Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

yanlış mı yapıyorum (1 Kullanıcı)

buket58

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm
uzun zamandır girmiyorum
ve girmediğimden beri de bir çok yanlış yapıyorum
ben buraya devamlı olarak girdim zamanlar sizlerde oldunuz için
salavat çekiyodum dini konulara daha çok merakla okuyup takip ediyordum

ve artık öyle bi durumdayım ki nasıl anlatıyım şeytana uyup ......
ama yok ben rabbime inanıyorum ve onu verdiği canı elbetteki o alacak inşallah
aklım hep böyle acaba şunu yapsammı die hareket ediyor euzu besmele çekiyorum dua ediyorum yok
yine olmuyor

abilerim ablalarım kaerdeşlerim allah rızası için beni bu durmudan dönmem içi dua edin ben tekra eski buket olmak istiyorum

tabi şöyle demiyorum ben dinimden koptum demiyorum

eskis gibi çok dinime bağlı olarak yaşamak istiyorum

inaşllah öyle de yapacam hayırlısı ile

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Ve Aleykumselam...

Ve Aleykumselam...

Kardeşim Hoşgeldin...
Uzun zamandır yoktun burada...
İnşallah sağlık ve sıhhatin iyidir...

Burası bir imtihan yeri kardeşim...
Şeytan ve nefsimiz devamlı bizlere musallat olmaya çalışıyor ve oluyor...:a24:
Çünkü onların görevi bizleri Allah yolundan ayırmak...
Ama bizler de Rabbimin yardımıyla onlara karşı savaşmak zorundayız...
Zor bir sınav...
DUA, İBADET ve SABIR ile inşallah herşeyin üstesinden geliriz kardeşim...:a12:
Allah Celle Celalühu yar ve yardımcımız olsun...
Selam ve DUA ile...

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm,

Bu durum cemaatin önemini anlatan gayet yerinde bir örnek aslında...

İbadetlerin ve muhtelif faaliyetlerin, sosyal bütünleşme, dayanışma, paylaşma ve yardımlaşma alanlarında çok önemli görevleri bulunmaktadır. İbadetler ve faaliyetler nedeniyle bir araya gelen insanlar ortak tecrübeleri paylaşan cemaati (sosyal bir topluluğu) oluştururlar.

Cemaatin ne gibi toplumsal faydaları bulunmaktadır?

Cemaat halinde yapılan ibadetler ve faaliyetler, insanın iç dünyasına huzur verirken, insanlar arası ilişkileri de düzene koyar. Müslümanlar arasında birlik ve beraberliği sağlayan en önemli etkenlerin başında cemaat halinde yapılan bu tür ibadetler ve faaliyetler gelir.

İbadetlerin aynı dine inanan insanları kaynaştırma ve aralarında toplumsal birlik ve beraberlik bilincini geliştirmek gibi toplumsal faydaları söz konusudur. Başta namaz, oruç ve hac ibadeti olmak üzere bütün ibadetler, toplumsal birliğe hizmet eder. Örneğin dinimiz, cemaatle namaz kılınmasını teşvik etmiş, iftarlara fakir insanların davet edilmesini tavsiye etmiş, muhtaç olan kimselere gizlice sadaka verilmesini öğütlemiştir.

Cemaat halinde yapılan faaliyetlerde bu durumdadır. İbadetlerin sosyal bağları kuvvetlendirmesinin yanında, bireylere kolektif bilinç sağlaması da söz konusudur. Bu durum, bireyler arasında eşitlik, kardeşlik, dayanışma ve paylaşma duygularının oluşmasına imkan tanır. Kişi diğer insanlarla da bütünleşerek, kendi yalnızlık ve güçsüzlüğünü unutur.

Cemaat olmanın bilinci ile ibadetlerdeki Allah’a kulluk bilinci bireyleri; dürüst davranmaya, sözünde durmaya, başkalarının hakkını gözetmeye ve davranışlarında güzel ahlaklı olmaya yönlendirir. Bu tür davranışlar da inanan insanlar arasında şefkat ve merhamet duyguları gelişir.

Forum sitemizdeki cemaat hali, hepimizin yaşamında bir çok olumlu gelişmelere sebep olacak oldukça güzel ve kaliteli bir ortamdır... Bu nimetten faydalanmaya çalışalım inşaallah...

Rabbim hepimizi ayakları sağlam basan istikamet sahibi kullarından eylesin...

Allah'a emanet ol değerli hemşerim...

_YUSUF_

Yönetici
AleykümSelam
Bir iki haftalık proğram yaparak günlük düzenli bir şekilde Araf ve Hud surelerinin tefsirini okuyun probleminiz hallolur kardeşim.
Baki selamalar

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt