Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Yardım edebilir misiniz? (1 Kullanıcı)

seydam sultan

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm arkadaşlar benim sizlere bi sorum olacak eğer hakkında bilgisi olan varsa lütfen yorumlarınızı bekliyorum.
Resim bulunan bir odada yada bir yerde namaz kılmanın hükmü nedir ? Yani resim bulunan oda da namaz kılınmaz diye bişey duydunuz mu yada bununla ilgili bi bilginiz var mı lütfen beni de bilgilendirir misiniz ? Benim başımdan bununla ilgili bi olay geçti. Resim bulunan odada namaz kılınmazmış diye bişey duydum ama aslını bilmiyorum. Bana yardım edebilirmisiniz? Çünkü benim odamın her yanı resimlerle dolu. ve ben odamda namaz kılıyorum...
Yardımlarınızı bekliyorum.... selam ve dua ile...B)

zerrin

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Yardım edebilir misiniz?

KARDEŞİM BENDE KILINMAZ DİYE BİLİYORUM. RESİM BULUNAN YERE MELEKLER GİREMİYORMUŞ. BU YÜZDEN RESİM BULUNDURMAMAK DAHA İYİDİR.

gurbetten

Kayıtlı Kullanıcı

S A KARDE$IM DAHA ÖNCE BIZ BU KONUYU ÖZELDEN TARTI$MI$TIK.(ÖM)
PEYGAMBER EFENDIMIZ BENIM RESMIMI DAHI GÖRSENIZ ÜZERINE CIGNEYIP BASIP GECINIZ DEMI$TIR RESIM ASMAK KENDI HALINE BIR OLAY ZATEN KI ORDA NAMAZ HIC KILINMAZ DIYE DÜ$ÜNÜYORUM.BEN ÖLMÜ$ OGLUMU COOOOK ÖZLEDIGIM HALDE RESMINI ASMIYORUM YANI BUNA DAHI MÜSAADE YOK.BENIM SANA TAVSIYEM RESIMLERINI KALDIR KI MELEKLER ODANI $EREFLENDIRSIN O ZAMAN NAMAZ KILARKENDE $ÜPHEYE DÜ$MEZSIN
SELAM VE DUA ILE

SEN YINEDE YÖNETICILERDEN YARDIM AL BENCE ONLAR DAHA IYI AYDINLATIRB)

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

merhaba kardeşim su şekil (Resmin gazetede veya televizyonda olmasının farkı yoktur.

Fotoğrafı ikiye ayırmak gerek. Canlıya âit fotoğraflar, cansıza âit fotoğraflar. Canlıya âit fotoğraflar, ya yaşayacak şekilde boy resmi olur, yahut da yaşamayacak şekilde yarım resim olur. Yaşamayacak şekilde yarım, yahut da bakınca seçilemeyecek kadar küçük olursa mahzur yoktur denebilir. Ancak boy resim ve fotoğraflarına (bir ihtiyaç olmaksızın) cevaz verilmemiştir. Cansıza âit resimlere, yâni manzaralara gelince, bunun câiz olduğu kesindir. Çiçek, göl ve orman manzaraları gibi görüntüler çekilebilir, evlerin belli yerlerine asılıp ilâhî kudret takdirle seyredilebilir. Canlıya âit boy resimlerini, (insan, hayvan ve diğer canlı varlıklar gibi odanın duvarına asıp, bakınca tümüyle görünür halde bırakmak, bu odada namaz kılmayı mekruh hale getirmek demektir. Bu itibarla, duvarlarında canlılara âit boy resimleri bulunan odada kılınan namaz mekruh olur. Resimler kıble cihetinde ise mekruhluk şiddetlenir, yanda ise azalır, arkada ise daha da azalmış sayılır. Böyle resimler ya indirilmeli, yahut da üzeri örtülerek namaza durulmalıdır. Boy resimlerini kapalı bir yerde tutmak, ancak gerektiğinde görülecek halde muhafaza etmekte beis yoktur. Kâğıt paralarla nüfus cüzdanlarındaki vesikalık resimler de câizdir. Bunlar canlandığı farzedildiğinde yaşamayacak derecede küçük ve yarım olan resimlerdir. Ayrıca bazı müseccel şahısları tanımak için çekilen zaruri boy resimleri için de ruhsat vardır. Bunlar ihtiyaç resimleridir. Hırsızlar, diğer suçlular ancak bunlarla kolayca adaletin pençesine teslim edilebilmektedir. Bugünkü resimlerin mühtehcen olmayanları tapılmak için çekilmediğinden, tapılmak için yapılan resimler cümlesinden sayılmayabilirler. Müstehcen resimlerin her türlüsü ise ahlâka, insanlığa ve İslâm’a aykırıdır. Kaynaklarıyla İslâm Fıkhında geniş bilgi vardır.)

Umarım yardımcı olmusumdur Hoşçakal

goNuL_

Kayıtlı Kullanıcı

KARDEŞİM BENDE KILINMAZ DİYE BİLİYORUM

@hazal@

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUN ALEYKÜM BENDE BU SORUYA CEVAP ARAYANLARDANIM.

seydam sultan

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN YARDIMLARINIZ İÇİN BİRAZ OLSUN ŞÜPHELERİMDEN KURTULDUM EVE GİDİNCE RESİMLERİ KALDIRACAĞIM DİKKAT EDECEĞİM BUNDAN SONRA RESİM KOYARKEN..
TEKRAR TEŞEKKÜR EDERİM ALLAH A EMANET OLUN ...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt