Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Tuzlu Kahve (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
hikaye100681xt9.jpg

Kıza bir partide rastlamıştı.. Harika birşeydi. O gün peşinde o kadar
delikanlı vardı ki... Partinin sonunda kızı kahve içmeye davet etti.
Kız parti boyu dikkatini çekmeyen oğlanın davetine şaşırdı ama tam bir
kibarlık gösterisi yaparak kabul etti. Hemen köşedeki şirin kafeye oturdular.
Delikanlı öyle heyecanlıydı ki, kalbinin çarpmasından konuşamıyordu.
Onun bu hali kızın da huzurunu kaçırdı...

“Ben artık gideyim” demeye hazırlanırken, delikanlı birden garsonu çağırdı.

“Bana biraz tuz getirir misiniz” dedi. “Kahveme koymak için.”

Yan masalardan bile şaşkın yüzler delikanlıya baktı. Kahveye tuz! Delikanlı
kıpkırmızı oldu utançtan ama tuzu kahvesine döktü ve içmeye başladı.

Kız, merakla “Garip bir ağız tadınız var.” dedi.. Delikanlı anlattı: “Çocukken
deniz kenarında yaşardık. Hep deniz kenarında ve denizde oynardım.
Denizin tuzlu suyunun tadı ağzımdan hiç eksilmedi. Bu tatla büyüdüm ben.
Bu tadı çok sevdim. Kahveme tuz koymam bundan. Ne zaman o tuzlu tadı
dilimde hissetsem, çocukluğumu, deniz kenarındaki evimizi ve mutlu
ailemi hatırlıyorum... Annemle babam hala o deniz kenarında oturuyorlar.
Onları ve evimi öyle özlüyorum ki...”

Bunları söylerken gözleri nemlenmişti delikanlının... Kız dinlediklerinden
çok duygulanmıştı. İçini bu kadar samimi döken, evini, ailesini bu kadar
özleyen bir adam, evi, aileyi seven biri olmalıydı. Evini düşünen, evini
arayan, evini sakınan biri... Ev duyusu olan biri... Kız da konuşmaya
başladı. Onun da evi uzaklardaydı. Çocukluğu gibi...

O da ailesini anlattı. Çok şirin bir sohbet olmuştu... Tatlı ve sıcak.
Ve de bu sohbet öykümüzün harikulade güzel başlangıcı olmuştu tabii...
Buluşmaya devam ettiler ve her güzel öyküde olduğu gibi, prenses,
prensle evlendi. Ve de sonuna kadar çok mutlu yaşadılar. Prenses
ne zaman kahve yapsa prensine içine bir kaşık tuz koydu, hayat boyu...
Onun böyle sevdiğini biliyordu çünkü...

40 yıl sonra, adam dünyaya veda etti. “Ölümümden sonra aç” diye
bir mektup bırakmıştı sevgili karısına. Şöyle diyordu, satırlarında: “Sevgilim,
bir tanem. Lütfen beni affet. Bütün hayatımızı bir yalan üzerine kurduğum
için beni affet. Sana hayatımda bir tek kere yalan söyledim.. Tuzlu kahvede.

İlk buluştuğumuz günü hatırlıyor musun? Öyle heyecanlı ve gergindim ki,
şeker diyecekken ‘Tuz’ çıktı ağzımdan. Sen ve herkes bana bakarken,
değiştirmeye o kadar utandım ki, yalanla devam ettim. Bu yalanın bizim
ilişkimizin temeli olacağı hiç aklıma gelmemişti. Sana gerçeği anlatmayı
defalarca düşündüm. Ama her defasında korkudan vazgeçtim.
Şimdi ölüyorum ve artık korkmam için hiçbir sebep yok...

İşte gerçek: Ben tuzlu kahve sevmem! O garip ve rezil bir tat.
Ama seni tanıdığım andan itibaren bu rezil kahveyi içtim.
Hem de zerre pişmanlık duymadan. Seninle olmak hayatımın
en büyük mutluluğu idi ve ben bu mutluluğu tuzlu kahveye borçluydum.
Dünyaya bir daha gelsem, herşeyi yeniden yaşamak, seni yeniden
tanımak ve bütün hayatımı yeniden seninle geçirmek isterim,
ikinci bir hayat boyu daha tuzlu kahve içmek zorunda kalsam da...”

Yaşlı kadının gözyaşları mektubu sırılsıklam ıslattı. Lafı açıldığında
birgün biri, kadına “Tuzlu kahve nasıl bir şey?” diye soracak oldu..

Gözleri nemlendi kadının...
Çok tatlı!.. dedi...​

emine364

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Tuzlu Kahve

emeğine sağlık çok güzel bir paylaşımdı.
Rabbim hepimize hayırlı ve huzur dolu bir evlilij nasip eder inşallah.

Canan38

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUN ALEYKUM B)KARDESIM COK GUZEL YAZMISIN B) DUYGULANDIM BU ASKIN GÖSTERGESI OLSA GEREK B)ACILAR BILE TATLI OLUYO...;)

B) SAYGILAR SELAM VE DUA ILEB)

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı

selamün aleyküm hafize hanım :

anlattığınız hikaye güzel, ama sadece uydurma. ayrıca; içinde islama aykırı bir sürü durum var daha öncede benzer forumlarınıza rastlamıştım...

şimdi bana kızmak yerine, siteye yakışır ve daha değerli meseleleri içeren yazılar yazsanız daha hayırlı olmazmı? daha iyi yazılarınızı bekliyorum... selamün aleyküm...

Kalb-i selim

Kayıtlı Kullanıcı

ishakyakup yazdı:

anlattığınız hikaye güzel, ama sadece uydurma. ayrıca; içinde islama alkırı bir sürü durum var daha öncede benzer forumlarınıza rastlamıştım...

şimdi bana kızmak yerine, siteye yakışır ve daha değerli meseleleri içeren yazılar yazsanız daha hayırlı olmazmı? daha iyi yazılarınızı bekliyorum... selamün aleyküm...

Emeğinize sağlık diyeceğiniz yere eleştiri yapıyorsunuz. Bari önce bir emeğinize sağlık deyin ondan sonra eliştirin. Ayrıca ben hafize anneden, çok hayırlı yazılar gördüm. Bunu inkar edemem.
Hafize anne Teşekkür ederim yazınız için. Emeğine sağlık. Allah bizleri hayırlı ve huzurlu evlilikler nasip eylesin. Allah (Celle Cellallahu) Aşk-ı beşiri den Aşk-ı Hakiki'ye yükselmeyide nasip eylesin inşAllah.

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı

Kalb-i selim yazdı:
ishakyakup yazdı:

anlattığınız hikaye güzel, ama sadece uydurma. ayrıca; içinde islama alkırı bir sürü durum var daha öncede benzer forumlarınıza rastlamıştım...

Emeğinize sağlık diyeceğiniz yere eleştiri yapıyorsunuz. Bari önce bir emeğinize sağlık deyin ondan sonra eliştirin. Ayrıca ben hafize anneden, çok hayırlı yazılar gördüm. Bunu inkar edemem.
Hafize anne Teşekkür ederim yazınız için. Emeğine sağlık. Allah bizleri hayırlı ve huzurlu evlilikler nasip eylesin. Allah (Celle Cellallahu) Aşk-ı beşiri den Aşk-ı Hakiki'ye yükselmeyide nasip eylesin inşAllah.

selamün alyküm;
emeğine sağlık demek mecburimi, yani bende sizin gibi okumadığım yazılara bile adet yerini bulsun diye "emeğine yüreğine sağlık gibi" klişe sözlerlemi cevap vereyim..
tamam bundan sonra öyle yaparım... seninde emeğine yüreğine sağlık akide-i tevhit efendi

sanırım senin eskiden kalma bir yaran var...bugün 23 nisan

Kalb-i selim

Kayıtlı Kullanıcı

ishakyakup yazdı:
Kalb-i selim yazdı:
ishakyakup yazdı:

selamün alyküm;
emeğine sağlık demek mecburimi, yani bende sizin gibi okumadığım yazılara bile adet yerini bulsun diye "emeğine yüreğine sağlık gibi" klişe sözlerlemi cevap vereyim..
tamam bundan sonra öyle yaparım... seninde emeğine yüreğine sağlık akide-i tevhit efendi

sanırım senin eskiden kalma bir yaran var...bugün 23 nisan

Ve aleyke es-selam
Hala orada olduğunuza inanamıyorum. Ben sizi afgetmiştim ama tekrar yarama tuz bastınız. Karşısındakini affetmeyeni Allah'ta affetmez. Affedici ol ki Allah'ta seni affetsin. Basit bir yazı yüzünden.. Ayrıca okumadığımı nerden biliyorsunuz ki? Bunu size daha öncede söylemiştim. Çok ön yargılısınız. Kalpler ancak Allah'ın kortrolü altındadır. En doğrusunu o bilmektedir. Bilip bilmeden konuşmayınız lütfen. Hem ben size tek "emeğinize yüreğinize sağlık" yazın demiyorum. Emeğine sağlık güzel olmuş ama felan filanca deyip yorumunu yap. "siteye yakışır ve daha değerli meseleleri içeren yazılar yazsanız daha hayırlı olmazmı? daha iyi yazılarınızı bekliyorum... demişsiniz. O zaman bir kerede siz hayırlı bir paylaşım yapın da görelim. Sadece bir paylaşıma bakıp o insan hakkında kırıcı ifadelerle konuşmayınız. Müslümanlık bu mu yahu! Ama daha fazla uzatıp kalp kırmak istemiyorum. Nede olsa benim sözlerim boş!

"Kim Müslümanların derdini kendine mal etmezse onlardan değildir" (Hadas-i Şerif)

Müslümanlık nerde? Bizden geçmiş insanlık bile... Birbirimize daha yakın olmaya çalışacağımız yere birbirimizi yiyoruz.
Elbet hatam olmuştur. Hiçbir insan dört dörtlük olamaz. Birimizle inadlaşıp kalp kırmak istemiyorum. Ama sıaradan bir insan/kul yazısı yüzünden (yazı benim bile değil di. Günün önemini belirtmek istemiştim ama siz yanlış anladınız.), basit bir şey yüzünden bana böyle kin beslemenizi de anlayamıyorum. Kardeş kardeşi sever diye bilirim. Ama kardeş kardeşi boğazlıyor. Resmen birbirimizi yiyoruz, kin besliyoruz. İnsan... Yazık çok yazık...

Gelin!.. Barışalım, bu dünyayı kardeşce ve insanca yaşayalım diyeceğiniz yere hala bana kin besliyorsunuz.
Başka bir şey söyleyemiyorum. Kalbim çok kırıldı.. Eğer bir yaraya sebeb olduysam özrü borç bilirim. Allah cümlemizi affetsin.

Rabbim dostlarından ayırmasın bizi
Hakkınızı helal edeniz.

Eşhedü el la ilahe illellah* Ve eşhedü enne muhammeden abdühü rasulüh* Hala "Akide-i Tevhid"im!

Peygamber efendimiz Hz Muhammed(sas) Şöyle buyuruyor..
Karşınızdaki insanı sevmiyorsanız, Onun size hoş gelen yönü ile sevmeye çalışın!..

YARADILANI SEVERİM, YARADAN DAN ÖTÜRÜ.. [Yunus Emre]

Allah'ın ipine hepiniz sımsıkı sarılın. Dağılıp ayrılmayın. Ve Allah'ın sizin üzenizdeki nimetini hatırlayın. Hani siz düşmanlar idiniz. O, kalplerinizin arasını uzlaştırıp-ısındırdı ve siz O'nun nimetiyle kardeşler olarak sabahladınız. Yine siz, tam ateş çukurunun kıyısındayken, oradan sizi kurtardı. Umulur ki hidayete erersiniz diye, Allah, size ayetlerini böyle açıklar. (AL-İ İMRAN SURESİ / 103)

Bana zekan da sorun var bile dediniz ama rahat olun, helal ettim hakkımı.

Unutmayalım ki İslam barış, kardeşlik Dinidir!
Manevi değerlerimizi Unutmayalım. Yarın hatırlamak için çok geç olabilir..

Cenabı Allah sonumuzu hayır etsin
İnşaAllah
BİRBİRİNİZİ SEVMEDİKÇE İMAN ETMİŞ OLAMAZSINIZ, İMAN ETMEDİKCE CENNETE GİREMEZSİNİZ.
SADAKA RASULALLAH...
Son sözü size bırakıyorum ve artık çok sevdiğim bu sitede, ailede bulunamam. Helalleşip ayrılmak istiyorum artık. Bana bu siteyi yakıştıramayanlar var. Geresiz boş paylaşımlar yaparak vaktinizi çaldım ishakyakup beykardeş. Benim burda kalmak gibi bir zafım artık yoktur.
Selam ve dua ile..
Allahaısmarladık... B)

seher vakit

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN COK GÜZEL BIR PAYLASIM
EMEGINE SAGLIK ABLAMB)B)B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

ishakyakup yazdı:

anlattığınız hikaye güzel, ama sadece uydurma. ayrıca; içinde islama aykırı bir sürü durum var daha öncede benzer forumlarınıza rastlamıştım...

Aleykümselam ishak bey bundan sonra yazarken size danışırım siz onaylarsanız yazarım oldumu ishakbey ben müstehcen yazdığımı zannetmiyorum zaten buna terbiyem el vermez buyrun islamiyet gen tr sizin olsun siz yazın ben okurum :mad:

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı

s.a. anneeeemmm çok güzeldi
selametle A.E.O

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı

hafize yazdı:
ishakyakup yazdı:

Aleykümselam ishak bey bundan sonra yazarken size danışırım siz onaylarsanız yazarım oldumu ishakbey ben müstehcen yazdığımı zannetmiyorum zaten buna terbiyem el vermez buyrun islamiyet gen tr sizin olsun siz yazın ben okurum :mad:

selamün aleyküm

hanımefendi ben size müstehcen yazıyorsunuz demedimki;

Kıza bir partide rastlamıştı.. Harika birşeydi. O gün peşinde o kadar
delikanlı vardı ki... Partinin sonunda kızı kahve içmeye davet etti.
Kız parti boyu dikkatini çekmeyen oğlanın davetine şaşırdı ama tam bir
kibarlık gösterisi yaparak kabul etti. Hemen köşedeki şirin kafeye oturdular.

ben bu anlatılandan rahatsız olmştum ve islama aykırı derken bunu kast etmiştim

ama siz işi yokuşa sürüyorsunuz ..

siz kafanıza göre yazın özür dilerim bir dahada karışmam ...

selamün aleyküm

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt