Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Yanmayan yakamayacaktir... (1 Kullanıcı)

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Yanmayan yakamayacaktir...

Ebu Bekir’in (r.a.) sidkini anlatarak insanlara Islam’i anlatiyor; ama o sidki kendi hayatimiza taşimaktan uzak duruyoruz.
Ömer’in (r.a.) adaletini teblig konusu yapiyor; ama o adaleti kendi işlerimizde uygulamaktan kaciniyoruz. Kudüs yolunda deveye kölesiyle nöbetleşe binen Ömer’i anlatiyor; ama gecelim nöbetleşmeyi, işçimizi aramiza ve arabamiza almaktan haya ediyoruz. Kirk yamali halife Ömer dilimizden geciyor; ama hayatimizdan ve bilhassa elbise dolabimizdan gecemiyor. Osman’in (r.a.) kulluga pek de güzel yakişan hilmi de, Ali’nin (r.a.) yüzü ilahi marifete dönük ilmi de agzimizda dolaniyor, ama dünyevi şeylere tahsis edilmiş kalb hanelerimizde onlara verecek bir yer kalmamiş bulunuyor. Muhacirin’in ‘Allahiın arzindaki en sevgili yer’den hicretini, bu hicretin ne derece zor bir tercih oldugunu biliyor; ama, ‘televizyonlu oda’dan ‘televizyonsuz oda’ya, ‘üc ceşit yemek’ten ‘tek ceşit’e hicreti dahi beceremiyoruz. Ensar’in neyi varsa yarisini Muhacirin’e vermesindeki isar ve fedakarlik derecesini takdir ediyor; ama yirmidört saatin iki saatini olsun imani bir bahsin talimine tahsis edemiyor, keza Ensar’in yaptiginin yarisinin yarisinin yarisini dahi feda etmeye razi olamiyoruz. Ne Abdurrahman b. Avf misali zenginleriz, ne de Ebu Zer-i Gifari misali fakirler...

Onlar, Erkam’in evinde toplandigi günlerde, kirk kişiydiler. Kelimenin tam anlamiyla yandilar. Rablerinin rizasi yolunda nefsin taleplerinden, toplumun ve cagin baskisindan, iktidar sahiplerinin korkusundan yilarak nem almadilar. Hak Olan’in hak yolunda hakkiyla yandilar; yanlarinda olani da muhabbetullah kivilcimiyla tutuşturdular. Erkam’in evindeki kirk kişi, on sene icinde, hakkin en azili düşmanlarindan bir kisminin dahi hakka teslim oldugunu gördü. Yandilar; yakabildiler.

Bizler ise, üstlerinde “Vasati 40 cöp” yazan kibrit kutularini biriktirerek, sonra da “şu kadar kibritimiz oldu” diye övünerek Rabbimizden ‘fütuhat’ bekliyoruz.

Bilmiyoruz ki, yanmayi göze almayan bir milyar kibrit cöpü, yanmaya razi olan tek bir kibrit cöpünün ulaştigi fütuhata ulaşamayacaktir. Yanmayan, yakamayacaktir.

Metin Karabaşoglu

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razi olsun, guzel bir yazi
Yapilanlari anlatiyoruz, is icraata gelince ? yok
Rabbim yasayanlardan eylesin...Niye oyle dersin?
Yanmayan , yakamaz ne guzel bir söz, hadi yakmaya ne dersin?
Yan da görelim, insallah, insallah yandigimi, yakitigimi gorecekler , yoksa ne alemi var bu yasadiklarimin?
Yanmaya geldim, yanmaya Resul aski, Allah aski ile kavrulmaya... Essah mi dersin?
Yalanim varsa cesaretin varsa yuregime bak ne dersin? soylenmeyen sozler orda...
Bu garip yanmayip da neylesin? huzurun yaninda olmayip da neylesin?

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razi olsun, guzel bir yazi
Yapilanlari anlatiyoruz, is icraata gelince ? yok
Rabbim yasayanlardan eylesin...Niye oyle dersin?
Yanmayan , yakamaz ne guzel bir söz, hadi yakmaya ne dersin?
Yan da görelim, insallah, insallah yandigimi, yakitigimi gorecekler , yoksa ne alemi var bu yasadiklarimin?
Yanmaya geldim, yanmaya Resul aski, Allah aski ile kavrulmaya... Essah mi dersin?
Yalanim varsa cesaretin varsa yuregime bak ne dersin? soylenmeyen sozler orda...
Bu garip yanmayip da neylesin? huzurun yaninda olmayip da neylesin?
aşk ile yanabilenlere ne mutlu.yanmayı ahirete bırakmayanlara..
bilmeyen anlatamaz, yanmayan yakamaz..
peki yanmak için ne gerek..sadece tanımak mı?

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum

Dinde zorlama yoktur elbette
Dileyen dünyada pişer
Dileyen de ahirette.

Saygı ve selamlarımla.

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Görmek gerek , herseyi, basta O'nu desem? gönul gozuyle gormek, buyuklugunu bilmek evet, evet O'nu tanimak gerek
Tanidikça hayran oluyorsun, ihsanlari ile biraz simariyorsun, Allah diyenleri gorunce ...
Hayranlik artiyor, artiyor, asik oluyorsun, baska birsey dusunmuyorsun, evmis, esyaymis, esmis çoluk cocukmus, gormuyorsun
engel olan olursa cikip gidiyorsun , merak etmeyin Rabbim duzeltti herseyi kisaca imtihan oluyorsun
Rabbim kendime sozum var, bunlari yazacagim diye izin varr?
Olmazsa yazamazsin garip... Tesekkurler, yanmaya devam, Yakan Rabbime sukurler olsun, gÜl dikenden guzel, varsin batsin dikenler...

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Görmek gerek , herseyi, basta O'nu desem? gönul gozuyle gormek, buyuklugunu bilmek evet, evet O'nu tanimak gerek
Tanidikça hayran oluyorsun, ihsanlari ile biraz simariyorsun, Allah diyenleri gorunce ...
Hayranlik artiyor, artiyor, asik oluyorsun, baska birsey dusunmuyorsun, evmis, esyaymis, esmis çoluk cocukmus, gormuyorsun
engel olan olursa cikip gidiyorsun , merak etmeyin Rabbim duzeltti herseyi kisaca imtihan oluyorsun
Olmazsa yazamazsin garip... Tesekkurler, yanmaya devam, Yakan Rabbime sukurler olsun, gÜl dikenden guzel, varsin batsin dikenler...

Selamun Aleykum

Yanmayı ne güzel tarif ettiniz ey Allah'ın c.c Kalbi yanık kulu.Yazan elleriniz nur olsun.

Geceniz ve ömrünüz hayırlarla dolsun Rabbi Râhime emanet olunuz .Selam ve saygılarımla.

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
yanmak için önce vazgeçmek lazım değil mi.
Allah ım yanmak istiyorum aşkınla.beni de yandır Allah ım.
kuru sevda olmuyor.sevdamın ucu belki yanmaya varır.varır mı dersiniz.
çünkü Rabbim seni çok seviyorum.

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Iste kardesim , iste Rabbim gonuleri bilir ama bi imtihana tabidir, gecene gecis izni verilir
Hala gectim mi bilmem?
Insalalh Rabbim hayirlisi ile nasip etsin, çok acilardan gectim, insanlarin kolay kaldiracagi degildi, ben mutluydum Rabbimleydim
Askin bedeli yanmak, asik olmak buyuk hayran olmak, çaresiz kapisina varmak ve Tüm herseyden Ölümüne vazgecmek baska kapim yoktu
Hersey bostu ?, Rabbim çook hostu ...Nasil hayran olunmaz,?? tamam buraya kadar
Tefekkur , en guzeli
sahi ben gectim mi? Rabbim ben asikmiyim bilmemki? sana ne bundan? Tamam olsam ne olacak ki? garip yine ayni garip, hatta daha asagilara indi bu garip Rabbim bagisla...
Faydam olsa nerde? kendime bile faydam yok, sus nefsim yoksa cukura gidersin ...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt