salam aleykum kardeşim...
bir kardeşimiz namaz kılamıyorsa, nefsine yenik düşüyorsa bu kardeşin Tevhid nioktasında problemi olduğunu gösteriyor...Yani bu kardeşimiz daha Allah azze ve celleyi tam tevhid edememiş, birleyememiş, hayatının merkezine getirmemiş...
bir çok kardeşimiz de hatali yol gösteriyor...mesela ben namaz kılmıyorum diyorum tamam tamamazi terk eden kitabini ve ya namaza nasil kalkilir kitabini oku bitti gitti duzelecek diyorlar... halbuki bu kardeşimizn kendinde eksik gördüğü nokta namaz...bu kardeş tevhidi tam bilmedigi için, kurani hayat rehberi etmedigi için namazini kilamiyor...ve bunun yaninda bnir çok problemi de vardir demek...bu kardeş tekrar namaza başlayinca sanki herşey düzelecekmiş gibi...halbuki hiç bir peygamber insani namaza, örütnmeye davet etme ...
ben mi anlatamiyorum bir insan örtününce, namazi kilinca dört dörtlük müslüman olmuyor...müslüman bir kimsenin namaz kilmaması, örtünmemesi zaten düşünülemez...
Andolsun, biz her ümmete: 'Allah'a kulluk edin ve tağuttan kaçının' (diye tebliğ etmesi için) bir elçi gönderdik. Böylelikle, onlardan kimine Allah hidayet verdi, kiminin üzerine sapıklık hak oldu. Artık, yeryüzünde dolaşın da yalanlayanların uğradıkları sonucu görün. (nahl 36)
Allah yukaridaki ayette neden peygamber gönderdiğini açıklıyor...yani Allaha kulluk et ....Rabbi tevhid et... ve tağuttan kaçın.... ( Allahtan başkasından korkmma, isteme, dua etme, ibadet etme, hukum koyucu tanima, sığınma, sevme , ve s)
biz dini çok dar çerçevede düşündüğümüz için bir kardeş namaz kılmıyorum dediği zaman direk ya ş.u kitabi oku namazi da kil oldu bitti...halbuki bu adam açca Kurani okusa, Allahin ondan neler istedgini guzel şekilde anlasa, bu kardeş hem örtünür, hem namazını kilar ve dinin diğer emirlerini de severek, isteyerek ve ecrini Allah tan bekleyerek yerine getirir...
Allah rızası için artik vaz geçin insanlari örütnmeye ve namaz kilmaya davet etmekten... bir çok kardeşimiz siyeri okudu nerde Allah rasulu sav dierek insanlari namaz kilmaya davet ediyor ...Allah (cc) yi tanimayan bir kardeşimiz tabiki namaza başlasa bu ona bi sure sonra yük gibi gelecek ve ya yapmak mecburiyyetinde olduğu bir yük olacak...
çoğu kardeşimiz daha tağut mnedir bilmiyor çünki Kuranı okumadı, araştırmadı...İslami bir bütün yerione öğretmek yerine, kardeşlere Kurani tavsiye etmek yerine.... çeşitli kitaplari tavsiye ediyoruz...bu kardeş kitabio okusa başlasa o şevkle namaza bi sure sonra tekrar birakir zevk almamaya başlar...çünki Allah i tam olarak tanimadi, Allah in kitabini bir açip tam okumadi...
inşallah düşündüklerimi aktara bilmişimdir...kimseyi kırmak için ve s yazmadım inşallah...hakkınızı helal edin