Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

yahudi ve hristiyanların cennete girmeleri veya girememeleri (1 Kullanıcı)

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
bazı imamlarımız yahudi ve hristiyan lobisinin baskısıyla bunlarda cennete gidecekler demekteler.

Hakkı söyleyelim bu şartlar altında gidecekleri yer cehennemdir.

islama dönüş yapmazlarsa yerleri cehennemdir.

"Ve onlar ki hem sana indirilene iman ederler hem senden evvel indirilene, ahırete yakini de bunlar edinirler." bakara 4 ayet

kuransız ve hz Muhammede inançsız işlama dönüşleri hak yola girmelerinin mümkünatı yoktur.

yanlız şöyle bir durum var :

Hz MUSA nın sandığı bulunur. orjinal ayetlerle imana gelirler ve derleri ki :

"biz Musanın şeriatında kalmak istiyoruz kuran hükümlerini de Alllahın öğüdü olarak tutacaz. hz muhammede de inanıyoruz ki oda bir Nebidir."

o şartlar olursa musanın şeriatı kabul edilir ve islamın bir parcası olurlar.

zaten musanın kitabını(şeriatını) inkar eden de şuanki bir müslüman dinden cıkar.

tek şart budur.

bu halleriyle bozuk Allahsız kitaplarıyla Allahsız imansız halleriyle onların yeri Cehennemdir.

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
ahir zaman hadislerinde MUsanın sandığının bulunacağı bildirilmiştir.!!

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
orjinal tevratla islama girişlerini ilerde bekliyorum. hadislere göre...

ama

musanın şeriatında kalanlar da kurtulur o gelecekteki şartlar altında fakat Muhammed ümmetine tanınan ayrıcalıklardan mahrum kalırlar.

kabul ederiz ozaman musevileri

cennete girmeleri için de dua eder kardeş oluruz.

yeterki orjinal ayetler olsun ayetlere uysunlar.

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
NOT: ben orjinal tevratı da kabul etmem diyenler cıkarsa O müslümanlığını kaybeder.

Tevhid Davası

Yasaklı Kullanıcı
Web Sitesi
www.tevhidvesunnet.com
Tüm şeriatler nesh edilmiştir.Rasulullah'a(s.a.v) inen hariç...
Musa(a.s)'mın orjinal sandığı mandığı yoktur hiçbir zamanda olmayacaktır.Yahudileri cennete sokmaya çalışan adnan oktar ve münafık çetesinin sinsi planlarıdır bunlar...
Münafıklığı bırakın müslümanların kafalarını bulandırmayın...
Kim rasulullah'a(s.a.v) inen şeriata tabi olmazsa onun varacağı yer cehennemdir..Bırak sandığını Musa(a.s) gelse ve Rasulullah'a(s.a.v)'ın şeriatına tabi olmadıkça cennete giremez.

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
bir eksiği daha fark ettim.

hz muhammedin peygamberliğini tasdiklemeleri de yetmez.

bunlar şuan isa Aleyhisselamı da inkar ediyorlar.

isa sihirbazdır demişlerdir.

onun da peygamberliğini tasdiklemeleri şart.

ZAten birisi kelime i şahadet getirince müslüman olur fakat kelime i İsa yı inkar ederse girdiği islamdan ok gibi fırlar çıkar.

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
senin okuyup anlama idrakından cok şüpedeyim. :)

inkar ede dur bakam

musanın şeriatını inkar edersen dinden cıkarsın.

islam bütün kitaplarıyla bir bütündür.

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
kaim kardes
Kurani kerimi güzel ve anlayarak okumani tavsiye ediyorum, birde "Muhammed" derken SALLALLAHU ALEYHI VESELLEM yazmayi unutma derim....

“…Bugün kâfirler, sizin dîninizden (onu yok etmekten) ümit kesmişlerdir. Artık onlardan korkmayın; Ben’den korkun! Bugün size dîninizi ikmâl ettim; üzerinize olan nîmetimi tamamladım ve sizin için dîn olarak İslâm’ı seçtim…” (el-Mâide, 3)

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
"Peygamberleri onlara şunu da söylemişdi: Haberiniz olsun onun melikliğinin alâmeti size o Tabutun gelmesi olacaktır, ki onda rabbınızdan bir sekîne ve ali Musa ile ali Harunun metrükâtından bir bakiyye vardır, onu Melaike getirecektir, elbette bunda size kat'î bir alâmet vardır, eğer mü'minlerseniz" bakara 248

burada gecen tabut u musanın sandığı olarak tefsir etmeyen var mı

dinden cıkmak üzeresin

kelime i şahadetle dine geri gir. tövbe et.

aklının yetmediği meselelere hemen zıplama...

Tevhid Davası

Yasaklı Kullanıcı
Web Sitesi
www.tevhidvesunnet.com
senin okuyup anlama idrakından cok şüpedeyim. :)

inkar ede dur bakam

musanın şeriatını inkar edersen dinden cıkarsın.

islam bütün kitaplarıyla bir bütündür.

Allah'ın musa(a.s)'ya indirdiği şeriatı inkar eden kafir olur...

Musa(a.s)'ya inen orjinal Şeriat değil ahir zamanda, kıyamete kadar gelmeyecek öyle birşey ne sandıktan ne boğçadan ne de lambadan çıkmayacaktır...Aksidi söyleyen Kur'an ayetlerini inkar etmiş olur kafir olur(Allah korusun)

Yahudileri cennete sokmaya çalışan cahillerden nedir bu çektiğimiz

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
özür dilerim kardeş

Hazret yazmak ta yeterli değil mi

tavsiyenize uyacağım inşallah.

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
beni diyalogcularla karıştırma kelimelerimi cok iyi tart!!

konuşmalarımdan içinden birkac şeyi ayıklama bütün anlamı bozarak

Namaz kılmayın ayetini cıkaranlar gibi yarım iş yaparak saldırıyorsun.
diyaloğcular diyor ki:

Hz Muhammed sallalahu aleyhi ve sellem e İNANMASALARDA OLUR der.

KURANA İNANMASALARDA OLUR der.

hangi kafayla beni aynı kefeye koyabildin ?

tabut u inkar etme!

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
Estagfirullah
degerli kardesim ben bu konularda nedense cok titiz ve dikkatli davranmaya calisiyorum cünkü siradan bir kisi hakkinda konusmuyoruz Alemlere Rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz'in (sallallahu aleyhi vesellem) mubarek ismi geciyor zira Allahu Teala bir ayeti kerime de söyle buyurmaktadir;

"Şüphesiz Allah ve melekleri Peygamber’e salât ediyorlar. Ey iman edenler! Siz de ona salât edin, selâm edin." (Ahzab suresi)

Tevhid Davası

Yasaklı Kullanıcı
Web Sitesi
www.tevhidvesunnet.com
beni diyalogcularla karıştırma kelimelerimi cok iyi tart!!

konuşmalarımdan içinden birkac şeyi ayıklama bütün anlamı bozarak

Namaz kılmayın ayetini cıkaranlar gibi yarım iş yaparak saldırıyorsun.
diyaloğcular diyor ki:

Hz Muhammed sallalahu aleyhi ve sellem e İNANMASALARDA OLUR der.

KURANA İNANMASALARDA OLUR der.

hangi kafayla beni aynı kefeye koyabildin ?

tabut u inkar etme!

Yazdıklarını okuyunca aklıma yahudileri cennete sokmaya çalışan o grup geliyor..
Yazdıkların onların yazdıklarına benziyor.

Tabut meselesine gelince...Ahir zamanda bir O ayette geçen tabutun tekrar geleceğini ve içerisinde de Musa(a.s)'ya inen şeriatın ineceğinide nerden çıkardın...Allah(c.c.) o zamandaki bir kıssayı hatırlatıyor o zamanki israil oğullarına bir alemetten haber veriyor.Sen kalkmışın ayeti okumuşsun kafana göre sonra senaryo yazmışsın.
Subhanallah.
Sen medresede ders alıyor musun yoksa kafana göre takılıyor musun ?

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
Bakara suresindeki bu ayeti kerimeyi (248) önceki ayetlerle beraber okuyup anlamamiz gerekir yoksa sadece 248. ayeti okursak yanlis manalar cikabilir...

246.Mûsâ’dan sonra İsrailoğullarının ileri gelenlerini görmedin mi (ne yaptılar)? Hani, peygamberlerinden birine, “Bize bir hükümdar gönder de Allah yolunda savaşalım” demişlerdi. O, “Ya üzerinize savaş farz kılındığı hâlde, savaşmayacak olursanız?” demişti. Onlar, “Yurdumuzdan çıkarılmış, çocuklarımızdan uzaklaştırılmış olduğumuz hâlde Allah yolunda niye savaşmayalım” diye cevap vermişlerdi. Ama onlara savaş farz kılınınca içlerinden pek azı hariç, yüz çevirdiler. Allah, zalimleri hakkıyla bilendir.

247.Peygamberleri onlara, “Allah, size Tâlût’u hükümdar olarak gönderdi” dedi. Onlar, “O bizim üzerimize nasıl hükümdar olabilir? Biz hükümdarlığa ondan daha lâyığız. Ona zenginlik de verilmemiştir” dediler. Peygamberleri şöyle dedi: “Şüphesiz Allah, onu sizin üzerinize (hükümdar) seçti, onun bilgisini ve gücünü artırdı.” Allah, mülkünü dilediğine verir. Allah, lütfu geniş olandır, hakkıyla bilendir.

248.Peygamberleri onlara şöyle dedi: “Onun hükümdarlığının alameti, size o sandığın gelmesidir. Onda Rabbinizden bir güven duygusu ve huzur ile Mûsâ ailesinin, Hârûn ailesinin geriye bıraktığından kalıntılar vardır. Onu melekler taşımaktadır. Eğer inanmış kimselerseniz, bunda şüphesiz sizin için kesin bir delil vardır.”

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt