Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

yardım edermisiniz acil (1 Kullanıcı)

sonayg

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 May 2008
Mesajlar
455
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
54
..............................
 

meltem

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 May 2006
Mesajlar
1,782
Tepki puanı
4
Puanları
0
Yaş
42
Web Sitesi
sonsuznurr.blogcu.com
Vealeykümselam abla ..hoşgeldiniz...sitemizin ahçısı neslihan var ...o gelsin ona soralım büyük ihtimal o bilir...:a26: selametle...
 

sonayg

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 May 2008
Mesajlar
455
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
54
s.a Allah razı olsun inşallah neslihan kardeşimiz yardımcı olur selmetle kalın
 

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Ocak 2007
Mesajlar
3,673
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
Neslihan Abla yetisss Acil durum :D
 

neslihantozan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Şub 2008
Mesajlar
3,695
Tepki puanı
4
Puanları
0
Yaş
45
Web Sitesi
pastalar2008.blogcu.com
2. Böğürtlen Reçeli(ahududu_kırmızı dut)

Reçel yapmaya uygun böğürtlenler orta iriliktekilerdir. Reçel yapIlırken:

1 kg böğürtlen

2 kg şeker

1 – 1,5 gr (bir çay kaşığı) limon tuzu hesap edilir.

Böğürtlenler delikli bir kevgir veya sepet içerisinde suya daldırmak suretiyle yıpratılmadan yıkanır. Bu şekilde yıkanan böğürtlenler toz şekerle bir kat şeker ve bir kat böğürtlen olmak üzere pişirme tenceresine katlanır. Ertesi güne kadar böğürtlenler böylece bekletilir, bu süre içinde şeker böğürtlenlerin suyunu çeker ve sulanır.

Bu durumda olan şeker ve böğürtlen karışımı birlikte kaynatılır. Kaynatma tamamlanarak reçel yapılır veya kısa bir süre kaynatılan böğürtlenler gene oldukları gibi şurup içinde bir gece bırakılır. Ertesi gün böğürtlenler bir delikli kepçe ile şuruptan alınarak şurup koyulaştırılır, sonra böğürtlenler koyulaşmış şuruba konur, limon tuzu ilave edilerek kıvamına kadar pişirilir ve ateşten indirilir. Soğumadan temiz ve kuru kaplara konur. Reçel 250 gramlık cam kavanozlara konulursa, kapaklar kapatıldıktan sonra ters çevrilmeleri önerilir

senin için araştırıp buldum hemen her tarif aynıydı kolay gelsin selametle.........
 

neslihantozan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Şub 2008
Mesajlar
3,695
Tepki puanı
4
Puanları
0
Yaş
45
Web Sitesi
pastalar2008.blogcu.com
Böğürtlen Yada Ahududu Receli

Malzemeler :

* 1 kg taze boğürtlen yada ahududu
* 1 kg şeker
* 3 yemek kaşığı limon suyu

Hazırlanışı :

Böğürtlenlerin üzerine şekeri dökün.(Dilerseniz yarım 1,5 kg böğürtlenin 5000 gr’mını robottan geçirebilir, diger yarısını bütün olarak kullanabilirsiniz.Böyle yaparsanız reçelin içinde cok fazla çekirdek olmasını önlersiniz.)Bir gece dinlendirin.Ertesi gün kaynayana kadar pişirin.Kıvama gelince içine limon suyunu ekleyin


bu tarifte güzelllllll
 

sonayg

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 May 2008
Mesajlar
455
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
54
Allah razı olsun Neslihan kardeşim sonay ablanı çok sevindirdin Allah'da seni sevindirsin
çok teşekkür ederim Allaha emanet ol
 

yubah

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Tem 2008
Mesajlar
4
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
40
ya ben sorumu nereye sorcam ya kimse beni duymuyormu
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt