Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

׺°”˜`”°º×•°¤*♥•♥°( a t e ş)°♥•♥*¤°•×º°”˜`”°º× (1 Kullanıcı)

canan_18

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
cnn17.tr.gg
׺°”˜`”°º×•°¤*♥•♥°( a t e ş)°♥•♥*¤°•×º°”˜`”°º×

Halife Harun Reşid zamanında yaşamış olan Behlül Dana Hazretleri,o dönemin evliyalarındandı.Bazen aklından zoru olan kimselere has tavırlar takınır,bundan dolayıdır ki,herkes onu deli sanardı.Ama bunu maksatlı olarak yapardı.Behlül Dana Hazretleri,her zaman Harun Reşid'in yakınında bulunur,çeşitli sebepler hasıl ederek onu uyarırdı.Günlerden bir gün Behlül Dana,üstü başı toz toprak içinde uzun bir seferden gelmiş olmanın belirtileri ile Harun Reşid'in huzuruna çıktı.Harun Reşid ona sordu:
Bu ne hal nereden geliyorsun?
Cehennemden geliyorum.
Ne işin vardı cehennemde?
Ateş lazım oldu almaya gittim.
Peki, getirdin mi?
Hayır getiremedim.Cehennem bekçileriyle görüştüm,
onlar "sanıldığı gibi burada ateş bulunmaz,ateşi herkes dünyadan kendisi getirir " dediler.

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
anlayana...

kişi odununu(ateşini) kendi hazırlar..gıybeti ile itaatsizligi ile küfre giren halleri ile...
günahı onurlandıran gafleti ile...
rabbimin merhamet ettigi kullardan olup hakkın bilinçine varıp rızasında sabit olalım inşa-ALLAH...

elanaz 21

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim allah razı olsun gerçekten de öle herkes ateşini dünyadan getirir yaptığı amellerle işlemiş olduğu günahlarla sağolsın kardeşim

zehirx

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun..Behlül hz.leri hakkında güzel bir kıssa aklıma geldi paylaşmak istedim.Bu mübarek pazar yerlerini esnafı dolaşır islamiyeti anlatırmış.Tabi tüccarların çoğuda dışardan geldiği için ve bazılarıda yahudi olduğu için rahatsız olmuşlar.Harun Reşide( o dönemin halifesi) şikayette bulunmuşlar.Bizleri rahatsız ediyor,işimizi yapamıyoruz,müşterilerimizi kaçırıyor falan diye.Şikayetler artınca halife mübareği çağırtır.Ona; Milleti vaazlarla, nasihatlerle, işlerine karışmakla,rahatsız etmemesini istemiş. HER KOYUN KENDİ BACAĞINDAN ASILIR, demiş.Efendi hz.leri sessiz şekilde dinlemiş,hiçbirşey demeden oradan ayrılmış.4 tane koyun almış yüzdürmüş ve mahalle aralarına astırmış.Millet merakla izliyormuş.Tabi bir kaç gün geçmiş o asılan etler kokmaya başlayınca yine gitmişler şikayete.Halife tekrar çağırttırmış;Neden böyle yaptığını milleti rahatsız etmenin dine yakışır yeri olmadığını söylemiş.Behlül hz.leri şu güzel cevabı vermiş.'Halife sen dememişmiydin HER KOYUN KENDİ BACAĞINDAN ASILIR diye,BENDE ÖYLE YAPTIM.Ama bakıyorum kokusu başkalarına da rahatsızlık veriyormuş.Diyerek halifenin şaşkın bakışı arasında orayı terk etmiş.Demek her koyun kendi bacağından asılırmış lafını kullanırken düşünmek lazım mış.Allah a emanet olunuz.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt