Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

...Türkçe Nasıl Katlediliyor... (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
(İnternette dolaşan bir yazı)

Yıl: 1965
“Karşıma âniden çıkınca ziyâdesiyle şaşakaldım.. Nasıl bir edâ takınacağıma hükûm veremedim, âdetâ vecde geldim. Buna mukâbil az bir müddet sonra kendime gelir gibi oldum, yüzünde beni fevkalâde rahatlatan bir tebessüm vardı.. Üstümü başımı toparladım, kendinden emin bir sesle ‘akşam-ı şerifleriniz hayrolsun’ dedim..”

Yıl: 1975
“Karşıma birdenbire çıkınca çok şaşırdım.. Ne yapacağıma karar veremedim,heyecandan ayaklarım titredi. Ama çok geçmeden kendime gelir gibi oldum,yüzünde beni rahatlatan bir gülümseme vardı.. Üstüme çeki düzen verdim, kendinden emin bir sesle ‘iyi akşamlar’ dedim..”

Yıl: 1985
“Karşıma âniden çıkınca fevkalâde şaşırdım.. Nitekim ne yapacağıma hükûm veremedim, heyecandan ayaklarım titredi. Amma ve lâkin kısa bir süre sonrakendime gelir gibi oldum, nitekim yüzünde beni ferahlatan bir tebessüm vardı.. Üstüme çeki düzen verdim, kendinden emin bir sesle ‘hayırlı akşamlar’ dedim..”

Yıl: 1995
“Karşıma birdenbire çıkınca çok şaşırdım.. Fenâ hâlde kal geldi yâni..Ama bu iş bizi bozar dedim. Baktım o da bana bakıyor, bu iş tamamdır dedim..Manitayı tavlamak için doğruldum, artistik bir sesle ’selâm’ dedim..”

Yıl: 2006
“Âbi onu karşımda öyle görünce çüş falan oldum yâni.. Oğlum bu iş bizi kasar dedim, fenâ göçeriz dedim, enjoy durumları yâni.. Ama concon muyum ki ben,baktım ki o da bana kesik.. Sarıl oğlum dedim, bu manita senin.. ‘Hav ar
yu yavrum?’”

Yıl: 2026
“Ven ay vaz si hör, ben çok yâni öyle işte birden.. Off, ay dont nov âbi yaa.. Ama o da bana öyle baktı, if so âşık len bu manita.. ‘Hay beybi..’”

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
ne yazıkki turkcemız kaybolmaya baslıyor. pas tutmaya baslıyor...

kasım hadi

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM.
atalarımız mezardan çıkıp gelseler,bize"SİZ HANGİ MİLLETTENSİNİZ" derler.
bugünleri görmediklerine şükür ederler.
size ziyadesiyle hak veriyorum.ellerinize saglık.selametle.

kibaraggul

Kayıtlı Kullanıcı
Yazık hakikatten çok üzücü bir durum,bundan birazda medya sorumlu "oha filan oldum,kal geldi " gençler arasında bu tarz konuşmalar bir zaman sonra tarz haline geliyor.Kullanmayanlar ayıplanıyor.kendi adıma dikkat ediyorum ama durum üzücü:A

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
selamunaleyküm...ALLAH c.c. razı olsun emeğinize sağlık :evet
çok güzel bir paylaşım...ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...selametle...

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM.
atalarımız mezardan çıkıp gelseler,bize"SİZ HANGİ MİLLETTENSİNİZ" derler.
bugünleri görmediklerine şükür ederler.
size ziyadesiyle hak veriyorum.ellerinize saglık.selametle.

Aleykümselam Her geçen gün Türkçe'nin biraz daha yozlaştırıldığını görüyoruz. Dilimizdeki yabancı kökenli sözcüklerin istilası artarak sürüyor:gulegule

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Yazık hakikatten çok üzücü bir durum,bundan birazda medya sorumlu "oha filan oldum,kal geldi " gençler arasında bu tarz konuşmalar bir zaman sonra tarz haline geliyor.Kullanmayanlar ayıplanıyor.kendi adıma dikkat ediyorum ama durum üzücü:A

bunlara neden olanlardan biri benim diye düşündüm ve elimden geldiğince site içerisinde türkçemizi layığıyla kullanmaya özen gösteriyorum ..
eğer ki bunu herkes yaparsa bir adım atmış oluruz... gerçi argolu konuşmuyoruz hiç birimiz ama etrafta duyuyoruz yazık :A

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleyküm...ALLAH c.c. razı olsun emeğinize sağlık :evet
çok güzel bir paylaşım...ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...selametle...

Aleykümselam
Dil, kültürün en önemli parçasıdır..

Dilini kaybeden bir millet, benliğini kaybetmiş sayılır..

Bunun farkında olalım, buna göre davranalım.. :H

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
bir millet bağımsızlığı dahil herşeyini kaybede bilir .fakat dilini sakladıkça o millet yaşıyor demektir"

hazal34

Kayıtlı Kullanıcı
önemli bir konu. allah razı olsun.dikkat etmemiz gerekiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt