Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

utanmaz terbiyesiz insanlar (1 Kullanıcı)

incinur

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm ablalar abiler.nasılsınız?şallah iyisinizdir.sizi çok özledim.
karnemi aldım ama taktir alamadım teşekkür aldım.şimdide istanbuldayız tatil için.
dün gezmeye gittik çok canım sıkıldı.karşımıza erkek kız oturdu filört ediyorlardı.çok kızdım.annem kalakalım dedi burdan kalktık.ama sonra ben hemen gittim onların yanına.siz neden herkesin içinde filört ediyorsunuz utanmıyormusunuz.burda çocuk var heralde kötü örnek oluyorsunuz dedim .oh ii yaptım.erkek abi istediğimi yaparım dedi sizi allaha havale ediyorum .ama seren ablam hemen gelip beni aldı.yoksa daha çok şey sölicektim.ben nereye gitsem hep karşımda terbiyesizler filört ediyor.okula giderkende görüyorum.ama gözümü kapatıyorum .aslında polis bişey yapmalı bunları uyarmalı .neden uyarmıyorlar.bize kötü örnek oluyorlar.çok kızdım çok abiler ablalar.allah bunlara akıl fikir versin .hidayet vrsin.ama büyükler bişey yapın bunlar sokak ta böyle filört etmesinler.ben çok utanıyorum bazen babamda oluyor yanımda çok utanıyorum.

incinur

Kayıtlı Kullanıcı
erkek kıs filört edemez hemde sokak ortasındada hiçbiryerde edemez.ama ben bir vatandaş olarak şikayetçi oluyorum birde müslüman olarak üzülüyorum.sokakta gezemiyorum.

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
büyükler bişey yapın bunlar sokak ta böyle filört etmesinler.ben çok utanıyorum

selamun aleykum incinurum..:)

senin görmekten haya ettigini onlar aleni yapıyorlar...

ne kadar büyük bir gafletin içerisindeler .. değilmi güzel kardeşim...

*insanlar uykudadırlar ölünce uyanırlar*

yaptıklarının, yapacaklarının ... aldığı her nefesin bir gün hesabını vereceğinden habersiz.. uykudadırlar...

bu tarz insanlar her zaman vardı incinurum...
edepsizliği hayasızlığı bir meziyet gibi gören .. onlara yaptıklarının yanlış olduğunu söyleyenlere .. gerici yobaz örümcek kafalı diyenler hep vardı hep olacaktır...

ve insanlar bu uyarı ve ikazlardan nasibi ölçüsünde.. ders alırlar...

Araf Suresi 179. ayetde
“Andolsun biz, cinlerden ve insanlardan birçoğunu cehennem için yarattık. Onların kalpleri vardır ama onlarla kavrayamazlar; gözleri vardır ama onlarla göremezler; kulakları vardır ama onlarla işitemezler. Onlar hayvanlar gibidir, hatta daha da sapkındırlar. İşte asıl gafiller onlardır.”

güzel kardeşim benim . rabbim yar ve yardımcın olsun ablacığım...
selam ve dua ile

incinur

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküme selam aminenur ablacım.evet abla onlar bize geri desinler ama biz Allah ne derse onu yapıyoruz.bide kapalı ablalr bile var erkeklerle geziyorlar filört ediyorlar çok üzülüyorum.onlara dua edelim ALLAH hidatey versin.çok ceza alıcaklar.ben onların iyiliyi için söylüyorum.zaten böyle bir müslüman kıs filört ederse peygamberimizde çok üzülürmüş.Allahaemanet ol ablacım.

mir_erhan

Moderator
selamün Aleyküm kardeşim...
yüreği kocaman ama düşünceleri daha kocaman olan kardeşim
senin düşündüklerini onlar anlamazlar...
sen ne desende onlar bilmezler..biz üzlüyoruz ve Alahım ıslah et onları diye dua ediyoruz....
biz görünce ibret alacağız ders çıkaracağız ve Allaha iyi bir kul
peygamberimizede iyi bir ümmet olmayı haketmek için çalışacağız...
Allah bizi hak yoldan ve imandan ayrımasın inşallah...

Allah sana hayırlı başarılı ve ihlaslı bir ömür nasip etsin inşallah

selam ve dua ile

Guo1903

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Canım Kardeşim..
Maşallah bunlar ne güzel sözler.. Rabbim ilmini daha da artırsın inşallah.. Bahsettiğin şahıslarada hidayet nasip etsin.. Bahsettiğin olay o kadar alenileşti ki artık kimse yaptığından utanmaz hale geldi... İnşallah senin gibi bilinçli bir gelecek yetişirde bu tarz olaylara şahit olmayız.
Bu arada karnen içinde tebrik ederim. İnşallah 2. dönem takdir yaparsın. Sende o kabiliyet var inşallah..
Selam ve dua ile..

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleykümselam yaşı küçük ama gönlü büyük ve çoğu büyüklerden olgun, bir o kadarda duyarlı olan canım kardeşim incinurum...

Maalesef kardeşim medeniyet adı altında batının ne kadar rezilliği varsa aldılar ve uyguluyorlar.....Dinini yaşayana gerici derler yaa asıl gerici olan kendileri baksanıza yaptıklarının hayvanlardan ne farkı var...oysa insanlar yaratılmışların en şereflisi değilmi?
onları diğerlerinden ayıran akıl ,mantık ve düşünme değilmi?...ne diyelim Rabbim hidayet versin....
canım bu arada karnenden dolayı seni kutluyorum inşaallah 2. dönemde taktir alırsın..
Allaha emanet ol ...selam ve dua ile kal kardeşim..

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm ablalar abiler.nasılsınız?şallah iyisinizdir.sizi çok özledim.
karnemi aldım ama taktir alamadım teşekkür aldım.şimdide istanbuldayız tatil için.
dün gezmeye gittik çok canım sıkıldı.karşımıza erkek kız oturdu filört ediyorlardı.çok kızdım.annem kalakalım dedi burdan kalktık.ama sonra ben hemen gittim onların yanına.siz neden herkesin içinde filört ediyorsunuz utanmıyormusunuz.burda çocuk var heralde kötü örnek oluyorsunuz dedim .oh ii yaptım.erkek abi istediğimi yaparım dedi sizi allaha havale ediyorum .ama seren ablam hemen gelip beni aldı.yoksa daha çok şey sölicektim.ben nereye gitsem hep karşımda terbiyesizler filört ediyor.okula giderkende görüyorum.ama gözümü kapatıyorum .aslında polis bişey yapmalı bunları uyarmalı .neden uyarmıyorlar.bize kötü örnek oluyorlar.çok kızdım çok abiler ablalar.allah bunlara akıl fikir versin .hidayet vrsin.ama büyükler bişey yapın bunlar sokak ta böyle filört etmesinler.ben çok utanıyorum bazen babamda oluyor yanımda çok utanıyorum.

Esselamu aleykum,

İNCİNUR kardeşim,şimdi senin O olanları görmen ve bu işden utanman Allah Teala dan sana bir nimettir,ancak sen bu nimete nasıl sahip oldun,ne olduda sana bu nimet verildi,sana bu flört etmenin kötü bir şey olduğunu kim anlattı,yada gerçektende dinimizin men ettiği şeyleri yapmamayı kim anlattı veya namaz kılmayı oruç tutmayı insanlara iyi davranmayı kim anlattı,sanırım sana bunları KYMETLİ ANNECİĞİN,BABACIĞIN ve diğer akraba veya arkadaşların anlatmıştır,yada okuduğun güzel kitaplardan öğreniyorsun,sonuçta bir TERBİYE ile yetişiyorsun,senin ANNEN ve BABAN da aynı terbiye ile yetişmeseydi acaba sende yetişebilirmiydin,sanırım o sokakta gördüklerin böyle bir aile yapısına sahip değiller,o sebeple onlarda Allah Tealanın sana verdiği EDEB,HAYA,UTANMA gibi duyguların yanı sıra bunları bu halde görünce TEPKİ KOYMA gibi hallerde yoktur,şunu iyi bilki,kul Allah Teala ne kadar yaklaşırsa bunu emirleri ve nehiyleri bilip yapmakla olur,O kadar Allah Teala kendine has sıfatlarla O kulunu donatır,sen şu halinle daha bu yaşında arşın fevkine çok yaklaşmışsın,senin için Rabbime duacıyım seni başımıza değerli bir Hoca Hanım olarak nasip etsin,Anne ve Babacığının ellerinden öperim,seni bu denli duyarlı yetiştirdikleri için,O dışarda gördüğün zavallılara gelince Onlar için bireysel olarak yapacaklarımız emir ve maruf dur,ancak bundan daha önemli olan artık aşırı çok oldukları için bu işi gerçek bir din devletinin yapması gerektiğidir,O çocuğu sen ikaz ettiğin zaman senin ona sunduğun güzelliği göremeyecek kadar kör biri olmuş-ki aslında senin ona bir kurtuluş reçetesi verdiğini görememiş,yazdıklarımı anlayamazsan anne veya babacığına söyle açıklasın,sana hürmetlerimi sunarım,Hak Teala bütün kaza ve belalardan seni ve ümmeti Muhammedi muhafa etsin.AMİN

Kaan Erdem

Yönetici
Aleykümselam kardeşim;

Benimde konuya iştirakteki yazacaklarıma tercüman olmanızdan dolayı yazdıklarınızı alıntı yaparak dahil oluyorum.ALLAH celle celaluh razı olsun.

İncinur kardeşim mevla senide bu hak yolda daim etsin sabit kılsın inşaALLAH.Selametle kalınız.

Esselamu aleykum,

İNCİNUR kardeşim,şimdi senin O olanları görmen ve bu işden utanman Allah Teala dan sana bir nimettir,ancak sen bu nimete nasıl sahip oldun,ne olduda sana bu nimet verildi,sana bu flört etmenin kötü bir şey olduğunu kim anlattı,yada gerçektende dinimizin men ettiği şeyleri yapmamayı kim anlattı veya namaz kılmayı oruç tutmayı insanlara iyi davranmayı kim anlattı,sanırım sana bunları KYMETLİ ANNECİĞİN,BABACIĞIN ve diğer akraba veya arkadaşların anlatmıştır,yada okuduğun güzel kitaplardan öğreniyorsun,sonuçta bir TERBİYE ile yetişiyorsun,senin ANNEN ve BABAN da aynı terbiye ile yetişmeseydi acaba sende yetişebilirmiydin,sanırım o sokakta gördüklerin böyle bir aile yapısına sahip değiller,o sebeple onlarda Allah Tealanın sana verdiği EDEB,HAYA,UTANMA gibi duyguların yanı sıra bunları bu halde görünce TEPKİ KOYMA gibi hallerde yoktur,şunu iyi bilki,kul Allah Teala ne kadar yaklaşırsa bunu emirleri ve nehiyleri bilip yapmakla olur,O kadar Allah Teala kendine has sıfatlarla O kulunu donatır,sen şu halinle daha bu yaşında arşın fevkine çok yaklaşmışsın,senin için Rabbime duacıyım seni başımıza değerli bir Hoca Hanım olarak nasip etsin,Anne ve Babacığının ellerinden öperim,seni bu denli duyarlı yetiştirdikleri için,O dışarda gördüğün zavallılara gelince Onlar için bireysel olarak yapacaklarımız emir ve maruf dur,ancak bundan daha önemli olan artık aşırı çok oldukları için bu işi gerçek bir din devletinin yapması gerektiğidir,O çocuğu sen ikaz ettiğin zaman senin ona sunduğun güzelliği göremeyecek kadar kör biri olmuş-ki aslında senin ona bir kurtuluş reçetesi verdiğini görememiş,yazdıklarımı anlayamazsan anne veya babacığına söyle açıklasın,sana hürmetlerimi sunarım,Hak Teala bütün kaza ve belalardan seni ve ümmeti Muhammedi muhafa etsin.AMİN

tufan_78

Kayıtlı Kullanıcı
öncelikle teşekkür almışsın tebrik ederim kardeşim..

yazdıklarına gelince sokakta artık nomal sayılıyor bunlar modern insanlar!!tarafından.dunyanın civisi cıkmış.Allah bunları ıslah etsin.ben bile artık değil yolda yürümek tv. izleyemiyorum utanıyorum ailemin yanında ekrandaki seviyesızlıkleri izlemekten..

zunnun_u_misri

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim başarılarının imanının devamını dilerim

ALLAHTAN KORKMAYAN UTANMAYAN KULDANMI UTANIR

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt