Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Türkçe THÜRKÇELEŞMESİN ! (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Bir Çok Yerde Kullanılan (sanal Olarak Çoğunluklu) Türkçe Kelimeleri Günümüz Gençliği Thürkçeleştirerek Kendilerine Tarz Yaptıklarını Zannediyorlar.

İşte Çok Basit Bir diaLoG .!

adszxt6.jpg

YORUM SİZLERİN ARKADAŞLAR...!

kurt26

Yasaklı Kullanıcı
japoncamı bu?
ilk defa karşılaştım bukadar bozuk türkçe kullanana.

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com

felaket nefret etmişimdir bu (benim tabirimle) bilgisayar lisanından...:a18:

örneğin:
olmasssss! ,
napıonuz
yafff!
gibi konuşmalara şahit olduğumda , okuduğumda, yazan kişinin (elimde olmadan) puanını vermiş içten içe üf'lemişimdir...Hatta bazende dayanamayıp şaka yollu "sen 'Y' özürlümüsün" dediğimde olmuştur..
bu lisanı dili haline getirmiş kişi , bana olgun gelmiyor (bu benim hissim)

ha! herkesin bir şivesi vardır , düzgün türkçe kullanamayız(başta ben olmak üzre) belki ama , aksağan başka , dili bozmak başka diye düşünüyorum..

keza espri niyetine bazen bazı kelimeleri şive olarak yazarsakta , bu çok farklıdır bozup paramparça etmekten...

Rabbim bu tür hafif akıllara akıl fikir versin temennisi vede konu için teşekkürlerimi sunarak, dolup taşan düşüncelerimi burada noktalıyorum... B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

felaket nefret etmişimdir bu (benim tabirimle) bilgisayar lisanından...:a18:

örneğin:
olmasssss! ,
napıonuz
yafff!
gibi konuşmalara şahit olduğumda , okuduğumda, yazan kişinin (elimde olmadan) puanını vermiş içten içe üf'lemişimdir...Hatta bazende dayanamayıp şaka yollu "sen 'Y' özürlümüsün" dediğimde olmuştur..
bu lisanı dili haline getirmiş kişi , bana olgun gelmiyor (bu benim hissim)

ha! herkesin bir şivesi vardır , düzgün türkçe kullanamayız(başta ben olmak üzre) belki ama , aksağan başka , dili bozmak başka diye düşünüyorum..

keza espri niyetine bazen bazı kelimeleri şive olarak yazarsakta , bu çok farklıdır bozup paramparça etmekten...

Rabbim bu tür hafif akıllara akıl fikir versin temennisi vede konu için teşekkürlerimi sunarak, dolup taşan düşüncelerimi burada noktalıyorum... B)

Evet canım şive başka özellikle konuşmayı değiştirmek başka
Dilini kaybeden Ülkesini de Dininide kaybeder...
Sömürgenin yeni adının küreselleşme olduğunu bilenler küreselleşen gençlerin daha çılgın görünmek için, entel liboş takımının ise daha entel görünmek için Türkçemizi katletmesine tahammül ediyor. Türkçeyi yozlaştıranların amacı hainlik olmasa bile sonuç ihanete kadar gidiyor...
Türkçemize sahip çıkalım...

hasgül

Kayıtlı Kullanıcı
Bu yazım şeklini en çok gençler kullanıyor.
Orta öğretim seviyesindeki kardeşlerimiz böyle yazışmayı özellik olarak görüyorlar.
Benimde mahalleden tanıdığım kızlar, bazen bana mesaj yazıyorlar hiç bir şey anlamıyorum
Kızıyorum, Türkçe yaz diyorumda daha anlaşılır yazıp tekrar gönderiyorlar.
Maden Arap alfebesinden bizi mahrum bıraktılar, bari bunu elimizden almasınlar!

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt