Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

üzlüyorum (1 Kullanıcı)

ddeemmeett

Kayıtlı Kullanıcı
üzülüyrum çünkü insanların cahilliğinemi diyeyim anlayışsızlığınamı diyayim bilemiyorum..
arkadaşlar ben arapça kursuna gidiyorum.arapça öğrenmek için.dil için değil
rabbimin kelamını öğrenmek için.
çevremde okadar zavallı insanlar varki onlarla tartışaya girmek bile istemiyorum.kursa başladığımdan beri bana sorulan başlıca saçma sorular ve yorumlar şunlar.
1.neden ingilizce kursuna gitmiyorsun ing daha geçerli bi dil,
2.neden arapların dilini öğreniyorsunki.
3.hacıya gidersen araplarla daha kolay iletişim sağlamak içinmi
4.allah cc her dilden anlıyor
5.öğrencek dilmi kalmadı........
daha neler ve neler ya bu insanların aklı mantığı nasıl anlamıyorum.ellbet rabbim beni ve tüm insanları anlıyor.ama rabbimin yolladığı kuranı kerimi öğrenmek onu anlamak okumak nasıl bir zevk tarif edemiyorum...rabbim herkese hidayet nasip etsin.bazen okadar çok üzülüyorumki anlatamam helede bu saçma yorumları yakınlarımdan biri söyleyince maf oluyorum..

mahpeyker

Kayıtlı Kullanıcı
sen yoluna devam et arkadaşım.bir gün herkes doğruyu anlıyacak inş çok geç olmadan anlarlar..

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Güzel kardeşim sizi çok iyi anlıyorum çünkü aynı sözlerle bende karşılaştım.Bazen anlatmaya çalışmama rağmen anlamamakda ısrar ediyorlardı.
Araplara özgü bir dil olduğu için değil Rabbimiz kitabımızı arapça lisanı olarak seçtiği için öğreniyoruz.Çevrendeki kişlere aldırış etme kardeşim önemli olan senin Rabbimin rızasını kazanmak adına ilim öğrenmendir.Rabbim seni bu yoldan ayırmasın inşaallah.Arapça geniş bir dil olduğu için herkes kolaylıkla yapamaz ne güzel Rabbim seni bu güzelliği lütfetmiş kıymetini bil kardeşim derslerinde başarılar dilerim Rabbim yardımcın olsun inşaallah.
Hayırlı geceler selam ve dua ile....B)

ayaz22

Kayıtlı Kullanıcı
cevap sensin

cevap sensin

sen doğru bildiğinden şaşma... ben öyle yaptım.. hergün üzerimize farz olan 200 ayet okunacaksa bunları okumak için KU'RAN -I KERİM İ öğreneceğiz. sen doğru yoldan sapma...

Eygi

Kayıtlı Kullanıcı
üzülüyrum çünkü insanların cahilliğinemi diyeyim anlayışsızlığınamı diyayim bilemiyorum..
arkadaşlar ben arapça kursuna gidiyorum.arapça öğrenmek için.dil için değil
rabbimin kelamını öğrenmek için.
çevremde okadar zavallı insanlar varki onlarla tartışaya girmek bile istemiyorum.kursa başladığımdan beri bana sorulan başlıca saçma sorular ve yorumlar şunlar.
1.neden ingilizce kursuna gitmiyorsun ing daha geçerli bi dil,
2.neden arapların dilini öğreniyorsunki.
3.hacıya gidersen araplarla daha kolay iletişim sağlamak içinmi
4.allah cc her dilden anlıyor
5.öğrencek dilmi kalmadı........
daha neler ve neler ya bu insanların aklı mantığı nasıl anlamıyorum.ellbet rabbim beni ve tüm insanları anlıyor.ama rabbimin yolladığı kuranı kerimi öğrenmek onu anlamak okumak nasıl bir zevk tarif edemiyorum...rabbim herkese hidayet nasip etsin.bazen okadar çok üzülüyorumki anlatamam helede bu saçma yorumları yakınlarımdan biri söyleyince maf oluyorum..

s.a. sevgili kardesim:) yazdiklarini okudugumda cok üzüldüm, halen dogru yolu bulamayanlar var. ALLAHim cc herkezi dogru yolu (gec olmadan) bulmayi nasip eder insallah. sen hic takma (zaten öyle yapiyorsundur) onlari. Tek dogru yol ALLAH yolu.....ne mutlu sana ........ALLAH yolunda sana güc versin.....üzülme.....AEO

islamınoğlu

Kayıtlı Kullanıcı
Alıntı hayatların buhran dolu , külelenmiş bu sözleri bana derinden bir yara ve dayanma gücü veriyor. Benzer durumlarını biliyorum.
Cübbe ve sakal ile umumi ortamda yediğimiz bir yemekte, sünnet olan tabağı temiz yemek durumunu yerine getirdiğimizde bize, TABAĞI SÜPÜRDÜ GÖRMEMİŞLER alın parasız bir tabakta ben ısmarlayayım deniliyor. Var gerisi sen düşün.
Siyonist sıralardan çıkan öğrencileri doyuran da elbet onlardandır.
Bir Millet kime benzerse onlardandır ( Hadisi şerif)

tevhiteri

Kayıtlı Kullanıcı
sa.hiç kimseye kızma kardeşçigim kendine kız .senden evvelkiler arapcayı ögrenmiş ve kuranıda meal etmiş.sen neden vaktini boşa harcıyorsun git türkçe meal al ve oku.a.e.o

ddeemmeett

Kayıtlı Kullanıcı
teşekkürler arkadaşlar..sayın arkadaşım tevitheri elbet meal okucaz dinimizi öğrenmek için.. ama neden öğranmiyelimki rabbimin indirmiş olduğu kuranıkerimin kelamını..kuranı kerimin orjinalı arapçadır..bende orjinalı olan dili öğrenmek istiyorum..önceden arapça öğrenipde meal yapanlardanda allah razı olsun.allah öğrenip meal yapmayı bizede nasip etsin inş....

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm
Amaan boşver kardeşim dediğin gibi bazı kişilerin düşünceleri çok cahilce yazık o kişilere gitsinler ingilizce öğrensinler ne halleri varsa görsün deymez o kişilerin muhabbetini bile yapmaya siz olun bizler olalım neyin ne olduğunu biliyoruz dimi selametle :H

YENIDEN DOGUS

Kayıtlı Kullanıcı
SORMA kardeşim insan o kadar üzülüyorki imtihan dünyası olsada insan çok yıpranıyor biz Rabbime sarılıp onlara aldırmayalım Rabbim hidayet versin
sen doğru bildiğinden şaşma... ben öyle yaptım.. hergün üzerimize farz olan 200 ayet okunacaksa bunları okumak için KU'RAN -I KERİM İ öğreneceğiz. sen doğru yoldan sapma...
ben bunu anlayamadım namaz dışında mı günde 200 ayet okunacak?

aysem06

Kayıtlı Kullanıcı
s.a kardeşim bencede sen doğru bildiğin yoldan ayrılma.......daha bir hevesle sarıl inançlarına ......onlar daha bilinçli değil ki sana o şekilde yorum yapıp, sorular soruyorlar ..üzme kendini gönlünün güzelliği yeter ...a.e.o

masumkız

Kayıtlı Kullanıcı
slm aleykum arkadasım anlıyorum ben seni hemde cok ıyı bende ımam hatıp lısesı mevzunuyum 4 yıl arapca egıtımı aldım bu sure ıcınde senın dedıgın gıbı bı cok sey duydum fakat onmelı olan belırledıgın hedefe gıtmendır mutlaka gıderken bu yolda engeller olacaktır zaten engelsız yolunda bı manası vede kıymetı yoktur o yuzden bızler cok sanslıyız allaha emanet kardesım ben bursadan eger bursadaysan gorusmek ısterdım senın gıbı bı dın kardesımle a.e.o.

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
s.aleyküm Kardeşim Allah yardımcın olsun öncelikle inş öğrenirsin bi an önce Etraftan gelen o saçma sözlerede kulak verme bende öğrenmek niyetindeyim Kimin ne dediği önemli değil hiç bir zaman kendi üzerine alınmada üzülmede RAbbime emanet ol ( Bilselerdi yapmazlardı )

Pıtırcık

Kayıtlı Kullanıcı
Bence herkese kulak asma..Doğru olduğuna inandığın,istediğin bir şeyi yapıyorsun ne mutlu sana.İnsanlarımız çoğu konuda o kadar dengesiz ve saygısızlar ki bazen tahammül sınırını zorluyorlar haklısın.Ama sabırlı ol.Sen yoluna bak.Bu türlü önyargılı insanlara ne söylesen seni anlamazlar..Bir an önce öğrenmeni dilerim..Bende istiyorum birgün Allah izin verirse..Allah'a emanet ol..:H

ddeemmeett

Kayıtlı Kullanıcı
teşekkür

teşekkür

sağolun arkadaşlar allah razı olsun hepinizden allah cümleyi doğru yoldan ayırmaz inş,,,,

hyalcin_67

Kayıtlı Kullanıcı
sen yolunda devam et etrafındakilere aldırış etmeden...ALLAH'a emanet ol...ALLAH yardımcın olsun.

ddeemmeett

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun

allah razı olsun

yazan herkesten ALLAH CC razı olsun

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt