Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Uğur Dündar’a İslam Nasıl Anlatılmalı? (1 Kullanıcı)

zekerya bulut

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili uğur bey;

İslam dairesinin dışında kalanlar İslam’ın güler yüzünü görmekten mahrum olurlar… Müslümanların giyim ve ibadetleri daire dışındakilere sevimli gelmeyebilir… Tarih boyunca bu hep böyle olmuştur… Müslüman’ca yaşamayan insanların hayat tarzı, yemesi, içmesi ve özel zevkleri Allah’ın hudutlarını çiğnediği için bizlere pek sevimli gelmez…

Bizlerin ibadetleri, hele de gençlerin ibadetleri sizleri çok yönlü huzursuz eder… Allah’ı ve kanunlarını hatırlatacak her ibadet ve giyim tarzı sizlere batar… İster istemez tepki gösterirsiniz… Bu tepkinizi ben çok normal karşılıyorum… Gencecik öğrencilerin cemaatle namaz kılmaları neden batmasın ki size! Onların heykellerini dikecek haliniz yok tabii.

Aynı yaşlardaki gençlerin alkol komasına girmeleri bizleri çok üzüyor… Buradan şu sonucu çıkarıyoruz: ‘ Bizlerin hayat tarzı sizlere batar. Sizlerin hayat tarzı bizleri üzer… Bizlerin üzüntüsü İslam’ın güzelliğini anlatamamak ya da yaşantımızla sizlere örnek olamamaktır…

Sizlere İslamı kim, nasıl anlattı bilmiyorum ama size tavsiyem islamı sonradan Müslüman olmuş bir almandan, bir yunanlıdan öğrenmeniz… Onlar hem yaşantılarıyla hem de anlatımlarıyla kafanızı karıştırmadan islam’ın güzelliğini sergilerler…

,,,

Uğur Bey:

Kutlamış olduğunuz ramazan bayramı, bizim… Yayınladığınız iftar-sahur zaman dilimi, bizim… Reyting rekorları kırdırdığınız hocanız bizim kitaplarımızdan faydalanıyor… Haberlerini yaptığınız ve kıldığınız cenaze namazları bizim… Sizin camiadan ölenlerin eşlerinin kabristanlarda başlarını örttükleri başörtüsü bizim…

Çelişkili bir hayatın tam ortasındasınız…

Ekran ve şöhret insanın kendine gelmesine ve ‘niçin yaratıldım?’ sorusunun gündeme gelmesine engel olur… Yerinizde olsam çamlıca tepesine çıkar Allah’ın ayetlerini okurum… Allah denizleri yararak giden gemilerden bahsediyor; o ayeti izlerim… Kanatlarını çırpan kuşlardan bahsediyor; kuşlara bakarım… Allah’ın izniyle esen rüzgâra ve yine Allah’ın izniyle düşen yaprağa bakar ölümü tefekkür ederim…

,,,

Yüzünüze yapılan makyaj sizi aldatmasın uğur bey! Yaşlanıyorsunuz… !

Bir gün sizin de ölüm haberiniz alt yazıdan geçecek… ‘Gencecik çocukların namazına kızan uğur Dündar azıcık bir kalabalığın önünde musalla taşına kondu’ denecek… Cansız bedeninizin hemen yanında Allah’u ekber sesleri kulağınızı çınlatacak… Düşünebiliyor musunuz Uğur Bey sizin camia Allah-u Ekber! Diyecek! Hem de dört defa!

Allah-u ekber! Nidaları altında iki seksen uzanmışken musalla taşına, kabrindeki haşereler hazırlık yapacaklar… Bu günler çok uzaklarda değil Uğur Bey! Sessiz ve sakin bir ortamda bunları iyi düşünün… Çıkın çamlıca tepesine ya da gidin avrupaya, önünüze çıkan ilk batılı müslümana dininizi sorun ve deyin ki:

‘ Niçin İslam’ı seçtiniz? Niçin Yüce Allah’ın dinine boyun eğdiniz? Neden batılı kalmak varken İslam dini! ‘

Hayat çok kısa Uğur Bey! Ölüm meleği gelmeden önce bunları iyi düşünün… Bir vatandaş olarak sadece kısa bir hatırlatmada bulunmak istedim o kadar…

hilal-gül

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun....anlayana yeter ama Rabbim nasip ederse

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum,

Hangi UĞUR DÜNDAR dan bahsediyorsun sen hani şu felçli varya eli ayağı tutmayan,birde gözleri görmeyen UĞUR DÜNDAR mı ?
Bunda şaşılacak ne var kardeşim ona ALLAH TEALA yı ve Peygamberimiz s.a.v i anlatmaya ne gerek var ALLAH c.c her kuluna kendini bizati anlatmıyormu varlığını, her birimizin üzerinde O nun varlığını ispatlayan milyarlarca ayetleri yokmu, yere göğe bakıpta ispat etmeye ne gerek var!!! Eğer bir insan bütün bu yaratılış mucizelerini görmez de hala yaratıcısını inkar ederse o zaten kördür gözü görmez,hala yaratıcısına koşmaz ise O hem topaldır hemde çolak felçli gibi, O nun gibiler Nas suresi nin son ayetinde ki gibi insanlardan ve cinlerden olan ŞEYTAN lar gibidirler...

Gök Kubbe

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsun
keşke uğur dündarda okuyabilse :D

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
Yazıyı yazandan ve sizden
Allah razı olsun
Selametle

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun.inş o da birgün doğru yolu bulur geç olmadan

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Yazıyı yazandan ve sizden
Allah razı olsun
Selametle

kardeşim şimdi sen açıksın sana sorayım bari.ben bu sitenin daha herşeyini çözebilmiş değilim.community bölümünde bazı kardeşlerimizin ismleri var bu ne demek oluyor.

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim şimdi sen açıksın sana sorayım bari.ben bu sitenin daha herşeyini çözebilmiş değilim.community bölümünde bazı kardeşlerimizin ismleri var bu ne demek oluyor.

Kardeşim bende bilmiyorum benimkinde hiç kimsenin ismi yok ama anlamı

community Y topluluk, insan topluluğu, camia bunlarmış.

oraya yazdığın isimde ve isimlerin benzer nickteki adamı bulmak için işe yarayan bir eklenti sanırım

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşim bende bilmiyorum benimkinde hiç kimsenin ismi yok ama anlamı

community Y topluluk, insan topluluğu, camia bunlarmış.

oraya yazdığın isimde ve isimlerin benzer nickteki adamı bulmak için işe yarayan bir eklenti sanırım

hımm tamam kardeşim neyse sağol.bu fotodaki sen misin.:a21:kendi fotonu koymak yasak:a12:

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt