"
şirki kainatta işlenen en büyük zülümdür"
yüce allah bu zülmün tehlikesine şöyle dikkat çekiyor.
"şirk terkedilmeyince affedilmeyen tek günahtir "
"şirke giren,koyu bir sapikliga düşer."
şirk,sahibini cehenneme çeker."
"şirk amel hayirlari yakar,yok eder."
peygamberimize(a.s)kulak verelim.
"kim allah'a hiç bir şeyi şirk koşmadan ölürse cennet'e girer.kimde allah'a herhangi bir şeyi ortak koşarak ölürse ateşe girer .
"size en büyük günahlari haber vereyim:allah'a şirkkoşmak,anne-baba hukukunu çignemek,yalan yere yemin etmektir."
"günahlarin en büyügü ,seni yaratan rabbine herhangi bir varligi eş koşmandir."
allah'ü teala kiyamet günü kendisine ortak koşan kimseyi ortak koştugu şey ile baş başa birakip ona:'git!kim için amel ettin isen karşiligini ondan iste!der."
allah'ü teala buyuruyorki:' ey kulum!bana ibadet ettigin ve benim rahmetimi bekledigin sürece,halin ne olursa olsun seni affederim.
Ey kulum huzuruma yer dolusu günahlarlada gelsen ancak bana hiç bir şeyi ortak koşmamiş olsan,ben seni yer dolusu magfiretimle karşilarim."
şirk kulun allahtan başka bir varligi ona eş koşmasi,o varligi allaha denk görmesidir.
Allah korktugumuzdan korusun
allaha emanet olun.
şirki kainatta işlenen en büyük zülümdür"
yüce allah bu zülmün tehlikesine şöyle dikkat çekiyor.
"şirk terkedilmeyince affedilmeyen tek günahtir "
"şirke giren,koyu bir sapikliga düşer."
şirk,sahibini cehenneme çeker."
"şirk amel hayirlari yakar,yok eder."
peygamberimize(a.s)kulak verelim.
"kim allah'a hiç bir şeyi şirk koşmadan ölürse cennet'e girer.kimde allah'a herhangi bir şeyi ortak koşarak ölürse ateşe girer .
"size en büyük günahlari haber vereyim:allah'a şirkkoşmak,anne-baba hukukunu çignemek,yalan yere yemin etmektir."
"günahlarin en büyügü ,seni yaratan rabbine herhangi bir varligi eş koşmandir."
allah'ü teala kiyamet günü kendisine ortak koşan kimseyi ortak koştugu şey ile baş başa birakip ona:'git!kim için amel ettin isen karşiligini ondan iste!der."
allah'ü teala buyuruyorki:' ey kulum!bana ibadet ettigin ve benim rahmetimi bekledigin sürece,halin ne olursa olsun seni affederim.
Ey kulum huzuruma yer dolusu günahlarlada gelsen ancak bana hiç bir şeyi ortak koşmamiş olsan,ben seni yer dolusu magfiretimle karşilarim."
şirk kulun allahtan başka bir varligi ona eş koşmasi,o varligi allaha denk görmesidir.
Allah korktugumuzdan korusun
allaha emanet olun.