Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

vakıf olma ve itaat (1 Kullanıcı)

• Konuyu başlatan hado77
  • Başlangıç tarihi
H

hado77

selamün aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü

konulara ve yaşama vakıf olma. ötesinden berisinden çekip hakkı bilerek veya taksirle veya kazaaen veya hatayla çarpıtma. işlenen cinayet olduktan sonra ne fayda. sebebi ve saiki ne olursa olsun bilmiyorumu kabul etmek bu kadar zor olmamalı. ben bilmiyorum diyebilmeli bir insan bilmediğim hususta ileri geri konuşmamalıyım diyebilmeli. tefekküri boyut ve tefsir ve meal boyutu kelamın insana bakan 3 yüzü. tefekkür aslı bildikçe ve ilimle desteklendikçe mümkün. meal dile hakimiyetle mümkün ancak tefsir içtihadi bilgi gerektirir. sen o gün şahidlerden değildin der yüce rab(CC) şahidi olmadığımız hususta fikir sahibi olmamaız galiba direk mucize oluyor. ALLAH(cc) ilmiyle bazı hususları kapattı ve onun yerine itaatı koydu. dedi siz bilmezsiniz ben bilirim. bu ne demek. insan aklıyla eksik ve bilgisiyle maluldür. gözünün önündeki dünyayı algılaması en az 20 yıl sürer.korunur kollanır. ama hala her şeyi bilir. ta ki bir ebu hanifenin sözünü duyana kadar. bilmediklerimi ayağımın altına koysam başım göğe ererdi. ilmihali bilginin çok ötesinde kelam tefsir etme bilgisi günün şartlarına nüzul sebebine ve ALLAH(cc) den başkasının bilemeyeceği hikmetlere binaen bilgi ve ondan ziyadesiyle itaat ve edep gerektirir. mesala peygamber denmez. efendimiz denir. mesella sadece ALLAH denmez ALLAH(cc) denir. tarzı kişiyi görünür kılar. yaklaşımı onun nakısiyetini belli eder. yol haya ve edep yolu olmakla içtihadi bilgi dediğimiz bilgiye ancak bu edepten ve hayadan nasibini alanlar erişebilir. ve onlar da son söz olarak ALLAH(cc) DOĞRUYU BİLİR. ALLAHUALEM NEYİ KASTETMİŞTİR. ben bilemem müellifi ekber kül halinde bir kitap inirdi. ve onda eksiklik yokken ben nasıl eksiklik varmış gibi tefsir ederim. cahillerden olmaktan ALAH(cc) SIĞINIRIM. EVVELA BİLGİ SEVGİ İTAAT VE herşeyden önemlisi kimden bahsettiğinden haberin olması. haberin yok ki alem çoktan ona secde etti de o varlığın perde arakasından insanlara nazar ediyor. evet ALLAH(cc) şaşırtmasın itaat ettirsin. ileri geri konuşturmasın hakkı söyleyip söyletsin veya sustursun. eli kesilen doktora gider onda ilaç arar din konusunda daha peygamberi anılınca salavatı bilmeyez de alim olur. ALLAH(cc) sizden ve benden razı olsun. sağlıcakla kalın.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt