Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

UKASE ANLATIYOR (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

UKASE

Güzel nebinin son günleriydi, artık veda zamanıydı bunu en yakın gören Hz. Ebu Bekirdi. Herkes farkındaydı yorgun bedenin. Ayakta dahi zor duruyordu. Kütük ağlarmıydı hiç Resürullahın mimbere çıktığı elini dayadığı kütük ağlıyordu rivayetlerdi bunlar en son mimberden inerken başlamıştı ve güzel Nebi Kütüğe sarıldı ve sustu kütük.
Kasva adlı Resulün güzel deveside ağlamamışmıydı. Sahibinin son halini anlamıştı anlamıştı kütük bile.. Bizde ki tabirle kütük resulün kütüğü!

Güzel Nebi, artık yanlarında olmayacağını ve haklarını helal etmelerini rica etti. Eğer hakları varsa söylemleriniz söyledi. Ortalık sessizdi pür dikkat herkes güzel Nebiyi dinliyordu kimin hakkı olabilirdiki Resulda, O öyle Resulduki Yahudiler bile Emin diye seslenirlerdi ona, asla yalancı diye hitap edemezlerdi. Herkes güvenirdi ona. Eşyalarını hiç çekinmeden teslim ederlerdi.

Birden ses yükseldi.

“Benim hakkım sizde Ya Rasurullah, dedi. Hatırlarmısınız bilmem Hendek savaşında elinizdeki pastonla sırtıma vurdunuz çok acımıştı sırtım dedi”, dedi. Kimdi bu sesin sahibi Ukase adında Allah dostlarından bir sahabeydi nasıl olurda Ukase gibi biri bunu derdi.

“ Resul biliyorsun ki Ukase yanlışlıkla olmuştu o dedi. Tabi hakkını alacaksın dedi. Sende bana vuracaksın ve ödeşeceğiz,”dedi.

Sesler yükseldi olamazdı böyle bir şey Ukase nasıl böyle bir şey yapardı. Hz. Ebu Bekirin yol arkadaşı, dostu bana vur Ukase dedi. Ukase olmaz, dedi…

Güzel Nebi Açtı Sırtını verdi eline o yorgunluktan dayandığı pastonunu vur “Ukase senin hakkın bu”, dedi.

Nebinin o peygamberlik mührü gözüktü ve Ukase o mührü öptü. Tek derdi bir kez olsun onu görmek ve öpmekti ve bunu başardı.

Herkes o anda tekrar ağladı. Güzel Nebi sadece tebessüm etti..

O öyle bir Nebiydi ki kim kıyardı ve kime ne yapardı?

Binlerde salat ve selam Hz. Muhammed(SAV) efendimize olsun.

B)B)B) Son Veda B)B)B)

Yorgundu bedeni artık yorgun düşüyordur. Vefat edeceğini biliyor ve son konuşmasını yaptı....
Odasına çekildi. Bir an Ayşeyinin kafanısındaki bantı gördü. Bir bez bağlamıştı kafasına dolamıştı.
_ "Bu ne Ayşe", dedi.
_ "Başım ağrıyor biraz ondan bağladım", dedi.
_ "Bir bilsem ah benim başımın ağrısını ama ben şikâyet etmiyorum," dedi.

İlkindi namazı kılınacaktı. Bİri geldi camide seni bekliyorlar Resulüm, dedi.
Söyleyin Hz.Ebu Bekire o kıldırsın, dedi.
Ebu BEkir dayanamıyordu yanına gelmeye ağlıyordu o diğer halk gibi. Hz.Ebu Bekir namazı kıldırıyordu. Bİr an Hz. Muhammedi gördü ayağı ile geriye çekilmek istedi. Ama işaretlerle güller güzeli devam et dedi.

Namaz sonunda tek kelime etti.

Artık peygamber devrimi kapandı. Peygamber gelmiyecek .Kurânı Kerim indirildi. Halife döneminin başladığını bildirdi ve evine doğru ilerledi kimseyle konuşmadı..

Fatma anamız anlatıyor:
-"Dışardaki gürültü ne dedi."
- Senin için ağlıyorlar gideceğinden üzgün tüm halk dedim

B)B)B) Artik Baki Olan Yere Gitme Vakti Gelmişti B)B)B)

Kim nasıl yıkayacaktı güller güzelini. Kapılar kırılacaktı" nolursunuz bizlerde son bir kez görelim ", diyorlardı.

Bir sahabi vardı küçük bir şey Nebi çoğu kez devesine alıp arkasında gezdirmişti onu. Kapı hafifden açılınca hemen içeri girdi.

Hz.Aliye yalvardı nolursun Ali beni devede gezdirdiği günlerin anısına ben şuracıkta duruyum. O günleri tazeleyim demişti.

Kim yıkayacaktı nasıl olacaktı onu incitmekten korkuyorlardı. O peygamberdi nasıl olacaktı?

Rivayetler o kadar çokki Nebi Aleyselam bir keresinde Hz.Aliye beni sen yıkayacaksın dedi.

Hz.Ali ben ölü yıkayamamki demişti.
Yıkarsın Ali sana o zaman geldiğinde nasıl yıkayacağını gösterecekler demişti.

Bir anda herkes uyku hali almış gibi oldu bir sesle irkildiler.

"Peygamberi elbisesiyle yıkan üstünü çıkarmayın", kimse anlamamıştı bunu ve öyle yaptılarda..

B)B)B) Nereye Gömülecekti Peki? B)B)B)

Her ağızdan bir ses geliyordu. Kimi baki mezarlığına kömülsün diyorlardı. Kimi Hz.Hamzayı çok sever onun yanına kömülsün diyorlardı.

Hz.Ebu Bekir:" Peygamberler nerde ölürse oraya gömülür"demişti.

Bulunduğu yer Hz.Ayşenin odasıydı ve oraya gömüldü Nebi

B)B)B) Hz. Aişenin Rüyasi! B)B)B)

Bir gün Hz.Aişe Rüya görmüştü. Rüyasında odasının tavanı açılıyor içeriye bir güneş ikide yıldız giriyordu.

Bu rüyasını babasına anlatmıştı. Babasının rüya tabiri işte şöyleydi.

Kızım rüyan hayra yorumlanırsa Salih ameli olan 3 kişi buraya gömülecek, Güneş gibi aydın kişi ve 2 ameli güzel kişi..

1- Güzel Nebi
2-Hz.Ebu Bekir
3-Hz.Ömer

Bu 3 güzel insan Hz.Aişenin odasındalardır..

Allahın selam ve rahmeti mahiret ve hidayeti sizlerin üzerine olsun.

Yerdeki kum tanesi,gökteki yıldız adetince salat ve selam Nebiler Sultanına olsun...

Bir kusrum olmuşsa affola.

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı
RE: UKASE ANLATIYOR

ALLAH RAZI OLSUN HAFİZE ANNE..SELAMETLE...

seher vakit

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN HAFIZE ABLAM ELLERINE YÜREGINE SAGLIK
COK GÜZEL BIR PAYLASIMB)B)B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

seher vakit yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN HAFIZE ABLAM ELLERINE YÜREGINE SAGLIK
COK GÜZEL BIR PAYLASIMB)B)B)

ALLAH SİZDENDE RAZI OLSUN HAYIRLI CUMALAR SELAMÜN ALEYKÜM :D:D:D