Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Ümmetimin Alimleri ... (1 Kullanıcı)

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Peygamber Efendimiz (s.a.v) bir hadisi şeriflerinde ‘’Benim ümmetimin alimleri İsrailoğullarının Peygamberleri gibidir’’ buyurmuşturlar,Efendimiz (s.a.v) miraçtan dönerken semanın katlarından birinde Hz.Musa (a.s) ile karşılaşır,Hz.Musa ‘’Ya Muhammed sen bir vakitte ashabına dedinki benim ümmetimin alimleri İsrailoğullarının Peygamberleri gibidir,nasıl olurda bir alim Peygamber gibi olabilir,’’ dedi, Efendimiz (s.a.v) ruhlar aleminden bir ruh çağırttı,gelen ruh’a Hz.Musa ismini sordu ‘’ Falanca oğlu falancadan,falancanın oğlu filancanın torunu Muhammed bin Muhammed GAZALİ ‘’dedi ruh.Hz.Musa sordu ben sana ismini sordum sen neden?bütün sülalenin ismini saydın?İmamı Gazali dediki;Efendim Allah Teala sana elindeki nedir? Diye sorduğunda,bu bir ASA demedinizde,’’Bu elimdeki ile susayınca yere vurur su çıkarır susuzluğumu gideririm,bununla düşmanlarıma karşı koyarım,bununla sihirbazları alt ederim,bununla ağaçlardan meyva toplarım,ben buna dayanır yürürüm’’ diye saydınız,siz neden böyle saymıştınız?halbuki Yüce Allah (c.c) senin bu yaptıklarını zaten biliyordu,Hz.Musa (a.s) cevaben derki; ‘’ Ey İmam ben Rabbimin huzuruna varmışım Okadar güzeldirki ne kadar fazla kalırsam kardır ,biraz daha fazla kalayım diye lafı Ondan uzattım’’ İmamı Gazali hazretleride (ks) ‘’Ya Musa bende senin gibi Ulülazam bir peygamber buldum huzurunda biraz daha fazla kalmak için böylece künyemi uzun saydım’’ der,Musa (a.s) bunu duyunca ,’’ Ya Muhammed (s.a.v) senin ümmetinin alimleri gerçektende İsrailoğullarının Peygamberleri gibiymişler’’ der.

Ruh’ul Beyan: c.2, s. 56

Allah Teala Efendimize (s.a.v) gerçek manada ümmet olmayı bizlere nasip etsin.

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm

Amin kardeşim inşaAllah...
Allah celle celalü razı olsun okurken tebessüm ettim

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm..
Rahman c.c razı olsun, emeğinize sağlık..
Alimlerin faziletlerini, manevi makamlarını paylaştığınız için teşekkür ederim.. Rabbimiz c.c, bizleri, Habibi'nin şefaatine, dostluğuna nail eylesin; Nebevi yolun alimlerinden de en güzel şekilde istifadelenmeyi nasip etsin inşallah..
Selam ve Dua ile, Rabbimize emanet olunuz.

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm..
Rahman c.c razı olsun, emeğinize sağlık..
Alimlerin faziletlerini, manevi makamlarını paylaştığınız için teşekkür ederim.. Rabbimiz c.c, bizleri, Habibi'nin şefaatine, dostluğuna nail eylesin; Nebevi yolun alimlerinden de en güzel şekilde istifadelenmeyi nasip etsin inşallah..
Selam ve Dua ile, Rabbimize emanet olunuz.

Ve aleykum selam sayın ablam nasılsınız,sizlerinde gözlerine sağlık,dualarınıza en içtenlikle amin diyorum,sağlıcakla kalınız... :)

Zeki.42

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleykum selam değerli kardeşim Cenabı Hak cümlemizden razı olsun

furkanım

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun kardeş çok güzel bi kıssa yazmışsın ama bu tip hadisi şerifleri bazı fasıklar duyduğu zaman ulan bunlar şeyh leri peygamber yerine koyuyorlar diye bizim gibi tarikat ehlini kötülüyorlar.bu tip hadisi şerifleri her yerde kullanmamak lazım dikkatli olmak lazım.eğer zamanın fasıklarından biri gelipte böyle birşey derse cevapsız kalırız.bu hususta halil ibrahim KUL (k.s) efendi hazretleri hadisi şerifin tefsirinde şöyle buyurmuştur.''hiç bir kul Allah katında peygamber derecesine gelemez çünki peygamberler allahın özel memurlarıdır.bu hadisi şerifteki murat derece yönünden değil de dünyada çektiği sıkıntı yönünden israil oğullarının peygamberleri gibidir.'' yani zamanın fitnesine karşı vermiş olduğu mücadele ile peygamberlerin vermiş olduğu mücadele birbiri gibidir.biliyosunuz ki allah dostları zamanın fasıklarından çok eziyet görüyorlar.allah dostlarının yar ve yardımcısı olsun bizleride onlara hizmetçi eylesin inş.allah teala hz. basiretimizi açık eylesin amin.

gerçekten cok anlamlı bır kıssa..gercek allah dostlarına kım ne dıyebılır..onların uzattıgı dala tutunmayı allah herkeze nasip eylesın ....fakat birde allah dostu kısvesı altında kendı nefsıne hızmet eden dost kılıgına bürünmüş insanlar var..bunlardan yakın zamanda islama cok zararı dokunan ali kalkancı müslüm gündüz fadime şahın gıbı insanları unutmayalım...hala ben ali kalkancıdan fayda gördüm bir zarar görmedim diyen dervişleri var bunu bılıyormusunuz...bie şeyin vaya bir allah dostunun gerçeği va sahtesi nasıl anlaşılır...bunlarla ilgili paylaşımlarınızı bekliyorum...bakalım neler var.......

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun

ismim

Kayıtlı Kullanıcı
bakın tabikide bende bu yuzden diyorum kı buralarda bu konuları konuşmak yanlış ALLAHTAN RASULLAHTAN BAHSEDEN SUNNETI SENIYEYI UYGULAYAN VE İNSALARA SLAMA YAKINLASTIRAN BİZLERİ KUFURDE GUNAHTAN UZAK DURMAMIZI SÖYLEYEN VE DUA EDENDİR BEN DEMIYORUM KI BÖLE BİŞEY ASLA YAPMAMIŞTIR İNSANIZ HEPİMİZ AMA BEN KORKARIM ÇNKU BENIM HATAM VE KUSURUM ONUN KINDN DAHA FAZLADIR NEDEN BASKASININ HATASINI SÖLİM KENDİSİYLE KONUŞMAK EN DOGRUSU ONA SÖYLEMEK BELKİDE KENDİ BİLE BİLMİYODUR YAPTIKLARINI EGER BİZ BUNU ONA SÖYLENMEZSE BİLMİOSA YAPTINI OZAMAN DAHA ÇOK GUNAHTA KALIRSN BEN İNSALARA YARGISIZ İNFA YAPILMASINA KARSIYIM HİÇ DENEDIN MI KONUŞMAYI ....

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
bakın tabikide bende bu yuzden diyorum kı buralarda bu konuları konuşmak yanlış ALLAHTAN RASULLAHTAN BAHSEDEN SUNNETI SENIYEYI UYGULAYAN VE İNSALARA SLAMA YAKINLASTIRAN BİZLERİ KUFURDE GUNAHTAN UZAK DURMAMIZI SÖYLEYEN VE DUA EDENDİR BEN DEMIYORUM KI BÖLE BİŞEY ASLA YAPMAMIŞTIR İNSANIZ HEPİMİZ AMA BEN KORKARIM ÇNKU BENIM HATAM VE KUSURUM ONUN KINDN DAHA FAZLADIR NEDEN BASKASININ HATASINI SÖLİM KENDİSİYLE KONUŞMAK EN DOGRUSU ONA SÖYLEMEK BELKİDE KENDİ BİLE BİLMİYODUR YAPTIKLARINI EGER BİZ BUNU ONA SÖYLENMEZSE BİLMİOSA YAPTINI OZAMAN DAHA ÇOK GUNAHTA KALIRSN BEN İNSALARA YARGISIZ İNFA YAPILMASINA KARSIYIM HİÇ DENEDIN MI KONUŞMAYI ....

Meseleyi anlayamadım kardeşim ,konu ile alakalı değil sanırım ,doğru konuya yazıp yazmadığını kontrol edersen sevinirim ...:)

ismim

Kayıtlı Kullanıcı
furkanıma yazmıstım ama

berat05

Yönetici
'’Ya Musa bende senin gibi Ulülazam bir peygamber buldum huzurunda biraz daha fazla kalmak için böylece künyemi uzun saydım’’

Allah c.c. razı olsun.....Paylaşımlarınızı takip ediyorum....

Devamını bekleriz inşallah

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
Peygamber Efendimiz (s.a.v) bir hadisi şeriflerinde ‘’Benim ümmetimin alimleri İsrailoğullarının Peygamberleri gibidir’’ buyurmuşturlar,Efendimiz (s.a.v) miraçtan dönerken semanın katlarından birinde Hz.Musa (a.s) ile karşılaşır,Hz.Musa ‘’Ya Muhammed sen bir vakitte ashabına dedinki benim ümmetimin alimleri İsrailoğullarının Peygamberleri gibidir,nasıl olurda bir alim Peygamber gibi olabilir,’’ dedi, Efendimiz (s.a.v) ruhlar aleminden bir ruh çağırttı,gelen ruh’a Hz.Musa ismini sordu ‘’ Falanca oğlu falancadan,falancanın oğlu filancanın torunu Muhammed bin Muhammed GAZALİ ‘’dedi ruh.Hz.Musa sordu ben sana ismini sordum sen neden?bütün sülalenin ismini saydın?İmamı Gazali dediki;Efendim Allah Teala sana elindeki nedir? Diye sorduğunda,bu bir ASA demedinizde,’’Bu elimdeki ile susayınca yere vurur su çıkarır susuzluğumu gideririm,bununla düşmanlarıma karşı koyarım,bununla sihirbazları alt ederim,bununla ağaçlardan meyva toplarım,ben buna dayanır yürürüm’’ diye saydınız,siz neden böyle saymıştınız?halbuki Yüce Allah (c.c) senin bu yaptıklarını zaten biliyordu,Hz.Musa (a.s) cevaben derki; ‘’ Ey İmam ben Rabbimin huzuruna varmışım Okadar güzeldirki ne kadar fazla kalırsam kardır ,biraz daha fazla kalayım diye lafı Ondan uzattım’’ İmamı Gazali hazretleride (ks) ‘’Ya Musa bende senin gibi Ulülazam bir peygamber buldum huzurunda biraz daha fazla kalmak için böylece künyemi uzun saydım’’ der,Musa (a.s) bunu duyunca ,’’ Ya Muhammed (s.a.v) senin ümmetinin alimleri gerçektende İsrailoğullarının Peygamberleri gibiymişler’’ der.

Ruh’ul Beyan: c.2, s. 56

Allah Teala Efendimize (s.a.v) gerçek manada ümmet olmayı bizlere nasip etsin.
Amin...
Allahcc razı olsun gönüldaş...
Rabbimiz yar ve yardımcın olsun inşaALLAH..
Rabbimize emanetsin...
BESMELE...SELAM...DUA...

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim Allah razı olsun. Allahım bizlere de faydalanabileceğimiz ilimler nasip etsin.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt