Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Yağmur taneleri... (1 Kullanıcı)

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
www.yeniresim.com_-_Gzel_Resimler_-_Yamur_Damlacklar.jpg

Beş yıl geçti aradan , artık eski evimiz yok. Olmayan sadece evimiz değil, eski acılarda yok, neşelerde. İki yıldır İstanbul’un unutulmuş semtlerinden birinde oturuyoruz, her taraf harabe, beton. Babam iflas etti, fabrikayı evi satıp buraya yerleştik. İşte yağmur yağıyor! Odamın sokağa bakan penceresinden, iki betonarmenin arasından denizi görüyorum, yağmurda yağıyor değmeyin şimdi keyfime. Özlemişim yağmurun sesini, küçükken evimizin camından dar ve uzun mahallemizi izlerdim. Yağmur çisil çisil yağardı. Cama vuran o müthiş tıngırtı! Camın buğusu! ve ıslanan sokaklar; hep sevmişimdir yağmurda yürümeyi, dayanamazdım. Bedenime dokunan her damla sanki benden bir kiri silip götürüyordu geçmişe dair. Çocukken hep şimdiki gibi düşünürdüm, bazen kuşları, bazen havayı, bazen de havadaki bir sineği. O müthiş düzen içerisindeki beni düşünürdüm yanağımda yağmur taneleri. Hep sıkılırdım kalabalıktan hala da sıkılırım, beni boğuyor. Bir kuytuya çekilip sahteliğini düşünürdüm hayatın, saflığını ve çirkin yüzünü. Adını bilmediğim düşmanımı düşünürdüm. Bazen alnına bir kurşun sıkmak isterdim gün batımının, bir daha hiç doğmasın diye. Böylece gönlüm hep uzakları aradı, sessiz ve melül bir ahenkte. Yüzümü göğe kaldırıp bekledim düşecek tek bir umut tanesini. Beklide yağmurlarda ıslanmamın sebebi o umut tanesi idi!
Yağmurun sesi hafifledi , nazlı nazlı düşüyor taneler İstanbul sokaklarına ,İstanbul ağlıyor kendi zevaline , bense; sıkılgan , huysuz, adsızlara sevdalı yağmuru dinliyorum; Çek git diyor buralardan alıp yırtık ceketini ,gerçeğe yürü diyor yalın ayak ,yağmurun altında iliklerine kadar ıslanana dek yürü . Çok şey yitirdim İstanbul sokaklarında; on beş yaşımın saflığını, dost olmayı , sevgiyi kaybettim bu sokaklarda.Şimdi ağlamayayım mı ben kendi zevalime? İstanbul ağlamasın mı bu sokaklar benim diye? Gökler akıtmasın mı göz yaşı ,ben susmayayım mı?
Sokaklar suskun ,konuşmuyorlar benimle ben suskunum konuşmuyorum gülen gözlerle. Sus ey göz yaşım! Yağmur ıslatsın sokakları.

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
Ne sen varsın ne ben ne yar...o var...bütün sevdiklerin elden gittiyse...o var...gayede sebebte ...o var...her defasında geç gafletten vecde ... O var...her defa haberi taze bir müjde... O var...kalacak ne varki dost tomarından...o var...ne varki pazarlık edecek ecelle...sermayem tek kelime...allah acze ve celle...

gözlerine yorumuna saglık kardeşim
rabbimize emanetsin inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>

erdal

Kayıtlı Kullanıcı
Selamın Aleyküm Damla kardeşim ...

güzel bir duygu seli ... Ellerinize sağlık ...

Çorak gönüllerimize Rahmetini indirmesi temennisiyle

Rabbimize emanetsiniz...

Exclusive

Kayıtlı Kullanıcı
Teşekkürler Damla güzel paylaşım için yağmur güzeldir ıslanmak ayrı bir güzel.
Ama imzan dikkatimi çekti sevdiğim bir insanın sevdiği şiire ait cümleler :)

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
Selamın Aleyküm Damla kardeşim ...

güzel bir duygu seli ... Ellerinize sağlık ...

Çorak gönüllerimize Rahmetini indirmesi temennisiyle

Rabbimize emanetsiniz...

aleykum selam erdal abi gözlerine yorumuna saglık amin inşallah abi
rabbimize emanetsin inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>

elanaz 21

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim allah razı olsun çok duygulandım gerçekten belkide yağan her bir yağmur damlası bizden bişeylerin izini silip atıyordur emeğine sağlık allah razı olsun

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
Teşekkürler Damla güzel paylaşım için yağmur güzeldir ıslanmak ayrı bir güzel.
Ama imzan dikkatimi çekti sevdiğim bir insanın sevdiği şiire ait cümleler :)

gözlerine saglık kardeşim ben teşekkür ederim...bu arada imzam benimde en çok sevdiğim şair aynı zamanda yazar aslında sadece bunlarla sınırlanmıyor Kahraman Tazeoğlu :) eminim sizde biliyorsunuzdur bende sevdiğim için imzam yaptım
rabbimize emanetsiniz inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim allah razı olsun çok duygulandım gerçekten belkide yağan her bir yağmur damlası bizden bişeylerin izini silip atıyordur emeğine sağlık allah razı olsun

aleykum selam kardeşim gözlerie yorumua saglık
rabbimize emanetsin inşalah
selam ve dua ile
<<B)>>

Guo1903

Kayıtlı Kullanıcı
Çok güzel cümleler.. Yağmur; bütün güzellikler söylenebilir bu kelimeyle alakalı.. Yağmur rahmettir, nimettir.. Yaradana şükürler olsun..
Emeğinize sağlık çok güzel bir paylaşım.. Hayırlı akşamlar..

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
Çok güzel cümleler.. Yağmur; bütün güzellikler söylenebilir bu kelimeyle alakalı.. Yağmur rahmettir, nimettir.. Yaradana şükürler olsun..
Emeğinize sağlık çok güzel bir paylaşım.. Hayırlı akşamlar..

evet kardeşim yorumuna gözlerine saglık hayırlı bereketli akşamlar inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>

Exclusive

Kayıtlı Kullanıcı
gözlerine saglık kardeşim ben teşekkür ederim...bu arada imzam benimde en çok sevdiğim şair aynı zamanda yazar aslında sadece bunlarla sınırlanmıyor Kahraman Tazeoğlu :) eminim sizde biliyorsunuzdur bende sevdiğim için imzam yaptım
selam ve dua ile
<<B)>>

Evet kardeşim Kahraman Tazeoğlu'nun Araz şiirinden. Yazar yönünü bu sene öğrendim kitapları da varmış ben açıkçası fazla takipçisi değilim ama çoğu şiirinide okudum :) İstanbul'un Sesi Radyosunda program yapıyor aynı zamanda.
Sizde rabbime emanet olunuz hayırlı akşamlar.

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
Evet kardeşim Kahraman Tazeoğlu'nun Araz şiirinden. Yazar yönünü bu sene öğrendim kitapları da varmış ben açıkçası fazla takipçisi değilim ama çoğu şiirinide okudum :) İstanbul'un Sesi Radyosunda program yapıyor aynı zamanda.
Sizde rabbime emanet olunuz hayırlı akşamlar.

evet kardeşim ben bütün şiirlerini kitaplarını biliyorum albümüde var aynı zamanda radyoculukta yapıyor konserlerde veriyor kendisine ait siteside var kalemi kuvettli bir insan... hayırlı akşamlar kardeşim
selam ve dua ile kalın
<<B)>>

zencefil_1109

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm çok güzeldi emeğine sağlık,hayırlı cumalar...

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
Çek git diyor buralardan alıp yırtık ceketini ,gerçeğe yürü diyor yalın ayak ,yağmurun altında iliklerine kadar ıslanana dek yürü . Çok şey yitirdim İstanbul sokaklarında; on beş yaşımın saflığını, dost olmayı , sevgiyi kaybettim bu sokaklarda.Şimdi ağlamayayım mı ben kendi zevalime? İstanbul ağlamasın mı bu sokaklar benim diye? Gökler akıtmasın mı göz yaşı ,ben susmayayım mı?
Sokaklar suskun ,konuşmuyorlar benimle ben suskunum konuşmuyorum gülen gözlerle. Sus ey göz yaşım! Yağmur ıslatsın sokakları.
................................

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt