Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ya bir bakın ve soruma cevap verin!!! (1 Kullanıcı)

Allah_affetsin

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar bi ateistle mesajlaşıyorum onu konuşturmayı başardım ona ne zamandan beri ateist olduğunu sordum ve neden olduğunu sordum verdiği cevap ilginçti ve şuydu.

20 yaşıma kadar oldukça sağlam bir inancım vardı. müslümandım, peygamberi ve allahı çok severdim. o yaşlarımda dinlere merak saldım, diğer dinleride incelemeye başladım, çıkışlarını, ortak noktalarını vs. vs. daha sonra şüphelerim arttı. bu konular hakkında oldukça yetkin kişilerle konuştum. bir çok soruna cevap bulamadım. bu beni dahada şüphelendirdi. sonra dinlerin insan icadı olduğunu anladım. ama halaa inancım devam ediyordu, önce dinlerle ilişiğimi kestim. deist oldum. bu bir kaç yıl devam etti. işim gereği devamlı bilimsel makale takip ederim. daha sonraları bir yaratıcıyada ihtiyaç olmadığını gördüm. varsa bile cennet, cehennem, ahiret vs türü şeyleri, zaten dinleri sildiğimde silmiştim. 25 yaşımdan beri ateistim, öyle belirgin bir olay yada birdenbire olan birşey değil.

sizce ona ne cevap vereyim yani onu nasıl etkileyebiliriz arkadaşlar onu nasıl inbancına geri döndürebilirim??güzel bir cevap yazın bende ona göndereyim böylece hayırlı bir işe vesile oluruz...şimdiden teşekkürler..

Kaan Erdem

Yönetici
RE: ya bir bakın ve soruma cevap verin!!!

BUNA NE CEVAP VERİRSEN VER ANLAMAZ BELKİ ANLAR AMA KALBİ GÖNLÜ MÜHÜRLENMİŞ BİLEMEYİZ YİNEDE ALLAH CC HİDAYET VERSİN.ALLAH CC BİZLERİ BU DURUMA DÜŞÜRMESİN.NASİPSİZLERDEN EYLEMESİN.ÇOK ACI GÖZ GÖRE GÖRE BİRİNİN NASILDA KENDİ AYAKLARIYLA GAFLETE GİTTİĞİNİ GÖRÜYORUZ.SELAM VE DUA İLE.:(:(:(:(:(:(

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

Selamun aleykum.. Buradan bişeyler söyleyemem ancak bir kitap tavsiye edebilirim inşaAllah..
Kendini arayan adam - Halit Ertuğrul
Gençliğin imanını sorularla çaldılar - Emine Şenlikoğlu

Eminimki faydası olacaktır biiznillah..
Selam ve dua ileB)B)

YENIDEN DOGUS

Kayıtlı Kullanıcı

bence onu dinimizi iyi bilen ve hazır cvp birine yönlendirmelisin bizim sınırlı bilgilerimizle Allahü Teala korusun hepten yoldan çıkar

Allah_affetsin

Kayıtlı Kullanıcı

teşşekkürler kardeşlerim ama onu hazır cevap birine yönlendremem çünkü onunla bir sitede karşılaştım...ve onu doğru yola döndermeyi çok istiyorum ..doğru aslında Allahu teala da söylüyor kur'anda biz onların kalplerine ve gözlerrine perde çektik onlar gerçeği göremezler diye ama işte ben çok istiyorum o kitabıda duymuştum kendini arayan adam kitabını...tamam teşekkürler Allah razı olsun...

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

bEnce herşeyi başa alın bir ufak çocuğa din nasıl anlatılıyorsa mantıklı olarak ona da anlatılabilir...Mesela her var olanın bir yaratıcısı olduunu, kendiliginden olamayacagını...Bilimsel açıdan peygamberefendimizim mucizeleride mevcut...mesela ayın ikiye yarılması gibi diğer peygamberlerinde var. vs...Veya ona şöyle diyin sen anlat bakalım...nasıl oldu bukadar şey kendiligindenmi falan...o konussun sizde cevabını verin işte karşılıklı olarak..çünkü herzman doğru biziz elhamdülillah...benim şahsi fikrim..
B)

YENIDEN DOGUS

Kayıtlı Kullanıcı

ona radyo tavsiye etsen dinler mi acaba ya da alim birinin kitabını

tugce

Kayıtlı Kullanıcı
RE: selamun aleykum

RE: selamun aleykum

selamun aleykum kardeşım. ataıst ınsanların hep savunduğu şeyler bunlar her zaman bir ispat istiyorlar yada sordukları şey bu -görmedığın bır şeye ınanırmısın? kuran-ı kerım de de söyledığı gıbı bız bazı ınsanları sırf cehenneme gırsınler dıye yarattık sözu bunları nıtelındırıyor. ama yınede sen o arkadaşına kuran-ı kerım ın mucızelerı adlı kıtap var yada kıtap okumayla zamanını harcamak ıstemıyorsa www.harunyayha.net yada www.kuranmucizeleri.com u incelemesını tavsıye et...zaten oradanda bırşey anlamıyorsa senın yapabıleceğn bırşey yok. allah ona akıl fıkır versın demekten başka bırşey dıyemezsın.

cemile_drn

Kayıtlı Kullanıcı

selamün aleyküm kardeşim,bu insana dinimizi anlatmak görevimiz,anlayacağı ümidiyle anlat.Allah yardımcısı olsun.önce inanıyorken bu hale gelmesi çok acı ama kalpleri şekillendiren Rabbim onun da kalbini hidayete yönlendirsin.sen sabr ve dua ile anlat.inşaAllah hakiki iman kalbini sarar da bir daha böyle bir hataya düşmemeye dikkat eder.kimsenin ne olcağı belli değil zaten.Allah bizleri şaşırtmasın.Amin.
Allah'a emanet olun.

Allah_affetsin

Kayıtlı Kullanıcı

elimden geleni yapacağım çok teşekkür ederim yardım ve fikirleriniz için..ona kendini arayan adam kitabından bir sayfa gönderdim umarım birazcık bir şeyler alabilir..bir inançsızı islama çekebilmek kadar sevap bir şey varmıdır..bu resmen islama büyük bir hizmettir ve ben bu hizmeti gerçekleştirmek istiyorum...

mynames

Kayıtlı Kullanıcı

selamünaleyküm kardeşim , belkide bu senin için bir imtihan o kişiyi tekrar ALLAH'a kavuşturmak dinine yönlendirmek. Çok acı ilk önce inanıpta sonra da inançız olmak ALLAH yardımcın olsun ama senin bu konuda çok sabırlı olman gerekir tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır derler ya sende dinimizi hep güzel yönleriyle anlat bence Sevgili Peygamber Efendimizden bahsederek yaratışından mükemmeliyetinden bahsederk. Biliyosunuz ki Efendimiz de (s.a.v) defalarca kovulduğu halde dinsizlerin karşısından hiç yılmadı usanmadı ALLAHI anlattı bunları hepimiz çok iyi biliyoruz bunlardan bahsederk yumuşatmalsın. ALLAH YARDIMCIN OLSUNB)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt