Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Turkiye'de Islam (1 Kullanıcı)

Denizci0808

Kayıtlı Kullanıcı
Dunya ortalamalariyla karsilastirdigimiz zaman, Turkiye'de ki Islam nlayisi yasayisi ve hatta inanisi sizlerede farkli gelmiyor mu? Bu konu uzerinde fikir paylasimi yapmak isteyen arkadaslar hosgeldiniz. Turkiye'de islam nereye dogru gidiyor??

--- Kur'an okuyan ama hicbir kelimesini anlamayan ama buna ragmen cikipta gururla ben 10 kere hatim ettim diyebilenler. Sizce Hatim Cok mu onemli okudugunuzu anlayamadiktan sonra? Iste Turkiye deki Islam anlayisinin en temel cikis noktasi ve en temeldeki sorunu bna gore. Ve bunu sebep oldugu CEHALET.
Basini sarip sarmalayip, obur taftan yuzunu boyayip disari cikan. Ve aslinda o basi ortmedeki hassasiyetin , sadeligin , mahsumlugun farkinda olmadan yinede modaya ayak uydumaya calisacagim derdinde olan , ve bu sebeple cok cirkin bir giyim tarzi olan bayanlar. Mesela bogazli uzun kollu kazagin ustune ince yazlik kisa kollu body giyenler. Yapmayin. Gercekten cok cirkin gorunuyor. Ya Islam in emrettigi gibi giyinin ya da dilediginiz gibi ama bu ikisini birbirine n'olur karistirmayin. Sade olun sadelik size daha cok yakisir. Renk cumbusunun icinde kendi guzelliginizi yok etmeyin.

Turkce EZAN, dunyanin hicbir yerinde duymadim. Ama benim ulkemde tartisilabiliyor ve uygulanabiliyor. Cunku Dunyada ki tek Laik ulke biziz. Iyi madem uygulaniyor; Allah Ismi nicin Tanri kelimesi ile degistiriliyor. Bakiniz Tanri yalnizca Yucelik ifade eden bir tanimlamadir. Eski zamanlardaki kullanimina da bakildiginda Gunes tanrisindan tutun Ates tanrisina , Ask tanrisina vs. Bizim inandigimiz Tanrinin ismidir ALLAH. Isim degistirilemez. Bugun hangi dile bakarsaniz bakin Allah ismini oldugu gibi gorursunuz. Ama benim ulkemde Laik oldugumuz icin olacak Tanri ya cevriliyor. Eger yeniden uygulamaya sokulacak olursa izin vermemek lazim.

Bence Kur'an kurslarida, Kur'an okumasi ogretilmemeli Kur'an arapcasi ogretilmeli ve insanlar anlayarak okumali. Bende gittim Kur'an kursua kucukken Harfleri okuyabiliyordum ama birsy anlayamadiktan sonra ne anlami var ki.

Bence Sahip oldugumuz bu Yuce Dini , bu essiz guzellikteki dini Ogrenmeli , daha iyi anlamali , ogretmeli ve sonuna kadar sahip cikmaliyiz.

Allah in selami uzerinize olsun.

CenneteDavet

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
cennetedavet.wordpress.com
Türkiye mize haritadan baktigin vakit cok önemli bir mevkide bulunmakta.
Bu bir Allahin lutfudur bakarsan bögle bir ülkenin esi benzeri yoktur.
ve her yönden zengin bir ülkedir. Ne alakasi var diye bilirsin ama bu ülkemize yararlari kadar zarari vardir nedir? Dis Ülkeler Vatanimizin topraklarini sahip olmak istediklerinden gerek sahte imamlar gerek yanlis Islam anlayisi ile milletimizin kafasini karistirmakta. Ve hala etkisi altindayiz. Bögle sorunlar maselef islamiyeti gercek manada anlatamadigimiz nedeniyle . Bu sonuclara vardik.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt