Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Ulen Bu Söz Ciğerime İşledi (2 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Ulen Bu Söz Ciğerime İşledi

Hasan bey şöyle anlatıyor....

Şöyle anlatiyorlar; Bizim mahallede, inşaat ustalığı yapan, orta yaşlarda, çok fazla sigara içen, caminin önünden dahi geçmeyen bir arkadaşı, bir gün kahvede yakaladım.

-Neden hiç camiye gelmiyorsun? dedim.

-Ben namaz kılmıyorum dedi.

-Fazla sigara içiyorsun herhalde? dedim.

-Evet, çok içiyorum dedi.

-En pahalı sigara hangisi? Ben pek fiyatları bilmiyorum dedim.

-O da, Şu marka... Dört milyon küsûr dedi.

-Eğer vaktin varsa, istersen konuşalım dedim;

-Müsaitim, buyur konuşalım dedi.

Kahveciye, İki çay getir bize dedim, kahveci çayları getirdi, içiyoruz...

Buna;

Farzet bir sigara bayiinin önünden geçiyorsun. Biraz önce söylemiş olduğun o en pahalı ... marka sigarayı istedin.

Adam sigarayı sana verdi. Sen tam paraya davrandın ki, adam Yok, istemez, benden olsun dedi. Sigaranın parasını senden almadı.

Sen, ikinci defa o sigara bayiinin önünden geçerken nasıl geçersin?

Dört milyon küsûr para almadı diye, elini göğsünün üstüne koyarsın da geçersin değil mi? dedim.

Bu, Tabii dedi.

Peki, yarın Cenab-ı Hak, huzuru ilahide;

Kulum, ben seni yokluk âleminden varlık âlemine getirdim. Seni ağaç yapmadım, taş yapmadım, hayvan yapmadım, insan yaptım. Bahusus Müslüman anne-babadan dünyaya getirdim.

Dağlarda koyunlara, keçilere ot yedirdim, ama sütünü, yoğurdunu, peynirini sana yedirdim.

Akşama kadar ineklere saman yedirdim, yağını peynirini, çökeleğini sana yedirdim.

Kulum, akşama kadar tavuklar gübre deşti, ama doğurduğu yumurtayı ona değil de sana yedirdim.

Bir paket sigara verip de para almayan o adamın önünde eğilerek geçmeyi aklın kabul etti de, bu kadar nimet veren Rabbine karşı niçin Ezan-ı Muhammedî okunduğu zaman namaz kılıp benim huzurumda eğilmedin? derse, yüzün kızarmayacak mı?

Bırak cenneti-cehennemi, yüzün kızarmayacak mı? dedim.

Ben böyle söyleyince; adam,

-Ulen bu söz ciğerime işledi. Ben bir daha namazımı geçirmem deyip bir eve gidiyor, gidiş o gidiş.

O günden sonra Allah'ın izniyle beş vakit namaza başlıyor...

EBRARNISA

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM HAFİZE HANIM. NASILSINIZ? İNŞALLAH İYİ OLMANIZI UMUYORUM...
ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIMDI ,ALLAH RAZI OLSUN. SELAM VE DUA İLE KALIN SAĞLICAKLA...

ekremeee

Kayıtlı Kullanıcı
s.a hafize ana sanırım gerçek olmuş bi olay allah razı olsun.dün siteye ne olmuştu giremedim a.e.o

baba431

Kayıtlı Kullanıcı
gerçekten de güzel söylemiş söyleyen, etkilenmemek elde değil,çok güzel bi paylaşım yüreğine sağlık ALLAH razı olsun selametle...

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
s.a hafize ana sanırım gerçek olmuş bi olay allah razı olsun.dün siteye ne olmuştu giremedim a.e.o

Aleykümselam bilmem ben dün yoktum günüm vardı gelincede hiç giremedim açılmadımı ya sana küstü :Ayada site bize küstü:H

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı
Selamunaleyküm Hafize Abla..İnsanlara güzel nasihatın tesirini anlatan ibretamiz yazınız çok güzeldi..Allah(CC) razı olsun..Selam ve dua ile.

zamannamaz

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm Hafize Abla;
Çok güzel bir paylaşımdı.İnsanı okurken bir kez daha düşündürdü , şükürler olsun..Bilinen gerçeğin doğruluğunu bir kez daha farketmek güzel.Rabbim hiç unutturmasın inşallah. B)

gizemmsevgi

Kayıtlı Kullanıcı
selamualeyküm ablacım çok güzel gerceketende emeginize saglık Allahcc sizden razı olsun.... Selametle..

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
s.aleyküm Allah razı olsun ne güzel bi hikaye Allah kabul etsin :) darısı namaza başlamayan kardeşlerimize ... Allaha emanet olun

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm .çok güzeldi hafize annem.ellerine sağlık.rabbime emanetsin.

ekremeee

Kayıtlı Kullanıcı
Aleykümselam bilmem ben dün yoktum günüm vardı gelincede hiç giremedim açılmadımı ya sana küstü :Ayada site bize küstü:H
s.a hafize ana bana değil hepimize küsmüş sanırım çünkü tuba abla da girememiş siteye a.e.o

işin şakası bi tarafa sanırım dün sitede çalışmalar varmış a.e.o

|_GüLüM_|

Kayıtlı Kullanıcı
s.a; payla$im için te$ekkürler, Allah razi Olsun ..

ceyhann

Kayıtlı Kullanıcı
aska mecnunun gıdısıyle ılgılı bı fıkrınız varmı hafıze hanım yada her hangı bı bılgınız sebeplerı merak edıyoruz tam manasıyla ıdrak edemedık olayı yardımcı olursanız sevınırız

havva362

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.samsundayasamak.tr.gg
ALLAH RAZI OLSUN HAFİZE ABLA BU SÖZ BENİMDE CİĞERİME İŞLEDİ VE HERKESE DE ANLATACAĞIM EMEĞİNE SAĞLIK ABLAM ALLAHA EMANET OL...

ZaRiNa/MeDiNe

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm kardeşim,Mevlam razı olsun ne kadarda güzel anlatmış namazımızın gerekliliğini..
selam ve dua ile..B)

nilgun

Kayıtlı Kullanıcı
çok Güzel Bir Paylaşimdi Hafize Annem Emeğine Yüreğine Sağlik. Inşallah Hepimiz Yüzü Kizarmayan Kullardan Oluruz. Ibretlik Bir Olay Herkese Anlatacağim Bunu. Rabbimize Emanet Olun

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
çok Güzel Bir Paylaşimdi Hafize Annem Emeğine Yüreğine Sağlik. Inşallah Hepimiz Yüzü Kizarmayan Kullardan Oluruz. Ibretlik Bir Olay Herkese Anlatacağim Bunu. Rabbimize Emanet Olun

Namaza birakmiyor...

Caminin önünden geçerken ezanın okunduğunu duyan şoför, geriye dönüp patronundan izin ister:
- Beyefendi izin verseniz de ezan okunmuşken şuracıkta namazımı kılıversem de devam etsek? der.
Patron, pek de memnun olmazsa da izin verir. Şoför camiye girer, patron da arabanın içinde bekler. Ancak cemaat namazını kılıp çıktığı halde şoför çıkmayınca canı sıkılan patron, arabadan inip caminin avlusuna dalar, pencere c----- abanarak ta içeriye bakar ki, şoför ellerini açmış duâya devam ediyor. Camı tıklatarak seslenir:
- Herkes çıktı sen ne duruyorsun, sen de çıksana!
Cevap ibretli:
- Bırakmıyor!
- Kim bırakmıyor?
- Seni içeriye bırakmayan!..
Bir düşüncedir alır patronu.
- Seni içeriye bırakmayan!..
Hemen orada abdestini alır camiye girer ve yanına vardığı şoföre seslenir:
- İşte, der beni de bıraktı içeriye!
Yaşlı gözlerle bakan şoför söylenir:
- Elbette bırakır, der. Deminden beri boşuna mı gözyaşlarıyla dua ediyorum sanıyorsun. Senin dışarıda kalmana gönlüm bir türlü razı olmadı, ellerimi açıp içeriye alınman için duâ ettim. Şükürler olsun ki, Rabbim (c.c) kabul etti duâmı da içeriye aldı, dışarıda bırakmadı.
- İşte burada birazcık duruyor ve diyorum ki:
- Şükürler olsun Rabbimize ki, bizleri de dışarıda bırakmamış içeriye kabul edilmişiz. Bunun farkına varmalı, bu nimetin şükrü edâ edilmeli, himmet ve hizmette asla ihmal ve gerileme olmamalıdır. Yoksa nimet şükür görmezse gider. Bu defa da şükredenler
alınır içeriye, etmeyenler kalır dışarı da

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt