Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Ya mani esması (1 Kullanıcı)

duygu42

Kayıtlı Kullanıcı
selam kardeşler,bir ricam olacak arastırdım ama bulamadım bana ya mani esmasını gönderirseniz cok memnun olurum yardımlarınızı bekliyorum.rabbim hepimizin hakkında hayırlısını versin

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Selamünaleykum...

Selamünaleykum...

selam kardeşler,bir ricam olacak arastırdım ama bulamadım bana ya mani esmasını gönderirseniz cok memnun olurum yardımlarınızı bekliyorum.rabbim hepimizin hakkında hayırlısını versin

El- MÂNİ'

Mani : Dilediğini engelleyen
Al-Mani' : The Preventer of Harm.

Cenab-ı Hak buyuruyor:
"Allah'ın insanlara açacağı herhangi bir rahmeti tutup hapseden olamaz. O'nun tuttuğunu O'ndan sonra salıverecek de yoktur." (1)
" De ki: 'Öyleyse bana bildirin, Allah bana bir zarar vermek isterse, Allah'ı bırakıp da taptıklarınız, O'nun verdiği zararı giderebilir mi?
Yahut bana bir rahmet dilerse, O'nun rahmetini önleyebilir mi?' " (2)

* Resulullah buyuruyor:
Ey Allahım! Senin verdiklerine mani olacak, mani olduklarını da verecek kimse yoktur. (3)
* Allah, inkarcıları kötülerken bu ismi kullanmış ve şöyle buyurmuştur:"Ve hayra da mâni olurlar." (4)
* Allah'ın Mâni olması, dünyada olabileceği gibi ahirette de olabilir. Allah bu dünyada kimi marifet ve ibadetlerinden men eer, zikrini onu termel azığıyapmazsa, bu kimse gerçek anlamıyla bütün hayırlardan mahrum edilmiş olur. En büyük musibet işte budur. Hem dünyada hem de ahirette ilahi ihsanlardan men edilenler, hiçbir zaman mesut olmazlar.
* Allah, nimet verme ve vermemeye kadir olandır. O'nun vermemesi cimriliğinden değil, bir hikmetinin gereğidir.
* Mani olan Allah, düşmanlarına karşı dostlarını koruyuphimaye eden ve onlara yardım edendir.
* Bu ismi bilmenin faydaları:
* Her müslüman, Allah'tan başka men eden ve engelleyen olmadığına inanmalıdır. Gerçek veren ve mani olanın Allah olduğunu bilen kimsenin, kalbini insanlarla meşgul etmemesi, onlara güvenip dayanmaması, kanaatkar ve hoşnut bir kalple Rabb'ine yönelmesi gerekir.
* İnsanlardan biri mani olduğunda, gerçek mani olanın Allah olduğuna inanmalı, aracıları bir kenara iterek onlarla meşgul olmamalıdır. Allah'ın bütün varlıklara üzerinde güç sahibi olduğunu, gölgenin gölgesi olduğu şey üzerinde bir etkisi olmadığı gibi insanların da gerçekte bir etkisi olmadığını bilmelidir. Bu yüzden gerçek fail olan Allah'ı düşünmeden mani olan insanları kötülememelidir. Allah, hayra mani olanı kötülediği için kötülemelidir.

Kaynaklar:
1) Fatır, 2
2) Zümer, 38
3) Buhari, 744
4) Maun, 7
5) Esmâ-ül Hüsna, Karınca Yayınları, Nisan 2004

duygu42

Kayıtlı Kullanıcı
tsk ederim kardeş.benim eşimle aram şu aralar bozuk dargınız ayrıyız.bir yerde ya mani esmasını okuyan dargın eşlerin barıştıgını okudum.bende okumak istiyorum.bu gönderdigini mi okuyacagım.bu konudada yardım ederseniz sevinirim.benim icin dua edin kardeşlerim rabbim dualarımı kabul etsin eşimle aram düzelsin.rabbim hepimizin hakkında hayırlısını versin.

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Selamünaleykum...

Selamünaleykum...

tsk ederim kardeş.benim eşimle aram şu aralar bozuk dargınız ayrıyız.bir yerde ya mani esmasını okuyan dargın eşlerin barıştıgını okudum.bende okumak istiyorum.bu gönderdigini mi okuyacagım.bu konudada yardım ederseniz sevinirim.benim icin dua edin kardeşlerim rabbim dualarımı kabul etsin eşimle aram düzelsin.rabbim hepimizin hakkında hayırlısını versin.

Allah CC. yar ve yardımcınız olsun kardeşim...
Bu yazdıklarım meali idi...
Sanırım 100-1000...veya isteğinize bağlı söyleyebilirsiniz...
İnşallah aranız düzelir...
Allaha emanet olun...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt