Aleykümselam kardeşimiz;
Allah’a karşı gelinen, günah olan bir işte, mahluka yani insanların sözüne uyulmaz.Yaptırılan iş, Allah'ın rızasına uygun değilse, ana baba da, koca da söylese önemi yoktur.
Bedduaları da geçerli olmaz. Ana babanın ve kocanın hatırı için günah işlenmez. Onlara ana hakkını, baba hakkını, koca hakkını veren de Allahü teâlâdır. Seni de onlara emanet etmiştir.
Hepimiz en önce Allahü teâlânın hakkına yani dinimizin emir ve yasaklarına riayet etmeliyiz.Eşinize bu konularda izahlarda bulununuz.Yoksa hesabını veremeyeceği durumlara hazır olmasına belkide hiç uzak olmayabilir.Yani yarına çıkamama garantimimizin olmaması gibi.
Selametle kalınız.
Selamun aleyküm;
Söylediklerinizin doğru olduğunu biliyorum. İçinde olduğum koşulları değiştirmek için hem elimden geleni yapıyorum hemde hergün her an Rabbime dua ediyorum. Çok şükür rabbime hiç inançsız değildim ama gelin görün ki şu son 2 senedir yandığım gibi de yanık değildim. Sizler belkide hayatınız boyunca ailelerinizle böyle bir ortamı solumuşunuz ama maalesef eşim öyle değildi. Şimdi alfabeye yeni başlayan biri olarak soruyorum : Eşimin rızasını almadan tesettüre girebilirim Ya da bu zorlu süreçte onu Kuranın güzelliğiyle, Rabbimin hoşgörüsüyle tanıştırabilirim.. Ben umud ediyorum bilmem belkide yarına çıkmaya hiç garantim yok ama nasip olurda çıkarsam eşimin de sabahları namaza uyanışını görebilirim. Eşim daha ham ama olmamış değil bunu biliyorum. Sizlerinde bana yol gösterebileceğiniz bildiğiniz bir şeyler varsa dinleyip feiz almaktan mutlu olurum.
Alalh emanet olun.. Selam ve dua ile..