Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Ümitsizlik günah mı? (1 Kullanıcı)

beyaban

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm arkadaşlar,

Ben genç bir müslüman erkeğim(yaşım 22). Sosyalleşme konusunda problemler yaşıyorum. Yeni müslüman oldum(10 gün önce), daha önce birçok kız arkadaşım flörtüm vs. oldu. Ancak son zamanlarda hiç samimi bir arkadaşım olmadı. (Kız arkadaş anlamında demiyorum, normal erkek arkadaş anlamında da)

Müslümanlık hakkında bilgiler edindikçe iyi bir evliliğin gerekli olduğunu düşündüm. Ancak uzun süredir arkadaş edinemeyen biri olunca, sanki ömrüm boyunca böyle olacakmışım gibi, hiç evlenemeyecek biri olarak hayal ediyorum kendimi.

Bu konuda hiç ümidim kalmadı. Her namazda dua da ediyorum ama sorsanız içimden gelmiyor bu konu ile ilgili bir ümit taşımak.

Bu durum bir müslümana yakışır mı? Ümidi kestim demek Allah'a karşı büyük bir saygısızlık mıdır?

Reyhani_konyevi

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleykum selam ve rahmetullah, Hayırlı olsun iman ile şereflenmeniz kardeşim çok mutlu oldum müslüman olmanıza. Öncelikle kaygınız olmasın er yahut geç hakkınızda inşaallah hayırlı olan birisiyle evleneceksinizdir. Ama ümit kesme konusuna gelince bu konuda ayeti kerime vardır. “… Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin. Çünkü kafirler topluluğundan başkası Allah’ın rahmetinden ümit kesmez.” (Yusuf suresi, 87. ayeti kerime) Yani bu ayetten anlıyoruz ki müslüman hiçbir şart altında Rabbinden ümit kesemez,sabretmek lazımdır çünkü yine ayeti kerimede buyruluyor Allah sabredenleri sever şeklinde..Kardeşim size tavsiyem dini sohbetler dinlemenizdir evlilik adabına sohbetlerde yer verilir. Lütfen dini sohbet dinlerken dinleyeceğiniz hocaefendiyi iyice araştırın çünkü İslamda batıla inanmanın cezasını cehennemden başka birşey temizleyemez..Size tavsiyem Seyda Muhammed Konyevi, Prof. Dr. Mahmud esad Coşan, Prof. Dr. Cevad Akşit vb. güvenilir alimleri dinlemenizdir.Allah.a emanet olunuz..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt