Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

-(u)yandık mı peki şimdi anne... ! ? (2 Kullanıcı)

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
53dc74ca2cc3c62e4332cb7d8b3557a6.jpg

alnımızı süremediğimiz vakitlerden;

...ve karanlık kopar geceden

- haydi kalk yavrum, sabah bizi felâha çağırıyor!

- .........?

- nasılda güzel uyuyor...

...ve aydınlık geçer heceden

-anne, öğle olmuş fakındamısın?

- evet...

-felâha yetişemedik anne!

-öyle güzel uyuyordun ki, kıyamadım...

-kıyamadın ...?

-.............

-(u)yandık mı peki şimdi anne !..

-!!!

meltem

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
sonsuznurr.blogcu.com
Selamunaleyküm güzel kardeşim...
çok güzel bir paylaşım olmuş ellerinize,emeklerinize
sağlık.... asıl mesele, kalkmayı şuur altına yerleştirmektir. Dünyevî küçük bir menfaat için gerektiğinde uykusuz kaldığımızı, mühim bir iş arzuladığımız zaman uyandığımızı dikkate alırsak, sadece sünneti dahi “dünya ve içindekilerden daha hayırlı”2 olan bir ibadet için nelere katlanabileceğimizi düşünmek pek zor değildir. Kaldı ki bu sözü Peygamberimiz (s.a.v.) sabah namazının sadece sünneti için söylemiştir...sabah namazlarını kaçırmamak duasıyla.. hayırlı CumalarB)....

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Selamün Aleyküm kardelenim.

Değerli emeğinize ve güzel gönlünüze sağlık olsun inşallah.. Güzel bir bekleyişin sorgularıyla dolu bir paylaşımdı.. Hem namaza yordum okurken, hem de ahirete.. (Sanırım burda da istiare var:)) Namazların vakitçe de en önemlilerinden olan sabah namazları, gerçekten de felahın diğer bir ismi gibidir.. ''Kendimizi bile bazen uyandırmaya kıyamıyoruz..'' Ve bunlar üst üste birikince de, felah gemimizi kaçırmış oluyoruz belki de.. Bir de ahiret.. Her gün biraz daha ölüme uyanıyor, o sona biraz daha yaklaşıyoruz.. Kıyamadıklarımızı ve kendimizi uyandırsak da uyandırmasak da, ''ezansız, işaretsiz, davetsiz misafir gibi'' beklenen var bir de.. Namazın önceden işareti ve habercisi var, ezan gibi..Ama ölümün yok..Rahman c.c uyanışlarımızı, fecrin nuru, şafağın alacası misali canlı ve ''ahiret dolu'' kılsın.. (''Hayat dolu'' demek istemedim.Çünkü buraya ait değiliz aslında)

Uyanışlarımızla dirilmek duasıyla inşallah güzel kardeşim..Cumanız mübarek olsun inşallah.. El Mucib c.c, hayırlısıyla dualarınıza icabet buyursun, gönlünüze göre versin inşallah kardelen kardeşim..En Yüce'ye emanetsiniz..Selam, acizane dualar ve tebessümle kalın..B)
______aleyküm selam kardelenim
çok teşekkürediyorum yorumunuz yine çok güzel...
felah gemimizi kaçırmama duasıyla inşallah felah gemisi kaçarsa azap gemisi ile limana gitmek var rabbim korusun...yar ve yardımcımız olsun inşallah ya uyanırız yada (u)-yanarız aslında tercih bizim saglıklı bir beyin hangisini yapar..
elbetteki uyanmayı .. rabbim aklımızı idrakımızı kullanmayı bizlere nasip etsin biran nefsinize ve gaflete uydurmasın
cumanız mübarek olsun kardelenim sizin için hayırlara vesile olsun..
rabbimize emanetsiniz olun B)
selam ve dua ile_______

Bengisu-Ahmet

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm

Selamün Aleyküm

Selamün Aleyküm kardeşim
Allah mrazı olsun sizden. öyle kaptırmışızki kendimizi boşa geçiyor ömrümüz. Bir kızım oldu henüz iki aylık ama çok yaramaz durmuyor,sürekli ağlıyor kucak istiyor tüm vaktimi alıyor işlerime güçlükle yetişiyorum.Namazlarımı ya kaçırıyorum ya unutuyorum yada kılmıyorum. öyle bir kaptırdım ki kendimi namazlarımı kaçıra kaçıra eskisi gibi feyiz de alamıyorum. Allah binlerce kez sizden razı olsun beni kendime getirdiniz kendimi bırak benim kızımı düşünmem, ona iyi bir örnek olmam yol götermem lazım.
Allaha emanet olun

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Selamün Aleyküm kardeşim
Allah mrazı olsun sizden. öyle kaptırmışızki kendimizi boşa geçiyor ömrümüz. Bir kızım oldu henüz iki aylık ama çok yaramaz durmuyor,sürekli ağlıyor kucak istiyor tüm vaktimi alıyor işlerime güçlükle yetişiyorum.Namazlarımı ya kaçırıyorum ya unutuyorum yada kılmıyorum. öyle bir kaptırdım ki kendimi namazlarımı kaçıra kaçıra eskisi gibi feyiz de alamıyorum. Allah binlerce kez sizden razı olsun beni kendime getirdiniz kendimi bırak benim kızımı düşünmem, ona iyi bir örnek olmam yol götermem lazım.
Allaha emanet olun

_______aleyküm selam kardeşim
maşallah subhanallah rabbim evladınızı size bagışlasın hayırlı ömürler nasip etsin inşallah..
rabbim sizdende razı olsun inşallah
tabi kızınıza örnek oolmanız lazım :)
rabbimize emanetsiniz
selam ve dua ile_______

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum guzel kardeşım
allah razı olsun cok guzel bır paylaşım
allah ezan vakıtlerınde uyanmak nasıp etsın etsın kı obur dunya ıcın peygamber efendımızın komşusu olmak nasıp etsın
allaha emanet ol
selam ve dua ıle

ESİLA NUR

Kayıtlı Kullanıcı
emeğinize sağlık güzel bir paylaşım...

DuaLar

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum kardeşim çok güzel bir paylaşım olmuş ellerine saglık
mevlam razı olsun inşALLAH

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
selamunaleykum guzel kardeşım
allah razı olsun cok guzel bır paylaşım
allah ezan vakıtlerınde uyanmak nasıp etsın etsın kı obur dunya ıcın peygamber efendımızın komşusu olmak nasıp etsın
allaha emanet ol
selam ve dua ıle

_______aleyküm selam degerli gülnisa hocam
rabbim sizdende razı olsun inşallah
teşekkür ederim..
evt çok haklısınız hocam amin amin ecmain inşallah
mevlaya emanetinsiz güzel gönlünüze saglık olsun :)
selam ve dua ileB)_______

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü.
Emeğinize sağlık.
Allah razı olsun kardeşim. Selam ve baki dua ile kalın.

Kaan Erdem

Yönetici
selamünaleyküm kardeşim.

güzel bir paylaşımdı.selametle kalın inşaALLAH.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt