Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Uhud da Hamza Olmak (1 Kullanıcı)

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
uhud bizi sever,bizde uhudu severiz.."
seni seviyoruz!!
uhudu seviyoruz!!
uhudun sahiplerini seviyoruz!!
uhudu sevenleri seviyoruz!!!

uhudun duyduğu feryatları duyabilseydik,ah ne olurdu? yada ben size uhudda inleyen nağmelerden bir kısmını duyurabilseydim!! uhudda ağlayan peygamberin sav sesini duyurabilseydim!! uhudda akan gözyaşlarından söz açmam mümkün mü? kelimeler yetermi bu bahsi tamam etmeye? uhudun ağzına kulağını versen neler işiteceksin? yüreğin yetermi uhudun söylediği sesleri tutmaya? uhud yürüyüşüdür insanlığın çilesi...uhud yürüyüşüdür insanlığın serüveni.. uhudu kalbinde taşıyan her sine,bir uhuddur aşamadığımız.. bir uhuddur her akşam sınandığımız kalbimiz.. uhud bir ümmet olur işin sonu,ahdimizi orda tamamlarız.. eteklerinde durmuş mü'minlerin sessiz çığlığıdır... sessizce semaya dönen gözlerin beklediği muştudur uhud... selamına karşılık bekleyen harfsiz gönüllerin sığınağı...dertliyiz uhudda,iyice gurbetliyiz,yetişemedik.. alıp başımızı asırlara çarpa,çarpa koşamadık... bu gün birer suçluyuz uhudda.. "gel" deseydin koşabilirmiydim?? çağırsaydın eteklerine düşermiydi başım ey uhud?

şu bulut uhudu görmüşmüdür?
şu gök,şu vaha cebrail ile görüşmüşmüdür?
şu taş sessiz bir ana ermişmidir uhudda?
cenneti uhudda bulan sahabelerden sor,uhudsuz cennete girmişmidir? uhudun sırlarınımı söyler gecelerde esen rüzgar? uhuda habermi getirir sema'dan akan yıldızlar?
uhud! ey uhud!!

kerbela'dan haberin varmı? bela üstüne inen bela'dan haberin varmı? her baş üstünde kopan fırtınadan haberin varmı? hangi uhuda düştün sen? seni bekleyen beladan haberin varmı? şuheda mahşeri her yer,ey yer!! hz hamzadan ra haberin varmı? üst üste inen darbelere karşı duracak kaç hamza büyür safiyenin kucağında?? kaç hamza bekler asrın garibi mezarında?
EY üçyüz seneden sonraki yüksek asrın arkasındaki,gizlenmiş ve sessizce nur'un sözünü dinleyen,gaybi bir nazarla bizi temaşa eden saidler,hamzalar,ömerler,osman lar,tahalar,yusuflar,ahmedler ve saireler!!
Sizlere hitap ediyorum! başlarınızı kaldırınız "saddakte" deyiniz ve böyle olmak sizlere borç olsun.. şu muasırlarım varsın beni dinlemesinler..
Tarih denilen mazi derelerinden,sizin yüksek istikbalinize uzanan telsiz telgrafla konuşuyorum! ne yapayım,acele ettim,kışta geldim.. sizler ; cennet-asa bir baharda geleceksiniz..şimdi ekilen nur tohumları,zemininizde çiçek açacaktır..biz ; hizmetimizin ücreti olarak sizden şunu bekliyoruz ; mazi kıt'asına geldiğiniz vakit geçmek için maziye,mezarımıza uğrayınız.. o bahar hediyelerinden bir kaçını,kemiklerimizi misafir eden hor,hor kal'asının başına takınız. kapıcıya tembih edeceğiz bizi çağırınız.. mezarımızdan ; HENİİ EN LEKUM sadasını işiteceksiniz..

kaç hamza bekler nur kavminin seyyidi toprağında?
içinde yaşadığımız günlük hayat her yönüyle bir meydan savaşını andırmaktadır.. günümüz "avucunun içinde kor parçası taşır gibi" imanını taşımak zorunda olan insanların dünyasıdır.. ölümlerden ölüm beğenerek değil,günahlardan günah beğenerek yaşamak zorunda kalacağımız nice asırlar var önümüzde.. bir ömür ister bizden zaman. "al şu canımı bitsin bu imtihan" dersen kabul etmez! hergün sınanırsın ısırıcı günahların,hain tuzakların,azgın şehvetlerin,medeni usullerin,kaypak zeminlerin ortasında. farkındasın bütün bunların, bir günahta bir sevaptasın!!

FARKINDASIN yine sen,bir hamzasın herşeye rağmen! her gece yenilenirsin,yeni bir sensin! sen bir hamzasın! uhudun zirvesinde duran hamzayı unutmayacaksın! hergün biraz daha yükseklere tırmanacaksın! umutla,tevbeyle,duayla! ilk nefeste tükensende dayanacaksın! kardeşelrim diyeceksin kardeşlerin ellerine düşeceksin! sıklaşan omuzlarda birliği arayacaksın! günahsız eller sana uzanacak,hamzaya yürüyüşün devam edecek! sen hamzalanacaksın! dayanacaksın! sen bir hamza olacaksın,kazanacaksın! gönlünü uhuda vereceksin,uhuddan gönüller bulacaksın! kim bilir? belkide..canlar,cananlar feda edilen yüce,yüce gönüller sultanının "kardeşlerim" buyurduğu kafile içinde sen'de olacaksın!!
umut zümrüdü ankamızın yuva yaptığı yüce zirveler seni bekler..hamzalar,ebu dücaneler,enes bin nadrler günlük hayatımızda yeniden destanlaşmalı,hayal ve hatıramızı yeniden onlarla paylaşmalıyız..

sahte hayatların,yalancı kahramanların,yağmalanmış kavramların,içi boşaltılmış aşkların yerini,insana has,safi güzelliklerin sahipleri olmalı...
sen bu sürece katkıda bulunmanın yollarını aramalısın.. güzel ahlakımız gibi güzel kavramlarımızda bize küsmesin..
Leyla bize küsmesin!!

"iyi insanlar iyi atlara binip gittiler" sözüne " "iyi kavramlar,iyi insanlarla birlikte gittiler" sözü kafiye düşmesin!! arap atlara binmiş iyi insanlar iyi kavramlarla birlikte uhuddan geri gelsin!! ferayat gelsin içimize,dostluk gelsin geriye,umut hayat bulsun,cennet yeniden göz kırpsın bize uhudun yamaçlarından!!

EN ÖNEMLİSİ İNSAN GERİ GELSİN!!
"HOŞÇA BAK ZATINA,KİM ZÜBDE_İ ALEMSİN SEN" denilen insan..
"hayatım ancak cennetin peşin bir bahası olabilir,ona feda olsun" diyebilen insan!!

sonra "hürriyet" geri gelsin!! bütün esareti reddeden hürriyet!! "bir tek allaha kul olduk ne nefse,ne şeytana,ne başka bir insana yok bizde temenna" diyebilen hürriyet!!

sonra "fedakarlık" insin semadan bir tek gaye için.. yorulmadan,gevşemeden,unutmada n,usanmadan fedakar olmak..
leylayı geçmek,zevk-ü sefa'yı geçmek.. mülke süleymanda olsan,mısırda gedada kalsan,hedefi unutmadan son nefesi en son koşuda vermek!!
EyY hamza yolcusu! kendin gibi hamzaları ara!
uhudun sesini dinle!

cennet kokusu aldığın yere dön!
seni çağıran sese kulak ver "müjdeleyen ve azabı haber veren"!!
uhuddan sana uzanan bir el bul!
SENDE BİR UHUDLU OL!!!

(RAMAZAN BALCININ KİTABINDAN ALINTI)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
~*~

Selamün Aleyküm değerli ablam..Rahman c.c razı olsun inşallah..Tüm hüzünlü neticelerine rağmen İslam ümmeti adına yine de iftihar ederek okudum bu güzel yazıyı.. Bu savaş ağır ve önemli bir imtihan idi..Samimi olanlar ile olmayanların da ortaya çıkarılması açısından müslümanlara kazançları da olan bir savaş..Hz. Hamza (R.a)..O, zatına söylenecek her türlü övgüyü sonuna kadar hak eden; inandığını hayatına ''Hamza'' imzasıyla nakşeden seçkin ve çok farklı sahabelerdendi..Rahman c.c bizleri onun şefaatine nail eylesin, Hamza ruhunu, yeniden tüm ümmet-i şamilde tezahür ettirsin inşallah..Rabbimize emanet olunuz ablam..Selam ve baki dua ile.B)

~*~

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
~*~

Selamün Aleyküm değerli ablam..Rahman c.c razı olsun inşallah..Tüm hüzünlü neticelerine rağmen İslam ümmeti adına yine de iftihar ederek okudum bu güzel yazıyı.. Bu savaş ağır ve önemli bir imtihan idi..Samimi olanlar ile olmayanların da ortaya çıkarılması açısından müslümanlara kazançları da olan bir savaş..Hz. Hamza (R.a)..O, zatına söylenecek her türlü övgüyü sonuna kadar hak eden; inandığını hayatına ''Hamza'' imzasıyla nakşeden seçkin ve çok farklı sahabelerdendi..Rahman c.c bizleri onun şefaatine nail eylesin, Hamza ruhunu, yeniden tüm ümmet-i şamilde tezahür ettirsin inşallah..Rabbimize emanet olunuz ablam..Selam ve baki dua ile.B)

~*~

ve aleyküm selam aliyecim,ellerine sağlık çok güzel yorumlamışsın.ALLAH a emanet ol,selametle.

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
sELAMUN ALEYKUM DEĞERLİ KARDEŞİM.ŞİMDİLERDE HAMZA YÜREKLİ İNSANLARA OKADAR ÇOK İHTİYACIMIZ VARKİ...GERÇİ ARASIRADA OLSA ONLARI,FİLİSTİNDE,ÇEÇENİSTANDA,AFGANİSTANDA GÖRÜYORUZ...ŞÜKÜRLER OLSUN!!!

EMEĞİNE SAĞLIK.RAHMAN RAZI OLSUN:H

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm Ablacım. Emeğinize sağlık ALLAH razı olsun.
Çok güzel bir yazıydı. Beğenerek okudum inşaAllah.
Hayatı Onlar gibi, Efendimiz (sas) gibi yaşamak ne kadar güzel olsa gerek. ALLAHım nasip etsin. Ama çok zor dimi ablacım. Yoksa biz mi zorlaştırıyoruz.

Hz. HAMZA (ra) Olmak için parçalanmak gerek, bu yolda vücudunun Liğme liğme edilmes gereki. ALLAHım Onları bizlere DOST eyle...:A:A
ALLAHım Şehidlerin Seyyidi Hz. HAMZA (ra)nın, Efendimiz (sas)in şefaatine nail eylesin sizi ve cümlemizi ablacım...:A

ALLAHa emanet olunuz
selam ve dua ile...:gulegule

hafizkiz

Kayıtlı Kullanıcı
esselamü aleyküm çok duygusal bi paylaşımdı emeğinize yüreğinize sağlık inş.
MEWLA RASULÜNE CENNETTE KOMŞU ETSİN CÜMLEMİZİ
slm we duayla inş​

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
_________selamün aleyküm degerli kardeşim
ne kadar güzel bir paylaşım.. rabbim razı olsun....
çok etkilendim ..

cenneti uhudda bulan sahabelerden sor,uhudsuz cennete girmişmidir? uhudun sırlarınımı söyler gecelerde esen rüzgar? uhuda habermi getirir sema'dan akan yıldızlar?
uhud! ey uhud!!

sonra "hürriyet" geri gelsin!! bütün esareti reddeden hürriyet!! "bir tek allaha kul olduk ne nefse,ne şeytana,ne başka bir insana yok bizde temenna" diyebilen hürriyet!!

SENDE BİR UHUDLU OL!!!

rabbimize emanet olunuz
selam ve dua ileB)B)B)__________

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
sELAMUN ALEYKUM DEĞERLİ KARDEŞİM.ŞİMDİLERDE HAMZA YÜREKLİ İNSANLARA OKADAR ÇOK İHTİYACIMIZ VARKİ...GERÇİ ARASIRADA OLSA ONLARI,FİLİSTİNDE,ÇEÇENİSTANDA,AFGANİSTANDA GÖRÜYORUZ...ŞÜKÜRLER OLSUN!!!

EMEĞİNE SAĞLIK.RAHMAN RAZI OLSUN:H

ve aleyküm selam kardeşim,sizden de ALLAH razı olsun,selametle...

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm Ablacım. Emeğinize sağlık ALLAH razı olsun.
Çok güzel bir yazıydı. Beğenerek okudum inşaAllah.
Hayatı Onlar gibi, Efendimiz (sas) gibi yaşamak ne kadar güzel olsa gerek. ALLAHım nasip etsin. Ama çok zor dimi ablacım. Yoksa biz mi zorlaştırıyoruz.

Hz. HAMZA (ra) Olmak için parçalanmak gerek, bu yolda vücudunun Liğme liğme edilmes gereki. ALLAHım Onları bizlere DOST eyle...:A:A
ALLAHım Şehidlerin Seyyidi Hz. HAMZA (ra)nın, Efendimiz (sas)in şefaatine nail eylesin sizi ve cümlemizi ablacım...:A

ALLAHa emanet olunuz
selam ve dua ile...:gulegule
s.a amin diyorum bütün dualarınıza kardeşim,selametle,ALLAH razı olsun...

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
_________selamün aleyküm degerli kardeşim
ne kadar güzel bir paylaşım.. rabbim razı olsun....
çok etkilendim ..

uhud! ey uhud!!

SENDE BİR UHUDLU OL!!!

rabbimize emanet olunuz
selam ve dua ileB)B)B)__________

ve aleyküm selam değerli kardeşim,güzel yüreğinize sağlık,ALLAH a emanet olun,selametle...

Delete

Kayıtlı Kullanıcı

Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü.
Allah razı olsun kardeşim,
Emeğinize sağlık,
Selam ve baki dua ile kalın.

93270140eb0.gif
97906724wb4.gif

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
uhud! ey uhud!!

eski konulara bakıyordum güncellenmesi gerekir dedim ;)
dua ile

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
uhud! ey uhud!!

eski konulara bakıyordum güncellenmesi gerekir dedim ;)
dua ile

teşekkür ederim,ALLAH razı olsun.:a26:

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt