Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Ya Rabbi ! Benim ümmetime benden sonra ne işlersin ? (1 Kullanıcı)

Ahmed Muhammed

Kayıtlı Kullanıcı
Peygamber efendimiz (S.A.V.) Miraçta Hak Celle ve Ala Hazretlerine şöyle sordu: (Peygamber efendimizin (S.a.v.) dilinden miraç)

-Ya Rabbi! Sen benden önce gelen ümmetlere türlü azaplar ettin.Kimisinin üzerine taşlar yağdırdın,onları yok ettin.Kimisinin üzerine ateş yağdırıp onları helak ettin.Kimisini sarsar yelleriyle ortadan kaldırdın.Kimisinin vücutlarını domuz ve maymun kılığına çevirdin,öyle helak ettin.Ya Rabbi,benim ümmetime benden sonra ne işlersin ? dedim.

Erhamer Rahimin,Ekremel Ekremin,Rabbül Alemin Celle Şanuhu azamet ve celali ile:

-Onların üzerine azab indirdim! diye buyurdu.Senin ümmetinin üzerine ise daima rahmet indirdim.Onları domuz ve maymun kılığına soktum.Senin ümmetinin günahlarını iyiliğe,hasenata çeviririm.Fasıklarına tevbe ihsan eder,hallerini güzel hale çeviririm,kötü sıfatlardan kurtarıp sitayişe layık bir ahlaka tebdil ederim.Onların cahilliğin azgınlığından kurtarıp alim ve kemale erdiririm.Senin ümmetinden her kim bana yakarır,niyaz eder,duada bulunursa,beni anıp ''YA RABBİ'' derse,bende ona: ''LEBBEYK ABDİ'' derim.Senin ümmetin için sana şefaate izin verir ve ümmetine seni şefaat edici kılarım.Bütün şefaatini kabul ederim.

Sonra Yine:
-Ya Muhammed! diye buyurdu.Ben senin ümmetinin mallarını hiç çoğaltmadım.Ta ki hesapları uzun olmasın diye! Ümmetinin vücutlarını iri etmedim.Ta ki dünyada yiyeceğe,içeceğe,giyeceğe ihtiyaçları az olsun diye!Ömürlerini de uzun etmedim.Ta ki uzun yaşayışa gurur duyup kalpleri kararmasın,belki ölümü düşünüp ölüm için ve ölümden sonra olan hallere tedarik görüp hazırlıklar yapsınlar diye! Onlara ansızın ölüm de vermedim.Aksine ölüm için hastalıkları sebep kıldım.Ta ki gaflat içinde iken ansızın ölmesinler, ve belki hastalık gelince günahlarına tevbe edip borçlarını eda ederek taksiratlarını tedarik görüp vasiyet eylesinler diye! ve onları dünyaya bütün ümmetlerden sonra getirdim, ta ki kabirlerinde bütün ümmet ölüncüye kadar hapis edilmeleri ve beklemeleri az olsun diye ! Ümmet tamam olunca kabirlerinden bırakılıp Cennet nimetleri ile mükrim olsunlar diye!
Ya Muhammed! Gerçektir ki senin ümmetin kimi zaman bana itaatkar olur,kimi zaman isyan ederler.Onların bana itaatları rıza iledir.Böylece benim rızam ile olan amellerini kabul ederim.İçinde olan kusurlarını bağışlar,en doğru sevapları ihsan ederim.Ben Kerimim.

Ben onlara keremim ile muamele ederim.Onların isyanları benim takdirim ve kazam iledir.O kaza,ezelim ile olduğundan ben onların isyanlarını mağfiret ederim.Ben Rahimim.Onlara rahmetim ile muamele ederim.

Lâ ilâhe illallah Muhammedun Resûlullah

ayse64

Kayıtlı Kullanıcı
emeğine sağlık selam ve dua ile

Ahmed Muhammed

Kayıtlı Kullanıcı
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.Allah'a emanet olun.

selam ve dua ile...

Gülfidan

Kayıtlı Kullanıcı
Allah Hz Muhammed ümmetine cok ayrıcalık tanımış

mesela KADİR GECESİ sadece Muhammed ümmetine hediye.

yok böyle bir kıyak

baska ümmetlere olmamış hic

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt