Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Vesvese müptelasıyım yardım eli uzatın biriniz lütfen (1 Kullanıcı)

kAyRoNA

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi vesvese müptelasıyım abdest gibi konulardan daha çok şu gibi konularda vesvese alıyorum.Artık ne yapsam dinden çıkmış veya büyük günahlar(isyan vs) işliyormuş gibiyim hatta şöyle diyebilirim nefes alsam dinden çıkacakmış gibi oluyor. Acaba bunu yaptım isyan mı şunu yaptım günah mı şöyle dedim dinden mi çıktım? namaz kılarken hep aklım bu gibi konularla meşgul neredese sehiv secdesi yapmadan namaz kılamıyorum.Artık öle daraldım sanki bütün duvarlar üstüme geliyor. 2 kere 2 deseler 4 diyorum hep içimde bi şüphe var yanlışmı acaba diye. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim:a05:

ecthelion

Kayıtlı Kullanıcı
en başta profosyonel yardım almanızı öneririm. uzman bir terapist ya da psikolog dan. Ama tabiki dindar olmaları tercih nedeni olmalı.

kişisel olarak önerim ise, kendinizi ilgilendiren şeyler dışındaki "yargılamalarınız" dan en azından bir süreliğine vazgeçin.

ALLAH yardımcınız olsun.

_YUSUF_

Yönetici
Yaptığımız amelleri fıkıh kitaplarından farzını sünnetini vacibini müstahabını öğrenerek yaparsak vesvesemiz kalmaz.
Çünkü yaptığını neden yaptığını anlamış ona göre yapmış olursunuz.
Şeyten bu tür vesveseler verdiğindede fıkıh böyle diyor böyle yapıyorum diyerek vesveseyi def edesiniz

kAyRoNA

Kayıtlı Kullanıcı
ecthelion kardeşim Psikolog veya terapist beni bu durumdan kurtarır mı tam olarak ne gibi işlemler vardır? Biliyorsan yazar mısın? Bursadayım önerdiğin birisi varsa yazar mısın?Allah sizleri sabredenlerden eylesin ve muradınızı versin.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt