Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Vücudunda Arapça yazılar çıkıyor.. (1 Kullanıcı)

• Konuyu başlatan ceylin2009
  • Başlangıç tarihi
C

ceylin2009

Dağıstan'da doğan bir erkek bebeğin vücudunda Kur'an-ı Kerim'den ayetlerin belirlediği iddia ediliyor.

Rus televizyonları Vesti 24, Beşinci Kanal, Zvezda ve birçok internet sitesinde yer alan haber, ülkede tartışma konusu oldu.

İlk olarak 'Russia.Ru' web-sitesi tarafından yayınlanan haberde, Dağıstan'a bağlı Krasno-Oktyabrsk köyünde doğan bir çocuğun vücudunun farklı kısımlarında Kur'an-ı Kerim'den ayetlerin belirdiği iddia edildi.

İddiaya göre, Yakubov ailenin ikinci erkek çocuğu olan Ali'nin vücudunun çeşitli kısımlarında Kur'an-ı Kerim'den ayetler ve dini yazılar kendiliğinden ortaya çıkıyor.

Ailenin henüz dokuz ayını doldurmamış minik Ali'nin bu durumunu kimseye anlatmak istemediği, ancak "Yazıları insanlara gösterin" yazısı belirince ailenin olayı başkalarına anlattığı illeri sürülüyor.

Hamileliği döneminde çok sayıda din içerikli rüya gördüğünü iddia eden Ali'nin annesi Madina Yakubova, yazıların çocuğun doğumundan itibaren sürekli ortaya çıktığını söylüyor. Anne Yakubova, " İlk önce Allah'ın adı yazıldı. Daha sonra Ramazan'ın başlangıcıyla vücutta Kur'an-ı Kerim'den ayetler belirlemeye başladı. Yazılar çıkmaya başladığı anda çocuk ağlayıp sızlıyor." dedi .

Yakubova yazıların çıktığı zamanlarda çocuğun geceleri uyumadığını ve ateşinin 40 dereceye kadar yükseldiğini anlattı.

Sağlık görevlisi Saida Rasulova ise olayı tıbbi açıdan açıklayamadıklarını söylüyor. Rasulova, ilk gördüklerinde yazıları ben ya da alerjik bir durum sandıklarını ifade etti.

Yazının çocuğun vücudunda üç gün durduğunu, ardından silindiğini anlatan Merkez Camisi imamı Abdullah, çocukta belirlenen en son yazının "Allah her şeyin yaratıcısıdır." şeklinde olduğunu illeri sürdü.

Kaynak: cihan-iha

C

ceylin2009

ben seyrettim arkadaslar insanin tüyleri ürperiyor,hala titriyorum ...

YaEyyühennas

Kayıtlı Kullanıcı
Şaşılacak ne var anlayamadım ki yahuu :)
Şaşılacak bir şey varsa gözlerimizle gördüğümüz herşeye şaşmalıyız.
Hepsi yoktan var edilmiş ve bir düzen içerisinde rahmanı tesbih etmekteler.
Biz bu tesbihatı göremeyen gözlerimize şaşmalıyız.

C

ceylin2009

Şaşılacak ne var anlayamadım ki yahuu :)
Şaşılacak bir şey varsa gözlerimizle gördüğümüz herşeye şaşmalıyız.
Hepsi yoktan var edilmiş ve bir düzen içerisinde rahmanı tesbih etmekteler.
Biz bu tesbihatı göremeyen gözlerimize şaşmalıyız.

Sendende Allah Razi Olsun Kardesim...Haklisin

VaVeyla

Kayıtlı Kullanıcı

bende ilk gördüğümde şaşırmıştım
bunlar ibretlik ama malesef bazı insanlar hala körler

ceylin, istersen resmi yazının başına koy daha iyi olur, herkes görür

Kur'ana sevdalı

Kayıtlı Kullanıcı
Bu çocuk gibi durmuyorda,sanki koca bir delikanlı.
Ama Rabbimiz neye kadir değilki?

hepmisafir

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar, düşünmeden, araştırmadan ve irdelemeden bir şeyi kabul etmek(dini bir içerik dahi olsa) Kur'ana aykırıdır.

Ey iman edenler! Eğer bir fasık size bir haber getirirse onun doğruluğunu araştırın....(Hucurat,6)

Benim görüşüm;
çocuğun bacaklarındaki yazılar, elle yazılmış gibi duruyor. Dikkat ettiyseniz Arapça yazılar harekeli. Halbuki Arapça'da genellikle hareke kullanılmaz. Kur'andaki harekeler ise, okunuşu kolaylaştırmak için sonradan Hz. Osman(r.a) zamanında ve sonrasında eklenmiştir.
Bkz: islamiyet.gen.tr/kuran/kuranin_yazilis_tarihi.php

Ve Kur'an yazıyla değil sözlü olarak(vahy vs.) indirilmiştir. Lütfen biraz tefekkür.

DİPNOT:
Eğer siz de kolunuza vs. birşeyler yazmak isterseniz, size çocukluğumdan bir ipucu:)
1-) Parmağınızı sabuna sürterek yazmak istediğiniz yazıyı kolunuza yazınız ve kurumasını bekleyiniz.
2-) sabunun ıslaklığı kuruduktan sonra izinin kaybolduğunu göreceksiniz. Ardından bir kağıdı kurşun kalemle biraz karalayınız ve sonrasında bu kağıdın karalı kısmını az önce sabunla yazı yazdığınız kolunuza sürtünüz. Bu yöntemle yapamadıysanız, bir kağıdı yakarak onun külünü de kolunuza sürtebilirsiniz.
3-) sürpriz :)
kolunuzda az önce yazdığınız yazılar görünür hale mi geldi yoksa?

YaEyyühennas

Kayıtlı Kullanıcı
:G
Arkadaşlar, düşünmeden, araştırmadan ve irdelemeden bir şeyi kabul etmek(dini bir içerik dahi olsa) Kur'ana aykırıdır.

Ey iman edenler! Eğer bir fasık size bir haber getirirse onun doğruluğunu araştırın....(Hucurat,6)

Benim görüşüm;
çocuğun bacaklarındaki yazılar, elle yazılmış gibi duruyor. Dikkat ettiyseniz Arapça yazılar harekeli. Halbuki Arapça'da genellikle hareke kullanılmaz. Kur'andaki harekeler ise, okunuşu kolaylaştırmak için sonradan Hz. Osman(r.a) zamanında ve sonrasında eklenmiştir.
Bkz: islamiyet.gen.tr/kuran/kuranin_yazilis_tarihi.php

Ve Kur'an yazıyla değil sözlü olarak(vahy vs.) indirilmiştir. Lütfen biraz tefekkür.

DİPNOT:
Eğer siz de kolunuza vs. birşeyler yazmak isterseniz, size çocukluğumdan bir ipucu:)
1-) Parmağınızı sabuna sürterek yazmak istediğiniz yazıyı kolunuza yazınız ve kurumasını bekleyiniz.
2-) sabunun ıslaklığı kuruduktan sonra izinin kaybolduğunu göreceksiniz. Ardından bir kağıdı kurşun kalemle biraz karalayınız ve sonrasında bu kağıdın karalı kısmını az önce sabunla yazı yazdığınız kolunuza sürtünüz. Bu yöntemle yapamadıysanız, bir kağıdı yakarak onun külünü de kolunuza sürtebilirsiniz.
3-) sürpriz :)
kolunuzda az önce yazdığınız yazılar görünür hale mi geldi yoksa?

Katılıyorum :G

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Ve ayrıca doğru olduğunu var sayarsak yani yazıların kendi kendine çıktığına inanırsak bu husus da CİN lerin parmağı olması mutemel değilmidir ?
Hem soruyorum kendi kendime ALLAH TEALA niçin Kur-an ayetlerini bir çocuğun ayaklarına vücuduna yazsın ki bir sebeb varmıdır buna !!! Olsa olsa yalancı mehdi uydurmalarına ön ayak olsun diye şeytanla işbirlikci cinlerin işi olur bundan 20 yıl sonra ''Bu çocuk mehdi resul hatta bu çocuğun 20 yıl önce vücudunda ayetler beliriyordu taaaaa o zamandan belli idi bunun mehdi olacağı '' derlerde bizim millet de inanır mı inanır vallah... :)

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
Ve ayrıca doğru olduğunu var sayarsak yani yazıların kendi kendine çıktığına inanırsak bu husus da CİN lerin parmağı olması mutemel değilmidir ?
Hem soruyorum kendi kendime ALLAH TEALA niçin Kur-an ayetlerini bir çocuğun ayaklarına vücuduna yazsın ki bir sebeb varmıdır buna !!! Olsa olsa yalancı mehdi uydurmalarına ön ayak olsun diye şeytanla işbirlikci cinlerin işi olur bundan 20 yıl sonra ''Bu çocuk mehdi resul hatta bu çocuğun 20 yıl önce vücudunda ayetler beliriyordu taaaaa o zamandan belli idi bunun mehdi olacağı '' derlerde bizim millet de inanır mı inanır vallah... :)

:a12::a26::a35::a24:

NESLİHAN_OEM

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar son görüşlerin hepsine sonuna kadar katılıyorum.bugunlerde dinimiz okadar horca kullanılıyo ki bunun elle yazılabilir olması ilk akla gelen oluyo.öncelikle ayetlerin ayağa yazılmasını çok garipsedim.ikincisi o ayetler bilmediğimiz bir şey değildi.kim ne yapmış ne yazmış umrumda değil.eğer söylenenler doğru ise hepimiz gördük inandık.ama yok doğru değilse o ana baba o yazdığı ayetlerin anlamını bilmezmi de onları oraya yazıyo.ben bu gün kuran okurken her harfine özel bir itina ile dikkat ederken onların böyle oyunlarına yazıklar olsun diyorum.
son olarak allah (cc) söylediği gibi bir yanlış gördüğünüzde değiştiriniz.değiştirmeye gücünüz yetmiyorsa dil ile söyleyiniz.dil ile olmasada gönül ile söyleyiniz.
arkadaşlar hepiniz şahidim olun ben değiştirmeye çalıştım.olmayacak.dil ile söyledim.bu da olmayacak.şahit ol yarabbim ben kalbimle değiştirmeye çalışıyorum.
o öyle bir allah ki ne bir çoçuğun ayağına ihtiyaç duyar ayetlerini yazmaya nede duyurmak ister tüm dünyaya.o muhtaç olan değil muhtaç olunandır.
ALLAHIM sen beni ve bu yazıyı okuyan bütün arkadaşlarımızı senden başkasına muhtaç bırakma.ve senin yolunda bizi herşşeyden emin kıl.biz sana inandık sana ibadet ettik.sen kabul et

C

ceylin2009

Sizler kadar bilgim yok,$u Anda Hatta Beli Beli saf safina izliyorsun dünyayi diyenler bile olabilir..ama Sizler kadar emin konu$ma Hakkinida asla ve asla kendimde görmüyorum...ne kadar bilgi sayibi olabilsemde dahi...cünki

Her$eyi ALLAH bilir,hic birsey hakkinda emin konu$amam..

C

ceylin2009

>AYLİN<
Yıldızların ışığı söndürüldüğü zaman,Gök yarıldığı zaman,Dağlar ufalanıp savrulduğu zaman,Peygamberler için (ümmetlerine şahitlik etmek üzere) vakit belirlendiği zaman (kıyamet gerçekleşir).(Bu) hangi güne ertelenmiştir?Hüküm ve ayırım gününe.Hüküm ve ayırım gününü sen ne bileceksin.O gün vay yalanlayanların haline!(mürselat 8/15)

Allah Razi Olsun Kardesim ,

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Sizler kadar bilgim yok,$u Anda Hatta Beli Beli saf safina izliyorsun dünyayi diyenler bile olabilir..ama Sizler kadar emin konu$ma Hakkinida asla ve asla kendimde görmüyorum...ne kadar bilgi sayibi olabilsemde dahi...cünki

Her$eyi ALLAH bilir,hic birsey hakkinda emin konu$amam..

Kıymetli kardeşim bizlerde seni tenkit etmiyoruz zaten sadece bize ulaştırdığın haber hakkında yorum yapıyoruz ve yorumlarımızda kesindir demiyoruz kesin olanı elbette Hak Teala bilir bizimkisi sadece OLMASI MUHTEMEL şeylerdir demekle yetinmektir,herhalde tenkit yazıları yazmasaydıkda tamam bu çocukta bir iş var bu çocuk beklenen mehdi hazretleri deseydik o zaman yine yorum yapmış olmazmıydık sonucu kesin bilinmeyen şeyler hakkında yorum (fikir üretme) yapmayacak olsa idik bu forumda çok az konu işlenirdi,konularımızın çoğu varsayımlar üzeredir,işte kanıtı bütün evliyaların hayatlarından yazılan kesitlerin hemen hemen hepsi şahit ve delil gerekir ama olmadığı halde onların kıssa ve kerametlerini doğru bilip paylaşıyoruz ...

hepmisafir

Kayıtlı Kullanıcı
sevgili arkadaşlar, daha önce de yazdığım gibi ben buna inanmayı uygun bulmuyorum.
Kur'an mealini okumuş ya da işitmişseniz, farkederdiniz ki; Kitap'ta mucize bekleyenler çoğunlukla inkarcılardır. Ancak Kitap bize mucize olarak yerin, göğün, bazen bir sineğin kanadının, bazen ayın bazen güneşin... varlığı yeter diyor, düşün diyor, tefekkür et diyor.

Mucize beklemek ve her dini içerikli yazıya mucize nazarıyla bakmak dinimize uygun düşmez, bunu belirttik:

Nitekim son zamanlarda bu ve benzeri haberler, e-postalar, dedikodular, hurafeler hep gündeme getiriliyor. Lütfen dikkat!

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
DÜNYA ÇAPINDA BİR HÂDİSE. KAPTAN KUSTO MÜSLÜMAN
Dergilerden, gazetelerden ve televizyon ve radyodan tanıdığım meşhur Kaptan Kusto... Bu adam bir devrin (Markopolo) su, Evliya Çelebisi gibi tetkikçi bir seyyahtır ve tabiat denilen yaratıklar âleminin sırlarını denizlerde arayan ve deniz içi hayatı kurcalayan ilmî bir tecessüs sahibidir.

Bu adam basit 'olabilir'ler veya 'olabilir' sanılan şeyler arasında öyle bir tecelliye şahit oluyor ki,1400 yıl önce Kur'an'ın haber verdiği mucize önünde dize gelip müslüman oluyor.
(Necip Fazıl Kısakürek)

hepmisafir

Kayıtlı Kullanıcı
DÜNYA ÇAPINDA BİR HÂDİSE. KAPTAN KUSTO MÜSLÜMAN
Dergilerden, gazetelerden ve televizyon ve radyodan tanıdığım meşhur Kaptan Kusto... Bu adam bir devrin (Markopolo) su, Evliya Çelebisi gibi tetkikçi bir seyyahtır ve tabiat denilen yaratıklar âleminin sırlarını denizlerde arayan ve deniz içi hayatı kurcalayan ilmî bir tecessüs sahibidir.

Bu adam basit 'olabilir'ler veya 'olabilir' sanılan şeyler arasında öyle bir tecelliye şahit oluyor ki,1400 yıl önce Kur'an'ın haber verdiği mucize önünde dize gelip müslüman oluyor.
(Necip Fazıl Kısakürek)

konuyla alakası nedir?

ayşe.a

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar yorumları okudum da gerçektn Rabbimin yapamayacağı hiçbir şey şüphesiz yok, fakat bu durum bana da pek inandırıcı gelmedi diyebilirim açıkçası yine de kesin ve net bir yorum yapmak istemiyorum herşey takdir ama son zamanlarda din adına yapılan o kadar çok safsatalar var ki zaman gerçekten içinden çıkılamayacak bir hale gelmekte yine de iyice araştırılıp bilgi sahibi olunmadan kesin kararlara inanamıyorum bu da benm görüşüm..
selam ve dua ile..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt