Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Yaratılış gayesi (1 Kullanıcı)

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Sual: Allah, dünyayı ve insanları niye yarattı? Niye bir kısmını Cennete, bir kısmını da Cehenneme koyacak?

CEVAP
Allahü teâlâ dünyayı ve kâinatın tamamını insan için yarattı. Bitkileri, hayvanları, su, taş, toprak, maden gibi her şeyi insanın faydalanması için yarattı. İnsanları da, kendisini tanımaları ve kendisine ibadet etmeleri için yarattı. Bu tanımanın ve ibadetin faydası da, yine insanlaradır. İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki:
Allahü teâlâ, hiçbir şey için, hiçbir şeye muhtaç değildir. Yaratılmakla, biz kıymetlendik, şereflendik. Zâriyat suresinin, (İnsanları ve cinleri, bana ibadet etmeleri için yarattım) mealindeki 56. âyet-i kerimesindeki (ibadet etmeleri için) ifadesi, (beni tanımaları için) demektir. Yani, Allahü teâlâyı tanımak, inanmak için yaratıldık. Hadis-i kudside, (Tanınmak için, her şeyi yarattım) buyurması, (Beni tanımakla şereflenmeleri için) demektir. (1/266)
Cennet ve Cehennem de, insanların amellerine göre yaratıldı. İman edip iyi işler yapanlar Cennete, iman etmeyenler Cehenneme gidecek ve hepsi orada sonsuz kalacaktır. Hiç kimseye zulmedilmeyecek, orada herkes yaptığının karşılığını görecektir.

dinimizislam.comdan alıntıdır

_YUSUF_

Yönetici
Allah razı olsun sıla1 kardeşim.Tekrardan yaratılış gayemizi hatırlamış olduk :T

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun sıla1 kardeşim.Tekrardan yaratılış gayemizi hatırlamış olduk :T
cümlemizden de kardeşim kainatta öyle bir nizam var ki akıl almıyor her yaratılanın bir gayesi bir mükemmelliği var. evrendeki gökadalar, güneşten yüzlerce kat büyüklükteki yıldızlar, vücudumuzdaki milyarlarca hücre ağı bu düzen bizler için; bizse Rabbimizi bilmek için yaratıldık binlerce kere elhamdülillah. gözlerinize sağlık kardeşim. selametle kalın.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt