Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

yardım edin yıkılıyorum.... (1 Kullanıcı)

sınan_06

Kayıtlı Kullanıcı
selamun elyküm kardeşlerim çok zor durumdayım inanın tahmin ettiginizden daha fazla kotu durumdayım ve gun gectıkce her yonden bityorum kendimden utanıyorum artık cok gunahkarımm şeytan ve nefis beni bitirdi bi günah işliyosun bişe olmas diyosun allah affeder diosun ve sonra pişman oluyosun ve tekrar böle yapıosun tekrar günaha giriyosun bana yardım edin arkadaslar cok zordayımm siteyede girmiyorum uzun suredir sizlere bakacak sizlerin yazdıklarına cevap verecek yuzum olmadıgı için bilerek girmiorum ve sonunda dedim bana yardım ederse bu sitedeki kardeslerim yardım eder die son kez girdim ve belkide bi daha hiç giremicem sizlerin karsısına bu halde gelmek istemesdim ama gunluk hayatta derdimi kimseye acamıyorum sizden baska kimsem de yok bana yardım edin yoksa bi kardeşiniz aranızdan istemiyerek te olsa ayrılıcak....:'(((

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam kardeşim.hayır olsun inşallah.bittim diye bişey yok.müslüman umut kesmeden bekleyecek sabırla.sıkıntın her neyse allah yar ve yardımcın olsun kardeşim.ölümden başka herşeyin çaresi var bunu unutma.bittim dediğin yerde rabbimiz yetişir imdada şüpesiz.hergünahtan da büyük allah var kardeşim.topla kendini

Selçuk_lu

Kayıtlı Kullanıcı
selamun elyküm kardeşlerim çok zor durumdayım inanın tahmin ettiginizden daha fazla kotu durumdayım ve gun gectıkce her yonden bityorum kendimden utanıyorum artık cok gunahkarımm şeytan ve nefis beni bitirdi bi günah işliyosun bişe olmas diyosun allah affeder diosun ve sonra pişman oluyosun ve tekrar böle yapıosun tekrar günaha giriyosun bana yardım edin arkadaslar cok zordayımm siteyede girmiyorum uzun suredir sizlere bakacak sizlerin yazdıklarına cevap verecek yuzum olmadıgı için bilerek girmiorum ve sonunda dedim bana yardım ederse bu sitedeki kardeslerim yardım eder die son kez girdim ve belkide bi daha hiç giremicem sizlerin karsısına bu halde gelmek istemesdim ama gunluk hayatta derdimi kimseye acamıyorum sizden baska kimsem de yok bana yardım edin yoksa bi kardeşiniz aranızdan istemiyerek te olsa ayrılıcak....:'(((

Aleyküm selam sinan, daha önce güzel bir şiir paylaşmıştın bizimle.. galiba aradığın cevap orada var..

ey nefsimm..
Ey nefsim, bırak inadı da,dinle beni !
Er geç giyeceksin beyaz kefeni
Geride kalacak ,seveni,sevmeyeni
yaradan muhatap almış da seni,
Eşref-i mahlukat diye yaratmış.
Sende gizlemiş tüm ‘’esma’’sını,
Ve mahlukatın başına efendi yapmış..

**

Efendi olmak için ‘’iman’’gerek,
Bu yolda şeytan,zehirli bir engerek.
İki yol var önünde:
Ya şeytana aldanıp kafir olacaksın,
Ya,imana sarılıp mü’min kalacaksın

**

küfrü seçersen eğer,gizlenir tüm ‘’Esma’’lar,
ve sen elmas iken,kömür olacaksın..
tüm kainat bir olup davacı olacaklar,
Büyük bir vebal altında kalacaksın..

**

‘’İman hem nurdur,hem kuvvettir,
Hakiki imanı elde eden adam değil şeytana,
Kainata meydan okuyabilir
Çünkü ‘iman edenlerin dostuyum diyor ALLAH...

**

önünde ki yol iki
ya ‘tevekkeltü ALLAH’’diyecek
Rabbine kul olacaksın,
Veya
Şeytan olacak sana efendi
Onunla yanacaksın..

**

karar ver :
Cennet mertebesini mi istersin?
Cehennemin en dibini mi?
Cehennemde yanan bir taş mı olmak istersin ?,
Cennette yükselerde gezen bir baş mı olmak istersin?

_YUSUF_

Yönetici
Aleyküm selam kardeş
Allah'u teala insanları gafletten uyandırmak için tabiri caizse şevkat tokadı atar bu bazen bir musibet bezen bir hastalık bazen bir kaza vs. insana düşen bu gibi şeylerden ders çıkartabilmesidir.Siteye girecek yüzüm olmadığından bahsetmişin.Sevgili kardeşim bir günah işleyeceğin zaman düşün,insanarın karşısına çıkamazken mehşerde Allah'u tealanın karşısına çıktığımızda halimiz nice olur.Bütün mahşer insanlarının önünde günahlarımız deşifre oluduğunu düşün ve ilahi sesin atın bunu cehenneme diyebileceğini düşün ve nefsine nasihat et.Biz zaten günahkar kullarız kalbizin karalığı kimbilir nasıldır yapacağımız iş kalbimizi temizlemeye çalışmak olmalıki gerçekler bize açılsın buda sadece Allah'u tealayı zikirle olur kalp yumuşar ferahlar ve şeytanın telkinleri vesveseleri izole edilir.Bize düşen ilahi vahye yönelip hayat proğramımızı ilahi vahye göre düzenlemeye çalışmak olmalı bunu yaparken şeytandan ve avanelerinden küfür günah işlenen yerlerden kaçmalı bizi günaha sürükleyecek işlerden uzak durmalı günah işlenilen yerlerde içiçe olmak bir zaman sonra ogünahı seninde işlemene sebep olacaktır.uzatmadan şunu demek istiyorum Allah'u teala sana bu sıkıntıları verirken altında yatan hikmetleri görmelisin mevla şevkat tokadından bir tokatta sana bu vesile ile vuruyor uyanmanı ve hidayete koşmanı istiyor sende bu ilahi daveti daha iyi bir şevk ve arzuyla içine işletmeli olaya bu hikmeti nazari ile bakmalısın ilahi vahye yönelmeli acaba bana bu kur'an nasıl bir yol tain etti ne yapmamı istiyor ne yapmamamı istiyor diye uğraşmalı Kur'an ve diğer ulamanın kitapları içerisinde kendini kaybetmelisin unutmaki Allah'ın kulundan yüz çevirmesinin alameti o kulu boş şeylerle meşgul etmesidir boş olan şeyleri terktmeye çalışmalı ve bu terk seni ilahi vahye yönlendirmeli Allah'u teala yardımcımız olsun
Selam hidayete tabi olanların üzerine olsun
Selamün Aleykum

kaniirfan

Kayıtlı Kullanıcı
460 MESAJ 48 KONU açmışsın bu sitede,yanı pes etmek yakışmaz durduk yere ...senden kaçımızın pek farkı var ?..çoğumuz senin gibi gidip-geliyor vicdanıyla huyu arasında!...ama sende bir çoğumuzda olmayan büyük bir fark var!...oda kendini muhasebe etmeyi iyi biliyorsun..Harbisin!...canını sıktığın durumlar gayet normal her birimizin canını sıkması gereken konular...İtiraf etmek öyle kolay bir durum değil,demekki sen iyi ile kötüyü biliyor işlediğin günahın vehametini fark edebiliyorsun..Ne güzel Bir özellik bu anlayabilene...bence inadına devam etmelisin ....her günah işlediğinde bi daha yapmıycam diye tövbe dile..göreceksin bir gün muradına ereceksin....

sınan_06

Kayıtlı Kullanıcı
rabbim hepinizden razı olsun kardeşlerim inanın buna ben bu anlattıklarım kadar kötü biri degilim ama içimde bişe beni sürüklüyo ve git gide battıgımı hissediyorum yardımlarınız ve yorumlarınızdan dolayı rabbim sizleri cennetine girenlerden eyler inşallah..

BULENT TUNALI

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.bilsankimya.com
SELAMÜN ALEYKÜM DEĞERLİ KARDEŞİM.ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN İNŞALLAH.
ŞEYTANIN EN BÜYÜK İKİ VESVESESİNDEN BİRİ AŞIRI ÜMİT VE AŞIRI ÜMİTSİZLİK
AŞIRI ÜMİT:İNSAN BİR ÇOK GÜNAHA GİRER VE KENDİNE DER
YA NASIL OLSA RABBİMİN AFFI BOL NASIL OLSA BENİDE BAĞIŞLAR DİYEREK KÖTÜ ALIŞKANLIKLARINA DEVAM EDER.
AŞIRI ÜMİTSİZLİK.YA BEN ÇOK GÜNAHKARIM BENİ RABBİM BİLE AFFETMEZ DİYEREK KENDİNİ İBADETTEN ALLAH A YÖNELMEKTEN ALI KOYAR.
BU İKİ VESVESEYE DİKKAT EDİP HAYATIMIZA ONA GÖRE YÖN VERMEK LAZIM.İNSAN HATALARI İLE İNSANDIR.ÖNEMLİ OLAN BU HATALARI GÖREBİLMEK.BU HATALARI GÖREBİLMEKTE AYRI BİR ERDEMDİR.NE MUTLU SANA Kİ HATALARINI GÖRÜP DÜZELTME AMACI İÇİN YARDIM TALEP ETMEKTESİN.SANA BURDAN SADECE BİR İKİ NASİHATTAN FAZLA YARDIM ETME İMKANIMIZDA YOK.
UNUTMA Kİ SEN RABBİME YÜRÜYEREK GİDERSEN RABBİM SANA KOŞARAK GELİR.SEN ONA YÖNELMEYİ İSTE YETERKİ
UNUTMA Kİ NASIL YAŞARSAN ÖYLE HAŞR OLUNURSUN.ÇEVRENDE SENİ RABBİMDEN UZAKLAŞTIRAN ONU ANMAKTAN ALI KOYAN İNSANLARDAN DA SEN UZAK DUR.RABBİMİN ANILDIĞI ONA YÖNELİNDİĞİ ORTAMLARDA BULUN İŞİN DAHADA KOLAYLAŞACAKTIR.
UNUTMA Kİ YAŞANAN HER OLAYDA RABBİMİM BİR HİKMETİ VARDIR BİR YAPRAKDAHİ KIPIRDAMASIN Kİ ÜZERİNDE RABBİMİN HİKMETİ OLMASIN.
UNUTMA Kİ SADECE RABBİMİ SIKINTILI BUNALIMLI ANLARDA ANMAMAK LAZIM ASIL FAZİLET RAHATA KAVUŞTUĞUN ANLARDA RABBİMİ ANABİLMEKTİR
ALLAH GÖNÜL MURADINI VERSİN.RABBİM ADINI ANMAKTAN ONA KULLUK ETMEKTEN SENİ GAFİL KILMASIN İNŞAALLAH.SELAM VE DUA iLE

Firdevs Nisa

Kayıtlı Kullanıcı
aleykûm selâm sinan kardeş bu pes nie ,bu kaçış nie hele hele bizden,sonuçta bizde acizane bir kuluz ama RABBİMDEN kaçış hiç olmaz tabi çünkü bittim diyene yettim diyen RABBİM varken olmaz ya.ALLAH'ın tövbe kapısı,ümit kapısı kime kapanmışta sana kapansın değil mi...Yakışmaz bize ümitsizlik dilimizde gönlümüzde elhamdulillah müslümanım derken....

ALLAH'a emanet olasın

SELÂMÛN ALEYKÛM

Hasan011974

Kayıtlı Kullanıcı
Selamunaleyküm sinan kardeş.RABBIM(C.C.) yar ve yardımcmız olsun.Kendini bırakma kardeşim.Dualarımız seninle.Nur suresi 10, ayetRABBIM(C.C.) buyuruyor:ALLAH(C.C.)'ın lutfü ve merhameti olmasaydı ve ALLAH(C.C.) tövbeleri kabul eden hüküm ve hikmet sahibi olmasaydı haliniz nice olurdu?
ALLAHU EKBER' YOKSA KARDEŞİM BU FAKİRDE BURDA OLMAZDI BİLİYORMUSUN.RABBIM(C.C.)'a sığınarak bende burda kardeşlerimle beraberim.Bırakma bizi kardeşim...

sınan_06

Kayıtlı Kullanıcı
rabbim hepinizden razı olsun kardeşlerim bana cok faydalı bilgiler ve nasihatlar aktardınız hakkınızı helal edin..

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim.
hiç birimiz mükemmel değiliz.bizimde nefsimize yenik düştüğümüz anlar olmuyor mu sanıyorsun.
Rabbim bizi bize bırakmasın inşallah.biz töbe kapısından ayrılmıcaz Allahın izniyle.bak ne güzel acı çekiyorsun niye çünkü Rabbimizden korkuyorsun .acı çeke çeke pişicez inşallah.Rabbimizden korkmak,ağlamak,vijdan azabı çekmek,utanmak ...şükret kardeşim.bu duyguları yaşadığın için ya bunları yaşamasaydık.gözümüzden 1damla yaş gelmeseydi.hamd olsun Rabbimize.

idrisyıldırım

Kayıtlı Kullanıcı
Nefs yaratılısda iyi islerden kaçıcı, kötülüklere kosucudur ve
hep tenbellik etmek ve sehvetlerine kavusmak ister. Allahü teâlâ,
bizlere, nefslerimizi, bu huyundan vaz geçirmegi, yanlıs yoldan,
dogru yola çevirmegi emr buyuruyor. Bu vazîfemizi basarabilmek
için, onu ba’zan oksamamız, ba’zan zorlamamız ve ba’zan
söz ile, ba’zan da is ile, idâre etmemiz lâzımdır. Çünki, nefs, öyle
yaratılmısdır ki, kendine iyi gelen seylere kosar ve buna kavusmakda
iken rastlıyacagı güçlüklere sabr eder. Nefsin, se’âdete
kavusmasına mâni’ olan en büyük perde, gafleti ve cehâletidir.
Gafletden uyandırılır, se’âdetinin nelerde oldugu gösterilirse, kabûl
eder. Bunun içindir ki, Allahü teâlâ, Zâriyât sûresinde, meâlen,
(Onlara nasîhat et! Nasîhat, mü’minlere elbette fâide verir)
buyurdu. Senin nefsin de, herkesin nefsi gibidir. Nasîhat ona
te’sîr eder. O hâlde önce kendi nefsine nasîhat et ve onu azarla!
Hattâ, onu azarlamakdan hiç geri kalma! Ona de ki: Ey nefsim!
Akllı oldugunu iddi’â ediyorsun ve sana ahmak diyenlere kızıyorsun.
Hâlbuki, senden dahâ ahmak kim var ki, ömrünü bos
seylerle, gülüp eglenmekle geçiriyorsun. Senin hâlin, su kâtile
benzer ki, polislerin, kendisini aradıklarını ve yakalayınca, i’dâm
edeceklerini bildigi hâlde, zemânını eglence ile geçiriyor. Bundan
dahâ ahmak kimse olur mu? Ey nefsim! Ecel sana yaklasmakda,
Cennet ve Cehennemden biri, seni beklemekdedir. Ecelinin,
bugün gelmiyecegi ne ma’lûm? Bugün gelmezse, bir gün elbette
gelecek. Basına gelecek seyi, geldi bil! Çünki, ölüm kimseye
vakt ta’yîn etmemis ve gece veyâ gündüz, çabuk veyâ geç, yazın
veyâ kısın gelirim dememisdir. Herkese ânsızın gelir ve hiç
ummadıgı zemânda gelir. Iste ona hâzırlanmadın ise, bundan dahâ
büyük ahmaklık olur mu? O hâlde, yazıklar olsun sana ey nefsim!
Dünyâya niye sarılıyorsun? Bütün dünyâ senin olsa ve dünyâdaki
insanların hepsi sana secde etse, az zemân sonra sen de, onlar
da toprak olacaksınız! Ismleriniz unutulacak, hâtırlardan silinecek.
Geçmis pâdisâhları hâtırlayan var mı? Hâlbuki sana dünyâdan az
birsey vermisler. O da bozulmakda, degismekdedir. Bunlar için,
sonsuz Cennet ni’metlerini fedâ ediyorsun. O hâlde, yazıklar olsun
sana ey nefsim!
Bir kimse, kıymetli ve sonsuz dayanıklı bir mücevheri verip,
bununla, kırık bir saksı satın alırsa, ona nasıl gülersin? Iste dünyâ,
alınan saksı gibidir. Onu kırıldı bil ve ebedî cevheri, elinden çıkdı
bil ve sana pismânlık ve azâb kaldı bil!
Bunlar ile ve bunlar gibi sözlerle, herkes nefsini azarlıyarak,
kendi hakkını ödemeli ve nasîhate, önce kendinden baslamalıdır!
Allahü teâlâ, dogru yolda gidenlere selâmet ihsân buyursun!
amin
kıyamet ve ahiret(hakikat kitabevi)

arifyavuz

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH Razı Olsun. Selam ve dua ile din kardeşlerim.

sınan_06

Kayıtlı Kullanıcı
rabbim razı olsun kardeşimlerimm cümlemizden...

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
inşa-ALLAH rabbim rızası ile sabit kıldıgı işlerle meşgul eder sizi kardeşim..

umarım ki mevlam yolunuzu kendi yolu sözünüzü kendi adı eyler...

inşa-ALLAH selam ve dua ile..

hayırlı bereketli akşamlar..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt