Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

üç parmakle yemek yemek(Yemek Yemenin Adabı) (1 Kullanıcı)

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm;
insanoğlunun en temel ihtiyaçlarından biride yemek yemektir..zira bu konuda en önemli hususta yemeğin yeniliş biçimidir..aşağıda yemek yemenin adabı ve bereketle ilgili hadisi şeriflerde her şey çok açık şekilde ifade edilmiş..inşAllah bizler bu adab ile yemek yiyenlerdenizdir..
Yaradana sonsuz şükürler olsun ki bize öyle güzel bir önder göndermiş ki ,konuşma,giyiniş ,yemek yemenin adabına kadar yani a-z her şeyin nasıl olduğu bizlere buyrulmuştur...Peygamber efendimizin sünnetlerine tabi ve devamlı olanlardan olmak ümidi ile ,,Yaradana emanetsiniz..selam ve dua ile..

Peygamberimizin(sav) üç parmağı ile yemek yediğini ve yemekten sonra parmaklarını yaladığını gördüm(Müslim)

İçinizden birinizin lokması yere düşünce onu sonradan bulaşan yabancı maddelerden arındırıp yesin;onu şeytana bırakmasın;parmaklarını yalamadıkça mendille silmesin;çünkü bereketin yemeğin neresinde olduğu bilinmez(Müslim)

iki kişinin,yemeği üç kişiye,üç kişinin yemeğide dört kişiye yeter...(Buhari-Müslim)

ben yana yaslanarak yemek yemem(Buhari)

ben peygamberimizi(sav) bağdaş kurmuş oturur vaziyette hurma yerken gördüm(Müslim)

seher vakit

Kayıtlı Kullanıcı
RE: üç parmakle yemek yemek(Yemek Yemenin Adabı)

ALLAH RAZI OLSUN
EMEGINIZE SAGLIKB)

zeynur

Kayıtlı Kullanıcı
RE: üç parmakle yemek yemek(Yemek Yemenin Adabı)

ALLAH razı olsun arkadaş.........B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt