Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

var mısınız? yok musunuz? (1 Kullanıcı)

bbuussrraa

Kayıtlı Kullanıcı
Tw de birçok yarışma programları başladı, bunları çoğuda kalitesiz ama bir program gerçekten fazla seyirciye sahip, var mısın? yok musun? tahmin etmişsinizdir .Bu program gerçekten iyi reyting yapıyor neden?Çünkü artık insanlar kolay yoldan para kazanmaya çalışıyorlar peki bu kazandıkları para gerçekten helal mi? haram mı?Para hırsı insanın gözünü öle kör ediyorki...Yalan sölemek gibi olmasın bende seyrediyorum ama sırf eğlence maksatlı olmasına rağmen ben bile kendimi kaptırıyorum sanki ben yarışıyormuşum gibi(şeytan bırakmıyor galiba!).Ayrıca bu programın şaşırtıcı bi yanıda şu ; müslüman bi toplumda bir şans oyunu nasıl bu kadar reyting alıyor.Bize öğretilen bilgiler mi yanlış yoksa biz mi yanlış algılıyoruz da işimize geleni helal sayıyoruz işimize gelmeyeni haram sayıyoruz.Ama şunu kimsenin unutmaması gerek haydan gelen huya gider.......

deryag

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim bu paralar tabiki haram.Çünkü bilgi için soru bile yok ki olsa oda tartışılır.Bunda sadece kutu söyle aç ve milyarlar kazan.Dışarıda amelelik yapıpta 3 kuruş maaş alıp ev geçindirenler var.Artık hesabı kendiniz yapın.Açıkçası bende seyrediyorum ama eğlenmek içinde değil kendimide kaptırmıyorum.Ben oradaki insanların nefisleriyle nasıl uğraştıklarını seyrediyorum ve gülüyorum açıkçası

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim benimde her zman aklıma takılan konulardan birisi bu Bu proğramı ben izlemem ama ailemde babam falan izlerler aradabi baktığımda gülüyorum gerçekten çok komik bir proğram :) sanki emek harcayıp para kazanıyorlar birde diğe yarışmacılar bazı tv başındakiler parayı kaybedince kendileri kaybetmiş gibi üzülüyorlar nasılda kaptırmışlar insanlarımız kendilerini bu proğrama geçen ağlayan birini görmüştüm yazık sadece bir yarışma sanki canını aldılar .. Rabbim helal paralar kazanıp evlerimiizi öyle geçindirmek nasip etsin inşallah .. Allaha emanet olun

deryag

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim benimde her zman aklıma takılan konulardan birisi bu Bu proğramı ben izlemem ama ailemde babam falan izlerler aradabi baktığımda gülüyorum gerçekten çok komik bir proğram :) sanki emek harcayıp para kazanıyorlar birde diğe yarışmacılar bazı tv başındakiler parayı kaybedince kendileri kaybetmiş gibi üzülüyorlar nasılda kaptırmışlar insanlarımız kendilerini bu proğrama geçen ağlayan birini görmüştüm yazık sadece bir yarışma sanki canını aldılar .. Rabbim helal paralar kazanıp evlerimiizi öyle geçindirmek nasip etsin inşallah .. Allaha emanet olun

evet kardeşim malesefki öyle insanlarımzda var ama biz kendimize ve özellikle nefsimize söz geçirdiğimiz takdirde sorun yok.Allah herkese akil fikir versin inşallah,islah etsin

lost_paradise

Kayıtlı Kullanıcı
Allah aşkına hangi '' müslüman '' ülkeden yada ''müslüman'' insanlardan bahsediyorsunuz dilde herkes müslüman ama kalpteki gerçek imanı sormak lazım gerçekte olmadığımız gibi davrandığımız sürece bu böle devam eder herşeyide cahilliğe yada bilgisizliğe vurmayalım helede böle bir zamanda...

ozeroz

Kayıtlı Kullanıcı
EVet arkadaşlar gerçekten ilginç bir olay herkes o veya bu şekilde seyrediyor. Bizlerin hangi amaçla seyrettiğimiz onu yayınlayanlar için pek önemli olmasa gerek onlar istediğini fazlasıyla alıyor. Birimiz sırf eğlence olsun diye diğerimiz gülmek için diğerimizde can sıkıntısından vs... Bunlar makul sebeplermi sizce... Önemli olan şeyin o veya bu şekilde tv karşısında heba ettiğimiz zamanının hesabının verilecek olması değilmi...
Tefekkür ve Tevekkül...
Allah yardımcımız olsun....
SElam ve dua ile...

Bir dip not Sayın deryag "Ben oradaki insanların nefisleriyle nasıl uğraştıklarını seyrediyorum ve gülüyorum açıkçası" sizce bu sözünüz doğrumu??? Aslında başka şeyler düşünmek ve yapmak gerekmezmi???

deryag

Kayıtlı Kullanıcı
EVet arkadaşlar gerçekten ilginç bir olay herkes o veya bu şekilde seyrediyor. Bizlerin hangi amaçla seyrettiğimiz onu yayınlayanlar için pek önemli olmasa gerek onlar istediğini fazlasıyla alıyor. Birimiz sırf eğlence olsun diye diğerimiz gülmek için diğerimizde can sıkıntısından vs... Bunlar makul sebeplermi sizce... Önemli olan şeyin o veya bu şekilde tv karşısında heba ettiğimiz zamanının hesabının verilecek olması değilmi...
Tefekkür ve Tevekkül...
Allah yardımcımız olsun....
SElam ve dua ile...

Bir dip not Sayın deryag "Ben oradaki insanların nefisleriyle nasıl uğraştıklarını seyrediyorum ve gülüyorum açıkçası" sizce bu sözünüz doğrumu??? Aslında başka şeyler düşünmek ve yapmak gerekmezmi???

Sayın ozeroz ben bunu söylerken;o programı devamlı seyrediyorum anlamında değil.Denk gelirsem falan demek istedim.Aslında onları seyrederken düşünüyorumda acaba o duruma düşsem benim nefsim ne der ve ben ne yaparım diye.Bunu istediğiniz anlamda anlamadan önce bi sorsaydınız.Hemen yorum yapmamak lazım.Bence doğru bi cümle,gülüyorum derkende insanların hiç bi emek sarfetmeden sanki bi yakını vefat etmiş gibi kaybettikleri paraya üzülürken gülüyorum.Bence bu durumlara düşmememiz lazım.Bu benim fikrimdir ve bu düşüncelerim hiç değişmez.İnsanlar o yarışmaya katılacaklarına gitsinler güzel temiz bi iş arasınlar.(Hakettiklerini düşünmüyorum)Ne insanlar var evleri yok,kuru ekmeğe muhtaç yapmayın Allah aşkınıza söylediklerim bana göre doğru size göre değildir,beni ilgilendirmez.Ama herkes birbirinin düşüncesine saygı duysun.

Sizede dipnot: başka şeyler yapmak gerekmez mi derken ???????Mesela ?????????

bbuussrraa

Kayıtlı Kullanıcı
Gerçekten de insanlar o ve ya bu şekilde seyrediyorr bu programı ben bu konuyu açarken aynı zamanda da öz eleştiri yapmakda istedim açıkcası herkesin dönüp kendine bakıp silkelenmesi gerekiyor...

EBRARNISA

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM . ALLAH RAZI OLSUN ÖNEMLİ BİR KONUYA DEĞİNMİŞSİNİZ.ŞAHSIM ADINA BAHSİ GEÇEN PROGRAMI İZLEMİYORUM.
ANA HATLARIYLA NASIL BİR PROGRAM OLDUĞUNU BİLİYORUM ÇEVREDEN DUYDUĞUM KADARAYLA. SABAH İŞYERİNDEKİ MUHABBET :
- YA AKŞAMKİ FELANCA ADAM YADA KADIN NAPTI ALDIMI BİLMEM NE KADAR PARAYI
- YAAA SORMA YAA ALCAKTI O PARAYI , ŞİMDİ BİLMEM NE KADAR PARA KAYBETTİ......( SANKİ TAŞ ATMIŞDA KOLU YORULMUŞ.... )

GÜNDEN GÜNE , FARKINDA OLMADAN MANEVİ DEĞERLERİMİZDEN HIZLA UZAKLAŞIYORUZ MALESEF...
NE DİYİM RABBİM SONUMUZU HAYIR ETSİN VE BİZLERE HAKİKAT GÖZÜYLE BAKABİLMEYİ NASİP ETSİN.
SELAM VE DUA İLE YARADAN'A EMANET OLUN...

ozeroz

Kayıtlı Kullanıcı
Sayın ozeroz ben bunu söylerken;o programı devamlı seyrediyorum anlamında değil.Denk gelirsem falan demek istedim.Aslında onları seyrederken düşünüyorumda acaba o duruma düşsem benim nefsim ne der ve ben ne yaparım diye.Bunu istediğiniz anlamda anlamadan önce bi sorsaydınız.Hemen yorum yapmamak lazım.Bence doğru bi cümle,gülüyorum derkende insanların hiç bi emek sarfetmeden sanki bi yakını vefat etmiş gibi kaybettikleri paraya üzülürken gülüyorum.Bence bu durumlara düşmememiz lazım.Bu benim fikrimdir ve bu düşüncelerim hiç değişmez.İnsanlar o yarışmaya katılacaklarına gitsinler güzel temiz bi iş arasınlar.(Hakettiklerini düşünmüyorum)Ne insanlar var evleri yok,kuru ekmeğe muhtaç yapmayın Allah aşkınıza söylediklerim bana göre doğru size göre değildir,beni ilgilendirmez.Ama herkes birbirinin düşüncesine saygı duysun.

Sizede dipnot: başka şeyler yapmak gerekmez mi derken ???????Mesela ?????????

S.A.
öncelikle amacım sizi veya herhangibir kimseyi eleştirmek değil...
hele polemiğe girmek hiç değil...
o yüzdendir ki yanlış bir olayı ortaya koymaya çalışırken aynı şeyleri düşündüğüne inandığım arkadaşlarımla tartışmaya hiç niyetim yok...
Allah yar ve yardımcımız olsun...
Selam ve dua ile...

ekremeee

Kayıtlı Kullanıcı
s.a
evet insanlar artık böyle programlardan para kazanıyor malesef
allaha emanet olun

bbuussrraa

Kayıtlı Kullanıcı
evet böyle para kazanmaya başladı insanlar ama bi yerden sonra böyle programlarda gına getiriyor başka kanallarda baktılar bu reyting yapıyor benzerini yapalım yok şans yolu, yok senin paran benim param ,yok kim 1 milyon ister....nereyi açsak aynı şeyler artık canımıza tak dedirttiler....

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
Hz.Ömer dizisine bakıyorum, reyting sıralamalarında 25.'ye kadar düşüyor.

Ben Bilmem Eşim Bilir gibi programlar ise durmadan 1. oluyor.

Hangisi izlenmeyi hak ediyor ?

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt