Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Yapilacak yüz sey!!!... (1 Kullanıcı)

MEVA_İSLAM

Kayıtlı Kullanıcı
1. Nasil yaratildigini ve seni kimin yarattigini bir düsün.
2. Varliginin ve hayatin amacini sorgula.
3. Dünya hayatinin kisaligini anla.
4. Ölüm gerçegi ile yüzles.
5. Ölümün yasinin olmadigini bil. Gençligine güvenme.
6. Ölüm sonrasinda ne olacagini düsün.
7. Sana verilen sinirli ömrü nasil kullanacagin ile ilgili seçimini yap.
8. Dinini ögren.
9. Dinî ve insanî sorumluluklarinin bilincinde ol.
10. Ibadetlerinde gönülden ve titiz ol.
11. Allah’i çok an.
12. Dua et.
13. Sadece kendin için degil tüm insanlar için de dua et.
14. Tövbe et.
15. Hatalarindan pismanlik duy.
16. Ahlakli ve faziletli ol.
17. Aklini islet.
18. Ihlâsli ol.
19. Güvenilir ol.
20. Fedakâr ol.
21. Çaliskan ol.
22. Öldürme.
23. Çalma.
24. Faiz yeme.
25. Yalan ve hileden uzak dur.
26. Zarafet sahibi ol.
27. Giybet etme.
28. Insanlarin kusurlarini arama.
29. Hüsnü zanda bulun.
30. Hatalari örtücü ol.
31. Hakki ve adaleti gözet.
32. Insafli ol.
33. Sahitlikten kaçinma.
34. Çirkin islerden ve fenaliklardan uzak dur.
35. Nefsine hâkim ol.
36. Namuslu ve serefli ol.
37. Hayâ sahibi ol.
38. Tevazu sahibi ol.
39. Güzel düsünüp güzel davran.
40. Helal ve Harami gözet.
41. Bos ve lüzumsuz söz ve davranislardan uzak dur.
42. Hayirli islerde yaris.
43. Güzel söz konus.
44. Güler yüzlü ol.
45. Hayri, iyiyi ve güzeli tavsiye et.
46. Sev.
47. Sevil.
48. Kin gütme.
49. Özrü kabul et.
50. Öfkelenme.
51. Kibirlenme.
52. Affet.
53. Sefkatli ol.
54. Barisi esas al.
55. Hosgörülü ol.
56. Sabret.
57. Tevekkül et.
58. Kanaatkâr ol.
59. Sözüne sadik ol.
60. Dünya hayatinin geçici zevklerine kapilma.
61. Yetimi, öksüzü, ihtiyaç sahibini gözet.
62. Yaptigin iyilikleri basa kakma.
63. Darlik aninda dahi malindan hayir yolunda harca.
64. Cömert ol.
65. Paylas.
66. Yardimlas.
67. Cesur ol.
68. Tedbirli ol.
69. Israf etme.
70. Ailen ve akrabalarini gözet.
71. Komsularinla iyi iliskiler kur.
72. Kadir-Kiymet bil.
73. Vefakâr ol.
74. Dinine, vatanina, milletine hayirli bir insan ol.
75. Kendini gelistir, yetistir.
76. Insanlik meselelerine karsi duyarli ol.
77. Müslüman kardesinin derdini kendine dert edin.
78. Sadece kendin için degil, tüm insanlik için faydali isler yapmaya çalis.
79. Varligi zorunlu ve her türlü övgüye lâyik olan,
80. Esi ve benzeri olmayan,
81. Mülk ve yönetimin sahibi olan,
82. Her seye gücü yeten,
83. Yaratan, var eden,
84. Rahman ve Rahim Olan,
85. Affeden ve hatalari bagislayan, tövbeleri kabul eden,
86. Her seyi geregince bilen,
87. Her seyi geregince gören, isiten,
88. Her seyi çepeçevre kusatan,
89. Iyilik ve lutfu sonsuz olan,
90. Böylesi yasamaya elverisli bir dünya ve içinde çesit çesit canlilar yaratan,
91. Her sabah yeni bir günü yaratan ve seni yasatan,
92. Görmeni, isitmeni, hissetmeni nasip eden,
93. Yürüyecek ayaklarini, is görecek ellerini yaratan,
94. Barinacak bir yuva, yiyip içilecek riziklar veren,
95. Hastalandiginda sana sifa ulastiran,
96. Dertlendiginde deva ulastiran,
97. Dualarina karsilik vererek kulu için en hayirlisini dileyen,
98. Iyi ile kötüyü ayiracak akil veren,
99. Sevmeyi, sevilmeyi mümkün kilacak kalp veren,
100. Rabbine sükret…

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
zaten insan namazını dosdoğru kılsa sadece diğer güzelliklerin hepsi o namazla geliyor.insan farketmeden olgunlaşıyor,kalbi yumuşuyor,değişiyor.bu iyiliklerin güzelliklerin hepsinin başı namazdır.
Allah razı olsun kardeşim...Rabbim ilmimizle hayırlısıyla amel etmeyi nasip etsin inşalllah.

MEVA_İSLAM

Kayıtlı Kullanıcı
zaten insan namazını dosdoğru kılsa sadece diğer güzelliklerin hepsi o namazla geliyor.insan farketmeden olgunlaşıyor,kalbi yumuşuyor,değişiyor.bu iyiliklerin güzelliklerin hepsinin başı namazdır.
Allah razı olsun kardeşim...Rabbim ilmimizle hayırlısıyla amel etmeyi nasip etsin inşalllah.

Öncelikle o güzel duanıza amin ecmain diyorum biz mümin kullarını Rabbim iman nuruyla nurlandırır inş Allah sizdende razı olsun selam ve dua ile ......

bir_umut

Kayıtlı Kullanıcı
kişi Allah ile olduktan sonra (bunun bilincinde ise) o 100 şey O birde toplanır kendiliğinden..sen istesen de istemesen de akseder hayatına ;)

kardeşim yine de güzel bi paylaşım..teşekkürler ;)

MEVA_İSLAM

Kayıtlı Kullanıcı
kişi Allah ile olduktan sonra (bunun bilincinde ise) o 100 şey O birde toplanır kendiliğinden..sen istesen de istemesen de akseder hayatına ;)

kardeşim yine de güzel bi paylaşım..teşekkürler ;)

Ben teşekkür ederim yüreğinize sağlık baki selam dua ile...

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Esselemu aleykum,

Gençliğin yapması gereken 100 şey gibi ismini vermek istemediğim bir Tv Reklamı için de bu yazdığınız 100 hayırlı amel güzel bir reddiye olur du.
Günümüzde gençliğe aşılanmak istenen saçma hayat tarzları içinde onca abuk sabuk işler varki birde bunları güzelce listeleyip şeytanın ayak oyunlarına kendileri alet oldukları gibi ne olduğunu unutmakta olan neslimizide alet etmek istiyorlar.
Ancak bizide öyle güzel kıskacına almış ki fark etmiyoruz ,Şeytan bakıyor ki ben bu müslümanların sağlamlarını sapıttıramıyorum ,sallanabilecek kapasitede de olanlarıda madem çekemiyorum sinemalara,tiyatrolara,futbol maçlarına,dans salonlarına... vs. O zaman onları en güzel aralarına nifak sokarak zehirleyeyim,ne yapıyor tarikatı kötülüyor,cemaatı kötülüyor,mezhebi kötülüyor,sonra ehil olmayan mahiyetini bilmeyen insanlar çıkıyor bu vesveseleri alıp içinde büyütüyor sözüm ona kendini bilen biri sanıyor ,sonuç olarak ;Maalesef çok kere gizli kibir yüzünden sen haksızsın ben haklıyım diyerek bir çok kere savunduğumuz konular yüzünden bir birimizi kırabiliyoruz hatta dinden çıkmışlıkla suçlayabiliyoruz,sonradan farkına varsak da hala kibir yüzünden bu sefer de özür dilememek gibi bir ahlaka bürünüyoruz...Hatalar kullara mahsustur,ancak hatadan dönmekte erdemliktir,bir insanın tarikat,cemaat mensubu olması hatasıyla doğrusu ile onun seçtiği yoldur,dünya hayatında milyarlarca insan tarikatli ve cemaatli olarak yaşamıştır onlar kendi hesaplarından sorumludur.Ancak ben kalkıpta tarikatli kişiler küfür ehlidir diye fetva verirsem kendi küfrümü kendim boynuma geçirmiş olurum bunu yapmaktanda ALLAH TEALA ya sığınırım...
ALLAH TEALA ya hep beraber sığınalım bugüne kadar kime kafir,mürted,münafık demişsek hemen tevbe edelim...

Unutmayalım ki her insan kendi amelinden sorumludur,başkasının yaptığı ondan sorulmayacaktır...
Kardeşim maksadım konunu dağıtmak değildir,hem konunu güncel tutmak hemde hakikatleri savunmaktır,hakkını helal et...

MEVA_İSLAM

Kayıtlı Kullanıcı
Esselemu aleykum,

Gençliğin yapması gereken 100 şey gibi ismini vermek istemediğim bir Tv Reklamı için de bu yazdığınız 100 hayırlı amel güzel bir reddiye olur du.
Günümüzde gençliğe aşılanmak istenen saçma hayat tarzları içinde onca abuk sabuk işler varki birde bunları güzelce listeleyip şeytanın ayak oyunlarına kendileri alet oldukları gibi ne olduğunu unutmakta olan neslimizide alet etmek istiyorlar.
Ancak bizide öyle güzel kıskacına almış ki fark etmiyoruz ,Şeytan bakıyor ki ben bu müslümanların sağlamlarını sapıttıramıyorum ,sallanabilecek kapasitede de olanlarıda madem çekemiyorum sinemalara,tiyatrolara,futbol maçlarına,dans salonlarına... vs. O zaman onları en güzel aralarına nifak sokarak zehirleyeyim,ne yapıyor tarikatı kötülüyor,cemaatı kötülüyor,mezhebi kötülüyor,sonra ehil olmayan mahiyetini bilmeyen insanlar çıkıyor bu vesveseleri alıp içinde büyütüyor sözüm ona kendini bilen biri sanıyor ,sonuç olarak ;Maalesef çok kere gizli kibir yüzünden sen haksızsın ben haklıyım diyerek bir çok kere savunduğumuz konular yüzünden bir birimizi kırabiliyoruz hatta dinden çıkmışlıkla suçlayabiliyoruz,sonradan farkına varsak da hala kibir yüzünden bu sefer de özür dilememek gibi bir ahlaka bürünüyoruz...Hatalar kullara mahsustur,ancak hatadan dönmekte erdemliktir,bir insanın tarikat,cemaat mensubu olması hatasıyla doğrusu ile onun seçtiği yoldur,dünya hayatında milyarlarca insan tarikatli ve cemaatli olarak yaşamıştır onlar kendi hesaplarından sorumludur.Ancak ben kalkıpta tarikatli kişiler küfür ehlidir diye fetva verirsem kendi küfrümü kendim boynuma geçirmiş olurum bunu yapmaktanda ALLAH TEALA ya sığınırım...
ALLAH TEALA ya hep beraber sığınalım bugüne kadar kime kafir,mürted,münafık demişsek hemen tevbe edelim...

Unutmayalım ki her insan kendi amelinden sorumludur,başkasının yaptığı ondan sorulmayacaktır...
Kardeşim maksadım konunu dağıtmak değildir,hem konunu güncel tutmak hemde hakikatleri savunmaktır,hakkını helal et...

ve aleyküm selam konuya farklı bir yorum getirmişsiniz herkesin fikri ve zikri bir olamaz nihayetinde burda herkesin değişik duygu ve düşünceleri olacakki biz bir konu üzerinde yorum yapalım herkesin fikri aynı olsaydı yapılan yorumlar anlamsız kalırdı herşey paylaştıkça güzeldir bu artı olur eksi olur benim için hiç farketmez ayrıca hakkınızı helal edin diye yazmışsınız sizin bende hakkınız yok olsa dahi helal olsun kardeşim nedemek yorumunuza teşekkürler baki selam dua ile ......

N

Nefis

Allah razı olsun kardeşim Namazı dosdogru kıldıktan sonra bu özellikler Allahın izniyle kalbine yerleşir.Allah nefsimize yenik düşürmesin..

MEVA_İSLAM

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun kardeşim Namazı dosdogru kıldıktan sonra bu özellikler Allahın izniyle kalbine yerleşir.Allah nefsimize yenik düşürmesin..

Amin ecmain inş Rabbim sizdende razı olsun kardeşim sağolun selam ve dua ile..

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
Esselemu aleykum,

:a15::a15::a15::a15::a15::a15::a15::a15::a15::a15::a15::a15::a15::a15::a15::a15: Daha alkışlamak isterdim ama abartma olurdu :)

Abartma olmazdıda forumda yer kaplardı :D

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razi olsun.çok değerli bir paylaşimdi.selametle kalin.

PeNYe.Zz

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun çok doğru sölemişsiniz

MEVA_İSLAM

Kayıtlı Kullanıcı
Allah sizdende razı olsun selam ve dua ile.....

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
Kurtuluş reçetesini bizle paylaştığın için teşekkürler.

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı

kardeşler herşeyin başı TEVHİD...tum peygamberlerin ortak daveti tevhid..eger tevhidi anlar ve hayatımıza tatbik edersek yuz degil milyon tane guzellik kendisi gelir...

namazı dosdogru kılmak da içinde gelir...tevhid tEVhid tEvhid....

Allah dan başka ibadete ve itaate layık hiç bir ilah yoktur ve Muhammed sav Onun kulu ve rasuludur...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt