Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Türkçemizin Evrimi :((( (1 Kullanıcı)

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar bakın türkçemiz neymiş ne olmuş!..
Yıl: 1965
"Karşıma âniden çıkınca ziyâdesiyle şaşakaldım.. Nasıl bir edâ takınacağıma hükûm veremedim, âdetâ vecde geldim. Buna mukâbil az bir müddet sonra kendime gelir gibi oldum, yüzünde beni fevkalâde rahatlatan bir tebessüm vardı.. Üstümü başımı toparladım, kendinden emin bir sesle 'akşam-ı şerifleriniz hayrolsun' dedim.."

Yıl: 1975
"Karşıma birdenbire çıkınca çok şaşırdım.. Ne yapacağıma karar veremedim, heyecandan ayaklarım titredi. Ama çok geçmeden kendime gelir gibi oldum, yüzünde beni rahatlatan bir gülümseme vardı.. Üstüme çeki düzen verdim, kendinden emin bir sesle 'iyi akşamlar' dedim.."

Yıl: 1985
"Karşıma âniden çıkınca fevkalâde şaşırdım.. Nitekim ne yapacağıma hükûm veremedim, heyecandan ayaklarım titredi. Amma ve lâkin kısa bir süre sonra kendime gelir gibi oldum, nitekim yüzünde beni ferahlatan bir tebessüm vardı.. Üstüme çeki düzen verdim, kendinden emin bir sesle 'hayırlı akşamlar' dedim.."

Yıl: 1995
"Karşıma birdenbire çıkınca çok şaşırdım.. Fenâ hâlde kal geldi yâni.. Ama bu iş bizi bozar dedim. Baktım o da bana bakıyor, bu iş tamamdır dedim.. Manitayı tavlamak için doğruldum, artistik bir sesle 'selâm' dedim.."

Yıl: 2006
"Âbi onu karşımda öyle görünce çüş falan oldum yâni.. Oğlum bu iş bizi kasar dedim, fenâ göçeriz dedim, enjoy durumları yâni.. Ama concon muyum ki ben, baktım ki o da bana kesik.. Sarıl oğlum dedim, bu manita senin..
'Hav ar yu yavrum?'"

Yıl: 2026
"Ven ay vaz si hör, ben çok yâni öyle işte birden.. Off, ay dont nov âbi yaa.. Ama o da bana öyle baktı, if so âşık len bu manita.. 'Hay beybi..'"

sert

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Türkçemizin Evrimi :(((

Haklısın kardeşim Türkiye'de yaşıyoruz ama Türkçe konuşmuyoruz!
Ben de bu konuyla ilgili başımdan geçen bir olayı anlatayım:
Benzin almak için benzin istasyonuna uğradım.Görevliye;Depoyu tamamen doldurun dedim.Adam bana tuhaf tuhaf bakarak "FULL MU OLSUN ?" demez mi!
Ben mi Türkçe konuşmuyorum yoksa karşımdaki Japon falan mıydı anlayamadım doğrusu!
İşte bu durumu en güzel şekilde anlatan bir video yolladım siteye.Türkiye'den haberler bölümünde "Karamanoğlu Mehmet Bey" diye bir video var.İndirip izlemenizi öneririm.Allah'a emanet olun!

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

sert yazdı:
Haklısın kardeşim Türkiye'de yaşıyoruz ama Türkçe konuşmuyoruz!
Ben de bu konuyla ilgili başımdan geçen bir olayı anlatayım:
Benzin almak için benzin istasyonuna uğradım.Görevliye:Depoyu tamamen doldurun dedim.Adam bana tuhaf tuhaf bakarak "FULL MU OLSUN ?" demez mi!
Ben mi Türkçe konuşmuyorum yoksa karşımdaki Japon falan mıydı anlayamadım doğrusu!
İşte bu durumu en güzel şekilde anlatan bir video yolladım siteye.Türkiye'den haberler bölümünde "Karamanoğlu Mehmet Bey" diye bir video var.İndirip izlemenizi öneririm.Allah'a emanet olun!

DEMEK ADAM FULL MU OLSUN DEDİ HA:D:D:D NE TUHAF İNSANLAR VAR..

TAMAM BAHSETTİĞİNİZ VİDEOYAYA BAKICAM İNŞALLAH TEŞEKKÜR EDERİMB)B)B)

BRC

Kayıtlı Kullanıcı

Yıl: 2026 "Ven ay vaz si hör, ben çok yâni öyle işte birden. :eek::eek::eek:

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

BRC

Kayıtlı Kullanıcı

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

BRC yazdı:
desertrose yazdı:
BRC yazdı:
desertrose yazdı:
BRC yazdı:
Yıl: 2026 "Ven ay vaz si hör, ben çok yâni öyle işte birden. :eek::eek::eek:

KONUŞMAYI UNUTUCAZ DEMEK İSTEMİŞLER HERHALDE:D

Benim de bir an dilim tutuldu... Şaştım kaldım..:)

KAL MI GELDİ YOKSA;)

DAHA NELER ÇIKACAK BAKALIM..

EVET KAL GELDİ !!! ;) DUMUR OLDUM !!!

İNŞALLAH BURDA YAZAN GİBİ KONUŞMAYI UNUTMAYIZ İLERİDE TORUNLARIMIZIN BÖYLE KONUŞMASINI HAYAL BİLE EDEMİYORUM:|

BRC

Kayıtlı Kullanıcı

Aman Allah korusun.. :eek:

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt