Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Var mısınız Her Hafta Tesbih Namazına (1 Kullanıcı)

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşlerim;

bir günde dahi, bilerek ya da farkında bile olmadan o kadar çok günah işliyoruz ki.açtığımız başımız,bakmaktan çekinmediğimiz haramlar,arkadaşlarımızın gülmesi için yaptığımız dine uygun olmayan espriler,konuştuğumuz sözler bizi içinden çıkamayacağımız bir girdaba doğru sürüklemekte.
bir günde işlediğimiz günahları dahi sayamazken,ayların ,yılların günahını saymaya çalışırsak bu içinden çıkılamayacak bir hal alır.
Durum böyle isetesbih namazıylaniye temizlenip,tüm günahlarımızdan arınmayalım.ama çoğumuz maalaesef sadece mübarek gecelerde başarabiliyor bunu.ya diğer bir kandil gelmeden ölürsek?
bu günahları nasıl taşıyacağız.kim dayanabilir bu yüke.
bunun için hafta da bir tesbih namazı kılsak.kendimize bir gün seçip ,mesela her pazar..bu namazı kılıp Rabbimizin karşısına tertemiz çıksak daha iyi olmaz mı?
BUNUN İÇİN VAR MISINIZ HER HAFTA TESBİH NAMAZI KILMAYA...
HER HAFTA TEMİZLENİP,PAKLANMAYA...
(bir kaç defa kendiniz kıldıktan sonra alışıyorsunuz ve sandığınız kadar zor ve uzun olmadığını göreceksiniz.)önemli olan bunu alışkanlık haline getirmek.)
BU RABBİMİZ'İN BİZE VERDİĞİ BİR FIRSATTIR.

gncl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.gencallarinsaat.com
guzel duşunmuşsun kardeşim ben varım . ama şoyle bı sorun ortaya cıkabılır ...

ben tesbıh namazını gectıyımız mevlud kandılınde oğrendım ve emınımkı benım gıbı bılmeyen kardeşlerımız vardır veya bılıpte unutan kardeşlerımız vardır. sıze zahmet olacak ama tesbıh namazı hakkında nasıl kılınır ve fazıletı nelerdır dıye kısaca bı bılgı versenız ozaman daha fazla kardeşlerımız ıstıfade ederlerdı

selamun aleykum

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
guzel duşunmuşsun kardeşim ben varım . ama şoyle bı sorun ortaya cıkabılır ...

ben tesbıh namazını gectıyımız mevlud kandılınde oğrendım ve emınımkı benım gıbı bılmeyen kardeşlerımız vardır veya bılıpte unutan kardeşlerımız vardır. sıze zahmet olacak ama tesbıh namazı hakkında nasıl kılınır ve fazıletı nelerdır dıye kısaca bı bılgı versenız ozaman daha fazla kardeşlerımız ıstıfade ederlerdı

selamun aleykum
VE ALEYKÜM SELAM.
tabiki de kardeşim.en önemli şeyi unutmuşum .kılınışını eklemeyi.
inşallah hemen ekliyorum şimdi.

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Tesbih Namazı
Günahların afvına vesîle olan tesbih namazı 4 rek'atlı bir namazdır.Sevabı pek çok olan bir namazdır. Peygamber efendimiz amcası Hz. Abbasa, (Sana öğreteceğim şeyi yaptığın zaman, eski-yeni, önceki-sonraki, gizli-açık, hataen veya kasten işlediğin bütün günahları Allahü teâlâ affeder) buyurup tesbih namazının nasıl kılınacağını bildirmiştir. (Ebu Davud)

Tesbih namazı, mekruh vakitlerin haricinde her zaman kılınabilir. Eğer gündüz kılınırsa dört rekatta bir, gece kılınırsa iki rekatta bir selam vermek daha iyi olur.

Haftada veya ayda bir veya hiç olmazsa ömürde bir defa olsun bu namazı kılmanın iyi olacağı bildirilmiştir. Her rekatında 75 defa
Bu namazı kılabilmek için şu tesbihi ezber bilmek icap eder:

"Sübhânallâhi vel-hamdü lillâhi ve lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber. Ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil-aliyyil-azıym"

Tesbih namazının kılınışı:

Kalben tesbih namazı kılmaya niyet edilir. "Allâhü Ekber" diyerek namaza başlanır.

Yukarıdaki tesbih:

Sübhâneke'den sonra 15 kere
Zamm-ı sureden sonra 10 kere,
Rükûda rüku tesbihinden sonra 10 kere,
Rükûdan doğrulunca 10 kere,
Secdede secde tesbihinden sonra 10 kere,
Secdeden doğrulunca 10 kere,
İkinci secde de secde tesbihinden sonra 10 kere,
okunur.

Böylece birinci rek'at kılınmış olur. İkinci rek'ate kalkılınca Fâtihai şerîfe'den önce yine 15 kere, diğer yerlerde de, tarif edildiği gibi 10'ar kere okunarak 4 rek'at tamamlanır.

Tesbih namazının diğer tarafları aynen diğer namazlarda olduğu gibidir. Fark sadece okunan tesbihlerdir. İkinci rek'atte oturulduğunda, "Et-tehiyyâtü."'den sonra, "Allâhümme salli ve "Allâhümme bârik., üçüncü rek'at için ayağa kalkıldığında da "Sübhâneke..." okunacaktır.

Tesbih namazında beher rek'atte okunan tesbih adedi 75'dir. Dört rek'atte 300 tesbih okunmuş olur
سُبْحَانَ اللهِ وَالْحَمْدُ ِللهِ وَلاَ اِلهَ اِلاَّ اللهُ وَاللهُ اَكْبَرُ وَلاَ حَوْلَ وَلاَ قُوَّةَ اِلاَّ بِاللهِ الْعَلِىِّ الْعَظِيمِ

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Bütün namazlarda olduğu gibi, tesbih namazında da, Kur'an'dan bir şey okunacağı zaman, Kur'ân-ı Kerim’in herhangi bir yerinden okumak mümkündür "Şu sure okunmaz veya mutlaka şu sureyi okumak gerekir" diye bir şart yoktur Ancak İbn Abbas'a (ra), "Bu namaz için belirlenmiş bir sûre biliyor musun?" diye sorulunca, "Evet, et-Tekâsür, el-Asr, el-Kâfirûn, ve el-İhlâs" diye cevap vermiştir(4)

Tesbih Namazı, kılınması teşvik edilmiş bir namazdır Bunu alışkanlık haline getirmek müstehaptır Tembelllik etmemek lâzımdır

Kılmasını bilmeyenlerin de istifade etmesi, öğrenmeleri maksadıyla cemaatle de kılınabilir Cemaatle kılınırsa imam olacak kimse bu namazı kılmayı evvela nezreder ve namazı kıldırırken kıraatı ve tesbihleri her yerde cehrî (sesli) okur Cemaat ise sükut eder, dinler (5)

Tesbih namazında yanılma olursa, sehiv secdesinde bu ilave tesbihlerin okunması gerekmez Namaz kılan aklında bu tesbihlerin sayılarını tutabiliyorsa, bastırarak da olsa parmakları ile saymaz
nokta.gif
nokta.gif
nokta.gif
nokta.gif
nokta.gif
nokta.gif
nokta.gif
nokta.gif
nokta.gif
nokta.gif
nokta.gif
nokta.gif
nokta.gif

gncl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.gencallarinsaat.com
şimdı oldu il rekatta subhanekeden sonra 15 tesbıh ve fatıha ve zammı sure ve 10 tesbıh mı yoksa.... subhanekeden sonra 15 tesbıh ve fatıhahı okumadan zammıyemı gecıyorduk orda bıraz kafam karıştı benım

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Ey amcacığım! Eğer güç getirebilirsen, her gün bu namazı bir defa kılarsın Buna güç getiremediğin takdirde, her cuma bir defa kılmaya çalışırsın Bunu da yapamazsan, her sene bir defa kılmaya çalış Bunu da yapamazsan hiç olmazsa ömründe bir defa olsun kıl” (Tirmizî, Vitir, 19; İbn Mace, ikâme, 190; Ebû Dâvud, Tatavvu, 14; et-Tergib ve't-Terhib, I, 467, 469)
nokta.gif
nokta.gif
nokta.gif
nokta.gif
nokta.gif
nokta.gif
nokta.gif

gncl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.gencallarinsaat.com
mesela ben aklımda tutamayabılırım veya tutamayan arkadaşlarımız olabılır parmaklarımızı bastırarak deyılden hafıften saysak acaba bunu daha ıyı acıklarmısınız bılgınız dahılınde selamun aleykum

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
şimdı oldu il rekatta subhanekeden sonra 15 tesbıh ve fatıha ve zammı sure ve 10 tesbıh mı yoksa.... subhanekeden sonra 15 tesbıh ve fatıhahı okumadan zammıyemı gecıyorduk orda bıraz kafam karıştı benım
sübhanekeyi okuduktan sonra 15 tesbih çekeceksiniz.
15 tesbihden sonra Fatihayı ardından da hemen zammı sureyi okuyacaksınız.zammı sureden sonra da 10 tane tesbih çekip rukuya gideceksiniz.
1. ve 3. rekatte bu böyle. 2. ve 4. rekatlerde de sübhaneke ve 15 tane tesbih kısmı hariç diğer kısım var sadece.(Fatiha-zammı sure-10 tesbih)

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm adı güzel, yüreği güzel kardeşim. Allah celle celalühu razı olsun böyle hayırlı bir işe vesile olduğun için. Ben varım inşaallah. Hep istemişimdir tesbih namazını düzenli olarak kılmayı.. Vesilenle, Rabbimin izniyle inşaallah düzene girecek.. Biraz incelemem gerekiyor yalnız. Bazı yerleri tam olarak hatırlamıyorum.:a03: Rabbim yardımcımız olsun. Yolundan ayırmasın bizleri.. Hayırlı akşamlar..B)

gncl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.gencallarinsaat.com
Sübhâneke'den sonra 15 kere
Zamm-ı sureden sonra 10 kere,

Rükûda rüku tesbihinden sonra 10 kere,
Rükûdan doğrulunca 10 kere,
Secdede secde tesbihinden sonra 10 kere,
Secdeden doğrulunca 10 kere,

ben bılıyomda yukarda eksık yazıldı ondan uygun dılle sordum tekrardan allah razı olsun

bıde şu parmakla sayma işinı daha acıklık bı şekılde aydınlatırsanız
İkinci secde de secde tesbihinden sonra 10 ke

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
mesela ben aklımda tutamayabılırım veya tutamayan arkadaşlarımız olabılır parmaklarımızı bastırarak deyılden hafıften saysak acaba bunu daha ıyı acıklarmısınız bılgınız dahılınde selamun aleykum

Namazda (örneğin Tesbih Namazında) saymayı gerektiren bir husus varsa, parmak uçlarına dokunmak suretiyle bunu yerine getirmekte bir beis görülmemiştir. İşaretle yapılması mümkünse tercih edilir. (Fetâvâ-yi Kaadıhan.)
bildiğim kadarıyla böyle kardeş..

gncl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.gencallarinsaat.com

Namazda (örneğin Tesbih Namazında) saymayı gerektiren bir husus varsa, parmak uçlarına dokunmak suretiyle bunu yerine getirmekte bir beis görülmemiştir. İşaretle yapılması mümkünse tercih edilir. (Fetâvâ-yi Kaadıhan.)
bildiğim kadarıyla böyle kardeş..
anladıyım kadarıyla hafıften parmak uclarıyla sayabılırız dımı abıcım

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
anladıyım kadarıyla hafıften parmak uclarıyla sayabılırız dımı abıcım
evet abi.böyle yapılabilir aklında tutamayanlar için.aslında alışırsanız parmaklarınız gözünüzün önüne gelir,daha rahat edersiniz.
ama alışıncaya kadar parmak işlemine devam edin en iyisi siz.:a35:

gncl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.gencallarinsaat.com
evet abi.böyle yapılabilir aklında tutamayanlar için.aslında alışırsanız parmaklarınız gözünüzün önüne gelir,daha rahat edersiniz.
ama alışıncaya kadar parmak işlemine devam edin en iyisi siz.:a35:
allah razı olsun senden kardeşim... sorduyum sorular kendım ıcın deyıl abı arkadaşlarımızın konuya daha guzel vakıf olabılmelerı ıcın SORU VE CEVAP şeklınde anlatılmasını sağladım cunku gundemde olmayan bı ıbadet şeklı herkes bır şırpıda algılayamayabılır

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm adı güzel, yüreği güzel kardeşim. Allah celle celalühu razı olsun böyle hayırlı bir işe vesile olduğun için. Ben varım inşaallah. Hep istemişimdir tesbih namazını düzenli olarak kılmayı.. Vesilenle, Rabbimin izniyle inşaallah düzene girecek.. Biraz incelemem gerekiyor yalnız. Bazı yerleri tam olarak hatırlamıyorum.:a03: Rabbim yardımcımız olsun. Yolundan ayırmasın bizleri.. Hayırlı akşamlar..B)
ve aleyküm selam .
inşallah bu devamlı hale gelir ablacım.tesbih namazı hepimize lazım olan en kolay günahlardan arınma yolu.alışkanlığımız olur inşallah.
sen başarırsın bu azimle ablacım.:a12:Allah günahlarını?mızı affetsin inşallah.
Allah a emnaet ol ablacım.

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun senden kardeşim... sorduyum sorular kendım ıcın deyıl abı arkadaşlarımızın konuya daha guzel vakıf olabılmelerı ıcın SORU VE CEVAP şeklınde anlatılmasını sağladım cunku gundemde olmayan bı ıbadet şeklı herkes bır şırpıda algılayamayabılır
hııı.yoksa ben herşeyi biliyorum diyorsunuz ha.:)
güzel bir şeye vesile olduğunuz için Allah sizden de razı olsun abi.

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Tesbih namazı 4 rek’attir. Bu namazda 300 defa şu tesbih okunur:

“Sübhânellâhi velhamdü lillâhi velâ ilâhe illallâhü vellâhü ekber velâ havle velâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azıym.”

Bu tesbih, namaz içinde şöyle okunur:

• 15 kere Sübhâneke’den sonra (Fâtiha ve zamm-ı sûreden önce),

• 10 defa Eûzü Besmele, Fâtiha ve zamm-ı sûreden sonra,

• 10 defa Rükûda,

• 10 defa Rükûdan kalkınca ayakta (kavmede),

• 10 defa Birinci secdede,

• 10 defa İki secde arasındaki oturmada (celsede),

• 10 defa İkinci secdede,

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı
Allah sana rahmet etsin guzel kardeşim...Guzel bir sünnet başlatmışsın...inşallah sayfayı kayd ediyorum tekrar bakacam..Allah razı olsun...

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Allah sana rahmet etsin guzel kardeşim...Guzel bir sünnet başlatmışsın...inşallah sayfayı kayd ediyorum tekrar bakacam..Allah razı olsun...
sağolun abi.Allah sizden de razı olsun.
açtım sayfayı ama ....pek katılım yok malesef.:a33:bekleyecez artık

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt