

Hem de bil ki;
O gibi vesveselerin,
Ne yüce hakikatlere ne de senin kalbinebir zararı yoktur..

Evet, pis bir menzilin deliklerinden semânın yıldızlarına, cennetin gül ve çiçeklerine bakılırsa, o deliklerdeki pislik, ne bakana ne de bakılana bulaşmaz. Ve kötü tesir etmez..

Çünkü;
O çirkin sözler senin kalbinin sözleri değil..
Çünkü senin kalbin ondan üzüntü duyuyor ve şikayetçidir..
Belki kalbe yakın olan (lümme-i şeytaniyeden) şeytan üssü’nden geliyor..

Mesela sen namazda, Kâbe karşısında, ilahi huzurda Kur’an ayetlerini tefekkür ederken, şu tedâi-yi efkâr- yani fikirlerin birbirini çağrıştırması-
Seni tutup en uzak, en boş ve en faydasız şeyleri düşünmeye sevkeder..

Şeytanın bundan maksadı şudur ki, insan umutsuzluğa düşsün ve;
“Eyvah! Kalbim ne kadar bozulmuş.. Artık benden adam olmaz” desin.
Böylelikle yapabildiğini de bıraksın ve onun oyuncağı olsun..

Senin başın da böyle şeytanî çağrışımlara mübtelâ ise;
Sakın telaş etme!..
Uyanışa geldiğin anda dön!
“Aman ne kusur ettim” deyip araştırma!
Meşgul olma!
Ta ki o zayıf münasebet, senin dikkatinle kuvvetlenmesin..

Bil ki;
Aynanın içindeki yılanın timsali ısırmaz,
Ateşin misali yakmaz,
Ve necasetin görünmesi aynayı pislendirmez..
Bu tür çağrışımlar genelde zararsızdır ve bile isteye olmadığı için mes’uliyet yoktur..

Nasıl ki, senin kalbinde bir şeytan üssü, bir de melek üssü vardır..
Nasıl ki, iyiler ile kötülerin bir meskende durmaları zarar vermez..
Öyle de bu tür çağrışımlar yoluyla, istemediğin pis hayaller gelip, nezih düşüncelerin içine girse, zarar vermez.

Ancak; kasden olursa ve de zarar zannıyla onunla çok meşgul olunursa o zaman zararlı dokunur..

Kaynak; Risale-i Nur
Tamamı, orjinali, vesveseden muzdaripler için çok güzel ve faydalıdır..Okumak isteyenlere;
SÖZLER_21.Sözün 2. makamı – Mesnevi-i Nuriye sayfa;96
( Kalbin beş yarasına beş merhemi tazammun eder)

orhan salcı

Kayıtlı Kullanıcı

kardeşim mehmet bey! önce Rabbimden hakkınızda yardım ve merhamt diliyorum zor bi durum. aslında çok zor olmayan, çoğumuzun zamam zaman da olsa başımıza gelen bi durum, dillensin dillenmesin çoğumuz bu durumu yaşarız.. vaktiniz, imkanınız varsa ki olmalı bu zorluğu aşmak için Risale-i Nurlarda bu konu hakkında yazılmış sorunu psikolojik ve imani boyutuyla çözen yazılar var, okumanızı öneririm. orda bi şeyi hayal etmenin,istem dışı düşüncelerin asla kişiye bi mesuliyet yüklemeyeceği yazılı. aynadaki, resimdeki yılanın ısıramayacağı gibi.. önem verdikçe boğuştukça saldıran arılara benzetilir, kafa yordukça büyüyen bi sorun olur. insan kalbinde lümme i şeytaniye diye bi yer olurmuş ve şeytan bazan üfler, kafa karıştırmaya çalışırmış.. önem verirsek oltaya taklan balık misali ya kıvranr durur yada Allah korusun...... büyütmeyin ve korkmayın, bunun bi mesulyeti yok.. kalbim bozulmuş, imanım, ahlakım bozulmuş falan sanmayın asla... konu basit ama derinleşirse sıkıntı yaşamaya devam edbilirsiniz.. tekrar risaleden o bölümleri okumanızı yada bi bilenden okuyup izah etmesini isteyebilirseniz gerçekten rahatlar, kurtulursunuz.. selam ve dua ile.

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Ey aziz kardeşim bil ki!

İnsan kalben ve fikren ilahi hakikatlere bakıp düşündüğü zaman, bilhassa namaz ve ibadet sırasında, gerek şeytan tarafından, gerek nefis tarafından pek fena, pis ve çirkin vesveseler, hatıralar, sinekler gibi kalbe, akla hücum ederler.
Bunların def’iyle uğraşan insan, o vesveselere mağlup olur.

Onları mağlub edip kaçırmanın çaresi;
Müdâfaayı terkedip, onlarla uğraşmamaktır..
Evet, arılar ile uğraşıldıkça, onlar hücumlarını arttırırlar..
Onlara karışılmadığı takdirde, insanı terkeder giderler..

Hem de bil ki;
O gibi vesveselerin,
Ne yüce hakikatlere ne de senin kalbinebir zararı yoktur..

Evet, pis bir menzilin deliklerinden semânın yıldızlarına, cennetin gül ve çiçeklerine bakılırsa, o deliklerdeki pislik, ne bakana ne de bakılana bulaşmaz. Ve kötü tesir etmez..

Çünkü;
O çirkin sözler senin kalbinin sözleri değil..
Çünkü senin kalbin ondan üzüntü duyuyor ve şikayetçidir..
Belki kalbe yakın olan (lümme-i şeytaniyeden) şeytan üssü’nden geliyor..

Mesela sen namazda, Kâbe karşısında, ilahi huzurda Kur’an ayetlerini tefekkür ederken, şu tedâi-yi efkâr- yani fikirlerin birbirini çağrıştırması-
Seni tutup en uzak, en boş ve en faydasız şeyleri düşünmeye sevkeder..

Şeytanın bundan maksadı şudur ki, insan umutsuzluğa düşsün ve;
“Eyvah! Kalbim ne kadar bozulmuş.. Artık benden adam olmaz” desin.
Böylelikle yapabildiğini de bıraksın ve onun oyuncağı olsun..

Senin başın da böyle şeytanî çağrışımlara mübtelâ ise;
Sakın telaş etme!..
Uyanışa geldiğin anda dön!
“Aman ne kusur ettim” deyip araştırma!
Meşgul olma!
Ta ki o zayıf münasebet, senin dikkatinle kuvvetlenmesin..

Bil ki;
Aynanın içindeki yılanın timsali ısırmaz,
Ateşin misali yakmaz,
Ve necasetin görünmesi aynayı pislendirmez..
Bu tür çağrışımlar genelde zararsızdır ve bile isteye olmadığı için mes’uliyet yoktur..

Nasıl ki, senin kalbinde bir şeytan üssü, bir de melek üssü vardır..
Nasıl ki, iyiler ile kötülerin bir meskende durmaları zarar vermez..
Öyle de bu tür çağrışımlar yoluyla, istemediğin pis hayaller gelip, nezih düşüncelerin içine girse, zarar vermez.

Ancak; kasden olursa ve de zarar zannıyla onunla çok meşgul olunursa o zaman zararlı dokunur..

Kaynak; Risale-i Nur
Tamamı, orjinali, vesveseden muzdaripler için çok güzel ve faydalıdır..Okumak isteyenlere;
SÖZLER_21.Sözün 2. makamı – Mesnevi-i Nuriye sayfa;96
( Kalbin beş yarasına beş merhemi tazammun eder)

rabbim razı olsun abimiz bu degerli bilgileri paylaştınız inşallah kardeşime faydası olur...
selam ve dua ile

Mehmet Beşli

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim mehmet bey! önce Rabbimden hakkınızda yardım ve merhamt diliyorum zor bi durum. aslında çok zor olmayan, çoğumuzun zamam zaman da olsa başımıza gelen bi durum, dillensin dillenmesin çoğumuz bu durumu yaşarız.. vaktiniz, imkanınız varsa ki olmalı bu zorluğu aşmak için Risale-i Nurlarda bu konu hakkında yazılmış sorunu psikolojik ve imani boyutuyla çözen yazılar var, okumanızı öneririm. orda bi şeyi hayal etmenin,istem dışı düşüncelerin asla kişiye bi mesuliyet yüklemeyeceği yazılı. aynadaki, resimdeki yılanın ısıramayacağı gibi.. önem verdikçe boğuştukça saldıran arılara benzetilir, kafa yordukça büyüyen bi sorun olur. insan kalbinde lümme i şeytaniye diye bi yer olurmuş ve şeytan bazan üfler, kafa karıştırmaya çalışırmış.. önem verirsek oltaya taklan balık misali ya kıvranr durur yada Allah korusun...... büyütmeyin ve korkmayın, bunun bi mesulyeti yok.. kalbim bozulmuş, imanım, ahlakım bozulmuş falan sanmayın asla... konu basit ama derinleşirse sıkıntı yaşamaya devam edbilirsiniz.. tekrar risaleden o bölümleri okumanızı yada bi bilenden okuyup izah etmesini isteyebilirseniz gerçekten rahatlar, kurtulursunuz.. selam ve dua ile.

Abilerim Ablalarım güzel insanlar sizlere çokkk teşekkür ederim benı aydınlattıgınız için ben ne kadar ıgrenç biri oldum dıye düşünüyordum bu düşünceler kafamı takınca cıddıdende gıttıkçe arttı inş hepten geçer ve ben bu dertten kurtulurum sızlere tekrardan teşşkkur ederım Allah sızden razı olsun hayırlı guzel gunler:)

orhan salcı

Kayıtlı Kullanıcı
dua mü2minin silahıdır

dua mü2minin silahıdır

kardeşim günaha girmiyosun, kötü bi insan olmamışsın, ahlakın, insanlığın bozulmamış... şeytanın oltasına takılmışsın, kendinle upraştıkça kendi işini zorlaştırırsın... rahatsız olman bu fikir ve sözlerin senden çıkmadığının delili... dua mü2minin silahıdır, Rabbine yönel içindeki şeytanı, onun sana yapmaya çalıştıklarını anlat, sığın.. bu işin aslını, neden, niçin, nasıl olduğunu da öğren..bilmeden kurtuluş olmaz, bugün kurtulur, yarın başka bi konuyla, başka bi şekilde gene yakalanabilirsin.. sana tekrar risalei nurları öneriyorum, bu işin teşhis ve tedavisi orda, diğerleri pansumandan öte bişey değil.. bu önerimiz hoşuna gitmemiş, başka fikirler çağrıştırmış olabilir... reklam amcıyla yazmadım bilesin... bu işin uzmanını ve çözümünü arıyosan bu.. dert senin derman orda, ister al ister çek.... psikoloğa gitsen bile o eserlerden faydalanman şart bence...

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Allah CC. cümlemizden razı olsun...

Allah CC. cümlemizden razı olsun...

rabbim razı olsun abimiz bu degerli bilgileri paylaştınız inşallah kardeşime faydası olur...
selam ve dua ile

İnşallah hepimize faydası olur Aminenur kardeşim...
Allah CC. gaflet ve vesveseden korusun inşallah...
Selam ve DUA ile...
:evet

Mehmet Beşli

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim günaha girmiyosun, kötü bi insan olmamışsın, ahlakın, insanlığın bozulmamış... şeytanın oltasına takılmışsın, kendinle upraştıkça kendi işini zorlaştırırsın... rahatsız olman bu fikir ve sözlerin senden çıkmadığının delili... dua mü2minin silahıdır, Rabbine yönel içindeki şeytanı, onun sana yapmaya çalıştıklarını anlat, sığın.. bu işin aslını, neden, niçin, nasıl olduğunu da öğren..bilmeden kurtuluş olmaz, bugün kurtulur, yarın başka bi konuyla, başka bi şekilde gene yakalanabilirsin.. sana tekrar risalei nurları öneriyorum, bu işin teşhis ve tedavisi orda, diğerleri pansumandan öte bişey değil.. bu önerimiz hoşuna gitmemiş, başka fikirler çağrıştırmış olabilir... reklam amcıyla yazmadım bilesin... bu işin uzmanını ve çözümünü arıyosan bu.. dert senin derman orda, ister al ister çek.... psikoloğa gitsen bile o eserlerden faydalanman şart bence...

Estağfirullah abi ne reklamı bana yardım oluyorsun sonuçta teşşekkürler yardımların için haıyrlı günler

hafizkiz

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm o his bi aralar bndede vardı
tamamen şeytanın vesvesesi o
çok çok EUZÜBESMELE
çekin inşALLAH slm ve dua ile

ÖMEREFE

Kayıtlı Kullanıcı
Mehmet beşli kardeşim başta allah yardimcin olsun bide öyle şeyler aklina geldiğinde şeytanin sana oynadiği bir oyun olarak düşünüp kendi kendi sana yenilmiyeceğim allah biz kullarinin yaninda diyerek euzu besmele çekmeyi denermisin umarim işine yarar şeytani bir düşmanin olarak görüp seni yenmesini izin verme unutma şeytan allaha siğinan insanlarla daha çok uğraşir sen allahin sevgili kuluymuşsun ki allah-u teala seni siniyor selametle

Mehmet Beşli

Kayıtlı Kullanıcı
Mehmet beşli kardeşim başta allah yardimcin olsun bide öyle şeyler aklina geldiğinde şeytanin sana oynadiği bir oyun olarak düşünüp kendi kendi sana yenilmiyeceğim allah biz kullarinin yaninda diyerek euzu besmele çekmeyi denermisin umarim işine yarar şeytani bir düşmanin olarak görüp seni yenmesini izin verme unutma şeytan allaha siğinan insanlarla daha çok uğraşir sen allahin sevgili kuluymuşsun ki allah-u teala seni siniyor selametle
Ömer Efe abi teşşekkürler beni mutlu ettin sizden Allah razı olsun hepinize çok çok teşekkurler

Mehmet Beşli

Kayıtlı Kullanıcı
Daha Yol gösterecek yardım edecek bırıleri var mı? Kusura bakamyın ççok yazdın özur dılerım şimdiden kızmassınız inş

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt