Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

uyurken sağ tarafa dönmenin faydaları (1 Kullanıcı)

koksal_19

Kayıtlı Kullanıcı
s.a kardeşlerim hep beraber faydalanırız inş.

koksal_19

Kayıtlı Kullanıcı
Peygamberimiz (s.a.v) sağ tarafına, sağ yanı üzere yatarak uyurdu ve şu duayı yapardı: “Ya Rabbi! Beni, kullarını tekrar dirilteceğin günde azabından koru!”

Uyurken sağ tarafa dönün

Uzmanlara göre sağ tarafa yatarak uyumak çok daha sağlıklı. özellikle nefes darlığı çeken ve kalp rahatsızlığı olanlar uyurken sağ taraflarına dönmeli...

Bir tarafa yatarak uyuma durumunda, yatılan yöne bağlı olarak burun deliklerimizin birisinin tıkanırken, diğerinin açıldığı ve solunumun açık olan burun deliğinden yapıldığı araştırmalarla belirlenmiştir.

Ayrıca nefes alınan burun deliği ile beynin yarımküreleri ve sempatik-parasempatik sinir sistemleri arasında da bir ilişki olduğu da çalışmalarla ispatlanmıştır.

Sağ tarafa yatılması durumunda, sağ burun deliği tıkanmakta, sol burun deliği açılmaktadır. Sol burundan yapılan nefes alma ile sağ beyin yarımküresinin aktivitesi artar. Sağ beyin yarımküresinin uyarılması, parasempatik sinir sistemimizin faaliyetlerini artırmasına, kalp hızımızın yavaşlamasına, tansiyonumuzun düşmesine ve mide-bağırsak faaliyetlerimizin yavaşlamasına vesile olur. Dolayısıyla kalbimiz daha az yorulur, uykuya dalmamız daha kolaylaşır, bu da istirahatimizin daha iyi olmasına imkan sağlar.

Sol tarafa yatılırsa ne olur?

Sol burun deliğinin tıkanması ile birlikte sağ burundan nefes alınması, sempatik sinir sisteminin faaliyetlerinde artışa yol açar; bu durumda kişi heyecanlanmış gibi olur ve kalp atışlarındaki hızlanma ile kalp daha da yorulur. Bu yüzden uykuya dalma zorlaşır çünkü kalp atım hızının, tansiyonun, heyecan ve dikkatin artması uykuya engel olabilir. Sol tarafımız üzerine uyumada ise vücudumuz daha çok yıpranacaktır.

Mohaç

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsun köksal kardeşim sağolun... Biliyoruz... uyguluyoruz... Lakin ne gibi sağlık yönünden faydası olduğunu tam olarak bilmiyordum... Bu konuda aydınlanmış olduk... EYVALLAH...

tebessum

Kayıtlı Kullanıcı
Allah (c.c) razı olsun hoş bi paylaşım dua ile kalın ...

keltepe

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH RAZI OLSUN.Dua ile .A.E.OLUN.

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamunaleyküm verahmtullahi veberaktuhu..
değerli KÖKSAL;paylaşımların mükemmel
..:T
Rabbim razı olsun inşallah..ben de kalp sğlığı açısından doğru yatış yönünün sağ taraf olduğunu biliyordum..ama diğer solunumla ilgili olanları yeni öğrendim..
peygamber efendimizin hangi hareketi bize zarar verirki..
ELHAMDÜLİLLAHİ RABBİLALEMİN..

SELAM VE DUALARIMLA
..B)B)B)

koksal_19

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamunaleyküm verahmtullahi veberaktuhu..
değerli KÖKSAL;paylaşımların mükemmel
..:T
Rabbim razı olsun inşallah..ben de kalp sğlığı açısından doğru yatış yönünün sağ taraf olduğunu biliyordum..ama diğer solunumla ilgili olanları yeni öğrendim..
peygamber efendimizin hangi hareketi bize zarar verirki..
ELHAMDÜLİLLAHİ RABBİLALEMİN..

SELAM VE DUALARIMLA
..B)B)B)
Ecmağin olsun inş

umeyye

Kayıtlı Kullanıcı
s.a kardeşim ALLAH razı olsun emeğine sağlık çok faidalı bir paylaşım selam ve dua ile a.e.o.

eseresmer

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleküm Hayirli Ramazanlar Allah C.c Ve Peygamberimiz Muhammet Isimlerini Boynumda Taşimak Istiyorum Doğru Mu

A

Arzu_76

selamün aleyküm

ALLAH (cc) razı olsun sayenizde herşeyi öğreniyoruz
Hakkınızı helal edin

Dua ile

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
selaun aleyküm hayırlı sabahlar verdiginiz bilgiler için ALLAH RAZI OLSUN dinmiz yönünce faydasını biliyorduk ama saglık yönündende öğrenince daha çok aydınlandık

yolculuk

Kayıtlı Kullanıcı
mrh sağlık acısından faydalıı bilgi tşşkrlr

koksal_19

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleküm Hayirli Ramazanlar Allah C.c Ve Peygamberimiz Muhammet Isimlerini Boynumda Taşimak Istiyorum Doğru Mu

a.s bazı seylere dikkat etmen lazım wc girerken cıkarman lazım baska seylerdende sakınmak lazım olabilir tamolarak bilgim yok daha iyi bilen birine sorsan daha iyi olur

monece

Kayıtlı Kullanıcı
ya müthiş bi olay her sünnette bizler için bir sağlık durumu söz konusu hem efendimizi hoşnut ediyoruz hemde sağlığımız için bir adım daha atıyoruz

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt