Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Yahve İsmi (1 Kullanıcı)

supragt

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm. yahve ismi Allahın isimlerinden olabilir mi bir hristiyanla tartışırken yavhe hiçbir şekilde ilah değildir yahveyi kabul etmiyorum benim ilahım Allahtır dedim bundan birşey olur mu

muharrem217

Kayıtlı Kullanıcı
Yahve ismi hakkında bilgi verir misiniz? Türetilebiliyor mu? Başka dillerde karşılığı olabiliyor mu?

Yahve İbranice bir kelimedir. "yhv" kelimesinin okunuşudur. Tevrat’ta Allah’ın “ELOHİM” le birlikte en çok geçen isimlerinden biridir. Arapça ve İbranice kardeş Samî dillerdir. Kuvvetli bir ihtimalle, “ELOHİM”, Araça “ALLAHUMME!”(Allah’ım!), “YAHVE” ise “YA HUVE” (YA HÛ!”) manasına gelir.

- Musevîlerin bir kısmı bu kelimeyi bir nevi İsm-i azam gibi telakki edip, bazıları batınî olmak üzere bir çok manalar yüklemişlerdir. Bu sebeple, belli bir makama gelmeden bu kelimeyi telaffuz etmeyi bile uygun görmüyorlar. Bunlara göre, bu isim, Allah ismi gibi cami/kapsamlı özel bir isimdir.

Alıntı

A

AHMED25

Eline saglik sag ol muharrem kardesim. Bende bu ismin allahu teala bir ismi olmadigina kanaat getirmistim. Bir de zaten tevrat´da tahrif olunmustur orda da her ne kadar gecse buda itibar etmez derim.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt