Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Yamaç Paraşütü Harika... (1 Kullanıcı)

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
parasut.jpg

Korkularını yamaca bırakıp uçuyorlar

Eğer yükseklik korkunuzu psikiyatrist terapileriyle yenemediyseniz 4 bin metrelik bir daha çıkın sonra kendinizi aşağı bırakın!
Yamaç paraşutüyle aşağıya indiğinizde korkunuzdan eser kalmadığını farkedeceksiniz.
Denizlili İsa Dal, korkusunu yenmekle kalmayıp uluslararası yarışmalara da katılıyor.
“Yükseklik korkum var, yamaç paraşütüyle asla uçamam” demeyin sakın; çünkü üçüncü kattaki evinden aşağıya bakamayanlar bile bu sporu yapabiliyor. Bugüne kadar belki de yükseklik korkusu sebebiyle yamaç paraşütünü denemeyenler bu kaygılarından kurtulabilir, zira Denizli’deki Adrenalin Derneği üyeleri arasında, normal yükseklik korkusu olanların yanı sıra aşırı yükseklik korkusu olanlar da yamaç paraşütüyle atlıyor.

Uzmanlar bu durumu, “Çivi çiviyi söker”, “Bilmek özgürlüktür ve kişiyi egemen kılar”, “Yükseklikle yamaç paraşütü beyinde farklı kodlanıyor” şeklinde izah ediyor.

Öyle birini düşünün ki, yükseklik korkusu, sınırları çoktan aşmış, birinci kattan daha yukarıda oturamıyor; ama aynı zamanda da yamaç paraşütü yapıyor. Denizlili İsa Dal’dan söz ediyoruz. Yamaç paraşütünde Türkiye yedinciliği olan ve 4 bin 500 metreye ulaşan Dal, uluslararası yarışmalara da katılıyor.
İsa Dal, yükseklik korkusunun her insanda olabileceğini, ancak yamaç paraşütü yaparken bu fobinin ortaya çıkmadığını söylüyor. Bunun tezat olarak düşünülebileceğini kaydeden Dal, “İki duygu çok farklı. Yamaç paraşütünün ne olduğunu anladığımda, yükseklik korkusuyla ilgisinin olmadığını öğrendim. Bunun üzerine farklı bir zevk ve heyecan duymaya başladım; ancak yine de yükseklik korkum geçmedi.” diyor.

Oto yedek parçası işiyle uğraşan Hasan Çelebi de yükseklik korkusu had safhada olanlardan. O da dört yıldır yamaç paraşütüyle uğraşıyor. 3 bin 850 metre havalanan Çelebi, fobisi yüzünden üçüncü katın balkonundan aşağıya bakamıyor. Bu korkusunu yenemeyen Çelebi, bir yandan da yamaç paraşütüyle uçmaya devam ediyor, hattâ eğitim verebilmek için Ankara’da Türk Hava Kurumu tarafından düzenlenen seminerlere katılıyor.
Yamaç paraşütüyle yükseklik korkusunun ters orantılı olduğunu savunan Hasan Çelebi, ilk etapta uçmak için hipnoz yöntemini denemek istemiş; fakat bu şekilde sağlıklı uçuş yapamayacağını anlayınca vazgeçmiş.
Yamaç paraşütündeki kanatların korkuyu azaltmada faydalı olduğunu söyleyen Çelebi “Fobim olduğu için derneğe girdiğim 2003 yılında yamaç paraşütü yapanlara bakamazdım bile ve merak da etmezdim.
Bir gün ‘Yamaç paraşütüyle ilgili eğitim vereceğiz.’ dediler, ben de katılmaya karar verdim. Yapamazsam bırakırım diye düşündüm. Ardından bir haftalık eğitim sonrasında ilk kez uçtum.” diyor.

Yamaç paraşütü güvenli bir spor

Halı ticareti ile uğraşan Şuayip Erkuş’un ise yükseklik korkusu normal; ancak uçağa binmeye çekiniyor.
2001 yılından bu yana yamaç paraşütüyle uçuşlar yapan Erkuş, ciddi bir kaza tehlikesi atlatmasına rağmen vazgeçmemiş.
Yükseklik korkusu olanların eğitimle düzeldiğine işaret eden Erkuş, “Bilinen bir şeyden fazla korkulmaz, insan bilmediğinden korkar. Eğitimlerde de yavaş yavaş bilgiler aktarılıyor, dolayısıyla da bu korku da ortadan kaldırılıyor.” diyor. Uçakta güvende olmadığı düşüncesiyle tedirginlik yaşadığını ve korkusunun üst seviyeye çıktığını anlatan
Erkuş, şunları söylüyor: “İki yıl önce paraşütle havalanırken düştüm ve sol kolum kırıldı. Bu yüzden bir yıl uçamadım; ancak ‘Ben düştüm, artık uçamam’ gibi bir korku yaşamadım. Uçağa bindiğimde ise kontrol bende olmadığı için ciddi boyutta korkuyorum. Aslında uçağın nasıl ve ne şekilde güvenli olduğu anlatılsa belki bu korkum ortadan kalkar.”

‘Her şey zihinde bitiyor’

Psikolojik danışman Hüseyin Öztürk, yamaç paraşütündeki kontrollü yükseklik kavramıyla yükseklik korkusunun beyinde farklı kodlandığına, bu sebeple korkusu olanların da uçabileceğine dikkat çekiyor. “Bilmek özgürlüktür ve kişiyi egemen kılar.” diyen Öztürk, korkusu olup da yamaç paraşütü yapanların iki yöntemle bu korkuyu yenebileceğini söylüyor. İlk olarak “çivi çiviyi söker” mantığından hareketle yükseklik korkusunun üzerine gidilerek kurtulunabileceğini, ikinci olarak da NLP teknikleriyle kısa sürede kişiye korktuğu şeyle ilgili farklı bakış açıları kazandırılarak bundan sıyrılabileceğinin öğretilebileceğini açıklayan Öztürk, “Korku ve kaygıya sebep olan şey olayın kendisinden değil, kişi için taşıdığı anlamdan kaynaklanır. Yani yamaç paraşütü veya yükseklik, hiç kimsede kaygıya ve korkuya sebep olmaz. Kaygı ve korku veren şey, kişinin yüksekliğe yüklediği anlamdır. Bu da zihinde değiştirildiğinde korku ve kaygı ortadan kalkacaktır. Üzerine giderek çözülen bir problemin nüksetme riski olabildiği gibi zihinde çözüldüğünde tamamen ortadan kalkacaktır.” diyor.

MEHMET YATKIN-Zaman

mavci

Yönetici
Selamünaleykum...

Selamünaleykum...

Haydi Ölüdeniz'e...
Uçmaya...
:a12:

fethiye-yamac-parasutu.jpg

4.jpg

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
selamun aleykum
manzara güzel ama!!! korkarıım ben .. yükseklik korkum yok ama buda çok yüksek...:)

yapanlara kolay gelsin ..

hayırlı günler abi teşekkürler ..
selam ve dua ile

mavci

Yönetici
Ve Aleykumselam...

Ve Aleykumselam...

selamun aleykum
manzara güzel ama!!! korkarıım ben .. yükseklik korkum yok ama buda çok yüksek...:)

yapanlara kolay gelsin ..

hayırlı günler abi teşekkürler ..
selam ve dua ile

Yükseklik önemli değil Aminenur Kardeşim...
Önemli olan uçabilmek...
Kuşlar Gibi...

Nasip olursa...
Yarıyıl tatilinde eğitim alacağız ailecek...
Sonra inşallah uçarız...

Allaha emanet ol kardeşim...

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
maşaALLAH ailecek hemde .. hanımınıza çok selamlar abi... cesaretinden dolayı teprik ediyorum ablamızı.. uçmak güzel fikir... bazen rüyamda uçuyorum güzel bir duygu...gerçeği kimbilir nasıl olurdu (uçan bilir :)..)

inşaALLAH nasip olursa abi izlenimlerinizi bilmek isteriz gelince detaylı bir bilgi verirsiniz ,

çok güzel gerçekten..:)

hayırlı bereketli günler abi...

mavci

Yönetici
Selamünaleykum...

Selamünaleykum...

maşaALLAH ailecek hemde .. hanımınıza çok selamlar abi... cesaretinden dolayı teprik ediyorum ablamızı.. uçmak güzel fikir... bazen rüyamda uçuyorum güzel bir duygu...gerçeği kimbilir nasıl olurdu (uçan bilir :)..)

inşaALLAH nasip olursa abi izlenimlerinizi bilmek isteriz gelince detaylı bir bilgi verirsiniz ,

çok güzel gerçekten..:)

hayırlı bereketli günler abi...

Aslında eşimin hayalini gerçekleştiriyoruz inşallah...:a04:
Onun sayesinde ben de bu güzel sporu yapmış olacağım...
İnşallah izlenimlerimizi aktarırım sizlere...
Duanızı bekliyoruz...

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Aslında eşimin hayalini gerçekleştiriyoruz inşallah...:a04:

Onun sayesinde ben de bu güzel sporu yapmış olacağım...
İnşallah izlenimlerimizi aktarırım sizlere...

Duanızı bekliyoruz...

aleykum selam ..

yine maşaALLAH maşaALLAH...eşinizin hayalı ..:)

abi nediyeyim .. böyle cesaretli bir eş ..

abi ben muhabbet kuşunu elime alamıyorum kuş gibi nasıl uçayım :D

fotorağrata bekleriz .. ayrıntılı bir izlenim :)

rabbim yar ve yardımcınız olsun inşaALLAH... hayatınızda unutamıyacağınız güzel bir anı olur inşaALLAH..
selam ve dua ile

mavci

Yönetici
Selamünaleykum...

Selamünaleykum...

aleykum selam ..

yine maşaALLAH maşaALLAH...eşinizin hayalı ..:)

abi nediyeyim .. böyle cesaretli bir eş ..

abi ben muhabbet kuşunu elime alamıyorum kuş gibi nasıl uçayım :D

fotorağrata bekleriz .. ayrıntılı bir izlenim :)

rabbim yar ve yardımcınız olsun inşaALLAH... hayatınızda unutamıyacağınız güzel bir anı olur inşaALLAH..
selam ve dua ile

İnşallah kardeşim...
Dualarınıza gönülden aminnnn...
Zaten izlenimlerimi fotoğrafla süslemeyi severim...

mavci

Yönetici

mavci

Yönetici

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm abi nasılsın?
Emeğine sağlık çok güzel görünüyor...çok zevkli olsa gerek ....ben denemek isterim şahsen ...ama nasip kısmet işi bu ,günün birinde olurmu bilemiyorum...inşaALLAH olur...
Allaha emanet ol abi selametle kal...

mavci

Yönetici
Ve Aleykumselam...

Ve Aleykumselam...

selamünaleyküm abi nasılsın?
Emeğine sağlık çok güzel görünüyor...çok zevkli olsa gerek ....ben denemek isterim şahsen ...ama nasip kısmet işi bu ,günün birinde olurmu bilemiyorum...inşaALLAH olur...
Allaha emanet ol abi selametle kal...

Allah CC. razı olsun kardeşim...
Hamdolsun iyiyiz...
Sizler de iyisinizdir inşallah...?

O kadar muhteşem ki bu yamaç paraşütü...Sizi büyülüyor nerdeyse...
Eşimin ısrarlı isteğine uyarak, hayalini gerçekleştirmek istedik...
Beraberce olsun istedik...
Hayırlısı...
Adana ve Tarsus'ta eğitim alacağız bu yarıyıl tatilinde inşallah...
Biraz andrelin seven herkese tavsiye derim..
Nasipte varsa neden olmasın...

Allaha emanet olun...

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
Allaha çok şükür abi iyiyiz Rabbim bundan kötü etmesin...hayırlısı olsun inşaALLAH abi ...nasip kısmet...Allaha emanet olun...selametle abi....
Allah CC. razı olsun kardeşim...
Hamdolsun iyiyiz...
Sizler de iyisinizdir inşallah...?

O kadar muhteşem ki bu yamaç paraşütü...Sizi büyülüyor nerdeyse...
Eşimin ısrarlı isteğine uyarak, hayalini gerçekleştirmek istedik...
Beraberce olsun istedik...
Hayırlısı...
Adana ve Tarsus'ta eğitim alacağız bu yarıyıl tatilinde inşallah...
Biraz andrelin seven herkese tavsiye derim..
Nasipte varsa neden olmasın...

Allaha emanet olun...

islamoglu

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum,
Gerçektende çok harika manzaralar,insanın görünce kuş olası geliyor,ancak bu yapılan işi görünce aklıma bir konu takıldı acaba diyorum,yamaç paraşütü,otomobil,motorsiklet yarışları gibi adı spor olan tehlikeli işler sonucunda hayatlarını yitirenleri Yüce Mevla nasıl karşılar,kendimi yamaç paraşütü yaparken ölmüş biri olarak düşünemiyorum,Allah yolunda ölmek olmuyor sanırım,yada saatte 320 km hızla duvara çarparak ölen biri olsam,Allah'ım firenler tutmadı yada direksiyon hakimiyeti ni yitirdim denmez değilmi? adrenalin denilen şey yada bu tür adı ZEVK olan şeylerin müslüman bir kulun hayatında ne kadar yeri olmalıdır.Allah yolunda ölenler ve bazı felaketler sonucu ölenler şehit oldukları halde,eceli ile veya hastalık sonucu ölenlerde bir sınıfa konulur,ancak hiç bir mana taşımayan adına spor yada adrenalin denilen olaylar sonucu ölen birinin ahiret hayatına etkisi ne olur? merak ederim.

mavci

Yönetici
Ve Aleykumselam...

Ve Aleykumselam...

Esselamu aleykum,
Gerçektende çok harika manzaralar,insanın görünce kuş olası geliyor,ancak bu yapılan işi görünce aklıma bir konu takıldı acaba diyorum,yamaç paraşütü,otomobil,motorsiklet yarışları gibi adı spor olan tehlikeli işler sonucunda hayatlarını yitirenleri Yüce Mevla nasıl karşılar,kendimi yamaç paraşütü yaparken ölmüş biri olarak düşünemiyorum,Allah yolunda ölmek olmuyor sanırım,yada saatte 320 km hızla duvara çarparak ölen biri olsam,Allah'ım firenler tutmadı yada direksiyon hakimiyeti ni yitirdim denmez değilmi? adrenalin denilen şey yada bu tür adı ZEVK olan şeylerin müslüman bir kulun hayatında ne kadar yeri olmalıdır.Allah yolunda ölenler ve bazı felaketler sonucu ölenler şehit oldukları halde,eceli ile veya hastalık sonucu ölenlerde bir sınıfa konulur,ancak hiç bir mana taşımayan adına spor yada adrenalin denilen olaylar sonucu ölen birinin ahiret hayatına etkisi ne olur? merak ederim.

Tamamen haklısınız düşüncelerinizde...Ama...
İnsan bilmediğine düşmandır derler ya....
Bu sporu da öğrenince, bilgi sahibi olunca;
Hiç de öyle sanıldığı gibi tehlikeli olmadığı anlaşılacaktır...
Otomobil sürmekten daha kolaydır çünkü...
Düşünün yılda kaç tane oto kazası oluyor..kaç tane yamaç paraşütü kazası oluyor?
Tehlike her yerde var...
Durduğumuz yerde de başımıza bir uçak düşebilir..İhtimaldir bu...
Neyse hakkımızda hayırlısı kardeşim...
Yorum ve düşünceleriniz için Allah CC. razı olsun...

Guo1903

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm..
Baya Cesaretli gördüm sizi maşallah..:a21: Siz bi deneyin sonra bize anlattıklarınıza göre bizlerde gideriz inşallah.. Bende yapmak isterim tabii fırsat olursa..
Aminenur'un dediği gibi fotoğrafta çekebilirseniz iyi olur..
Selam ve dua ile..

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum ben üniversiyedeyken havacılık kulübüne üyeydim.1sene eğitimlere katıldım lakin uçamadım.yer çalışması yaptım az biraz havalandımdı.birtepe vardı ordan atlıyacaktık lakin kısmet olmadı o sene havacı askerlerde parasızlık yüzünden gelemedi öğretmek için yelken kanat öğretmek için geldiler o daha zor bana göre:)yerde kaldıramıyorsunki havada kaldırasın:).keşke eğitim veren biyer olsa burda gerçi sak.ün. kampüsünde uçuyorlardı ama...eskişehirde eğitim yeri varmış.Ama şimdiden sonra zor ya:(neyse daha ömür bitmedi belki birgün olur!!.emeklerine sağlık.allaha emanet ol mavcı abi.

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
gercekten süper bi ara bende çok heveslenmiştim ama olmadı cesaretliyimde bakalım inşallah bi gün olur:)

yalniz_yolcu

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kardesim paylasim çok güzel olmuş tam aban göre bir iş ama hiç fırsatım olmuyo bir gün nasip olur inşaallah...selametle....

mavci

Yönetici
Ve Aleykumselam...

Ve Aleykumselam...

Selamün Aleyküm..
Baya Cesaretli gördüm sizi maşallah..:a21: Siz bi deneyin sonra bize anlattıklarınıza göre bizlerde gideriz inşallah.. Bende yapmak isterim tabii fırsat olursa..
Aminenur'un dediği gibi fotoğrafta çekebilirseniz iyi olur..
Selam ve dua ile..

İnşallah Engin kardeşim...
Biz bir bakalım da...
Sizlere tüyo veririz inşallah...:a26:
Fotoğraflamayı ben de çok istiyorum...
Paylaşacağım inşallah...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt