Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Yanınıza geldim, fikrinize ihtiyacım var=( (1 Kullanıcı)

ramora

Kayıtlı Kullanıcı
Değerli büyüklerim, ablalarım, abilerim, kardeşlerim;

Bir konuda yardımınıza, fikirlerinize muhtacım. Ben tertemiz bir kalbi olan, fazlaca hassas ve duygusal bir anneye sahibim. Rabbime binlerce kez şükürler olsun bu hussusta çok şanslıyım. Ama onu sürekli üzüp kırıyorum. Hem de hiç istemeden! Biraz agresif biriyim ve annem çok duygusal. Şeytan ve nefsim de boş bırakmayınca sürekli onu kırıyorum. Ne yapmalıyım, nerden başlamalıyım bilemez oldum... Hangi duayı etmeliyim? Anneme nasıl davranmalıyım? Bu vicdan azabı ve korku beni mahvediyor:( rabbimin de bana çok kızdığı fikri korkumu ve üzüntümü kat kat arttırıyor. Yanınıza geldim.. Tüm fikirleriniz önemli benim için.. Rabbim yar ve yardımcınız olsun... Amin..:a45:

melankolik5288

Kayıtlı Kullanıcı
Selamunaleyküm kardeşim. Ne yazık ki gençlik yaşlarında insanlar daha hassas daha agresif olabiliyor ve bu yönlerini de genelde en sevdiklerine ve ailesine karşı yapıyor. Rabbim bizleri şeytana uymaktan nefislerimize yenilmekten alı koysun İnşallah. Umarım tez vakitte siz de annenize karşı istemeden de olsa yaptığınız bu olumsuz davranışlardan kurtulursunuz İnşallah.
Sitemizde detaylı bilgi verecek size yol gösterecek ilim sahibi büyüklerimiz de elbette çıkar size yardımcı olur. Benimde size acizane tavsiyem. "Cennet anaların ayakları altındadır." Hadisi Şerifini hiç unutmamanızı tavsiye ederim. Hatta büyük bir kağıda güzelce yazıp odanızın duvarına asarsanız sık sık görüp hatırlamanıza yardımcı olabilir.
Selam ve dua ile...

ramora

Kayıtlı Kullanıcı
Cevapladığınız için Allah razı olsun kardeşim.. Dualarınıza da içten bir şekilde amin diyorum. Rabbim sizi sıkıntılarınızdan kurtarsın inşallah. Evet! ne acı ki şu fani hayattaki en saçma sorunları içimize atıp en sevdiklerimize patlıyoruz. Rabbim bizi kurtarsın:( tavsiyeniz için de çook teşekkür ederim. Rabbim yar ve yardımcınız olsun inşallah

imidik

Yasaklı Kullanıcı
Web Sitesi
blog.mynet.com
Anneler

Anneler

Sizi ne kadar tatmin eder bilmiyorum ama cevabı iki kısma ayıralım ve bu yazdıklarımı bizlerde düşünelim,

1. Sakin bir halinizde ( Allah gecinden versin ) anneninizin vefat ettiğini ve anne diye seslendiğinizde cevap veremediğini
düşünün ama bunu mutlaka yapın özellikle kızmak istediğinizde.Annenize sarılmak istediğinizde sarılamadığınızı düşünün.
Bu dünyada birer yolcuyuz..Anne ve kız bu yolculukta birbirine yoldaştırlar yolcu yolcuyu beğenmese ne olur ?
Sonuçta beğenmeyenin gideceği yer farklı değil iki yolcuda ahiret yolcusu başka yer yok..Öfke ile ilgili şu hadislere bakalım

Resulullah (sav) (bir gün): "Siz aranızda kimi pehlivan addedersiniz?" diye sordu Ashab (ra): "Erkeklerin yenmeye muvaffak olamadığı kimseyi!" dediler Resulullah (sav): "Hayır," dedi, "gerçek pehlivan öfkelendiği zaman nefsine hakim olabilen kimsedir"
Kaynak: Müslim, Birr 106, (2608); Ebu Davud, Edeb 3, (4779)

Resulullah (sav) buyurdular ki: "Kuvvetli kimse, (güreşte hasmını yenen) pehlivan değildir Hakiki kuvvetli, öfkelendiği zaman nefsini yenen kimsedir"
Kaynak: Buhari, Edeb 76; Müslim, Birr 107, (2760); Muvatta, Hüsnü'l-halk 12, (2, 906)

Urve İbnu Muhammed es'Sadi'nin yanına girdik Bir zat kendisine konuştu ve Urve'yi kızdırdı Urve kalkıp abdest aldı ve:
"Babam, dedem Atiye (ra)'den anlatır ki, o, Resulullah (sav)'ın şöyle söylediğini nakletmiştir: "Öfke şeytandandır, şetyan da ateşten yaratılmıştır, ateş ise su ile söndürülmektedir; öyleyse biriniz öfkelenince hemen kalkıp abdest alsın"
Kaynak: Ebu Davud, Edeb 4, (4784)

Resulullah (sav) bize buyurmuştu ki: "Biriniz ayakta iken öfkelenirse hemen otursun Öfkesi geçerse ne ala, geçmezse yatsın"
Kaynak: Ebu Davud, Edeb 4, (4782 )

İki kişi Resulullah (sav)'ın huzurunda küfürleştiler (Öyle ki) birinin yüzünde (diğerine karşı) öfkesi gözüküyordu Resulullah
(sav): "Ben bir kelime biliyorum, eğer onu söyleyecek olsa, kendinden zuhur eden öfke giderdi; Euzu billahi mineşşeytanirracim!" buyurdular
Kaynak: Tirmizi, Da'avat 53, (3448); Ebu Davud, Edeb 4, (4780)

Bir adam: "Ey Allah'ın Resulü! Bana kısa bir nasihatta bulun, uzun yapma! Ta ki nasihatini unutmayayım" demişti
[ve birkaç kere tekrar etmişti], Aleyhissalatu vesselam (bir kelimeyle): "Öfkelenme!" cevabını verdi
Kaynak: Buhari, Edeb 76; Tirmizi, Birr 73 (2021); Muvatta, Hüsnü'l-Hulk 11, (2, 906)

2.Veysel Karani hazretleri o çok görmeyi istediği sevgiliye bu dünyada kavuşamadan gitti sırf hasta annesine hürmet ettiği
için..Anneye hürmet onu Efendimizin hırka şeriflerine nail etti..

Beyazıt Bistam hazretleri daha çocuk yaşta gecenin bir vakti annesinin su diyerek seslenmesine kalkıp dışarıdan o suyu alıp
geldiğinde annesini uyumuş görünce başında bekledi ve annesi tekrar su diye uyandığında başında bekleyen ve eli soğuktan tirtitreyen oğlunu görünce oğlum hayırdır ne bu vaziyet diye sorunca ...anne belki tekrar su istersin diye başında
bekliyordum der..Bunun üzerine anne evladına dua eder ve işte o çocuk Beyazıt_ı Biztam Hazretleri (K.S.) olur.

Tabi ki yazmak söylemek kolay ama amel etmek zordur.Amel etmenin başı sabırdır sabır yoksa bu iş olmaz.

Şimdi kolum çok acıyor desem size anlatsam belki anlarsınız ama o acıyı sizin kolunuza versem belki kalkıp doktora gidersiniz

Anlatmak farklı yaşamak farklı o halde anlatılanı anlamak için yaşamak gerek.

İnşallah hepimiz tevazu içinde herkese iyi davranırız.

Slm ve Dua ile..

MELEK DİLBER

Kayıtlı Kullanıcı
Annelerin altındadır cennet bi ''off!!'' bile dememeliyiz.ama gençken olur.diikkat etmeliyiz.onlar bizim baştacımızdır.kimse olmasa bile yanımızda sadece ''anne'',''annelerimiz'' olur. .insan nefsine hakim olmalı.eğer nefisine hakim değilsen bu hep böyle devam eder. Inşallah senin için bu sinir ve agrasif tavrın devam etmez...değerli büyüğüm...
Allah yardımcın olsun..
Selam ve dua ile..

T

tevbekarım

Sizi ne kadar tatmin eder bilmiyorum ama cevabı iki kısma ayıralım ve bu yazdıklarımı bizlerde düşünelim,

1. Sakin bir halinizde ( Allah gecinden versin ) anneninizin vefat ettiğini ve anne diye seslendiğinizde cevap veremediğini
düşünün ama bunu mutlaka yapın özellikle kızmak istediğinizde.Annenize sarılmak istediğinizde sarılamadığınızı düşünün.
Bu dünyada birer yolcuyuz..Anne ve kız bu yolculukta birbirine yoldaştırlar yolcu yolcuyu beğenmese ne olur ?
Sonuçta beğenmeyenin gideceği yer farklı değil iki yolcuda ahiret yolcusu başka yer yok..Öfke ile ilgili şu hadislere bakalım

Resulullah (sav) (bir gün): "Siz aranızda kimi pehlivan addedersiniz?" diye sordu Ashab (ra): "Erkeklerin yenmeye muvaffak olamadığı kimseyi!" dediler Resulullah (sav): "Hayır," dedi, "gerçek pehlivan öfkelendiği zaman nefsine hakim olabilen kimsedir"
Kaynak: Müslim, Birr 106, (2608); Ebu Davud, Edeb 3, (4779)

Resulullah (sav) buyurdular ki: "Kuvvetli kimse, (güreşte hasmını yenen) pehlivan değildir Hakiki kuvvetli, öfkelendiği zaman nefsini yenen kimsedir"
Kaynak: Buhari, Edeb 76; Müslim, Birr 107, (2760); Muvatta, Hüsnü'l-halk 12, (2, 906)

Urve İbnu Muhammed es'Sadi'nin yanına girdik Bir zat kendisine konuştu ve Urve'yi kızdırdı Urve kalkıp abdest aldı ve:
"Babam, dedem Atiye (ra)'den anlatır ki, o, Resulullah (sav)'ın şöyle söylediğini nakletmiştir: "Öfke şeytandandır, şetyan da ateşten yaratılmıştır, ateş ise su ile söndürülmektedir; öyleyse biriniz öfkelenince hemen kalkıp abdest alsın"
Kaynak: Ebu Davud, Edeb 4, (4784)

Resulullah (sav) bize buyurmuştu ki: "Biriniz ayakta iken öfkelenirse hemen otursun Öfkesi geçerse ne ala, geçmezse yatsın"
Kaynak: Ebu Davud, Edeb 4, (4782 )

İki kişi Resulullah (sav)'ın huzurunda küfürleştiler (Öyle ki) birinin yüzünde (diğerine karşı) öfkesi gözüküyordu Resulullah
(sav): "Ben bir kelime biliyorum, eğer onu söyleyecek olsa, kendinden zuhur eden öfke giderdi; Euzu billahi mineşşeytanirracim!" buyurdular
Kaynak: Tirmizi, Da'avat 53, (3448); Ebu Davud, Edeb 4, (4780)

Bir adam: "Ey Allah'ın Resulü! Bana kısa bir nasihatta bulun, uzun yapma! Ta ki nasihatini unutmayayım" demişti
[ve birkaç kere tekrar etmişti], Aleyhissalatu vesselam (bir kelimeyle): "Öfkelenme!" cevabını verdi
Kaynak: Buhari, Edeb 76; Tirmizi, Birr 73 (2021); Muvatta, Hüsnü'l-Hulk 11, (2, 906)

2.Veysel Karani hazretleri o çok görmeyi istediği sevgiliye bu dünyada kavuşamadan gitti sırf hasta annesine hürmet ettiği
için..Anneye hürmet onu Efendimizin hırka şeriflerine nail etti..

Beyazıt Bistam hazretleri daha çocuk yaşta gecenin bir vakti annesinin su diyerek seslenmesine kalkıp dışarıdan o suyu alıp
geldiğinde annesini uyumuş görünce başında bekledi ve annesi tekrar su diye uyandığında başında bekleyen ve eli soğuktan tirtitreyen oğlunu görünce oğlum hayırdır ne bu vaziyet diye sorunca ...anne belki tekrar su istersin diye başında
bekliyordum der..Bunun üzerine anne evladına dua eder ve işte o çocuk Beyazıt_ı Biztam Hazretleri (K.S.) olur.

Tabi ki yazmak söylemek kolay ama amel etmek zordur.Amel etmenin başı sabırdır sabır yoksa bu iş olmaz.

Şimdi kolum çok acıyor desem size anlatsam belki anlarsınız ama o acıyı sizin kolunuza versem belki kalkıp doktora gidersiniz

Anlatmak farklı yaşamak farklı o halde anlatılanı anlamak için yaşamak gerek.

İnşallah hepimiz tevazu içinde herkese iyi davranırız.

Slm ve Dua ile..

Aleyna ve aleykümselam hayırlı cumalar...ben yazdıklarınızdan çok etkilendim...Rabbim bu kardeşimizinde yar ve yardımcısı olsun çok güzel bi niyetle bizlerden fikir ve dua istiyor Rabbim herşeyin en güzelini bilir en güzelini verir vermeyi isteyen Rabbim ki cömertlerin en cömertidir BU KARDEŞİMİZEDE BİZLEREDE ANNEMİZE KARŞI GEREKEN SAYGIYI HÜRMETİ GÖSTERMEYİ NASİP ETSİN İNAŞAALLAH...SELAM VE DUA İLE...

ramora

Kayıtlı Kullanıcı
Saygı değer büyüğüm imidik, gerçekten ruhuma dokunan bir yazı olmuş. Allah binlerce kez razı olsun sizden inşallah. Annemi kaybetme korkusunu sık sık yaşarım zaten. =( Rabbim cümlemizin annesini başımızdan eksik etmesin. Dedğiniz gibi amel etmesi çok zor. Şeytan çok hain. Bazen ben bile inanamıyorum kendime, tanıyamıyorum kendimi. cevapladığınız için çok teşekkür ederim. İnşallah öfkeyi yenip gerçek bir pehlivan olabilirim...

ramora

Kayıtlı Kullanıcı

Aleyna ve aleykümselam hayırlı cumalar...ben yazdıklarınızdan çok etkilendim...Rabbim bu kardeşimizinde yar ve yardımcısı olsun çok güzel bi niyetle bizlerden fikir ve dua istiyor Rabbim herşeyin en güzelini bilir en güzelini verir vermeyi isteyen Rabbim ki cömertlerin en cömertidir BU KARDEŞİMİZEDE BİZLEREDE ANNEMİZE KARŞI GEREKEN SAYGIYI HÜRMETİ GÖSTERMEYİ NASİP ETSİN İNAŞAALLAH...SELAM VE DUA İLE...

büyüğüm tevbekarım; güzel dualarınız için Allah razı olsun.... kalpten bir amin demeyi nasip etsin rabbim.. Allah yar ve yardımcınız olsun inşallah

ramora

Kayıtlı Kullanıcı
Annelerin altındadır cennet bi ''off!!'' bile dememeliyiz.ama gençken olur.diikkat etmeliyiz.onlar bizim baştacımızdır.kimse olmasa bile yanımızda sadece ''anne'',''annelerimiz'' olur. .insan nefsine hakim olmalı.eğer nefisine hakim değilsen bu hep böyle devam eder. Inşallah senin için bu sinir ve agrasif tavrın devam etmez...değerli büyüğüm...
Allah yardımcın olsun..
Selam ve dua ile..

Güzel dularına aminlerle eşlik ettim kardeşim.. Allah razı olsun.. Cümlemiz sıkıntılarımızdan kurtuluruz ve annelerimizin kıymetini biliriz inşallah..

imidik

Yasaklı Kullanıcı
Web Sitesi
blog.mynet.com
Aktivite

Aktivite

Değerli Arkadaşlar,

Öncelikle Yüce Allah herkesten Razı olsun ve dualarııza amin diyelim.İnşallah sizlere bir önerim olacak bunu nasıl karşılarsınız
bilmiyorum amacımız ise şu olacak..Madem böyle bir konu açıldı ve annelerimize nasıl davrandığımızı belirli bir süre bu forumda yazalım günlük olarak.

Böylece her gün yazılırsa aradan bir hafta geçtiğinde bir hafta önce nasıl davranmışsınız onu görme ve kıyaslama imkanımız
olur.Ayrıca bunun birçok faydasının olaacağı kanaatindeyim amaç kendimizi kontrol etmek ve motivasyon ayrıca anneye belirli
bir süreliğine de olsa onlara iyi davranmak ve onları sevindirmek.

Şimdi madem yazdık bizde annemizin yanına gidelim ve ondan önce helallik isteyelim.Kendilerine aslında layık birer evlat
olmadığımızı söyleyelim kusurlarımızı itiraf edelim onlara birer arkadaş gibi konuşalım ben arada bir yaparım bunu şimdi nasipse
yine yapacağım.

Gerçekten bu forumda işte anneme bugün çiçek aldım yada çok sevdiği bir hediye aldım gibi yazıları canı gönülden görmek istiyorum.

Eğer böyle bir aktiveteyi uygun görürseniz başlatalım inşallah.

Slm ve Dua ile..

ramora

Kayıtlı Kullanıcı
Değerli Arkadaşlar,

Öncelikle Yüce Allah herkesten Razı olsun ve dualarııza amin diyelim.İnşallah sizlere bir önerim olacak bunu nasıl karşılarsınız
bilmiyorum amacımız ise şu olacak..Madem böyle bir konu açıldı ve annelerimize nasıl davrandığımızı belirli bir süre bu forumda yazalım günlük olarak.

Böylece her gün yazılırsa aradan bir hafta geçtiğinde bir hafta önce nasıl davranmışsınız onu görme ve kıyaslama imkanımız
olur.Ayrıca bunun birçok faydasının olaacağı kanaatindeyim amaç kendimizi kontrol etmek ve motivasyon ayrıca anneye belirli
bir süreliğine de olsa onlara iyi davranmak ve onları sevindirmek.

Şimdi madem yazdık bizde annemizin yanına gidelim ve ondan önce helallik isteyelim.Kendilerine aslında layık birer evlat
olmadığımızı söyleyelim kusurlarımızı itiraf edelim onlara birer arkadaş gibi konuşalım ben arada bir yaparım bunu şimdi nasipse
yine yapacağım.

Gerçekten bu forumda işte anneme bugün çiçek aldım yada çok sevdiği bir hediye aldım gibi yazıları canı gönülden görmek istiyorum.

Eğer böyle bir aktiveteyi uygun görürseniz başlatalım inşallah.

Slm ve Dua ile..

Çook güzel bir fikir. Bütün kalbimle katılıyorum:)) Bunun işe yarayacağına da inanıyorum... yarından itibaren yazacağım ben. Rabbim sizden tekrar tekrar razı olsun inşallah:)) takipteyim:) selam ve dua ile...

imidik

Yasaklı Kullanıcı
Web Sitesi
blog.mynet.com
Ben dediğimi yaptım gittim annemle helalleşip biraz sohbet ettik ve o da hayır duasını esirgemedi sağolsun.Bu aktiviteyi az bir süreliğinede olsa
özellikle siz " ramora" yapmalısınız ve sonucuna bakalım sonuç olumlu yönde olursa ne mutlu hepimize.Allah kolaylık versin

Slm ve Dua ile..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt