Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Yalanı 'yakalamanın' 5 özel yolu !!! (1 Kullanıcı)

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
Yalanı 'yakalamanın' 5 özel yolu !!!

6056.jpg

Psikolog Fatih Reşit Civelekoğlu'nun Moral Dünyası Dergisi'nde yer alan özel yazısı... Yalanı nasıl anlarız?

Beş adımda yalanı anlamanın yolu

1- Göz hareketlerine odaklanın. Unutmayın, beden ve dil yalan söylese de gözler yalan söylemez.

2- Kişi sorular karşısında sol tarafa bakıyor ise doğru söyleme ihtimali yüksektir. Gözlerin sol tarafa bakması hafızanın tarandığını gösterir.

3- Eğer sorular karşısında gözler sağ tarafa bakıyor ise kişi kurgulama yapıyor demektir. Kurgulama her zaman yalana işaret etmese de dikkatli olmakta fayda var.

4- Görüşme esnasında özellikle kişiyi sıkıştırarak ani sorular sorup göz hareketlerine bakın, göz sağa bakıyor ise yalan ihtimali yüksektir.

5- Gözün bu şüphelendirici hareketlerine, el kol hareketleriyle söylediği sözler arasında zamanlama hatası, yüzünde beliren ifadenin ağız bölgesiyle sınırlı kalması, elleri sımsıkı kapama ya da avuçları aşağı döndürme, anlattığı hikayeye inanana kadar fazladan bilgi verme ve konu değiştirildiğinde rahatlama gibi belirtiler eşlik ediyorsa dikkatli olmakta fayda vardır.

Nazar57

Kayıtlı Kullanıcı
Bir bakıma doğru tespitler lakin bu gibi durumları yalanı söylemekte profesyonelleşmemişlerde gözlemleyebiliriz.
Birde öyleleri vardır -ki şeytanın insan suretine bürünmüşlerdir,yalanda ve riyada en ufak belirti vermezler..
Rabbim insan kılığına bürünmüş şeytanlardan korusun İnşaAllah.

muferikul

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamseli.com
İyi güzelde karşımdaki adam de benim gözüme ne bakıyon deyip bir tane vuruverirse ne olacak :a04:
Ondan sonra mor bakacam.:a24:

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
Bir bakıma doğru tespitler lakin bu gibi durumları yalanı söylemekte profesyonelleşmemişlerde gözlemleyebiliriz.
Birde öyleleri vardır -ki şeytanın insan suretine bürünmüşlerdir,yalanda ve riyada en ufak belirti vermezler..
Rabbim insan kılığına bürünmüş şeytanlardan korusun İnşaAllah.
AYYYYYYYNEN KATILIYORUM SANA...

ZATEN BENDE (HİSLERİM KUVVETLİ OLMASINA RAĞMEN) BU YÜZDEN ÇOOOK AFALLADIM

YALANI DOĞRU GİBİ KONUŞANLARDAN RABBİM UZAK TUTSUN...

ÖYLELERİNEDE RABBİM HİDAYET VERSİN EĞER HİDAYETTEN NASİPLERİ YOKSA KAHRETSİN OKADAR DİYORUM YANİ...

Bİ SÖZ GELDİ AKLIMA YALANCI DİL BİLMEYENE İŞ YOK BU DEVİRDE..

KAHRETMEYESİCE DEVİR :mad::mad:

dipnot: pardon yaa , caps lock tuşum büyükte kalmış sonra fark ettim

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
İyi güzelde karşımdaki adam de benim gözüme ne bakıyon deyip bir tane vuruverirse ne olacak :a04:
Ondan sonra mor bakacam.:a24:

e o nasıl oluyo :a02: zaten adam yalan söylerken "konuşuyor" oluyosun ya :D

bilakis bakmazsan
"ne dinlemiyon beni kaale almıyomusun"
diye patlatırsa ozaman görürsün :D :D :D

.

ayşe.a

Kayıtlı Kullanıcı
:a01: yanlış olmuş ayy ne güldüm yaa :a01:

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt