Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Yakais 'in yeni hatıra defteri; (1 Kullanıcı)

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Ey yakais anlayamıyorsun değilmi ?
Ne kadar ilim sahibi olursan ol...
Ne kadar yakın olursan ol...Sevgiliyi sevmenin derecesi hiç sabit kalmıyor... ''Allah C.C. ve Muhammed Mustafa A.S. 'ı ''

Her daim daha üst düzey sevgi gerekiyor...

İşte bunun için iptila ne olursan ol artarak devam ediyor... Öğrendim,biliyorum dediğin an bir bilgi fakiri olduğunu idrak etmen ve kibir e ,hırsa ,benliğe kapılmadan tekrar sevgiyi bulmalı ve yeni ilme kucak açmalısın...

Tabi ki kötünün ilmi de kötülüğü bir ileri taşıyarak artıyor..

O yüzden Sırat-ul Mustakim yolunda sabit kalmak için aczini her daim Allah C.C. arz edip İLMİNİ ileri taşımalısın...

Sonsuz ilim bu olsa gerek..

DUR YOK HEP İLERİ...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Yakais ;Sana senden YAKIN olan Allah C.C. ...seni seninle imtihan ediyor... neden anlamıyorsun ?
İmtihan edildiğinin farkına bile varamayıp , Allah C.C. na ve Muhammed Mustafa A.S. a olan aşkını sabit tutuyorsun...
Sevginin sonu var mı ?
Tabi ki yok...
Her an daha çok sevmeli ...
Daha çok aczini ...
Arz etmelisin....

yakais

Yasaklı Kullanıcı
İnsan olmak ne kadar güzel bir şey...
İnsan olacaksın...insanı...insanları seveceksin...
Merhamet...vicdan...insaf duygularını ... duygu ve sevinle karıştıracaksın...
İNSANI ve İNSANLARI çok seveceksin...

İnsan öyle aciz ki...
Pamuk ipliğine bağlı ömrünü...
Hiç ölmeyecekmiş gibi yaşar...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Sayın arkadaşlarım...Sitemize üye olduğum andan itibaren...Kişisel menfaat gözetmeden siz arkadaşlarıma Sırat-ul Mustakim yolunda ilerlemek...Allah C.C. ...Muhammed Mustafa A.S. ve Kur'an-ı Kerim çizgisinden kesinlikle ayrılmadan...Allah C.C. nun Lütfettiği İLMİ çerçevede sizlere hizmet etmek için samimi olarak yazı ve yorumlarda bulundum...
Sizlerin sevinci sevincim...üzüntünüz üzüntüm oldu...Dert ve problemleriniz ..derdim ve problemim olarak görüldü ve mücadelenize katkı için elden geleni arz etmeye çalıştım...
Tek arzumuz saygı çerçevesinde hizmetti...Kişisel olarak tanınmamak tek şartım idi ve bu zamana kadar aynı seviyede yürüdük...
Ancak bu gün yorumlarımızla eğlenildiği duygusuna kapıldım..Tabi ki üzüldüm...

Netice olarak artık sadece arzu ettiğimiz kişilerle yazışacağım...arzu etmediğim kişilerin mesajlarını dahi okumayacağımı üzülerek belirtmek isterim...
Hareketim elde olmayan sebeple kısıtlandı veya kısıtlıyorum...
Bundan dolayı özür diliyorum...

Sen kimsin ki böyle yazdın ...kendine değer mi kazandırıyorsun diyene ...siz nasıl düşünürseniz diyorum...
Biz HİÇ olarak kalmaya mahkum zavallıyız...

Saygı ve sevgilerimle...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
6- EN'ÂM SÛRESİ

Bismillâhirrahmânirrahîm.

123. İşte böyle, her memlekette günahkârları oranın ileri gelenleri kıldık ki oralarda hilekârlık etsinler.
Hâlbuki onlar hilekârlığı ancak kendilerine yaparlar. Ama farkında olmuyorlar
.

125. Allah, her kimi doğruya erdirmek isterse, onun göğsünü İslâm’a açar. Kimi de saptırmak isterse, onun
da göğsünü göğe çıkıyormuşçasına daraltır, sıkar. Allah, inanmayanlara azap (ve sıkıntıyı) işte böyle
verir.

128. Onların hepsini bir araya toplayacağı gün şöyle diyecektir: “Ey cin topluluğu! İnsanlardan pek çoğunu
saptırıp aranıza kattınız.”
Onların insanlardan olan dostları, “Ey Rabbimiz! Bizler birbirimizden
yararlandık ve bize belirlediğin süremizin sonuna ulaştık”
diyecekler. Allah da diyecek ki: “Allah’ın
diledikleri (affettikleri) hariç, içinde ebedî kalmak üzere duracağınız yer ateştir.” Ey Muhammed!
Şüphesiz senin Rabbin hüküm ve hikmet sahibidir, hakkıyla bilendir.

131. Bu (peygamberlerin gönderilmesi), Allah’ın, halkları habersizken ülkeleri haksız yere helâk etmeyeceği
içindir.

132. Herkesin amellerine göre dereceleri vardır. Rabbin onların yaptıklarından habersiz değildir.

yakais

Yasaklı Kullanıcı
22- HAC SÛRESİ

Bismillâhirrahmânirrahîm.

3. İnsanlardan kimi vardır ki, hiçbir bilgisi olmadığı hâlde, Allah hakkında tartışmaya girer ve her azgın
şeytanın
ardına düşer.
4. Şeytan hakkında, “Her kim onu dost edinirse, mutlaka o kimseyi saptırır ve onu cehennem azabına
sürükler”
diye yazılmıştır.

54. Bir de kendilerine ilim verilmiş olanlar onun, Rabbinden gelen hak olduğunu bilsinler, böylece ona
iman etsinler ve sonuçta da kalpleri ona saygı duysun diye Allah böyle yapar. Hiç şüphe yok ki Allah,
iman edenleri doğru yola iletir.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt